עבור לתוכן

מחשב לא נדלק לאחר הרכבתו *נא להכנס יש עדכון*

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי אתמול מחשב חדש והרכבתי אותו. זו לא הפעם הראשונה שאני מרכיב מחשב. עכשיו כשלחצתי על כפתור ההפעלה שום דבר לא קורה.

* בדקתי את החיבורים שאחראים על מתן החשמל: חיבור ה-24 פין מחובר ומהודק כמו שצריך, גם חיבור ה-4 פינים המרובע, החיבור של ה-Power Switch בלוח האם במקום (לפי פלוס ומינוס). אין סיבה שזה לא יעבוד. גם הסוויץ' מאחורה בספק לא הבעיה. ניסיתי לחבר לחשמל במקום אחר, לא עזר.

עכשיו ממה שבדקתי יכולים להיות כמה דברים:

* בחיבור ה-24 פינים של הספק, חסר פין מסוים. אותו פין לא חסר בחיבור שעל לוח האם. אף פעם לא נתקלתי בספק שבחיבור ה-24 פינים שלו חסר פין, בדקתי בספקים של מחשבים אחרים אם חסר פין ליתר ביטחון, ולא חסר. יש לציין שזה הוא ספק חדש.

* כשבאתי לחבר את המחשב בפעם הראשונה, לא השתמשתי בכבל החשמל המקורי שלו, אלא חיברתי אותו לכבל החשמל של המחשב הישן. כשניסיתי למצוא סיבות למה המחשב לא מתחיל לפעול, החלפתי את הכבל השחור הישן בכבל החדש שקיבלתי עם הספק. שמתי לב שהכבל הישן מתחבר לחשמל עם שלושה קווים (אני לא יודע איך קוראים לזה בדיוק) והכבל החדש מתחבר עם שני קווים כשהקצה שלהם בצורת עיגול בשונה מאלו של הכבל הישן.

אני חושש שאולי כשחיברתי את הספק לחשמל עם הכבל הישן אז זה שרף אותו, ואז כשניסיתי עם הכבל החדש זה לא עבד כי הוא נשרף כבר. אני מאוד בספק, אשמח לשמוע מכם מה הבעיה.

מפרט המחשב:

AMD Athlon II x4 Quad Core 630 Socket AM3 2.8Ghz Box

Gigabyte MA78LM-S2H

Samsung 2GB Value DDR2 800Mhz (שתי יחידות)

Gigabyte HD 5770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E

מארז Cooler Master Elite (אני לא זוכר בדיוק את מס' הדגם, אם חשוב אני יכול למצוא [עלה 190 ש"ח])

ספק כוח Chieftec 550W

תודה רבה לעוזרים.

• תגובות 47
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה יכול בבקשה לצרף צילום של חיבור ה24 פין בספק שלך?

מעבר לכך, עוד לא שמעתי על כבל חשמל ששרף ספק. אולי אחד הרכיבים היה מקולקל מלכתחילה (קורה...). אם יש אפשרות לבדוק את הספק עם מחשב אחר, או ספק אחר עם המחשב הזה, זו תהיה התחלה טובה.

פורסם

נסה גם לדלג על כפתור ההפעלה עם איזה מברג או חפץ מתחתי, תעשה קצר בנגיעה קצרה בפינים של כפתור ההפעלה בלוח אם.

אולי הכפתור של המארז דפוק.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול בבקשה לצרף צילום של חיבור ה24 פין בספק שלך?

מעבר לכך, עוד לא שמעתי על כבל חשמל ששרף ספק. אולי אחד הרכיבים היה מקולקל מלכתחילה (קורה...). אם יש אפשרות לבדוק את הספק עם מחשב אחר, או ספק אחר עם המחשב הזה, זו תהיה התחלה טובה.

הנה:

dsc01793g.jpg

לגבי חיבור ספק אחד, האמת שזה מחשב לא שלי וכרגע לא אוכל לעשות את זה. רק בעוד כמה ימים, אז תודה על העצה ואני אבדוק את זה.

נסה גם לדלג על כפתור ההפעלה עם איזה מברג או חפץ מתחתי, תעשה קצר בנגיעה קצרה בפינים של כפתור ההפעלה בלוח אם.

אולי הכפתור של המארז דפוק.

אני לא כ" הבנתי, לדלג על כפתור ההפעלה? מה ז"א?

בכל מקרה לא אוכל כרגע לעשות את זה אלא רק בעוד כמה ימים.

בינתיים אם אפשר לתת תשובה לגבי הפין החסר?

פורסם

בקשר לפין החסר, אם מדובר בפין מספר 20, אז אין בעיה

http://en.wikipedia.org/wiki/ATX#Power_supply

בקשר לספק עצמו, נסה לבדוק אותו על מחשב אחר.

או לבדוק ספק אחר על המחשב הזה.

תנסה גם לקצר את החוט הירוק עם אחד החוטים השחורים ולראות אם הספק מגיב.

פורסם
  • מחבר

אז ככה, המחשב נלקח לבדיקה ע"י החנות, ונמצא שהספק תקין.

הוא מציע 250 ש"ח להרכיב בעצמו, הוא מפרק את הכל, בודק הכל ומרכיב מחדש. להסכים?

או שיש עוד אופציות שאני יכול לנסות? לפי דעתי יכולה להיות הבעיה בלוח האם.

פורסם

אני היתי מפרק הכל מחדש ,ומנסה שוב,אין צורך להכניס את הלוח אם למארז,אתה יכול להרכיב ספיקר

ללוח, ואם יש לך חותים להדלקה המחשב ,(POWER ) +(RESET )או שעם מברג ,לקצר בהדלקה בפינים הנכונים.

בקשר לספק כח זה בסדר ,יש הרבה ספקים שבאים כך עם פין חסר.תכניס כרטיס 1 של זיכרון .תבדוק שהמעבד יושב

טוב ,אפילו תאפס את הביוס עם הוצאת הסוללה למספר שניות ,סים לב שהכרטיס מסך יושב טוב,ואם כמו שרשמת שהספק

כח תקין ,אז לא צריכה להיות לך בעיה...

פורסם
  • מחבר

אני היתי מפרק הכל מחדש ,ומנסה שוב,אין צורך להכניס את הלוח אם למארז,אתה יכול להרכיב ספיקר

ללוח, ואם יש לך חותים להדלקה המחשב ,(POWER ) +(RESET )או שעם מברג ,לקצר בהדלקה בפינים הנכונים.

בקשר לספק כח זה בסדר ,יש הרבה ספקים שבאים כך עם פין חסר.תכניס כרטיס 1 של זיכרון .תבדוק שהמעבד יושב

טוב ,אפילו תאפס את הביוס עם הוצאת הסוללה למספר שניות ,סים לב שהכרטיס מסך יושב טוב,ואם כמו שרשמת שהספק

כח תקין ,אז לא צריכה להיות לך בעיה...

אז זהו האמת שהבעיה היא כנראה לא בכ. מסך או בזיכרון, מכיוון שהמחשב אפילו לא נדלק. כשאני לוחץ על ההדלקה לא קורה כלום, מה שאומר שהבעיה היא או בספק או בלוח אם או בחיבור של כפתור ההדלקה. התברר שהספק תקין, אז כבר המחשב נשלח לKSP שיתקנו אותו (250 ש"ח). אז הנושא פחות או יותר נסגר (אם זה היה המחשב שלי הייתי מנסה, אבל בעל המחשב החליט לקחת אותו לחנות).[br]פורסם בתאריך: 7.07.2010 בשעה 19:27:27

יש עדכון: הטכנאי בKSP אמר שלוח האם נשרף ואיתו הזכרונות.

אני אסביר לכם איך אני חיברתי:

במארז הייתה שקית של הברגים של לוח האם, והיו גם כאלה דברים בצבע זהב (כמו ברגים רק שהראש שלהם מתברג גם). לא התייחסתי אליהם, והברגתי את לוח האם למארז בלעדיהם. היה קצת קשה להבריג כי בחלק האחורי של לוח האם הייתה מן מתכת כזו של הקירור למעבד ואז הלוח אם היה קצת מוגבה.

דבר כזה יכול לשרוף לוח אם? שאני הברגתי אותו ללא הפריטים האלה בצבע זהב?

פורסם

אווצ לא חבל ?..

ברור שזה עושה קצר.. התושבות האלו נועדו לבודד בין המארז לפינים שבוטלים מאחורי הלוח.. אתה עשיית שם קצר "אחו-שרמוטה" יותר גרוע מזרוק תלוח לאמבטיה של מים..

וגם סביר להניח שהרסת הלחמות ..

אגב סתם שאלה, החליפו לך את הרכיבים ?

פורסם
  • מחבר

אווצ לא חבל ?..

ברור שזה עושה קצר.. התושבות האלו נועדו לבודד בין המארז לפינים שבוטלים מאחורי הלוח.. אתה עשיית שם קצר "אחו-שרמוטה" יותר גרוע מזרוק תלוח לאמבטיה של מים..

וגם סביר להניח שהרסת הלחמות ..

אגב סתם שאלה, החליפו לך את הרכיבים ?

אני יודע אני אוכל את עצמי עכשיו.... זה נזק של מעל ל1300 ש"ח [בינתיים]. הוא אמר שהלוח אם נשרף ואיתו הזיכרונות ואת שאר הרכיבים הוא עדיין לא בדק חוץ מהכרטיס מסך שנמצא תקין וגם הספק כמובן.

יכול להיות שהוא משקר? והם לא שרופים רק לוח האם? כי כשהפעלתי את המחשב הוא לא נדלק (הלוח היה שרוף) אז איך יכול להיות שהלוח שרף את הזיכרונות? כשאני חיברתי את הלוח למארז הזיכרונות לא היו מחוברים עדיין. ז"א אם חיברתי זיכרונות ללוח אם שרוף אז גם הם נשרפים?

(הוא עוד לא החליף את הרכיבים)

פורסם

לא נראה לי שהוא משקר מהניסיון שלי איתם הם בד"כ בסדר בנושא האחריות על המוצרים שלהם וגם מבחינת מקצועיות הטכנאים.

פשוט תגיד לו שיחליף רק תבקש את הרכיבים ששרפת בחזרה ככה תוכל לבדוק אח"כ. אבל 95% שבאמת נגרם נזק ממה שעשית. ובכל מקרה חייב להיות סימן על הלוח אם או על המעבד מ"טראומה שכזאת".

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שהוא משקר מהניסיון שלי איתם הם בד"כ בסדר בנושא האחריות על המוצרים שלהם וגם מבחינת מקצועיות הטכנאים.

פשוט תגיד לו שיחליף רק תבקש את הרכיבים ששרפת בחזרה ככה תוכל לבדוק אח"כ. אבל 95% שבאמת נגרם נזק ממה שעשית. ובכל מקרה חייב להיות סימן על הלוח אם או על המעבד מ"טראומה שכזאת".

לא היה שום סימן כשהוא היה עוד אצלי.

אבל אני רוצה לשאול מבחינה הגיונית איך יכול להיות שהזיכרונות גם נשרפו אם הם לא היו מחוברים כשהברגתי את הלוח?

(אני לא רוצה לצאת מתוך הנחה שהוא לא משקר כי יש לו את האינטרס אחרי הכל)

פורסם

הלוח עצמו לא נשרף במהלך ההברגה.. הלוח נשרף כאשר הדלקת את המחשב בפעם הראשונה / חיברת את הספק כוח לרשת החשמל (פחות סביר אבל אפשרי)

זאת אומרת כל עוד אין מתח וזרם בלוח אין קצר.. כאשר סיימת לחבר הכל והדלקת את המחשב אז קרה הקצר ששרף תלוח ואיתו יכול להות עוד כמה רכיבים.

כמו שאמרו לך תבקש את הרכיבים שהוא החליף בחזרה.

פורסם

כן יכול להיות כי אם החלק האחורי של הלוח אם נגע בפח של המארז אז נוצר קצר וברגע שחיברת את הזיכרונות וניסית להדליק זה שרף כנראה את הרכיבים.

ואין לו אינטרס לשקר הוא טכנאי שעובד על משכורת לפי שעה. מה יצא לו מזה שהוא יחליף לך רכיבים.

אם אתה רוצה קח את המחשב הביתה ואני אגיד לך בדיוק מה ואיך לבדוק כדאי לוודא מה נשרף.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני אבקש את החלקים. מוזר שלא היה ריח שרוף..

אגב יש לי שאלה לסקרנות (למרות שהטראומה הזאת לא תיתן לי לעסוק בתחום הזה בזמן הקרוב): אמרתם שהתושבות נועדו לבודד בין המארז לפינים שבוטלים מאחורי הלוח ואסור שיווצר מגע בין הלוח למארז.. עכשיו רציתי לשאול, בלוחות אחרים שחיברתי בכלל לא היה צריך את הדבר הזה. תמיד הברגתי את הלוח ישירות למארז ולא היה עם זה שום בעיה (הלוח נגע במארז). אז למה פתאום צריך? זה לא בגלל גוף המתכת של הקירור למעבד שמגביה את הלוח?

אגב, החלקים יהיו אצלי בבית רק בעוד כשבוע וחצי, אז אשמח אם אוכל לשלוח לכם הודעה פרטית כשזה יגיע ותגידו לי איך לבדוק. בכל מקרה תודה רבה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים