עבור לתוכן

מחשב מכבה את עצמו פתאום - למה ?

Featured Replies

פורסם

זה התחיל לפני כחודש שהוא היה מכבה את עצמו פתאום בעיקר בעת צפייה בקליפים HD.

אמרתי טוב כנראה הוא מתחמם מעצם הפעולה אז סתם פתחתי את המארז וגיליתי שמאוורר אחד לא עובד אז קניתי חדש והחלפתי..

זה לא עזר.

קניתי עוד שניים ושמתי אותם במיקומים שונים כדי שתהיה סירקולציה טובה שתוציא אוויר חם, כי אמרתי אולי המחשב מתחמם מדיי.

לא עזר יותר מדי.

אמרו לי כנראה הגוף קירור של המעבד לא טוב או מלוכלך - ניקיתי זה לא עזר, לאחר מכן החלפתי לחדש.

הכיבויים המוזרים הפסיקו לשבועיים ופתאום אתמול זה חזר.

לפי תוכנת אוורסט המעלות של החום במחשב נעות בין 45-53.

אז מה בעצם הבעיה ? למה המחשב מכבה עצמו ?

פורסם

אני מנחש שהבעיה שלך היא ספק בעייתי,יש מצב שמשהו (מוליך מסוים / הלחמה בעייתי) השתחרר שם בגלל חום כשהמאוורר שלך היה הרוס ועכשיו כל פעם שזה קצת מתחמם / יותר הגיוני כל פעם שהוא מגיע למאמץ מסויים הוא קורס.

אבל זה רק ניחוש

פורסם

בנוסף לתגובה מעלי

תסתכל על לוח האם ותראה אם יש לך קבלים נפוחים.

אולי ישנה הגדרה בביוס שמכבה את המחשב בטמפרטורה נמוכה יחסית.

אפשרות נוספת זה שתעלה את המחשב מ LIVE CD כגון אובונטו ותעבוד עם המחשב, אם הוא שוב יכבה אז יש לך בעיית חומרה ודאית, אם הכל יעבוד לאורך זמן אז כנראה יש לך בעיית תוכנה כגון וירוס או כל רושעה אחרת.

תתחיל מזה ונראה מה הלאה

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לדעת בוודאות לגבי הספק אם הוא הלך/או יותר נכון גוסס ?

לגבי הלוח אם - אני קצת מתבייש להגיד אבל אני לא יודע מה זה קבלים ואני בטח לא אדע אם הם נפוחים.

בדקתי דרך הסטיקי עם תוכנת WinDbg... לאחר בדיקה רשום שהבעיה היא עם הזכרונות.

אז ניגשתי לחלק שמסביר על הבדיקה של הזכרונות עם תוכנת MemTest86 והתוכנה רצה ורצה ועדיין אין שום תקלה... זה יהיה סיוט לחכות באמת 5-6 שעות ואז לקבל הודעה על תקלה וכדי לבדוק איזה משני הזכרונות לא טובים לבצע שוב את אותה הבדיקה.. סיוט לא נורמלי.

אבל סתם שאלה - הגיוני שזכרונות יכבו את המחשב ? מאיזה סיבה ? עד כדי כך יש להם כוח ??

פורסם

איזה חלונות יש לך?

אם זה win 7 אז תנסה לשנות הגדרות חשמל במאפיינים

פורסם
  • מחבר

איזה חלונות יש לך?

אם זה win 7 אז תנסה לשנות הגדרות חשמל במאפיינים

XP.. בע"ה ממחר או מיום ראשון יהיה לי 7.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מנהלים אני מקפיץ את זה כי חשבתי שזה הסתדר אך לצערי זה לא וחבל לפתוח שוב הודעה חדשה :)

אז ככה לבסוף הסתיימה הבדיקה של הזכרונות והכל היה תקין.

איכשהו נעלמה הבעיה ושוב חזרה אתמול וגם היום, המחשב פשוט מכבה את עצמו ככה בלי סיבה.

לא קשור לחום במחשב כי החום בסביבות ה-40-45-50 מעלות.

פעם זה היה בעיקר שאני מפעיל איזה קליפ HD או תוכנית כלשהי, אבל עכשיו אם אני פותח 3-4 חלונות של דפדפן + וינאמפ זה יכול לעבוד סבבה ופתאום בום יכול לכבות את עצמו, זה לא בהכרח נכבה בתנאים שאמרתי פשוט אני זוכר שבפעם האחרונה זה נכבה שזה בדיוק מה שהיה פתוח.

מה נסגר עם המחשב...?

החום בסדר, הזכרונות בסדר - מה לא בסדר ? :nixweiss:

פליז עזרתכם יותר מחשובה לי ותועיל לי.

ודרך אגב עדיין לא שידרגתי ל-Windows 7 כי לא היה במלאי לאתר חותם כנראה רק שבוע הבא אני אקבל (בתקווה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים