עבור לתוכן

רעש מהמאוורר של המעבד

Featured Replies

פורסם

בחודש האחרון יש רעש מהמחשב וככל הידוע לי רעשים מגיעים מהמאוורר. האם כדאי לנקות אותו או שהגיע הזמן להחליף? ואם להחליף-האם רק את המאוורר או גם את המעבד? (המחשב באוקטובר יהיה בן 3 שנים)

פורסם

קודם מנקים ומשמנים. אם הרעשים ממשיכים, אז שקול קנייה של קירור חדש.

אגב הפורום הנכון לזה הוא קירור.

בהצלחה.

פורסם

לפני הכל פתח את המארז..ותבדוק מה מקור הרעש..לאחר מכן תחליט מה לעשות..

פורסם

בטח שלא הייתי מממהר לשמן | שימון לא נכון עלול להרוס את המאוורר !

עלות מאוורר חדש ( מארז או מעבד ) לא עולה על 100 ש"ח לפעמים שווה לקנות חדש מאשר להסתבך איתו !

אבל דבר ראשון עליך לפתוח את המארז לנקות את כלל המחשב בעזרת פאן עם אופציה לעבוד ללא חום או קומפרסור לחץ (אם יש לך במקרה) ורק לאחר מכן להסיק מסקנות מאיפה מגיע הרעש !

פורסם

אתה מוכן להסביר את השטות הזאת שכתבת?

פורסם

בכיף !!!!

לשמן סליל חשמלי זה לא הדבר החכם ביותר עלי אדמות !

בהצלחה

פורסם

לא משמנים את הסליל, אלא את הציר.

אין גישה לסליל, אלא אם כן תתלוש לגמרי את רוטור המאוורר.

הגישה היחידה תחת המדבקה, היא אל הציר.

להבא בבקשה אם לא יודעים לא להטעות.

פורסם

מה אתה אומר ? ברור שלא משמנים את הסליל !

זאת בדיוק הגישה אם לא מסבירים מה לעשות אל תזרוק סתם דברים לאוויר !

ועכשיו אחרי שטיפה הסברתה יש על מה לדבר.

להבא בבקשה אם אתה יודע משהו צא גבר ושתף אל תתפלצן !

ערב טוב

פורסם
  • מחבר

לפני הכל פתח את המארז..ותבדוק מה מקור הרעש..לאחר מכן תחליט מה לעשות..

הרעש אכן מקורו מהמעבד (המאוורר של המארז מנותק)

עלות מאוורר חדש ( מארז או מעבד ) לא עולה על 100 ש"ח לפעמים שווה לקנות חדש מאשר להסתבך איתו !

אבל דבר ראשון עליך לפתוח את המארז לנקות את כלל המחשב בעזרת פאן עם אופציה לעבוד ללא חום או קומפרסור לחץ (אם יש לך במקרה) ורק לאחר מכן להסיק מסקנות מאיפה מגיע הרעש !

מאוורר עולה 100 אבל מעבד עם מאוורר חדש יעלה 300-400. כמעט 3 שנים הוא עבד בשקט אז למה לקנות בנפרד? הרי כל מאוורר בלאו הכי יתקלקל.

חשבת לנקות את המארז אבל אני לא יודע אם אגרום יותר נזק בכך שאעביר אבק למקום אחר והוא יישאר שם. יש ברשותי פן לשיער. זה יעשה את העבודה? האם לא צריך לפרק הכל?

חשוב לי לציין שמדובר במחשב פשוט וגם אני לא משתמש בו לצרכים מיוחדים פרט לגלישה

פורסם

אל דאגה במידה וברשותך פאן שיער שביכלתו לעבוד ללא פיזור חום, לך על זה ופשוט תעיף את מירב האבק מהמחשב אין סכנות בעניין !

בעניין המעבד ספק אם הייתי קונה חדש

אני מאמין כי מדובר במחשב עם וותק של 3 שנים לפחות ככה שמעבד ברמה גבוהה יותר ידרוש באופן ישיר לוח חדש וכ"ו ולכן לא הייתי קונה כל כך מהר. תבדוק את סוג המעבד וברר על איזה תושבת הוא יושב (Socket) גש כמעת לכל חנות באזור שלך עם חלקי מחשב ובקש מאוורר למעבד ( לפי התושבת ). כמו שאמרתי קודם הסבירות היא שהוא יעלה בסביבות + 100 ש"ח

פורסם

פותח הדיון. אין שום סיבה בעולם להחליף מעבד רק כי המאוורר שעל גוף הקירור שלו התבלה ומרעיש. מדובר בגוף הקירור שהגיע עם המעבד (סטוק) שמלכתחילה הוא לא איכותי במיוחד.

כדי לחדש את הקירור למעבד וליהנות מקירור שקט ואף מעט איכותי יותר מקירור הסטוק אתה יכול לקנות את אחד מדגמי ה-Alpine של Arctic Cooling שעולים בסביבות ה-60 ש"ח, לדוגמה Alpine 64 ולפתור את הבעיה.

פורסם

תנקה את המאורר של המעבד ואת הגוף קירור ותשמן את המאוורר או שתקנה קירור חדש למעבד.

פורסם

פותח התרד לא ממש הבנתי את החשיבה..הסיבה שמעבד וקירור באים בנפרד די מובנת...

אלו שני רכיבים נפרדים שמאפשרים החלפה בבו בעת..במקרה שלך תרכוש קירור נפרד וזהו.. :)

פורסם
  • מחבר

תודה לכל מי שענה.

אני רוצה לנקות את המאוורר...אבל איך עושים את זה? צריך להוציא אותו מהמקום? כי זה לא יוצא בקלות ולא רציתי להפעיל כח ואז לגלות ששברתי.

אני מצרף תמונה שלא בטוח שתבינו ממנה כלום אזל זה עדיף מכלום. השאלה רלוונטית גם אם אצטרך להחליף את המאוורר כי אתקל באותה בעיה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

תרכוש ספריי לחץ אוויר ותנקה את הקירור איתו (תחזיק את להבי המאוורר שלא יזוזו).. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים