עבור לתוכן

שאלה| לוח אם- כרטיס רשת אלחוטי ועוד משהו

Featured Replies

פורסם

מה קורה?

אני הולך לקנות מחשב ב 2000 ש"ח:

דגם מחשב: computer

מעבדי ‏AMD: Athlon II x2 Dual Core 250 3.0Ghz Socket AM3 Box

לוחות אם למעבדי ‏AMD: ASUS M4N68T-M AM3, nForce 630a, DDR3 1333, PCI-E, VGA, HDAudio, GBL

זכרונות: DDR III 1333Mhz 2GB Patriot Signature Heatshield

דיסקים קשיחים: Hitachi DeskStar 320GB 7200RPM 16MB SATA II

כרטיסי מסך: Sapphire HD 5670 512MB GDDR5 DX11 DVI HDMI DP PCI-E

מארזים: CoolerMaster Elite 335 Black (No PSU)

ספקי כוח: SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET (Oem)

מחירון עבודות במעבדה: w/o Assembly Computer

מחיר החבילה: 2059

המפרט הורכב באתר קיי.אס.פי. מחשבים http://www.ksp.co.il

האם הלוח אם:

לוחות אם למעבדי ‏AMD: ASUS M4N68T-M AM3, nForce 630a, DDR3 1333, PCI-E, VGA, HDAudio, GBL

תומך בכרטיס רשת אלחוטי:

EDIMAX-EW 7128g

ואיך הלוח אם סביר- אני קונה מפרט של גיימניק קל ואני לא מצפה שיריץ את המשחקים הכי חדשים גם אני לא צריך...

פורסם

הלוח מינימלי (ה-AM3 הכי זול), תבדוק את המפרט שלו ותחליט בעצמך אם הוא מספיק לך:

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=wUHApFnERsTHwwHF

וכן, תוכל לחבר את כרטיס הרשת האלחוטי הזה ללוח המדובר.

פורסם
  • מחבר

1. יופי אם זה תומך אז מצוין

2.מה אני בדיוק אמור להבין מהקישור אני לא מתמצא במחשבים מבין בכללי

3. לא הבנתי אתה אומר שהלוח אם לא משהו.? אני לא מצפה שיריץ ASSASSIN CREED2 אלא PRO 10 ובסיגנון ולא יותר אז הוא יריץ לי אותו כמו שצריך?

פורסם

אין שום קשר בין הלוח לבין מה שהמערכת מסוגלת להריץ. אם השימוש הוא משחקים אז זה תלוי בעיקר בכרטיס מסך ובמעבד.

פורסם
  • מחבר

אוקי... אז התפקיד של הלוח אם זה מה?

אז הכרטיס מסך והמעבד שלי מספיק טובים למה שאני צריך?

פורסם

אם תגדיר "גיימינג קל" אז יהיה יותר ברור אם המעבד והכרטיס מסך מתאימים לעבודה הזו.

מה תפקידו של לוח האם? בעיקר לקשר בין הרכיבים במערכת. בפועל ההבדלים בין לוחות הוא בחיבורים ובפונקציות. דוגמאות להבדלים:

חיבורים: eSATA, Firewire, LAN, USB, חיבורי אודיו שונים, PS/2, Serial/Parallel וכו'.. וזה לא רק שיש ללוח X חיבור eSATA וללוח Y אין, זה מתבטא גם בחיבורים אחרים. לי למשל חשוב לוח עם הרבה חיבורי SATA, אז יש לוחות עם 4 חיבורים, יש 5/6/8.. וזה נוגע לכל החיבורים שציינתי. LAN למשל יש בכל לוח כיום, אבל יתכן שיש דרישה לשני חיבורים. לגבי USB, יתכן שיש דרישה לכמות מסוימת (שוב, כנ"ל לגבי כל חיבור וחיבור, גם כאלו שלא ציינתי כמו חריצי הרחבה PCI/PCI-E).

פונקציות: יכולות אוברקלוקינג, כרטיס מסך מובנה, יכולת RAID, מערכים של כרטיסי מסך (CF/SLI) -> ולגבי כל פונקציה זה ספציפי כי אולי לוח מסוים אינו אוברקלוקר מספיק טוב ואולי לוח מסוים קצת מוגבל במערך רצוי.

דרישות כלליות אחרות יכולות להיות גודל תקן, במידה ומדובר במארז קטן שלא יכול לאכלס לוח ATX אלא MicroATX. וכן הלאה וכן הלאה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים