עבור לתוכן

המלצה לטלויזיה 42" - 4200 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני עומד לרכוש טלויזיה 42" לסלון ביתי. בדקתי על פי המחשבון שפורסם כאן מבחינת מרחק צפיה וכו', ו-42" זה הגודל הרצוי.

התקציב שלי הוא עד 4200 ש"ח.

יש המון טלויזיות בשוק שעומדות בסכום הזה, אבל מרוב פיצ'רים ודגמים ממש בלתי אפשרי לבחור.

אני מעוניין כמובן שתהיה HD מלא, אבל הרבה יותר חשובה לי איכות הצפיה בערוצים רגילים (שזה עיקר הייעוד שלה).

דבר נוסף הוא החיבורים - חשוב לי שיהיה חיבור HDMI.

חיבור USB איננו חובה כלל, אבל אם יש אז עדיף שיקרא גם סרטים ולא רק מוסיקה. כמו כן, שיקרא גם כתוביות.

כמו כן חובה שניתן יהיה לתלות את הטלויזיה על הקיר.

אשמח לקבל המלצות לדגמים טובים שכדאי לי ללכת עליהם.

תודה!

פורסם

מה היעוד שלה?

לערוצים רגילים, עדיף פלזמה 720p.

אהבתי את ה"כמובן שתהיה HD מלא". איזה תוכן FHD אתה הולך לראות עליה?

אני שואל כל רוב האנשים סתם רוצים "HD מלא" אבל בפועל אין להם בכלל תוכן כזה והם רק פוגעים באיכות.

פורסם

לא רק זה,

אלא שבשביל לראות הבדל בין 720p לבין 1080p בטלוויזיה 42 אינץ' צריך לשבת בערך מטר וחצי מהמסך,

אחרת פשוט לא תראה את ההבדל ולכן זה מיותר לחלוטין.

אז אלא אם כן אתה יושב ממש קרוב לטלוויזיה, אין טעם לקנות FHD

פורסם

אני ממליץ על ה- Panasonic THL42S10, מסך מעולה עם 5 שנים אחריות, איכות צפייה מצויינת בתוכן SD.

אחרי שהומלץ לי עליה בגודל 37 קניתי למסעדה שלי ויצא פיצוץ.

פורסם
  • מחבר

מה היעוד שלה?

לערוצים רגילים, עדיף פלזמה 720p.

אהבתי את ה"כמובן שתהיה HD מלא". איזה תוכן FHD אתה הולך לראות עליה?

אני שואל כל רוב האנשים סתם רוצים "HD מלא" אבל בפועל אין להם בכלל תוכן כזה והם רק פוגעים באיכות.

הטלויזיה מיועדת לסלון בבית, כשהערוצים שאנחנו בעיקר צופים בהם הם הערוצים הבסיסיים, פלוס ערוצי הכבלים שאינם HD.

עם זאת, מכיוון שבכל זאת מדובר בסכום משמעותי מאוד עבורנו, ואנחנו לא מחליפים טלויזיה כל שנתיים (ולמען האמת, גם לא כל 5), אני מעדיף לקנות טלויזיה בטכנולוגיה שיש סבירות די גבוהה שבעתיד הלא כל כך רחוק תהיה הסטנדרט. אני לא רוצה להתקע עוד שנתיים עם טלויזיה שלא מסוגלת לצפות ב-80% מהתכנים בטלויזיה. חוץ מזה, שמבחינת מחיר טלויזיות HD מלא לא יקרות בהרבה מטלויזיות HD Ready, עד כמה שאני שם לב.

לגבי מרחק הצפיה - הוא הולך להיות בין 2 ל-4 מטר (תלוי על איזו ספה אתה יושב ובאיזו זוית). שקלנו טלויזיה גדולה יותר אבל נראה לי לפי המחשבוני מרחק שזה מיותר (וגם כמובן יקר יותר).

כמובן, אם יש לכם המלצות חמות על טלויזיה שהיא HD Ready, אני פתוח להצעות.

פורסם

פלזמה 720p זאת ההמלצה שלי. (*)

LCD בתקציב הזה תראה תוכן SD ברמה הרבה יותר נמוכה, ואם אתה באמת חושב שתוכן ה-HD של ערוצי הטלוויזיה אי פעם יהיה שווה משהו, אתה כנראה שוכח באיזו מדינה אתה חיי. לצורך העניין ערוצי ה"HD" שיש היום הם ברובם בכלל סתם upscale ולא מקור HD אמיתי, ואם זה לא מספיק, הרי שמלבד הרזולוציה מדובר ב-bitrate מאוד נמוך. בקיצור - האיכות על הפנים.

אם היית אומר שאתה הולך לחבר כונן blu-ray או מחשב עם קבצי 1080p, מילא.

* החיסרון היחיד, בפלזמה באופן כללי, הוא שהיא מבריקה ומציגה השתקפות (כמו המסכים ברוב הלפטופים של היום), כך שאם יש מאחוריך (כלומר מולה) מקור אור ישיר, זה עלול מאוד להציק.

אגב, "מחשבוני מרחק" זה דבר מטופש לחלוטין.

אני נמצא פה עם 50" ממרחק 3 מטר, ואם היה לי כסף לקנות גם 60" הייתי קונה בכיף.

פורסם
  • מחבר

פלזמה 720p זאת ההמלצה שלי. (*)

LCD בתקציב הזה תראה תוכן SD ברמה הרבה יותר נמוכה, ואם אתה באמת חושב שתוכן ה-HD של ערוצי הטלוויזיה אי פעם יהיה שווה משהו, אתה כנראה שוכח באיזו מדינה אתה חיי. לצורך העניין ערוצי ה"HD" שיש היום הם ברובם בכלל סתם upscale ולא מקור HD אמיתי, ואם זה לא מספיק, הרי שמלבד הרזולוציה מדובר ב-bitrate מאוד נמוך. בקיצור - האיכות על הפנים.

אם היית אומר שאתה הולך לחבר כונן blu-ray או מחשב עם קבצי 1080p, מילא.

* החיסרון היחיד, בפלזמה באופן כללי, הוא שהיא מבריקה ומציגה השתקפות (כמו המסכים ברוב הלפטופים של היום), כך שאם יש מאחוריך (כלומר מולה) מקור אור ישיר, זה עלול מאוד להציק.

אגב, "מחשבוני מרחק" זה דבר מטופש לחלוטין.

אני נמצא פה עם 50" ממרחק 3 מטר, ואם היה לי כסף לקנות גם 60" הייתי קונה בכיף.

אוקי, אני מודה שגרמת לי למחשבות שניות. מבדיקה מהירה, המחיר גם יכול להיחתך בחצי, שזה משמעותי מאוד.

מה שכן, ה"disclaimer" לגבי ההשתקפות מהפלזמה קצת מפחיד אותי. ההבדל בגדלים הללו בין פלזמה ל-LCD כל כך משמעותי? אם אלך על LCD בסוף חווית הצפיה תיפגע משמעותית?

דבר נוסף לגבי ההערה על המרחק - אוקי, בהנחה שהמחשבונים הללו הם שטויות - האם ככל שאקנה מסך גדול יותר, לא אראה פחות טוב (בתכנים שהם לא HD)? אם המשפט הזה לא נכון, אז שווה לקנות 50" למטרות שאני מחפש?

פורסם

הפיקסלים מלבניים בדגמים הללו.

יש דגמים שהם 1366x768.

בכל מקרה, חבל לפצל את הדיון לשניים.

(תענה לי שם בבקשה)- רשמת שהמרחק צפיה הוא בין 2 ל-4 מטר. חשוב שתדע מה המרחק ברוב הזמן.

ההבדל בין 2 ל-4 מטר יכול להיות מאוד משמעותי לגודל המסך המומלץ.

לגבי ההשתקפויות, זה משתנה מדגם לדגם(תלוי אם יש ציפוי אנטי-רפלקטיבי בגדול).

האם יצא לך לראות בעיניים שלך איך נראה 50" מ-2 מטר? במיוחד אם אתה צופה כרגע בשידורי SD(מה שמקטין את הגודל שאתה צריך לעומת אם היית צופה בFHD).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים