עבור לתוכן

המלצה על מסך בגודל 22 אינצ' (או זהה)

Featured Replies

פורסם

שלום,

קראתי את כל עמודי המדריך של ה LCD (אגב - זה משנת 2007 - אני מניח שהנתונים התעדכנו מאז).

הגיע הזמן להחליף את המאג הישן שלי (CRT בן 7 שנים ששירת אותי נאמנה).

שימושים:

אופיס, אינטרנט, משחקי ילדים, עריכה (אם כי לא מקצועית - אלא רק לשימוש ביתי)

צרכים:

מסך IPS

מסך ארגונומי (כיונון גובה וכו')

גודל - כ 22 אינצ', אם כי אפשר מעט פחות

רזולוציה מיטבית, פונט טבעי ולא קטן מדי

ללא מריחות

חדות

רמקולים מובנים

חומרה:

ברשותי כרטיס מסך On board של אינטל

תקציב - פחות משמעותי, אם כי עד כ 2,000 ש"ח נראה די והותר עבורי.

חשוב לי מסך איכותי.

הבנתי שממליצים על Dell 2209 אך ראיתי שהוא מגיע ללא רמקולים.

אשמח לעצות והכוונה.

תודה.

פורסם

היום אין מסכים שמגיעים עם רמקולים מובנים. אני באופן אישי גם לא חושב שיש ברמקולים כאלה צורך כי מלכתחילה איכותם נמוכה.

מבחינת מסכים יש לך את ה

22"

Dell 2209WA

LG W2220P

23" (אזור ה-1,500 ש"ח)

Dell U2311H

Samsung F2380 (שהוא עם פאנל cPVA שגם הוא פאנל מצוין לצרכים שלך ובכלל).

פורסם
  • מחבר

תודה: אני מבין שעלי להתרגל למסך ללא רמקולים...

אם כן - האם כל ארבעת המסכים הללו הינם:

ארגונומיים

בעלי רזולוציה מיטבית, ופונט טבעי (לא קטן מדי)

ללא מריחות

וחדים?

תודה!

פורסם

בקשר לרמקולים, הרמקולים שסופקו עם המסכים היו באיכות נמוכה מאוד, זהים לרמקולים שקונים ב-40 ש"ח. תוכל פשוט לקנות רמקולים כאלה (אם אין לך) ולהציב אותם משני צידי המסך.

לשאלות שלך:

1. בוודאי. כולם ארגונומיים (אני לעולם לא ממליץ על מסך שאינו ארגונומי אם מסך ארגונומי נכנס במסגרת התקציב).

2. לכל מסך יש רזולוציה מיטבית שהיא הרזולוציה המרבית שלו. גודל הגופן (ואלמנטי תצוגה נוספים) נקבע בעקרון לפי גודל הנקודה. ככל שמסך בגודל פיסי מסוים הוא בעל רזולוציה גבוהה יותר כך גודל הנקודה שלו קטן יותר ובעקבות כך נוצרת הבעיה של גודל הגופנים. למשל זה בא לידי ביטוי במסכי 22" ברזולוציה של 1920x1080. שני מסכי ה-22" עליהם הומלץ הם ברזולוציה של 1680x1050 שהיא רזולוציה אופטימאלית שמקנה לך גודל גופנים סביר מאוד (גודל נקודה 0.282 מ"מ) מחד ושטח עבודה גדול מספיק מאידך. בקשר למסכי ה-23" הם מגיעים ברזולוציה של 1920x1080 וגודל נקודה של 0.265, לדעתי גודל הגופנים בהם בסדר גמור, אבל יהיה מעט קטן יותר מזה של מסכי ה-22".

3. לא יהיו מריחות.

4. כל מסך הנו חד (גם הזולים ביותר מבוססי פאנל ה-TN) בתנאי שעובדים ברזולוציה המרבית שלו.

פורסם
  • מחבר

רגע - אני רוצה להבין:

בעבודה, אני משתמש במסך Lenovo "22 בעל רזולוציה מקסימלית של 1680*1050 אבל אז גודל הפונט די קטן, לכן אני משתמש ב 1280*800 ע"ח החדות.

האם על מנת לקבל גודל פונט כמו שאני רגיל אליו וגם לקבל חדות, עלי לקחת מסך יותר קטן? אם כן - איזה?

כמו כן, איך מחשבים גודל נקודה?

תודה.

פורסם

בקשר לגודל הפונט, כמו שציינת בעצמך אתה עובד ברזולוציה הלא מיטבית ולכן מפסיד מהחדות, לדעתי האישית זה לא מומלץ מהרבה בחינות.

כפתרון ביניים יש אפשרות להגדיל את ה-DPI במערכת ההפעלה וכך להגדיל מעט את הטקסט מבלי לפגוע בחדות (בטח שלפגוע פחות מאשר לעבוד ברזולוציה שאינה המרבית). כדאי לך לנסות.

בקשר לשאלתך, גודל הנקודה זה נתון פיסי של הפאנל. ככל שמסך בגודל פיסי נתון יהיה בעל רזולוציה גדולה יותר כך גודל הנקודה שלו יהיה קטן יותר מכיוון שצריך להכניס יותר נקודות (פיקסלים) בשטח נתון.

אם גודל הגופן קטן מדי וגם הגדלת ה-DPI לא עוזרת אז אולי יהיה כדאי לקנות מסך 19" רק שאני לא בטוח שאפשר להשיג היום מסכים כאלה שאינם בעלי פאנל TN.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים