עבור לתוכן

בעיה ממושכת בהארד דיסק LACIE

Featured Replies

פורסם

שלום. לפני כחודשיים רכשתי הארד דיסק 3.5 של LACIE מדגם QUADRA. הנפח של ההארד דיסק הוא 1TB. והוא מצוייד ביציאת ESATA שזו בעצם הסיבה המרכזית בגינה רכשתי את המכשיר.

מאז הרכישה הופיעו בעיות רבות ומעצבנות במכשיר.המחשב לא זיהה את המכשיר..המכשיר נתקע..עבד לאט.

לפעמים נראה כאילו המכשיר עובד טוב ולאחר הפעלה של המחשב מחדש הוא בעצם לא מזהה אותו ורוב החומר שגיביתי עליו נדפק או נעלם.

ניסיתי כמעט הכל.עדכנתי את הBIOS שיניתי הגדרות של חשמל כדי שהמחשב לא יכבה אף פעם את ההארד דיסק ובכל זאת.כיום הבעיה המרכזית זה שהמחשב לא מזהה את הכונן וכשאני מנתק ומחבר מחדש ואז נכנס למנהל התקנים ומוצא אותו שוב, חלק מהקבצים שהיו או כולם מופיעים כפגומים.

שלחתי את המכשיר למעבדות של באג והם החזירו בטענה שהמכשיר תקין.בדקתי אותו על מחשב אחר עם ESATA והיה נראה כאילו הכל בסדר.ככה שאני די מתוסכל ואובד עצות.אודה מאוד מאוד לכל העוזרים בדבר.שגיא :bash:

פורסם

מה מפרט המחשב שלך ולאיזה מצב (IDE, AHCI) יציאות הSATA מוגדרות בביוס?

פורסם
  • מחבר

לוח אם asus p5q3.

מעבד: interl core2quad q9550.

הארד דיסק 500 GB WD.

מארז של TERMALTEAK

כרטיס מסך GEFORCE 9880GT 1GB DDR3

4GB DDR3 1333 mhz

ספק כח 500W.

+ windows 7 ultimate 64 bit מקורי

ולמה אתה מתכוון בדיוק בהגדרות בביוס..?תוכל להיות מדויק ופשוט יותר בהסבר בבקשה?

פורסם

הINTEL MATRIX STORAGE MANAGER מותקן אצלך? לאיזה חיבור בלוח אם הESATA מחובר? האם ניסית להחליף כבל (פנימי)?

אני לא זוכר איפה ההגדרות של הSATA נמצאות בביוס AMI (של אסוס), אני אברר ואכתוב לך איפה לחפש.

פורסם
  • מחבר

לא זה לא מותקן לי על המחשב ואני לא יודע בדיוק איך לשנות ולבדוק על איזה מצב ההארד דיסק נמצא.לא שיניתי כבלים ולא שיחקתי בפנים.

פורסם
  • מחבר

וואי אחי אתה לא מבין כמה זמן אני מנסה לסדר את הבלאגן הזה.אני יחזור מהעבודה ואנסה.זה אמור לסדר לי את זה אוטומטית או שאני צריך להגדיר שם דברים?

פורסם

אתה לא צריך להגדיר כלום, תתקין ותראה אם משהו השתנה. שים לב שאתה מוריד את גירסת ה64 ביט.

פורסם
  • מחבר

אח שלי אני חושב שהבעיה הסתדרה, לפני שהורדתי את זה החלפתי למצב achi או איך שזה לא יקרא, הורדתי את התוכנה והיא התקינה מלא דרייברים פתאום...בכל אופן זה לא מראה שום סימן לבעיות, ככה שאם זה ישאר ככה אני מאושר ואתה מלך!!! תודה רבה!! הלכתי למליון אתרים מלא אנשים ואף אחד לא ידע.אני מעריך את העזרה שלך מאוד! שגיא[br]פורסם בתאריך: 5.07.2010 בשעה 02:56:57

אח שלי צצה בעיה קלה.

לאחר שניסיתי להעביר את החיבור ליציאה האחרוית של ה-esata קיבלתי בהפעלה את ההודעה הבאה:

CD-ROM boot priority...no medium

Reboot and Select proper boot device or insert boot media in select boot device and press a key.

בכל אופן לאחר ההודעה נכנסתי לביוס ובקטגוריה הוא שינה בחזרה ל-IDE אז שיניתי בחזרה לAHCI.. בכל אופן זה לא עזר אז נכנסתי שוב ובהגדרות שם הכונן דיסקטים היה בעדיפות מספר 1 (שאין לי בכלל כונן דיסקטים על המחשב) ההארד דיסק של WD הפנימי היה בעדיפות 2 והדיוידי של המחשב היה ב-3..בכל אופן החלפתי וביטלתי את הפלופי..ההודעה התבטלה אבל עכשיו כשאני נכנס לכונן ומנסה להעתיק אליו דיסק הוא מתחיל להעביר כמו שהוא אמור על 80-100 ואז הוא יורד בצניחה מהירה ל-50-40 וממשיך לרדת עד שההעברה נעשית איטית מדי...יש לך רעיון אוליי למה זה קרה?אוליי הגדרתי משהו לא נכון בביוס?אודה לך אם תחזור אליי.אני מת כבר לסיים עם הבעיה הזו בהארד דיסק.תודה מראש שגיא

פורסם

א. אני לא אח שלך.

ב. תנסה להחליף כבל.

ג. תנסה במאפיינים של הכונן (במנהל ההתקנים) להגדיר אותו למיטוב עבור ביצועים (ולא עבור הוצאה מהירה) ותראה אם משהו השתנה.

ד. תריץ בדיקת ביצועים לדיסק (יש לינקים בסטיקי לתוכנות כאלו) ותעלה לפורום את התוצאה.

פורסם
  • מחבר

תודה אני מקווה שזה יסתדר...

פורסם
  • מחבר

תודה אני מקווה שזה יעבוד...אל תהיה כבד על החיים זה שאני קורא לך אח שלי זה לא אומר שאני מתיימר ורוצה להיות אח שלך.

באמת עזרת לי.תמשיך ככה אתה תותח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים