עבור לתוכן

מחפש מעגל משולב מדגם THX203 או את הDATASHEET שלו. ולא מוצא.

Featured Replies

פורסם

שלום

היה לי די.וי.די שהפסיק לעבוד. פתחתי אותו וראיתי שהתפוצץ מעגל משולב שהיה רשום עליו THX203 0718-8 .

ניסיתי למצוא כזה בארץ ולא מצאתי בשום מקום, חוץ מבחברה שמייבאת את הדי.וי.די שם רוצים 100 שקל בשבילו.. (שזה חצוף ומגוכך)

גם באינטרנט לא מצאתי מקום להזמין ממנו את המעגל וגם לא את הDATASHEET שלו (הDATASHEET יכול לעזור כי אולי אני אוכל לבנות מעגל דומה בעצמי..) .

מישהו יכול לעזור?

פורסם

קודם כל, לא מתקנים כך. אתה רואה בעין שPWM קונטרולר נשרף, ותחליף אותו. אז מה. כשהוא הולך הוא גם לוקח איתו את המוספט הממתג, ולפעמים גם את המיישר. תיקון ספק לא מתבצע בניחושים.

שנית, מדובר כאמור בבקר מיתוג PWM די פשוט. אפשר להשוות אותו עם בקרים אחרים, נניח מסדרת UC38XX ולראות אולי יש אחד דומה. אם לא, יש סדרות נוספות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

אם נשרף גם הMOSFET אז אני אוכל להחליף אותו.

אני לא יודע איך תיקון מתבצע (אין לי ידע מספיק באלקטרוניקה) אבל לפחות חשבתי לנסות משהו לפני שאני זורק את הדי.וי.די ובכך מזהם את הסביבה וגם נשאר בלי די.וי.די.

בשביל להשוות למעגל אחר אני צריך לדעת את הפרמטרים של המעגל שנשרף. ואני לא מוצא אותם.

לסיכום: הבעיה עדיין לא נפתרה..

פורסם

משום מה חשבתי שאמרת שמצאת דפי נתונים. כי אני מצאתי די בקלות

http://www.datasheet4u.com/html/T/H/X/THX203H_ETC.pdf.html

(לינק שני בגוגל)

ואם אתה חושב ששווה להשקיע בDVD יותר מ50₪ אתה טועה. במוקדם או במאוחר יתקלקל חלק אחר. המכשירים האלו חד-פעמיים.

פורסם

אם זה מעגל של הספק כוח הייתי מחבר במקומו ספק גנרי של מחשב למתחים המתאימים וזהו (יחזיק ללא בעיה עומס של DVD)

פורסם

אם זה מעגל של הספק כוח הייתי מחבר במקומו ספק גנרי של מחשב למתחים המתאימים וזהו (יחזיק ללא בעיה עומס של DVD)

לDVD יש 5~6 מתחים שונים מהספק. גם אם נניח שנצליח להתאים אותם איכשהו לאלו של ספק מחשב - באם לא מסומן במעגל, והוא עצמו לא פועל, איך ניתן לדעת לחווט?
פורסם

זה כמעט תמיד הדברים הסטנדרטיים 3.3 5 12 ואוליי 5VS

בחלק מהספקים הפנימיים של ה DVDים כתוב לייד כל חוט מה הוא עושה

ובמקרה הבאמת גרוע ניתן לנחש מתח מקס' לכל מסילה לפי המתח של הקבלים שעומדים אליה (בדרך כלל המתח שיש באמת הוא כ 1/2 מהמתח של הקבלים)

פורסם

ראיתי כבר דברים ביזארים ביותר בספקי DVD. הנה רשימה חלקית:

8.5V -15V, -28V, 13V, -21V וכדומה. ואגב, זה המתחים הרשומים. בפועל יש סטיות של 20%!

לגבי 1/2 ממתח הקבלים, זה לא נכון. בטח לא לספקים סיניים. הם משתמשים שם בשלושה תחומי מתחים, 16V, 25V, ו50V. קבל 16V מתאים שם לכל טווח מאפס עד 13V.

פורסם

דברים כאלה ראיתי בממיר של YES - יש בפנים ספק של FSP שנותן מתחים 3.3 5 12 22 32. ה 32 מחובר דרך נגד גדול (כמה עשרות K) לתוך הרכיב מתכת שמחובר לצלחת (בטח איזה שהוא pull up למשהוא פנימי - לא בטוח בכלל שהוא צריך מתח מדוייק)

ב DVD עד עכשו כל מה שראיתי היה מתחים סטנדרטיים של מחשב

פורסם

קודם כל, לא מתקנים כך. אתה רואה בעין שPWM קונטרולר נשרף, ותחליף אותו. אז מה. כשהוא הולך הוא גם לוקח איתו את המוספט הממתג, ולפעמים גם את המיישר. תיקון ספק לא מתבצע בניחושים.

שנית, מדובר כאמור בבקר מיתוג PWM די פשוט. אפשר להשוות אותו עם בקרים אחרים, נניח מסדרת UC38XX ולראות אולי יש אחד דומה. אם לא, יש סדרות נוספות.

הדרך הטובה ביותר לאיתור תקלות אלקטרוניות היא העין. עשרות פעמיים קרה לי שחיפשתי תקלה עם מכשירי המדידה הכי יקרים ועבדתי על זה שעות ובסוף שגיליתי מהבדיקות איזה רכיב דפוק הסתכלתי עליו במיקרוסקופ וראיתי שיש לו נזק פיזי, והייתי יכול לחסוך לעצמי זמן ומאמץ.

אלקטרוניקה זה קומבינות היא מאוד סלחנית לטעיות במידה ואתה קצת יודע מה אתה עושה.

רק חשוב לשמור על הוראות בטיחות.

פורסם

הדרך הטובה ביותר לאיתור תקלות אלקטרוניות היא העין. עשרות פעמיים קרה לי שחיפשתי תקלה עם מכשירי המדידה הכי יקרים ועבדתי על זה שעות ובסוף שגיליתי מהבדיקות איזה רכיב דפוק הסתכלתי עליו במיקרוסקופ וראיתי שיש לו נזק פיזי, והייתי יכול לחסוך לעצמי זמן ומאמץ.

אלקטרוניקה זה קומבינות היא מאוד סלחנית לטעיות במידה ואתה קצת יודע מה אתה עושה.

רק חשוב לשמור על הוראות בטיחות.

1 + :xyxthumbs:

פורסם

הסתכלתי עליו במיקרוסקופ

אתה מבין שמה שאמרת עכשיו זה קשקוש מוחלט.. רכיבים יכולים להנזק (ולרוב הם כך) בלי שום סימן פיזי עליהם. גם אם תשים אותם במיקרוסקופ אלקטרוני, תצלם אותם ברנטגן, ותבצע לידם ריקוד אינדיאני לא תמצא דבר.

כמובן שבראש ובראשונה מחפשים תקלות נראות לעין, אבל לא כדאי להשקיע בעניין זמן ומאמץ. אם יש לך לוח עם 1000 רכיבים, הדרך המהירה לבדוק אותו לא תהייה עם מיקרוסקופ...

פורסם

לא מוחלט. בדרך כלל מה שנדפק זה רכיבי הספק שונים וההידפקות היתה תוך כדיי חימום יתר חזק --> נזק ויזואלי. זה לא תמיד מוספט שחצי ממנו עף אבל לעיתים קרובות נקודה שחורה או חריץ ברכיב וכדומה

פורסם

אתה מבין שמה שאמרת עכשיו זה קשקוש מוחלט.. רכיבים יכולים להנזק (ולרוב הם כך) בלי שום סימן פיזי עליהם. גם אם תשים אותם במיקרוסקופ אלקטרוני, תצלם אותם ברנטגן, ותבצע לידם ריקוד אינדיאני לא תמצא דבר.

כמובן שבראש ובראשונה מחפשים תקלות נראות לעין, אבל לא כדאי להשקיע בעניין זמן ומאמץ. אם יש לך לוח עם 1000 רכיבים, הדרך המהירה לבדוק אותו לא תהייה עם מיקרוסקופ...

עבדתי 5 שנים בתיקון מעגלים אלקטרונים ורוב הפעמיים הנזק הוא פיזי רכיבים היום לא סתם מתקלקלים או שהם קיבלו מכה ואז אתה רואה את זה או מתח גבוה ואז אתה רואה את זה...ותאמין לי הדרך הטובה והמהירה ביותר לבדוק היא קודם כל להסתכל על כל רכיב ורכיב גם אם יש 1000. ובכל מקרה אף פעם לא צריך להסתכל על 1000 רכיבים. אתה מסתכל רק על החלק בכרטיס שאתה חושב שעושה בעיות.

(ותחשוב לפני שאתה אומר על משהו שמישהו כותב קשקוש מחולט :s07:).

פורסם

חשבתי מספיק לפני מה שאמרתי, ואחזור על זה שוב: ברוב המוחלט של רכיבים אלקטרוניים תקולים, אין סימן נראה לעין. אין לי מושג מה תיקנת במשך 5 שנים, אבל כנראה שהתעסקת עם סוג מסויים של תקלות הנראות לעין. מה שאמרת פשוט לא נכון עובדתית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים