עבור לתוכן

שאלה בנושא עבודת המעבד - אנא רק אנשים שמבינים באמת שיענו - זה לבחינה אקדמית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

- ידוע כי בכל רגע נתון מבצע המעבד פעולה אחת, ובעצם מתייחס לתהליך אחד בלבד.

אך כאשר מדובר במעבד מרובה ליבות האם כל ליבה מתעסקת באותו תהליך שהשניה מתעסקת או שמה כל ליבה מבצעת חישובים של תהליך אחר ובכל

בעצם מתבצע חישוב עבר מספר תהליכים בו זמנית?

שאלה נוספת

- כאשר אני משתמש בעבד 64 ביט או מעבד 32 ביט - מה בעצם אני מקבל בכל אחד מהם? יותר פעולות לשניה?

בתודה מראש על התשובות הברורות,

NOISE

פורסם

שלום לכולם,

- ידוע כי בכל רגע נתון מבצע המעבד פעולה אחת, ובעצם מתייחס לתהליך אחד בלבד.

אך כאשר מדובר במעבד מרובה ליבות האם כל ליבה מתעסקת באותו תהליך שהשניה מתעסקת או שמה כל ליבה מבצעת חישובים של תהליך אחר ובכל

בעצם מתבצע חישוב עבר מספר תהליכים בו זמנית?

דבר ראשון אני אציין שכל מעבד מודרני מבצע מה שנקרא Pipelining - מה שגורם לכך שבכל רגע נתון המעבד בתהליך ביצוע של יותר מפעולה אחת

(הדגש על התהליך ביצוע כי הכוונה היא לא שהוא מסיים בבת אחת יותר מפעולה אחת, אם כי אולי זה אפשרי אם 2 פעולות יכולות להסתיים ב2 שלבים שונים של ה- Pipeline)

דבר שני, יש מה שנקרא Thread, אתה יכול לתכנת תוכנית בצורה שיש לה מספר ת'רדים, וככה בעצם לאפשר ליותר ממעבד אחד לעבוד על התוכנית בבת אחת

בעיקרון אתה לא מסתכל על תהליכים אלא על Threadים - המעבד יכול לרוץ על מספר Threadים, אחד לכל ליבה, יכול להיות שכמה מהThreadים שייכים לתוכנית אחת ספציפית והשאר שייכים לתוכנית שונה

שאלה נוספת

- כאשר אני משתמש בעבד 64 ביט או מעבד 32 ביט - מה בעצם אני מקבל בכל אחד מהם? יותר פעולות לשניה?

ההבדל הוא בגודל האוגרים

מעבד 64 ביט עובד עם אוגרים בגודל של 64 ביט, מה שמאפשר דברים כמו חיבור וכפל של מספרים גדולים יותר וגישה ליותר זיכרון

מעבד 32 ביט... עובד עם אוגרים בגודל 32 ביט

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה בדיוק קראתי בויקי על השאלה הראשונה שלי.

לגבי השאלה השניה עדיין לא ירדתי לסוף דעת העולם לגבי ההבדל בין 32 ל 64 פרט לכמות זיכרון רגיסטר שפועל בו...

פורסם

תודה על התשובה בדיוק קראתי בויקי על השאלה הראשונה שלי.

לגבי השאלה השניה עדיין לא ירדתי לסוף דעת העולם לגבי ההבדל בין 32 ל 64 פרט לכמות זיכרון רגיסטר שפועל בו...

אני לא חושב שזה רק הרגיסטר, בעיקרון גם היחידות הלוגיות של המעבד צריכות שיהיו להן מספיק כניסות בשביל 64 ביט (64 כניסות אני מניח :P)

בכל מקרה, כמו שאולי שמת לב, למעבדים שעובדים ב32 ביט כתוב x86, ולמעבדים שעובדים ב64 ביט כתוב x64, מכיוון ש-x86 זה שם של סט פקודות (ככה מכונה הסט של הפקודות שהמעבדים בימינו יכולים לבצע, במעבדים ישנים יותר היו פחות פקודות וזה היה סט פקודות שונה) אני מניח שגם x64 זה שם של סט פקודות

מה שאומר שבמעבדים של 64 ביט יש גם פקודות שונות, יכול להיות שהפקודות היחידות שנוספו/השתנו קשורות לפעולות על 32 או 64 ביט, אבל יכול להיות שגם הוסיפו פקודות חדשות שלא קשורות ישירות לעניין

עוד על ההבדלים יצטרך לענות לך מומחה :P

פורסם
  • מחבר

חח תודה :)

האם יש מומחה בקהל שיכול לענות על זה?

(נגיד סביר להניח שהמרצה שלי מסתובב פה בפורום... כן כן אני קורא לך מרצה יקר שלא ענה לי למיילים...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים