עבור לתוכן

הקיץ הגיע ול UFI של הוט נגמר רוחב הפס.

Featured Replies

פורסם

עד לפני חודש ה UFI סיפק 12 מגה במשך רוב שעות היממה.

מאז החופש הגדול + הטריפל שבו כל אחד מתחבר ל 12 מגה במבצע, הגיע המצב שבו גם ב UFI נגמר להוט הפס...

נתקלתי אצל הרבה אנשים שחוו את זה, עד עכשיו לא הרגשתי את זה, אך כנראה באיזור מגוריי (איזור נתניה), הצטרפו קצת יותר מדי מנויים לחבילות ה UFI.

הפס נגמר חוץ משעות הבוקר, החל מהצהריים-ערב המהירות נוחתת ל 5-6 מגה, הבדיקות נעשו על 3 מחשבים שונים 2 נייחים 1 נייד , בחיבור מודם (טומסון) ישירות למחשב, החיבור הוא לתשתית בלבד כאשר כתובת IP שמתקבלת מהמודם היא 172, כנראה שבהוט קפצו מעל הפופיק (100Mb, תספקו קודם 12 קבוע).

לנציגי הוט הולכים להיות הרבה כאבי ראש הקיץ, למזלי נגמרת ההתחייבות בקרוב...

המלצה שלי, לבדוק טוב טוב לפני שמתחתנים חתונה קתולית (מישהו אמר 3 שנים) עם הוט.

שיהיה סופשבוע נעים ושקט.

פורסם

אתה צודק בתור אחד שמאז שהתחבר ל12 מגה בהוט קיבלתי את כל הרוחב פס כמו שצריך.

עכשיו אני עושה בדיקת מהירות ואני מקבל רק 4 מגה.

אני מקווה שזה לא בעיה אצלי למרות שאני לא מאמין אבל אני יבדוק מחר בבוקר על כל מקרה.

פורסם

לא קשור להוט

תבואו בטענות לספק האינטרנט שלכם

בטח אחד מאלה שנותנים "מקסימום מהירות" במינימום כסף.

פורסם
  • מחבר

11@11 תקרא טוב טוב את מה שכתבתי, אני מקבל כתובת IP של 172 ששייכת אך ורק להוט ולא לאף ספקית!

בכל מקרה התופעה היא נורא מוזרה, ברגע נתון אני אקבל 12 מגה, כעבור 5 דקות המהירות תרד ל 5 מגה, אחרי 10 דקות 7 מגה, ואחרי חצי שעה 12 מגה, כנראה שאני לא הזללן היחידי בשכונה... (:

פורסם

אז זה מפריך את הטענות שלהם שזה בכלל לא ככה היום והרוחב פס שלך לא משותף עם השכונה?

פורסם
  • מחבר

אני מצוטט מתוך האתר של הוט:

"תשתית ה-ADSL מאפשרת לכל לקוח לקבל קו תקשורת פרטי, ואילו לקוחות תשתית הכבלים גולשים בשיתוף.

עובדה: כל חיבורי האינטרנט באשר הם מגיעים אלינו באמצעות מדיה משותפת. טכנולוגיית ADSL מאפשרת קו פרטי רק עד ל-DSLAM (שרת מרכזי הנמצא במרכזיית בזק). ניהול נכון של תשתיות הכבלים על ידי פיצול התשתית מאפשר לכל גולש בתשתית הכבלים ליהנות מרוחב פס מרבי, בהתאם לחבילת הגלישה שבחר."

כנראה שהניהול לא נכון, במצב שבו הרבה אנשים, יותר מהצפוי מתחברים לחבילות הטריפל, נוצר מצב שבו נקנה יותר פס ממה שניתן לספק לאותו איזור\שכונה.

ככל הנראה מסתמכים על זה שלא כולם משתמשים בו זמנית במלוא הפס, אך מה קורה בשעות הערב\לילה, כאשר יש מנויי כבלים רבים באיזור, מורידים מהאימיול\ביטורנט משחקים במשחקי רשת רואים סרטונים ביוטיוב ועוד, פה מסתיימת השליטה של הוט על רוחב הפס.

פורסם

בינתיים החיבור הפרטי עד לDSLAM הרבה יותר טוב מהחיבור המשותף "המנוהל היטב"

פורסם

תיקון.

היום בבוקר בדקתי את האינטרנט ואחרי שראיתי שאין שינוי פשוט הוצאתי את המודם(לא את הראוטר) מהחשמל והכל עובד מצוין.

כנראה שהבעיה אצלך היא שונה.

פורסם

לא קשור להוט

תבואו בטענות לספק האינטרנט שלכם

בטח אחד מאלה שנותנים "מקסימום מהירות" במינימום כסף.

אתה כנראה במצב טוב כי השכנים שלך הצליחו להתנתק מהוט :xyxthumbs:.

בטכנולוגית הכבלים רוחב הפס הכולל של הקו הוא 42 מגה ביט כפול מספר הערוצים שמשתמשים בהם. ב גירסה 3 משתמשים ב 4 ערוצים ואפשר להגיע ל171 מגהביט או 340 מגה עם 8 .

נגיד שמשתמשים בגרסה האירופאית ומשתמשים ב8 ערוצים שנותן את המקסימום האפשרי 445 מגהביט ונגיד שיש לנו בניין של 20 קומות עם 4 דירות לקומה = 80 משפחות רוחב הפס המקסימאלי הוא כ5 מגהביט . נגיד שהוט מקצים להם עוד ערוצים כדי שלא יהיה עומס... כמה ערוצים יש בכלל בטכנולוגית הכבלים .... 158~ . כמה ערוצים הוט משתמשים בפועל לאינטרנט? לא יודע... הם עדיין צריכים לספק גם טלויזיה על כמה ערוצים. עכשיו יש גם עניין של תוכן HD . כמה רוחב פס צריך בשביל 1080i ? חיפוש קטן אומר 19.4 שזה אומר שני ערוצים לכל ערוצי HD לכל ערוץ פיזי.

אז לאן מגיעים מכל זה. הכל תלוי בהוט ואיך מנצלת את הערוצים שלה וכמה אנשים היא מקצה לכל קבוצת ערוצים. כשהזמן עובר יש יותר ויותר ערוצים בHD אז צריך יותר רוחב פס. הVOD גם גוזל רוחב פס ואנשים גם משדרגים את המהירות שלהם. מה שיוצא מזה שאולי פעם זה הספיק לשים כבל אחד על 1000 אנשים אבל היום 1000 אנשים ב12 מגה צורכים 12 גיגהביט = פי 2 מהרוחב פס המקסימאלי על כבל קואקסי.

הבעיה יכולה לקרות גם בבזק (בדוק) אבל היא לרוב לא נפוצה. לרוב נדיר שמישהו תופס אותם בזה אבל לי זה קרה( כנראה בגלל בעיות שנגרמו משידרוג הרשת).

פורסם

אתה כנראה במצב טוב כי השכנים שלך הצליחו להתנתק מהוט :xyxthumbs:.

בטכנולוגית הכבלים רוחב הפס הכולל של הקו הוא 42 מגה ביט כפול מספר הערוצים שמשתמשים בהם. ב גירסה 3 משתמשים ב 4 ערוצים ואפשר להגיע ל171 מגהביט או 340 מגה עם 8 .

נגיד שמשתמשים בגרסה האירופאית ומשתמשים ב8 ערוצים שנותן את המקסימום האפשרי 445 מגהביט ונגיד שיש לנו בניין של 20 קומות עם 4 דירות לקומה = 80 משפחות רוחב הפס המקסימאלי הוא כ5 מגהביט . נגיד שהוט מקצים להם עוד ערוצים כדי שלא יהיה עומס... כמה ערוצים יש בכלל בטכנולוגית הכבלים .... 158~ . כמה ערוצים הוט משתמשים בפועל לאינטרנט? לא יודע... הם עדיין צריכים לספק גם טלויזיה על כמה ערוצים. עכשיו יש גם עניין של תוכן HD . כמה רוחב פס צריך בשביל 1080i ? חיפוש קטן אומר 19.4 שזה אומר שני ערוצים לכל ערוצי HD לכל ערוץ פיזי.

אז לאן מגיעים מכל זה. הכל תלוי בהוט ואיך מנצלת את הערוצים שלה וכמה אנשים היא מקצה לכל קבוצת ערוצים. כשהזמן עובר יש יותר ויותר ערוצים בHD אז צריך יותר רוחב פס. הVOD גם גוזל רוחב פס ואנשים גם משדרגים את המהירות שלהם. מה שיוצא מזה שאולי פעם זה הספיק לשים כבל אחד על 1000 אנשים אבל היום 1000 אנשים ב12 מגה צורכים 12 גיגהביט = פי 2 מהרוחב פס המקסימאלי על כבל קואקסי.

הבעיה יכולה לקרות גם בבזק (בדוק) אבל היא לרוב לא נפוצה. לרוב נדיר שמישהו תופס אותם בזה אבל לי זה קרה( כנראה בגלל בעיות שנגרמו משידרוג הרשת).

במידה והמידע הנכון - מדובר באחד הפוסטים היותר טובים שקראתי בזמן האחרון - תודה.

פורסם

אני מניח שהוא יוצא מנקודת הנחה שכל העולם הוט אבל יש גם בזק

לכן כדאי לקחת בחשבון 50 אחוז להוט ו-50 אחוז לבזק

לידיעה, אני גר באיזור של בתים גבוהים, יש לי חיבור מהיר וחשבון פרימיום בראפידשייר.

השכנים שלי בכלל לא פראיירים, הם מורידים ויש להם נתבים שמחלקים חיבורים לילדים.

בכל סוף השבוע כולל האחרון הייתי צריך להזין את המפלצת שמחוברת ל-LCD ותמיד קיבלתי ומקבל את המקסימום.

בעבר הייתי בנטויז'ן ושם קיבלתי אולי 25% ממה שכיום אני מקבל באורנג'

פורסם

בעקבות הפוסט של Niseg, עשיתי עוד כמה בדיקות וחישובים.

בארץ משתמשים ב EuroDocsis עם ערוצים של 8Mhz ולא 6Mhz - כך שכל ערוץ נותן 50 מגה ביט.

יש לכן גם פחות ערוצים - כ 118.

משרד התקשורת אינו מרשה שימוש בחלק מהערוצים:

http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/3/623.pdf

עמוד 30.

כך שנותרים כ 100 ערוצים פנויים.

כיום יש עדיין כ 51 ערוצים אנלוגים - תופסים בדיוק 51 ערוצים:

http://www.hot.net.il/HOT.aspx?FolderID=1654〈=he

17 ערוצי רדיו אנלוגים - תופסים כשני ערוצים:

http://www.hot.net.il/HOT.aspx?FolderID=1724〈=he

כ 156 ערוצים דיגיטלים - שידור של כ 5 מגה ביט לערוץ - כ 16 ערוצים.

כ 12 ערוצי HD - שידור של כ 12 מגה ביט לערוץ - כ 3 ערוצים.

VOD - כ 5 ערוצים.

Start Over - כ 5 ערוצים

טלפוניה - כ 2 ערוצים קו עולה + 2 ערוצים קו יורד.

נשארו מקסימום 16 ערוצים. אלה צריכים להתחלק בין ערוץ עולה לערוץ יורד שהם נפרדים.

8 ערוצים נותנים 400 מגה ביט, שיכולים לשרת כ 33 לקוחות שהצטרפו לבנדל עם ה 12 מגה.

אם כל אזור נפרד של הכבלים כולל יותר מ 50 לקוחות, בשעות העומס הקצב לא יספיק.

זה החישוב שלי.

פורסם

יפה.... השקעת.

16 ערוצים אומר או 3 ערוצים של 4 או ערוץ אחד של 8 . 3 ערוצים של 4 זה 667 מגה לשניה או 55 לקוחות של 12 מגה. עכשיו מעניין כמה קופסאות ירוקות של כבלים יש לכל אחד ברחוב ;) . אני ראיתי אחת בדרך לגן של הבת שלי. אני יודע שיש לפחות שתי מרכזיות של בזק לא רחוק מהבית שלי.

פורסם

ערוץ בודד ב Docsis יכול לשמש או ל Upload או ל Download לא לשניהם ביחד.

כך ש ה 16 ערוצים מתחלקים חצי/חצי. רק 8 נותרים לקצב Download.

לדעתי אזור בהוט זה או ישוב, או קבוצת שכונות בישובים גדולים.

פורסם

לי יש חבילה של 16/1 בקריות.

יש שעות שאני מקבל איבודי מידע ל DG של הוט- אני מחובר ב MPLS.

מה לא עשיתי...10 טכנאים,4 החלפות מודם וכו...

לי יש הרגשה שהתקלה כללית ולא אצלי בבית...

אגב אני מצרף את הנתונים של המודם, האם הנתונים תקינים?

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים