עבור לתוכן

רכיב לזיהוי שיחה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני חדש פה ורציתי לשאול שאלה אם מישהו מכיר רכיב מסויים או אפילו דרך לבנות את אותו רכיב מסויים

הרכיב הוא בעצם סוג של רכיב שיהיהו לו שתי פורטים כניסה מצד אחד שיתחברו לקו טלפון הביתי (כלומר לשתי חוטים שהטלפון אמור להתחבר)

ושני פוטים מוצא שברגע שיתקשרו לאותו קו טלפון אליו חיברתי את הפורטים (של הכניסה) אז יוציאו 1 לוגי מה שנקרא שיכול להיות 12V או 5V לא כזה משנה

(אם יש רכיב שישר עושה קצר בין שני הפורטים במוצא באת קבלת צלצול בפורטים בכניסה עדיף)

הרכיב רק צריך לזהות שיחה לא משנה ממי השיחה והקצר במוצא או ה1 לוגי צריך להיות רגעי (סביבות 1שנייה-2 שניות)

תודה לעוזרים.

פורסם

זה לא אמור להיות מסובך במיוחד בגלל שהמתח של הקו משתנה בעת "צלצול".

מועבר לפורום אלקטרוניקה ומודינג.

פורסם

טלפון מזהה כששיחה נכנסת לא?

אני לא מומחה גדול לאלקטרוניקה (בלשון המעטה), אבל אני הייתי מפרק איזה טלפון ישן ומתחבר אליו

פורסם

המתח בקו הטלפון הוא

משהוא כמו 45 - 60 V בזמן ניתוק

משהוא כמו 80 - 100 V בזמן צלצול

פחות מ 40 V לדעתי בזמן שיחה

אם תחבר מנורת נאון קטנה כמו של טסטר (בטור אם נגד 100 K) לדעתי היא תידלק רק כשיש צלצול ולא תשפיע אל הקו כשיש משהוא אחר

עכשו תשים אותה בתוך צינור או מכסה מפלסטיק שחור ביחד אם LDR או פוטו דיודה (כך יצרת מבודד אופטי) והם ישלטו לך במעגל שאתה רוצה

פורסם

מאיפה הדברים הללו ?

בזמן צלצול עובר מתח AC של 40-60 V - בדרך כלל 60.

בזמן שיחה , המתחים מאוד מאוד קטנים.

בזמן המתנה אולי יש נתק אבל המתח בDC והוא מאוד נמוך.

פורסם
  • מחבר

טוב קודם כל תודה לכולם על המענה המהיר לא ידעתי שיענו לי ככה מהר.

דבר שני אני חושב שאני יסביר בשביל מה הבקשה שלי ככה יהיה לכם יותר קל לעזור לי

המעגל בסופו של דבר אמור לזהות שיחה ולפתוח שער חשמלי של הבית שלי בעזרת ממסר עכשיו בעיקרון יש רכיבים כאלה בטוח

כי ילדמהכיתה שלי עשה כזה פרוייקט בכיתה יב הבעיה שאני לא זוכר את שם הרכיב אני גם מאמין שיש מעגל מוכן כזה בebay

בעיקרון אני רק צריך שם תודה לכולם

פורסם

אמממ למען האמת סיימתי יב' ועשיתי פרוייקט באלקטרוניקה של פתיחת שער של חניה באמצעות שיחה מזוהה ובשביל הקליטה של הצלצול ומספר הטלפון השתמשתי ברכיב mitel mt8841, רגל CD של הרכיב הייתה יורדת ל0 לוגי ברגע שהתקבל צלצול...

מקווה שזה יעזור לך במשהו...

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה בקשר לרכיב אני ינסה לראות אם הוא יזהה פשוט הקו שמגיעה לי מהוט הוא ללא שיחה מזוהה

והבנתי שאם אין את השירות הזה של שיחה מזוהה הרכיב לא יזהה את השיחה אם מישהו מכיר מערכת כזאת כבר מוכנה להזמין מחול או משהו

זה יהיה מעולה תודה ועוד שאלה קטנה בקשר לרכיב שמזהה שיחה ברגע שהוא מזהה

רגל cd יורדת ל0 לוגי הבנתי תוכל להגיד לי רק לכמה זמן בעיקרון זה אמור להיות רגעי לחצי שניה שניה

תודה לכולם

פורסם

תודה על העזרה בקשר לרכיב אני ינסה לראות אם הוא יזהה פשוט הקו שמגיעה לי מהוט הוא ללא שיחה מזוהה

והבנתי שאם אין את השירות הזה של שיחה מזוהה הרכיב לא יזהה את השיחה אם מישהו מכיר מערכת כזאת כבר מוכנה להזמין מחול או משהו

זה יהיה מעולה תודה ועוד שאלה קטנה בקשר לרכיב שמזהה שיחה ברגע שהוא מזהה

רגל cd יורדת ל0 לוגי הבנתי תוכל להגיד לי רק לכמה זמן בעיקרון זה אמור להיות רגעי לחצי שניה שניה

תודה לכולם

לפי דעתי הCD יורד בצורה רגעית ל0 לוגי ואז שוב עולה ל-1, מכיוון שברגע שהCD יורד ל0 הוא מפעיל פסיקה במיקרו מעבד שעבדתי איתו ולכן אם הוא היה נשאר ב0 לוגי הרבה זמן אז התוכנה הייתה נתקעת בלולאה של הפסיקה...

פורסם

ובכל מקרה אם אין וידוא שהפסיקה מתבצעת פעם אחת בלבד יתכן מצב שבו היא תיתקע

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לשלוח לי שרטוט של אותו רכיב אחי אני יבדוק בדפי נתונים כבר למרות

שאני חושב שהפעלת פסיקה בירידת שעון בגלל זה זה היה נראה רגעי בכל מכרה זה לא משנה אני יתגבר על זה כבר

תודה אחי

פורסם

אפשר לשלוט על הפסיקות ולבטל אותם עם קבלה של אות, זו לא בעיה ממש.

פורסם
  • מחבר

תודה אחי אתה עוזר לי מאוד המעגל שאני בונה הוא בלי בקר כי אין לי דרך לצרוב תוכנה לכן זה מעגל חומרתי בלבד אם יש לך הצעות אחי תשלח לי

יש לי דוחפי זרם טובים אני רק מכווה שהרגל יורדת ל0 לוגי רגעי תודה אחי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים