עבור לתוכן

מפרט למחשב עריכה תקציב 8-9 אלף

Featured Replies

פורסם

1. התקציב המקסימלי הוא 8,000 ניתן לחרוג במידת הצורך עד 9,000 ואם אפשר כמובן לחסוך

2. השימוש העיקרי הוא עריכת וידאו

א)השימוש העיקרי הוא בתוכנת פרימייר בצורה תדירה\פרנסה ולאפטר בצורה מזדמנת לא ברמה גבוהה.

ב) המחשב אינו מיועד גם למשחקים ואינו כולל מסכים בתקציב.

ההגדרות הגרפיות הן גבוהות (Nvidia qoudro fx 3800)

3. יש צורך בציוד היקפי: שני מסכים, מקלדת ועכבר

4. אין צורך ברמקולים

5. החלקים עליהם ארצה לבסס את המערכת הם שני הארדיסקים 500GB ו-1-TERA, כרטיס גרפי Nvidia qoudro fx 3800, מעבד I5 או I7 שיתאים במהירותו (BUS) למהירות הזיכרון 12GB RAM (אלא אם אין צורך ואני סתם מפריז והמעבד והכרטיס יספיקו לעבוד גם עם GB8) כלומר חשוב לי הניצול המרבי בין כל הרכיבים שלא ייווצר צוואר בקבוק כמו שקראתי במקומות שונים.

6. השקט של המפרט חשוב ברמת 8-9

7. אוברקלוק לא ביצעתי מעולם אולי אצטרך לדעתי עם המפרט הנכון לא אצטרך

8. יש צורך לכלול מערכת הפעלה ווינדוס 7 64 והמחשב ייבנה בחנות ולא בבית!

9. אין העדפה לקנות את המחשב בחנות ספציפית אלא בחנות שתיתן את הפתרון הכולל הכי טוב של מוצרים בנייה ואחריות בצורה הכי טובה.

10. המארז יכול להיות גדול ככל שירצה אין הגבלת מקום העיקר שייתן פתרון מושלם לקירור המערכת וחיבורים נוחים.

11. שדרוג של המערכת לא צפוי בהתאם למידע שיש לי על עבודת הכרטיס גרפי

12. יש חשיבות לשמור מקום לשדרוג הזיכרון.

פורסם
  • מחבר

נערך:)

תודה רבה על ההפניה..

פורסם

האם עבדת כבר עם CS5 ב64BIT שאתה מזנק לעבר הQUADRO FX3800? שהוא יקר מאד, ובCS5 מנוע הרינדור החדש יכול להסתדר בלעדיו.

בנוסף, רשמת שלא צריך לכלול מסכים בתקציב אבל בציוד ההקפי רשמת שצריך 2 מסכים מקלדת ועכבר.

פורסם
  • מחבר

יצא לי לעבוד עם המערכת, הסיבה היחידה וההגיונית לטעמי שאני רוצה את הכרטיס הזה הוא שהוא ההכי זול מהכרטיסים החדשים שיצאו בשיתוף של NVIDIA ן ADOBE

כדי למקסם את ניצול המערכת, ולאחר קריאה רבה בנושא, חוות דעת ושיחות עם מביני עניין, ההשקעה המינימלית הזאת (אכן יקרה אבל יחסית הזולה כמו שאמרתי למערכת ה CS5) שווה.

יכול להיות שאני טועה ואתה יותר ממוזמן לתקן אותי אם אני טועה.

ובנוגע לציוד היקפי, אני מתנצל אני כנראה לא הבנתי מה זה אומר, הכוונה שלי שהתקציב הוא 9 ללא מסכים מקלדת ועכבר כלומר התקציב למסכים הוא בנפרד ואני אדאג לו כבר מחברים שיכולים לסדר מחירים זולים בתחום. אם יש לך/כם המלצות לגבי מסך איכותי שלא יהרוס לי את העיניים לאחר שימוש רב במסך, אני גם יותר מאשמח לשמוע.

תודה ויום טוב:)

פורסם

טוב, הבקשות שלך מול התקציב לא כל-כך מסתדרות

זה מה שביקשת :

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7 930 2.8Ghz 8MB Cache TRAY + Evercool Buffalo

כמות: 1 - מחיר: ₪1455

לוח אם:

Gigabyte X58A-UD3R

כמות: 1 - מחיר: ₪1116

מארז:

Lancool Midi Tower PC-K60B Black

כמות: 1 - מחיר: ₪407

ספק כוח:

Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪369

זיכרון:

A-Data 6GB (3x2GB) Gaming Series DDR3-1600 CL9-9-9-24

כמות: 2 - מחיר: ₪1129

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3

כמות: 2 - מחיר: ₪229

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3

כמות: 1 - מחיר: ₪365

כרטיס מסך:

PNY Nvidia QUADRO FX 3800 1GB PCIE Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪4058

כונן אופטי:

LG GH24NS50 DVD-RW x24 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪112

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium English 32/64 BIT COA + DISK - למערכות חדשות מלאות ומחשבים ניידים בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪437

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה

כמות: 1 - מחיר: ₪75

סה"כ: ₪11110

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: ₪10888

http://tms.co.il/preview/spec/9jmh2sdb

וזה מה שהתקציב מאפשר - לא רע בכלל, פשוט לא אותו דבר :)

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7 860 2.8Ghz 8MB Cache Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1377

קירור למעבד:

Scythe JAPAN Reeven 120 775/1156/1366

כמות: 1 - מחיר: ₪179

לוח אם:

Gigabyte P55A-UD3

כמות: 1 - מחיר: ₪711

מארז:

Lancool Midi Tower PC-K60B Black

כמות: 1 - מחיר: ₪407

ספק כוח:

Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪369

זיכרון:

A-Data 4GB (2x2GB) DDR3-2000Mhz X-Series CL9-9-9-24

כמות: 2 - מחיר: ₪570

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3

כמות: 2 - מחיר: ₪229

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3

כמות: 1 - מחיר: ₪365

כרטיס מסך:

PNY Nvidia QUADRO FX 3800 1GB PCIE Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪4058

כונן אופטי:

LG GH24NS50 DVD-RW x24 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪112

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium English 32/64 BIT COA + DISK - למערכות חדשות מלאות ומחשבים ניידים בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪437

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה

כמות: 1 - מחיר: ₪75

סה"כ: ₪9688

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: ₪9495

http://tms.co.il/preview/spec/8nclmw21

ואם תחליט שאתה מתפשר על I5 750 במקום I7 860 אז אתה תרד בעוד כ400-450שח

פורסם

היי אני עובד אם הc5

וכמה דברים לי אליך

כך המון זכרון לפחות 12 גיגה ואם יש לך אפשרות אפילו יותר אל תתיחס למהירות שלהם כפקטור

כרטיס מסך - וואלה לא היה נושא נתחן יותר בפורום הזה אבל תאמין לי כלכלית ומניסיון רב יש ליע גם קוודרו וגם הפעם התחרפנתי ולקחתי שני 470 בSLI שזה יוצא כמו ה FX3800 אפילו פחות והכלזז מהר וחזק יותר בדוק

gpu_cs5.jpg

וזה ממש פשוט להפעיל את הפיטר שמתאים את הכרטיס לתוכנה

http://www.dvinfo.net/forum/adobe-creative-suite/477968-how-make-premiere-cs5-work-gtx-295-possibly-all-200-gpus.html

תראה לפי המפרט שלי קניתי אותו לשימוש הזה - אומנם הוא קצת יקר ובזבזני אבל זה הסגנון לדעתי שמתאים לשימוש של קמפרוס עריכת וידאו ותלת לא כבד במיוחד

והוא עובד הרבה יותר טוב מה"תחנת עבודה - שיש לי"

פורסם

אילן, הבעיה במה שרשמת שזה לא נכנס לתקציב

החלפת ה FX3800 ב2 של GTX470 לא חוסכת יותר מידיי כסף ומחייבת להשאר במערכת של 1366 ולוח אם תומך SLI

משמע התקציב לבקשה שלו לא מסתדר.

פורסם

צודק פיספסתי שהתקציב פחות מ 10000

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות

ראשית

רוני, כמה שאלות לגבי המפרט: מאחר ואני לא אוהב להתפשר על איכות ומעדיף לישון טוב בלילה מאשר לדעת שחסכתי 2000 שקל אבל משהו לא יושב טוב במערכת, אז לא תהיה לי בעיה להרחיב את התקציב גם למפרט הראשון ב11 אלף ואף יותר:

א. איך אני מגיע ל12 RAM (ראיתי את זה בפוסט המקביל בתקציב של ה13 בתוספת של 500 -600 שקל, ומה עדיף 3*4 או 3*2 ?

ב. מבחינת הארדיסקים, מהניסיון הרע שלי כשהארדיסק קורס זה לא צחוק! האם הסמסונגים שנתת איכותיים דיים כדי לסמוך עליהם והאם לא עדיף שגם ה500 יהיה 32M ולא 16 מבחינת ביצועים כי אני לא ממש מבין את המשמעות (אני רוצה שה500 שמיועד להתקנות ולמערכת יעבוד חלק). משום מה המחיר שלהם בנוסף לשם המותג "סמסונג" גורם לי לפקפק באיכות (סתם מחשבה אולי אני טועה לחלוטין).

ג. בנוגע לצורב לא כדאי כבר לנוע לכיוון הבלוריי?

ד. לגבי המארז ופתרונות הקירור האם זה מספיק למעבד ללוח אם, לכרטיס ובכלל למערכת עצמה הקירור שסופק יספיק ?

לגביך אילן, לצערי אני לא מבין ולו דבר קטן ביותר מה"תמונה בשחור" ששמת לי פה זה לא אומר לי הרבה, ומה גם שזה רק מציג את הביצועים של ה470, אם הבנתי נכון, ולא של FX3800??

פורסם

מה שזה אומר שהכרטיס תומך ב GPU אקסלרשיין בCS5 ברמה המקסימלית ככה שכרטיס אחד של 470 1500 שקל יעבוד מצויין אם CS5 לא פחות טוב

מה FX 3800 שזה 4000 שקל (2 אגב זה המקסימום)

ותאמין לי ניסיתי להתעלל בכרטיס :)

זה בעיניין כרטיסי המסך לגביי משאבים אחרים

כמה שיותר ראם יותר טוב לך כלומר לפחות 12 גיגה שזה אומר לוח 1366 אם אני לא טועה

ומעבד - השמיים הם הגבול אבל אני משתמש ב930 I7 והוא מספיק ביותר

ככה שלדעתי -

מעבד:Intel Core i7 930 2.8Ghz 8MB

לוח אם:Gigabyte X58A-UD3R

ולפחות 12 גיגה זכרונות

בתור בסיס למערכת

השאר כולל כרטיס מסך

וואלה כל אחד והגישה שלו

פורסם
  • מחבר

הלכתי על הבסיס שלך :)

עכשיו נותר רק לחכות לתשובה לגבי שאר הדברים ששאלתי:)[br]פורסם בתאריך: 5.07.2010 בשעה 18:59:52

שאלה נוספת בנוגע למגילה שרשמתי מקודם

נאמר לי ממקור לא מוסמך :) שWIN7 64 לא יודע לנצל 12RAM האם זה נכון?

פורסם

היי

טוב אילן ענה לך על החלק שלו אז אני יענה על החלק שלי :)

כבר שמתי לך בהצעה הראשונה שעולה 11,000שח 12גיגה זיכרון (יש 2 סטים של 3X2)

לצערי לא נתקלתי עדיין בארץ בסטים של 12 גיגה שבנויים מ4X3 וההנחה שלי אם הם קיימים הם מאוד מאוד יקרים לפי ההפרשים בחו"ל.

לגבי הקשיחים סמסונג נחשבים אמינים ואיכותיים בקשיחים שהתחילו עם סדרת ה SPINPOINT, הדגמים שנתתי לך פה שניהם נקראים SpinPoint F3 ורק הנפח שלהם שונה, כמובן שכל קשיח יכול להתקלקל אך אלו בעלי סיכוי יחסית נמוך לאחרים.

אני לא עובד בתחום של גרפיקה אבל יוצא לי לעשות הרבה פעמים פרוייקטים פרטיים שמצריכים ממני להחזיק מערכת מחשב חזקה בבית,

למרות שרכשתי לא מזמן כונן SSD חביב למערכת ההפעלה אני עדיין עובד בעיקר על ה STORAGE שלי שזה 4 קשיחים של SPINPOINT F1 1TB במערך של RAID 10 (שזה 0+1) גם נותן לי גיבוי וגם מהירות עבודה.

לא עברתי ל F3 כי חבל לי על 4TB שעובדים מצויין, מה שאני יכול להגיד בוודאות שהם מהירים ואמינים בהרבה מSEAGATE שהיו לי לפני זה,

ביום בהיר מצאתי את עצמי עם צורך לגבות 1TB כי 2 קשיחים מתוך 4 קרסו.

מאז אני עם סמסונג ולבנתיים הם לא מאכזבים.

המחירים שלהם בד"כ כמו ה WD, נכון שכרגע הם קצת יותר זולים, מניח שזה קשור למלחמות מחירים בן החנויות גם אם תסתכל אחורה במפרטים הם שולטים ברוב המפרטים מאז שהסדרה יצאה וכיום הקשיחים הבייתיים הכי מבוקשים שיש.

לגבי המטמון של הקשיחים, חוץ מזה שלרוב הוא לא משחק תפקיד בקשיחים קטנים יחסית (500 זה לא גדול) הקשיחים שיש בשוק ב500 שהם 32 או 64 הם סדרות ירוקות משמע איטיים יותר וחסכוניים באנרגיה, עם כל האהבה שלי לכדור, את הקשיחים שלי אני מעדיף מהירים :)

לגבי הצורב - בחירה שלך

צורב BD היום עולה מעל 1000שח בשקט ומדיות יקרות גם-כן, אם אתה לא מתכוון לצורב\יש לך צורך לצרוב אז חבל על הכסף, שיגיע הזמן וזה יהיה נפוץ גם המחירים יהיו שפויים.

הקירור מעבד מספק במידה ואתה לא מתכנן OC, במידה וכן יש מקום לשפר אותו לכיוון ה MUGEN 2 \ REEVEN 120 או אפילו CORSAIR H50

המארז יחסית מרווח ומקורר בצורה טובה, מגיע עם 3 מאווררים, יש את הגרסה המשופרת שלו שזה K60 כולל חלון שמגיע עם מאוורר אחד נוסף. פחות קריטי.

פורסם

פורסם בתאריך: 5.07.2010 בשעה 18:59:52

שאלה נוספת בנוגע למגילה שרשמתי מקודם

נאמר לי ממקור לא מוסמך :) שWIN7 64 לא יודע לנצל 12RAM האם זה נכון?

ממש לא תומך עד 192 גיגה כן כן קראת נכון

http://www.zdnet.com/blog/hardware/max-memory-limits-for-64-bit-windows-7/4254

פורסם
  • מחבר

אוקיי הוכחת את זה כהוגן:)

לגבי הקשיחים לא הבנתי אז הסמסונג הוא מהמהירים או מהירוקים איטיים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים