עבור לתוכן

בעיה בפרויקט התקנת 2 ראוטרים ברשת ביתית אחת לצורך גיבוי חיבור אינטרנט

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הבית והעסק נמצאים באותו מקום?

איך הם מחוברים אחד לשני בכלל?

המבנים מחוברים ע"י רשת אלחוטית על המבנים עם אנטנות חזקות המרחק בין המבנים כחצי קילומטר....בעיקרון יש להתיחס לתקשורת של המבנים כרשת אחת

פורסם

נראה לי שאתם נותנים לו פתרונות שלא כל כך קשורים למבנה (המאוד מוזר) של מה שיש לו שם כרגע.

אם אני מבין נכון, לפני כל הסיפור הזה, היה רק חיבור אחד לאינטרנט, עם מודם אחד וראוטר אחד, בבניין הראשון,

וכל המחשבים מהבניין השני היו מתחברים בצורה אלחוטית לרשת הזאת בבניין הראשון, וככה גולשים.

ומה שעשית זה הוספת עוד ראוטר ומודם בבניין השני, ואתה רוצה שכל המחשבים בשני הבניינים יצאו לאינטרנט

דרך ראוטר אחד, ואם משהו שם נופל, אז שכל המחשבים בשני הבניינים יצאו לאינטרנט דרך הראוטר בבניין השני?

את התשתית והכל יש לך בשני בניינים שונים?

(ד"א, אתה בטוח שהחיבור האלחוטי המוגבר הזה יציב יותר מהחיבור לאינטרנט? אם הייתי צריך להמר, הייתי מהמר שהוא יפול קודם.. :P)

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאתם נותנים לו פתרונות שלא כל כך קשורים למבנה (המאוד מוזר) של מה שיש לו שם כרגע.

אם אני מבין נכון, לפני כל הסיפור הזה, היה רק חיבור אחד לאינטרנט, עם מודם אחד וראוטר אחד, בבניין הראשון,

וכל המחשבים מהבניין השני היו מתחברים בצורה אלחוטית לרשת הזאת בבניין הראשון, וככה גולשים.

ומה שעשית זה הוספת עוד ראוטר ומודם בבניין השני, ואתה רוצה שכל המחשבים בשני הבניינים יצאו לאינטרנט

דרך ראוטר אחד, ואם משהו שם נופל, אז שכל המחשבים בשני הבניינים יצאו לאינטרנט דרך הראוטר בבניין השני?

(ד"א, אתה בטוח שהחיבור האלחוטי המוגבר הזה יציב יותר מהחיבור לאינטרנט? אם הייתי צריך להמר, הייתי מהמר שהוא יפול קודם.. :P)

בדיוק הבנת את מה שיש.

לפני שאני התקנתי את 2 הראוטרים היה ראוטר יחיד שסיפק תקושרת לשני המבנים.

ועכשיו החלפתי את הראוטר ל2 ראוטרים אחד במקום הישן ואחד בנוסף לרשת הקיימת רק שנמצא בבניין השני עם נקודת תקשורת לבזק חדשה.

עכשיו כן אני צריך שאם אחד מהם קורס אז המחשבים ימשיכו לגלוש כרגיל..

אני בטוח שבסופו של דבר זה רק עיניין של קונפיגורציה.

וד"א התקשורת האלחוטית עובדת מזה כבר שנתיים מבלי קריסה אחת התקשורת ביניהם עובדת בצורת WDS Point-to-point

פורסם

[/quot

דווקא לרא כ"כ מוזר נהוג לחבר ביניינים קרובים בתשתית אלחוטית במה שנקרא "תותח לייזר"

פורסם

האמת שאיך שאני רואה את זה נעשו כמה טעויות די רציניות בעבודה שלך,

שנובעות בעיקר מזה שהתחלת עם המהלך, לפני שידעת מה אתה בכלל צריך לעשות.

א' - אם כבר גיבוי, למה ששתי הרשתות יעבדו על תשתית של בזק?

נצא מנקודת הנחה שאם החיבור לאינטרנט יפול - רוב הסיכויים שזה יהיה בגלל בעיית תשתית.

כששתי הרשתות על אותה תשתית, יש סיכוי שהם גם על אותו RB של בזק, וגם באותה מרכזיה.

ככה שאם יש תקלת תשתית, סיכוי סביר מאוד שהאינטרנט גם ככה יפול בשני הבניינים.

ב' - אחד הראוטרים הוא DHCP - אם כבר אתה חושש שגם הראוטרים יפלו מעצמם פתאום

(לא סביר ממש - ראוטר לא נופל סתם, גם ציוד ביתי - אם הוא נופל, זה בגלל עומס -

ואז זה לא משנה במקרה שלך, שבו העומס פשוט עובר למקום אחר)

אז אם זה הראוטר שהוא הDHCP - גם ככה כל הרשת נופלת.

ג' - לציוד שקנית כנראה (כי עוד לא ציינת שום דגם) אין אופציה להחזיר 2 קישורי WAN,

אז אין להם שום דרך להשפיע על הרשת ברגע שהחיבור שלהם נופל.

הפתרון שלך יהיה חייב ליהיות במחשבים עצמם - הרבה פחות יעיל, פשוט, ומומלץ.

פורסם
  • מחבר

האמת שאיך שאני רואה את זה נעשו כמה טעויות די רציניות בעבודה שלך,

שנובעות בעיקר מזה שהתחלת עם המהלך, לפני שידעת מה אתה בכלל צריך לעשות.

א' - אם כבר גיבוי, למה ששתי הרשתות יעבדו על תשתית של בזק?

נצא מנקודת הנחה שאם החיבור לאינטרנט יפול - רוב הסיכויים שזה יהיה בגלל בעיית תשתית.

כששתי הרשתות על אותה תשתית, יש סיכוי שהם גם על אותו RB של בזק, וגם באותה מרכזיה.

ככה שאם יש תקלת תשתית, סיכוי סביר מאוד שהאינטרנט גם ככה יפול בשני הבניינים.

ב' - אחד הראוטרים הוא DHCP - אם כבר אתה חושש שגם הראוטרים יפלו מעצמם פתאום

(לא סביר ממש - ראוטר לא נופל סתם, גם ציוד ביתי - אם הוא נופל, זה בגלל עומס -

ואז זה לא משנה במקרה שלך, שבו העומס פשוט עובר למקום אחר)

אז אם זה הראוטר שהוא הDHCP - גם ככה כל הרשת נופלת.

ג' - לציוד שקנית כנראה (כי עוד לא ציינת שום דגם) אין אופציה להחזיר 2 קישורי WAN,

אז אין להם שום דרך להשפיע על הרשת ברגע שהחיבור שלהם נופל.

הפתרון שלך יהיה חייב ליהיות במחשבים עצמם - הרבה פחות יעיל, פשוט, ומומלץ.

ואל איזה פיתרון אתה יכול להמליץ במחשבים עצמם? משהו בקונפיגורציה?

פורסם

לא משתמש בווינדוס, אז לא יודע את היכולות של קבצי BAT

אני הייתי כותב את זה בפייתון או בC.

הפתרון שירח אפל רשם, זה הפתרון היחיד שיכול לעזור לך.

אתה פשוט צריך לכתוב אפליקציה מלאה שתבצע את רצונך.

פורסם

אין קונפיגורציה פשוטה שיכולה לעזור כאן.

הקונפיגורציה היחידה שאיכשהו קשורה היא להוסיף עוד Default gateway

לטבלת ניתוב של הווינדוס, עם מטריקה גבוהה יותר.

(route add 0.0.0.0 MASK 0.0.0.0 192.168.0.2 METRIC 100 - לדוגמא)

אבל גם זה יעזור (בתיאוריה - אף פעם לא ניסיתי) רק אם הראוטר (או הקשר אליו) מת,

ולא במקרה של תקלת תשתית או סתם ניתוק מהאינטרנט, כי המחשב לא יודע על דבר כזה סתם ככה.

מבחינתו - הראוטר עונה לו, הניתוב תקין.

ובכל מקרה, צריך לקחת בחשבון את ההשלכות של מעבר מNAT אחד לשני.

כל session שברגע הנפילה קיים, יתנתק ויצטרך להווצר מחדש - זה לא יהיה מעבר חלק.

פורסם

אין קונפיגורציה פשוטה שיכולה לעזור כאן.

הקונפיגורציה היחידה שאיכשהו קשורה היא להוסיף עוד Default gateway

לטבלת ניתוב של הווינדוס, עם מטריקה גבוהה יותר.

(route add 0.0.0.0 MASK 0.0.0.0 192.168.0.2 METRIC 100 - לדוגמא)

אבל גם זה יעזור (בתיאוריה - אף פעם לא ניסיתי) רק אם הראוטר (או הקשר אליו) מת,

ולא במקרה של תקלת תשתית או סתם ניתוק מהאינטרנט, כי המחשב לא יודע על דבר כזה סתם ככה.

מבחינתו - הראוטר עונה לו, הניתוב תקין.

ובכל מקרה, צריך לקחת בחשבון את ההשלכות של מעבר מNAT אחד לשני.

כל session שברגע הנפילה קיים, יתנתק ויצטרך להווצר מחדש - זה לא יהיה מעבר חלק.

אין שום ציוד בעולם שעושה fail over ללא שום נפילה אלא אם מדובר ביתירות של תמסורת(קרי לא משהו מבוסס IP) ככה שאין נפילה של הSession עצמו אלא מקסימום כמה פריימים הולכים לאיבוד, ביתירות WANית אתה משתמש ב2 ספקיות שונות וב2 סוגי קו שונים בד"כ, אין לך כמעט שום אפשרות שלא תהיהי שום נפילה בכלל.

פורסם

לא טענתי אחרת - רק ציינתי שזה המצב :)

אבל אני מבין שיכול ליהיות שהשתמע מדברי שהעניין הזה קורה רק בצורת עבודה המסויימת הזאת.

אז זו סתם בעיית ניסוח - עניין הנפילה בהחלט קיים בכל מקרה.

פורסם

גם מה יעזור לך ניתוב סטטי?

תגדיר ניתובים סטטיים עד מחר, אם לא יהיה לך מנגנון שיגיד למחשב "תפנה עכשיו ל Gateway X במקום ל-Gateway Y"

אחרי שהמנגנון למד שב-Gateway X נפל האינטרנט, אין למחשב שום דרך לדעת שהוא צריך בכלל להשתמש בניתוב הסטטי שהגדרת בו.

פורסם

קיצר, שהלקוח שלך לא יתמצן על תקשורת ויביא FW משרדי קטן סטייל SBox, Atera או Fortigate 60/80A.

בנוסף, אולי גם עדיף שלא יתקמצן על איש מחשבים ;).

כן, אני די מסכים עם לב מלבד זה שאין יותר Sbox אלא כל הקו הוחלף לפני כמה שנים לסדרה Safe@Office. מכשיר כזה עם רישיון ל5 משתמשים עולה סביב האלף שקל.

לפותח הנושא, אתה משתמש בציוד זול לשוק הביתי שבכלל לא נועד לעבוד ביחד אחד עם השני בקונפיגורציית High Availability של ציוד רשת ארגוני ברמת מחיר פי כמה מראוטר ביתי פשוט.

פשוטו תן לו ראוטור נורמלי, מקסימום תחליף לו קושחה ל DD-WRT כדי שינצל הרבה יותר טוב את החומרה שלו וזהו.

אישית כל החיים אני עובד עם ציוד LINKSYS שהיא חטיבת הראוטרים הביתית של CISCO ומעולם לא "נפל" לי נתב שלהם.

דגם לדוגמה? WRT54GL או WRT54G2 החדש עם אנטנות פנימיות.

פתרון אחר ? קנה לו שני נתבים, קנפג את הראשון ותווןדא שהוא עובד, תנתק ותעשה אותו דבר עם השני.

ככה במקרה שאחד לא יעבוד, הוא יחבר פיזית את השני במקום הראשון והכל יעבוד כרגיל.

פורסם

פתרון אחר ? קנה לו שני נתבים, קנפג את הראשון ותווןדא שהוא עובד, תנתק ותעשה אותו דבר עם השני.

+1

פורסם

כן, אני די מסכים עם לב מלבד זה שאין יותר Sbox אלא כל הקו הוחלף לפני כמה שנים לסדרה Safe@Office. מכשיר כזה עם רישיון ל5 משתמשים עולה סביב האלף שקל.

לפותח הנושא, אתה משתמש בציוד זול לשוק הביתי שבכלל לא נועד לעבוד ביחד אחד עם השני בקונפיגורציית High Availability של ציוד רשת ארגוני ברמת מחיר פי כמה מראוטר ביתי פשוט.

פשוטו תן לו ראוטור נורמלי, מקסימום תחליף לו קושחה ל DD-WRT כדי שינצל הרבה יותר טוב את החומרה שלו וזהו.

אישית כל החיים אני עובד עם ציוד LINKSYS שהיא חטיבת הראוטרים הביתית של CISCO ומעולם לא "נפל" לי נתב שלהם.

דגם לדוגמה? WRT54GL או WRT54G2 החדש עם אנטנות פנימיות.

הוא תמיד יכול לרכוש ציוד שהוא DUAL WAN. במקרה הזה יש לו שני חיבורי WAN אקטיביים שמגבים אחד את השני. אמנם אין איזון עומסים אוטומטי אבל במקרה וערוץ WAN אחד נפל, השני ימשיך להיות פעיל. במקרים כאלה אני תמיד ממליץ לרכוש חיבור WAN אחד מבזק ואת השני מהכבלים וכמובן שני חשבונות משני ISP שונים. במקרה ורוכשים ציוד DUAL WAN עם אפשרות לחיבור סלולרי, אז נשאר גיבוי שלא תלוי בכבילה אלא בחיבור סלולרי. זה אמנם קצת יותר יקר (נתבים כאלה עולים בסביבות ה-1,000 שקל וצפונה) ויש כאן כפילות חיבורים, אבל השרידות היא גבוהה מאוד. למקרי חירום בהם גם הראוטר שובק חיים, שומרים אחד נוסף (מוגדר מראש) כגיבוי ואז תוך פחות מ-10 דקות ואפילו תוך הדרכה טלפונית מרחוק ניתן לבצע החלפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים