עבור לתוכן

מפרט למחשב פשוט + מסך עד 1500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימלי? 1500ש"ח.

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300ש"ח

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית (וורד, MESSENGER, ICQ, גלישה באינטרנט), שיהיה ניתן לראות סרטים ללא בעיות מיוחדות (תקיעות למינהן - לא מדבר על תכני HD), שהמחשב יוכל להריץ WINDOWS7 :) יריץ לפעמים משחקים קטנטנים.

א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

לא מיועד למשחקים אבל יש צורך במסך דק, לשימוש תדיר, 17" אפילו.

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך.

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צורב

5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט.

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? אין לי איך לדרג במספרים - החדר נמצא בחדר השינה שלה, כיום הפנטיום3 שיש לה נמצא עם דלת פתוחה של מארז ללא חברה ככה שאתם מבינים את העניין אבל בגלל השדרוג אני מקווה שהחדש יעשה פחות רעש.

7. האם מתוכנן אוברקלוק (לא/קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא יתבצע.

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין לי בעיה להרכיב את המחשב לבד, מערכת הפעלה שתרוץ על המחשב תהיה WINDOWS 7 ULTIMATE ולכן המערכת צריכה להיות בנויה בהתאם (32BIT).

9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? עיר מגורים חדרה, אין עדיפות לחנות מסויימת אבל שתהיה רק מחדרה (KSP/IVORY/ מה שאתם מכירים).

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)? יש דרישה לרכיבים שלא ידרשו שדרוג משמעותי בעתיד = הם יהיו ישארו עדכניים גם למשך מס' שנים באות.

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? לא.

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? לא.

פורסם

בהנחה שאתה לא מתכנן לקנות זבל, התקציב לא יספיק ברגע שהמסך כלול בו.

לפחות לפי ההיצע של KSP, גם במערכת הכי פשוטה שאפשר להרכיב, עם המעבד וכרטיס המסך הזולים ביותר, אתה עדיין מגיע בלי הרכבה לכ2000 ש"ח:

מעבדי אינטל‏

כמות

מחיר סה"כ

Pentium E5400, 2.70GHz, 800Mhz, s775, 2MB, DualCore, Tray 1

295

295

לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE

כמות

מחיר סה"כ

G31M-ES2L s775 C2D 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, VGA, PCI-E 1

230

230

זכרונות‏ DDR II 800Mhz

כמות

מחיר סה"כ

1GB Samsung Value 1

140

140

דיסקים קשיחים‏ Western Digital

כמות

מחיר סה"כ

Caviar Blue 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II WD1600AAJS 1

190

190

צורבים‏ LG

כמות

מחיר סה"כ

DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) 1

125

125

מאווררים וגופי קירור‏ Arctic Cooling

כמות

מחיר סה"כ

Alpine 11 GT (s775,1156) 1

45

45

מארזים‏ HEC

כמות

מחיר סה"כ

Compucase 6C11 Midi Tower (No PSU) 1

145

145

ספקי כוח‏ Enermax

כמות

מחיר סה"כ

Tomahawk 405W Active PFC 12cm 1

245

245

מסכים‏ ASUS - שלוש שנות אחריות

כמות

מחיר סה"כ

VH192C LCD 18.5'' 5ms DVI WideScreen Black 1

565

565

סה"כ

1980

עם 2GB זה כבר עולה לכ2100 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

מה שהיום נחשב זבל היה בעבר הטופ של הטכנולוגיה ;)

לשימושים שהמחשב יעשה אני לא מאמין שצריך להשקיע בכרטיס מסך מטורף, זכרונות DDR3, וכו'... ולכן העלות של המחשב תהיה בהתאם לשימוש בו שהוא לא לצורך פרנסה/עבודה משרדית כלשהי לתעסוקה אלא אך ורק לצורך ילדה שמחפשת להעביר את הזמן+עבודות לבית ספר.

שים לב להצעה שיש כאן מIVORY, האם תספק את הרצונות?

http://ivory.co.il/product.asp?productid=4051&CatCode=

1705ש"ח כולל מסך 18.5 אינץ' של LG.

אני יבצע שדרוג של המעבד מE5400 ל E6500 בעלות של 55ש"ח,

יבצע שדרוג של מאורר המעבד ל Arctic Cooling Alpine 7 Proו- 50 ש"ח

ויבצע שדרוג זיכרון לכ2GB של זכרון (הוספת סלוט של 1גיגה) - 140ש"ח.

-

245ש"ח לשידרוגים שהמחשב יוצא כ: 1950ש"ח כולל מסך.

איזה לוח אם עדיף מבין ה2 שמציעים?

לוח Asus דגם P5QPL-AM צ'יפסט G41

או

לוח MSI דגם G41TM-P33 צ'יפסט G41

למען השקט והנוחות, כדי להחליף את המארז המוצע שמה? (מארז גנריק ללא חברה אני מאמין), יש אפשרות ל:

1. שדרוג למארז Compucase 6C28ו- 50 ש"ח

2. שדרוג למארז Thermaltake V3ו- 135 ש"ח

אם כן, לאיזה מארז כדי להחליף (לא ליופי וכו'.., לקדש את המטרה של השקט והנוחות) - אם לטרמלטק המחשב יעלה סה"כ 2085ש"ח.

ב2085 ש"ח אני יכול להביא מערכת מחשב שטובה יותר מהמוצעת כאן כולל מסך?

ותעזרו לי לבחור מארז (אם צריך) ואיזה סוג לוח אם לקחת עם המחשב.

תודה רבה :)

פורסם

נחדד משהו, כשאני אומר "זבל" אני לא מתכוון למיושן, בגלל זה המציאו את המונח "מיושן". כשאני אומר "זבל" אני מתכוון למוצרים ברמה מאד נמוכה קריא ג'נריים.

הקירור למעבד מהותי, אל תוותר על השדרוג של הספק, והמארז. בין הלוחות זה פחות משנה, כנ"ל בין המעבדים.

אני כן מציע לך לחפש קצת בפורום הזה ובמקומות נוספים חוו"ד על החנות עצמה.

ולקח צרכני חשוב: אי אפשר לקבל דברים שעולים יותר כסף בפחות כסף, אפשר לקבל תחליפים זולים בלי לדעת את זה בפחות כסף. אבל תחליפים זולים הם קיצורי דרך ויש להם לעיתים השפעות שליליות.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך :)

אז בעצם את הספק מארז ומאורר לשדרג, המעבד לא חשוב כל כך.

מארז Compucase 6c28, מאוורר FREEZER 7 PRO, ספק HEC 500W בתוספת 70ש"ח או עדיפות לספק אחר?

סה"כ שידרוגים לאחר הוספת ספק:

140ש"ח - תוספת אחד גיגה זכרון

50ש"ח - מארז

70ש"ח - ספק (המוצע בהודעת פרסום, אשמח לשמוע פרטים)

50ש"ח - מאורר

ובאמת שלא עדיף לשדרג את המעבד? אין הבדל משמעותי? לפי מה שראיתי בפרטים על המעבדים יש הבדל בFSB שלהם (800 לעומת 1066) ובמהירות שעון (2.7 לעומת 2.93)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים