עבור לתוכן

בהמשך להמלצות כלליות שקיבלתי - התלבטות בין מחשבים

Featured Replies

פורסם

טוב. הגדרתי צרכים: השימושים: עבודה משרדית, גלישה, מעט עריכת סרטים. צריך להיות מספיק חזק להקרין מצגות שמוטמעים בהם סרטונים רבים בצורה יעלה וטובה. אם יוכל "לסחוב" גם פוטושופ ותוכנות שרטוט - מה טוב אך לא הכרחי

התקציב הוא עד 4000 ש"ח.

צריך להיות מחשב קומפקטי יחסית כי מסתובבים איתו כל יום אבל לא מהנטבוקים - מחשב חזק יותר עם מסך גדול יותר לשימוש שוטף. אני חושבת שעד 15" זה סביר

מבחינת יצרן - מישהו מהמוכרים והטובים (לנובו, דל וכד') כולל אחריות כמובן. חשבנו על LENOVO או DELL אבל לא מתוך ידע מעמיק.

קיבלתי מס' המלצות כלליות:

מעבדי I5

4GB זיכרון

הרדיסק 7200RPM

אחריות של יותר משנה (עדיף 3)

מסך נגד השתקפות

עשיתי חיפוש לפי מאפיינים אלו, והמסקנה שלי היא שעונים על הדרישות HP וDELL.

HP לא מצאתי עם אחריות של יותר משנה, וזה נראה לי חשוב.

אז נשארו כמה דגמים של DELL. הורדתי את אלו שהמסך בהם מבריק ואת אלו שהמסך 13" למרות שגם זו אופציה. נשארתי עם דגם אחד, אמנם קצת מעל התקציב אבל מוכנים להוסיף.

עכשיו יש כמה שאלות:

1. כאשר כתוב מסך מבריק - זה אומר בהכרח שהוא פחות נוח לעבודה בסביבה מוארת? (השימוש להקרנת סרטים הוא רק דרך מקרן - השימוש השוטף הוא עבודה, לא צפייה) כמה זה קריטי?

2. הדגם היחיד שמצאתי שעונה על הכל הוא Dell Vostro 3500 כולל מע' הפעלה ווינדוס 7 פרימיום, אחריות 5 שנים, מסך 15" מאט, צורב פנימי (פחות חשוב לי)

מה ידוע על הדגם? האם כדאי ללכת על זה או לחפש גם HP עם שנה אחריות (שמעתי שהשרות שלהם גרוע) או אולי לוותר על איזשהו מאפיין שהגדרתי ולנסות למצוא של יצרנים נוספים?

אשמח לכל תמיכה... :s05:

פורסם
  • מחבר

במחשבה שניה הוחלט דווקא ללכת על 13", אבל גם ככה הדגם הרלוונטי הוא מאותה סדרה - Dell Vostro 3300

ההבדל הוא שכאן האחריות 3 ולא 5 שנים, והסוללה 4 תאים ולא 6. חוץ מזה המפרט זהה.

מה דעתכם? אם בוחרים בו, האם מומלץ לשדרג את הסוללה ל-8 תאים ?

פורסם

אל תשכח שבווסטרו 3300 אין HDMI דבר שמאוד מציק

אתה גם יכול לקבל את ה-3300 עם 5 שנות אחריות אם תרצה

פורסם
  • מחבר

HDMI זה רק אפשרות חיבור לטלויזיה, נכון? כלומר להקרין מהמחשב למסך טלויזיה במקום נניח למקרן?! או שיש לזה עוד יישומים?

לגבי האחריות אני חושבת שנסתפק ב-3, הרחבת האחריות עולה 250 ש"ח.

פורסם

שמעי , אני בדיוק באותה דילמה ומעוניין במחשב הזה (VOSTRO 3300)

HDMI הוא חיבור למסך חיצוני לצורך ניגון תכני HD

ברגע שאין לך את זה את פסלת את האפשרות לראות HD .

היום לא כולם משתמשים בזה ואני אישית לא ראיתי בחיים סרט HD , אבל מי יודע מה יהיה עוד שנה שנתיים.

מצד שני ברגע שזה סרט באיכות רגילה אין בעיה לשדר אותו בחיבור VGA פשוט

וברגע שארצה HD אסתפק במחשב ללא מסך חיצוני גדול.

בעניין הבטריה, לפי מה שהבנתי תוכלי להוציא במקרה הטוב שעתיים שזה לא משהו לנייד עסקי.

אם תקחי את סוללת ה-8 תאים תקבלי משקל עודף והבטרייה בולטת לכיוון מטה שזה די מציק ( לפחות מבחינתי)

cb342_Dell+Vostro+3000_.jpg

משהו כזה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, הארת את עיני.

אכן - HD לא מעניין במיוחד, בעיקר בהתחשב במסך הלא גדול - אנחנו מעדיפים לראות סרטים בטלויזיה או דרך מקרן, נסתדר עם זה ככה.

לגבי הסוללה לנו דווקא שעתיים יכולות להספיק - בדר"כ משתמשים במחשב בכיתות שיש בהן חיבור חשמל ממילא... והקומפקטיות חשובה.

איפה אתה מתכוון לקנות? אני מצאתי דרך זאפ שהכי זול (כולל מע' הפעלה, זכרון 4 ג'יגה, ) ב-http://www.notebookclub.co.il/viewcart.php?ln=en&WCSUID=91e268247db4ad3a106894a8606586da&WCSOID=2939212&

חוץ מזה מצאתי ביקורת לא רעה על המחשב: http://www.pcworld.com/reviews/product/523123/review/vostro_3300.html

למרות שבביקורת חלק מהחומרה לא מתאימה למה שאני מצאתי (למשל כרטיס מסך של NVIDIA - בדגם שאני מצאתי יש כרטיס של אינטל)

אם יש לך מידע נוסף, אשמח לשמוע.

פורסם

אני אוכל לומר שראיתי את המחשב והרגשתי אותו בידיים שזה דבר מאוד חשוב.

לדוגמא ה-U500 של טושיבה הוא מחשב מאוד מרשים אבל כשהחזקתי אותו בידיים הזדעזעתי מהמקלדת

המצועצעת שלו, אי אפשר ללמוד עם דבר כזה, בטח לא לכתוב עבודות ומדובר במחשב עסקי לכל דבר.

אחזור לווסטרו, הוא פשוט מחשב שמרגיש ונראה נהדר גם במציאות.

מקלדת מצוינת!

ובכלל עושה רושם של מחשב מעולה כל עוד מסתדרים עם חוסר הHDMI והסוללה.

אני חושב שאני אלך על הדיל דרך נוטבוק קלאב ב5445 ש"ח שזה כולל את המפרט החזק ביותר כולל כרטיס המסך החיצוני

בנוסף 5 שנות אחריות בבית הלקוח, מערכת הפעלה WIN7 64 פרימיום ן-4 גיגה זיכרון.

אני יכול להגיד לך בשיא הכנות, אני כבר חצי שנה מחפש את המחשב האולטימטיבי בשבילי,

בדקתי את כל הניידים בגודל 13.3 שקיימים בשוק, ראיתי את כולם והווסטרו עושה רושם של מחשב פנטסטי ונראה הטוב מכולם.

כמובן לא כולל את הסדרות העסקיות שמעל לתקציבך ותקציבי שברור שהן טובות מהווסטרו.

פורסם

גם אני מתעניין במחשב הזה...שאלה.

האם הוא מתאים גם למשחקים?

פורסם
  • מחבר

לגבי משחקים - אין לי שמץ.

שי - אכן נראה לי שבחירתך צריכה להיות מוצלחת. גם אנחנו מפשפשים ומחפשים כבר זמן מה. אמנם תקציבנו נמוך יותר, ונראה שנסתפק במפרט המפואר פחות (התחלנו מתקציב של 3500-4000 וגם ככה אנחנו גולשים ממנו כי לא נוותר על 4ג'יגה ועל מע' הפעלה...אבל כנראה שנוותר על המעבד היותר חזק ועל כרטיס מסך יותר טוב...החיים הם פשרות...)

תודה על השיתוף בידע. שבת שלום וקנייה מהנה... ;D

פורסם

כשזה מגיע לדל, יש רק סדרה אחת שעליה אני סומך מבחינת אמינות וזה לא ווסטרו, אינספירון או סטודיו. הסדרה היחידה של דל שעליה כדאי להסתכל היא לטיטיוד E שכן הלטיטיוד הם סוסי עבודה (ואני יודע, יש לי ארבעה). מה שכן אתם יכולים לפזול גם לכיוון HP פרובוק 4320 או 4520 במחירים כאלה שיש להם מפרט לא רע או הDV6 סדרה 3000 החדשים שיש להם אחלה מפרט ומשקל יחסית נמוך למסכי 15 אינץ של 2.41 ק"ג. במחיר שכתבתם אתם יכולים לקבל את ה-3050 שמגיע עם I5 וכרטיס לא רע של ATI 5470 או 5650 הטובים יותר אם תיקחו את ה-3060 או 70 שהוא בכלל מטורף. שניהם באים עם ווינדוז 7 64 ביט שזה חשוב שכן רק מערכות אלו יכולות לתמוך בגדלי זיכרון מעל 4 גיגה

בהצלחה

פורסם

מבחינת ה4320 בשבילי לפחות זו לא אופצייה, מעבד I3 עם כרטיס מובנה או לחלופין עם כרטיס מדגם 4XXX שלא מומלץ השילוב שלו עם מעבד I.

הDV6 גם המשקל שלו גבוה בחצי קילו וגם מסך 15 זאת בלטה לא קטנה לסטודנט.

ככה שכרגע ההתלבטות היחידה שלי בין הVOSTRO 3300 היא אולי לקחת את הN3010 שהפתיע אותי לטובה בחומר הבנייה שלו, מחשב שעל פניו נראה מעולה.

פורסם

רק הערה (הארה?) קטנה, שידור HD יכול להעשות על גבי חיבור ה - VGA (אין שום הבדל עבור תכנים לא מוגנים).

אם תחליט להשתמש ב - VGA תצטרך להוסיף חיבור לסאונד.

פורסם

למה כרטיסי ati 4XXX לא מתאימים למעבדי core i ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים