עבור לתוכן

לעזאזל עם המדע, העיקר לא לפגוע ברגשות הדתיים

Featured Replies

• תגובות 38
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הפיתרון פשוט:

להגיד שלפי שיטת התיערוך המדעית, גיל הנטיפים מוערך בכ-300 אלף שנה.

ככה אתה לא שם להם קביעה מול הפרצוף ואין מה לפגוע - כי אנחנו לא אומרים "זה 300 אלף" אלא "לפי מה שידוע לנו, זה 300 אלף".

כמובן שאני מעדיף שיסבירו להם שזה כבר מוכח במשך עשרות שנים (אולי יותר ממאה, לא בטוח) שהעולם קיים כבר מליארדי שנים. מצד שני לך תסביר לתלמיד כיתה ב' (או כל חרדי ממוצע בכל גיל שהוא, כי ההשכלה המדעית דומה) על carbon-dating.

אבל התפיסה של החרדים בקטע הזה מגוחכת ברמות שבלתי ניתן לתאר. ידוע לנו כבר מאות שנים, ששיטת הספירה התנ"כית הייתה שונה מהשיטה של ימינו (אנשים שחיו 600 שנה, חישובים מתמטיים לא הגיוניים, אמות-מידה שגויות, וכו').

פורסם

מספיק לראות את הכותרת של העמוד "הארץ", וכבר להבין שאין מה להמשיך לקרוא.

ועוד מצוטט ח"כ ניצן הורוביץ, הכתבה נוטפת אמינות.

אני שם עכשיו את הכסף שעליי עכשיו, שזה לא כל הסיפור, וגם החלק שהם הביאו מסולף.

צאו לשטח כדי לבדוק את האמת, כי האמת לא באה על מגש של כסף. זה השקר שמגיע כך.

פורסם

אז מה היא האמת, אדוני?

פורסם

אני לא מבין.

זה שהעולם קיים 5000 שנה זאת השערה בדיוק כמו זה שהעולם קיים מליוני שנים.

אף אחד עוד לא הוכיח את זה באמת.

אז למה שיגידו שהוא קיים 5000 שנה? הם יפגעו ברגשות המדענים.

ולמה שיגידו שהוא קיים מליוני שנים? הם יפגעו ברגשות הדתיים.

לפעמים אני באמת לא מבין איך אנשים כ"כ מטומטים יכולים להבחר לכנסת.

פורסם

אני לא מבין.

זה שהעולם קיים 5000 שנה זאת השערה בדיוק כמו זה שהעולם קיים מליוני שנים.

אף אחד עוד לא הוכיח את זה באמת.

אז למה שיגידו שהוא קיים 5000 שנה? הם יפגעו ברגשות המדענים.

ולמה שיגידו שהוא קיים מליוני שנים? הם יפגעו ברגשות הדתיים.

לפעמים אני באמת לא מבין איך אנשים כ"כ מטומטים יכולים להבחר לכנסת.

זה שהעולם קיים מליוני שנים זה השערה בדיוק כמו שזו השערה שהאור בחדר שלך ידלק כאשר תדליק את המתג. איך זו בדיוק השערה?

פורסם

זה שהעולם קיים מליונימיליארדי שנים זה השערה בדיוק כמו שזו השערה שהאור בחדר שלך ידלק כאשר תדליק את המתג. איך זו בדיוק השערה?

פורסם

זה שהעולם קיים מליוני שנים זה השערה בדיוק כמו שזו השערה שהאור בחדר שלך ידלק כאשר תדליק את המתג. איך זו בדיוק השערה?

מה?

לא נכון.

זאת השערה, זה לא שבאמת הוכיחו את זה, זה הכל תאוריה על סמך תאוריה אחרת.

אם ככה נרקב X אחרי 50 שנה אז ככה הוא יקרב אחרי 200

פורסם

מספיק לראות את הכותרת של העמוד "הארץ", וכבר להבין שאין מה להמשיך לקרוא.

ועוד מצוטט ח"כ ניצן הורוביץ, הכתבה נוטפת אמינות.

נכון... הרי כל מקור שאינו דתי תמיד יהיה מלא בשקרים. ועוד עיתון הארץ, עם האגנ'דה השמאלנית שלו...

זה בערך מה שאתה אומר, לא? חבל רק שגם מקור שאתה לא מסכים עמו בד"כ עשוי להיות צודק מדי פעם. אני לא סובל את ש"ס בכלל ואת אלי ישי בפרט, לדוגמה, אך מסכים עם העמדות שלו בנוגע למסתננים מאפריקה. האם זה מוריד מכבודי?

כל מי שפוסל כל מקור שהוא רק על סמך זהותו הפוליטית אינו מחפש את האמת - הוא מחפש רק הצדקה ל"אמת" שלו.

צאו לשטח כדי לבדוק את האמת, כי האמת לא באה על מגש של כסף. זה השקר שמגיע כך.

טענה מאוד מעניינת מפי מישהו שמאמין שהאמת מגיעה ארוזה בספר שנכתב לפני אלפי שנים ולא עודכן מאז.

פורסם

ברור. גם E=MC^2 זאת השערה, אבל אחת כזאת שעדיין לא נתנה לנו שום סיבה לפקפק בה (ואם כן - כנראה שאנחנו פשוט לא הבנו את הסיטואציה נכון). פיסיקה גרעינית (ומכאן גם תערוך פחמן) לא נתנה לנו סיבה לפקפק בה גם היא, והיא אפילו התורה הפיסיקלית הכי יציבה, מבוססת ונחקרת עד היום לדעתי.

פורסם

ממה שהבנתי E=MC^2 נמצאה כלא מדויקת והוסיפו לה ערך נוסף.

אני לא בדיוק זוכר מה, המורה שלי לפיסיקה דיברה על זה פעם.

לא באתי לזלזל במדע, מה שניסיתי להגיד זה ששתיהן בחזקת תאוריות (איזו יותר יציבה זה כבר תלוי בהשקפה) ולכן אי אפשר להעמיד אחת מעל השניה במקרה הזה.

פורסם

לא באתי לזלזל במדע, מה שניסיתי להגיד זה ששתיהן בחזקת תאוריות (איזו יותר יציבה זה כבר תלוי בהשקפה) ולכן אי אפשר להעמיד אחת מעל השניה במקרה הזה.

יש כאן סתירה פנימית עקרונית: בוודאי שאפשר להעמיד תאוריה אחת מעל השנייה, ודווקא על בסיס יציבותן היחסית.

פורסם

יותר מזה, המדע אומר והוכיח בכל שיטה שאנחנו מכירים שהעולם קיים הרבה יותר מ-5000 שנים. אני לא מכיר בתנ"ך איזכורים לחיות פרהיסטוריות, למשל, שנמצאו שלדים שלהם...

ממה שהבנתי E=MC^2 נמצאה כלא מדויקת והוסיפו לה ערך נוסף.

הנוסחה היא מדויקת (ככל הידוע לנו), במידה ואתה יודע מה המשמעות שלה ואיך להשתמש בה (אנרגיית מנוחה של גוף אם זה אומר לך משו. אתה כנראה מדבר על אינווריאנטהאנרגיה או איך שלא קוראים לזה: E^2 = (mc^2)^2+(pc)^2).

פורסם

אני לא רואה איפה הבעיה...

ה' ברא עולם שלם קשה לו לברוא איזה דינוזאור אחרי שהוא נהפך למאובן ועברו עליו מליוני שנים?

או מערת נטיפים שמגיעה בת מיליארד אאוט אוף דה בוקס

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה איפה הבעיה...

ה' ברא עולם שלם קשה לו לברוא איזה דינוזאור אחרי שהוא נהפך למאובן ועברו עליו מליוני שנים?

או מערת נטיפים שמגיעה בת מיליארד אאוט אוף דה בוקס

לא נכון.

אנחנו חיים במטריקס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים