עבור לתוכן

התלבטות אחרונה בין מסכים לפני קנייה

Featured Replies

פורסם

אהלן!

התלבטתי אתכם בעבר בין מספר מסכים והגעתי לכמה תובנות. מדובר במסך שני בתצוגה מתמשכת, אך המסך החדש ישמש כמסך מרכזי ולכן חשוב לי שיציג באיכות גבוהה בfullHD.

להלן ההתלבטויות החדשות:

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OK2494LW

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1HCW2286L

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1HCE2240T

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKP2250

אשמח גם לשמוע את היתרונות והחסרונות של כל מסך במידה ויתאפשר לכם..

תודה רבה על כל העזרה העתידית וגם זו שניתנה עד כה! מעריך זאת מאוד!

ים.

פורסם

ציין שימושים ותקציב. האם נחוץ לך חיבור HDMI או שהמסך מתחבר רק למחשב?

אין קשר בין איכות גבוהה (איך אתה מגדיר את זה בכלל) ובין הרזולוציה. FHD זאת רק רזולוציה (1920x1080).

בנוגע למסכים אליהם קישרת:

1. כולם בעלי פאנל TN - אם כתלות בתקציב אתה יכול לשקול מסך איכותי יותר כמו ה-Dell U2311H או Samsung F2380 שהם גם ברזולוציה 1920x1080 גם בעלי פאנל IPS ו-cPVA בהתאמה וגם בעלי ארגונומיה מלאה.

2. חלק מהמסכים בהם בחרת הם מסכי 22" ורזולוציה של 1920x1080. במצב כזה יכול להיות שהטקסט יהיה קטן מדי (זה מפריע לאנשים) ואם זה מסך שמשמש כתצוגה ראשית זאת עלולה להיות בעיה. חלק מהאנשים עובדים בגללה ברזולוציה לא טבעית (ואז מאבדים חדות), חלק אחר מפעילים מניפולציות שונות (הגדלת DPI וכו') שהן עוד סבירות אבל אם גודל הטקסט מהווה בעיה אז עדיף לא לקנות מסך כזה מראש. גם פה יש מסך בעל ארגונומיה מלאה ופאנל איכותי יותר ה-Dell U2211H (כתלות בתקציב ובשימושים).

אם התקציב מוגבל או שאתה מחליט שמספיק לך מסך בעל פאנל TN אז כל המסכים הללו טובים באותה מידה, אין שום הבדלים מהותיים באיכות התצוגה שלהם (כי כולם מבוססים על אותו פאנל). קנה את הכי זול/מה שהכי נראה לך.

פורסם
  • מחבר

תקציב עד ה1000 +-. המסכים שהצעת לי נראים מעולים, אבל קצת חורגים לי מהתקציב... מצטער שלא אמרתי מראש..

אני עובד המון עם עריכת סרטים (אביד, אפטר אפקטס) וצפיית סרטים. חשוב לי שלא יהיו מריחות, שתהיה רזולוציית full HD ושיהיו צבעים טובים.

יכול להיות נחמד אם יהיה חיבור HDMI, אבל לא קריטי.

עניין הכתב הקטן לא מפריע לי, כי תמיד אוכל לעבוד עם קריאה במסך השני.

כמו כן, אמרו לי בהתייעצות הקודמת שהמסך P2250 מציג ביצועים טובים לעומת מסכים אחרים עם פאנל TN.. זה נכון ביחס לכל המסכים שקישרתי להתייעצות הנוכחית? באמת יש לו עדיפות על כולם? גם משהו נוסף ששמתי לב אליו זה הגובה השונה בין המסכים.. הגובה של המסך שיש לי בבית הוא 44.2 ס"מ.. אני חושש שלא תהיה התאמה בין הגבהים...

במה יותר רצוי להשקיע? LED? כמו הW2286L של LG? (ראיתי שיחס הניגודיות במסך LED היא גבוהה ביותר...) או שמה עדיף להשקיע בסוג הפאנל? (למרות שלא נתקלתי בפאנל אחד בתקציב של עד 1000, אז אולי LED איכשהו יפשר על העניין?)

פורסם

איכות צבעים או יותר נכון מכלול הצבעים הוא פונקציה של הפאנל. פאנל TN לעולם יציג מכלול צבע נמוך יותר מזה של מסך בעל פאנל איכותי יותר. אבל, כמו כל דבר אחר זה עניין של טעם/העדפה/ניסיון אישי ויש כאלה שזה יפריע להם פחות מלאחרים.

כל המסכים אליהם קישרת הם באיכות דומה מבחינת איכות תצוגה - פאנל TN בכולם - קנה מה שנראה לך יותר מתאים מבחינת מחיר/איכות בנייה/אחריות/מגוון חיבורים/עיצוב. פאנל זה פאנל ולכן אין מסך שהוא יותר או פחות טוב מבחינת אופי תצוגה. מה שכן, הפאנלים, כל הפאנלים, משתפרים עם הזמן (במסגרת המגבלות). פאנלי TN של היום הם לא כמו פאנלי ה-TN של לפני מספר שנים. אם כל המסכים שקישרת אליהם הם דגמים חדשים יחסית אין ביניהם הבדלים. אבל אם יש שם דגמים חדשים יותר ופחות, הייתי בוחר מבין הדגמים החדשים יותר.

פורסם
  • מחבר

ערכתי את ההודעה בזמן שענית לי.. אשמח אם תוכל לעיין בה שנית ולהתייחס לשינויים :)

פורסם

ללא ספק עדיף להשקיע בסוג הפאנל. בנוסף, המסכים שהומלצו הם גם ארגונומיים לחלוטין (הגבהה, סיבוב, הטיה) תכונה שהיא מאוד חשובה למי שמבלה שעות מול המחשב. אתה לא צריך להתאים את עצמך למסך אתה מתאים את המסך לסביבת ותנוחת העבודה שלך. אני תמיד ממליץ לאנשים לקנות מסך ארגונומי. יש סיבה למה מסכים זולים הם זולים גם מעבר לסוג הפאנל. מבחינתי ארגונומיה היא די תנאי בסיסי למסך עוד לפני שמדברים בכלל על סוג פאנל ותכונות נוספות.

LED היא רק סוג התאורה האחורית ומלבד זה שאורך החיים שלה אמור להיות ארוך יותר והיא צורכת מעט פחות חשמל, אין לה שום יתרון משמעותי והיא יותר משווקת כגימיק. אין ספק שפאנל איכותי בעל תאורת CCFL עדיף על פאנל TN עם תאורת LED (שוב בהנחה שחסרונות פאנל ה-TN מפריעים).

שאר נתוני היצרן (ניגודיות, בהירות וכו') הם סתם נתונים מנופחים ולא מציאותיים. לדוגמה ניגודיות הדינמאית המנופחת של 1:20,000 וכו' היא בכלל מניפולציה שפועלת ברמת התוכנה ולא מאפיין פיסי של הפאנל (הניגודיות הטבעית של פאנל TN לא בדיוק "מציאה"). בקיצור, תתעלם לחלוטין מכל נתוני היצרן שהם מלכתחילה מנופחים וגם אין לדעת איך נמדדו.

פורסם
  • מחבר

צודק לחלוטין. לא לקחתי את עניין הארגונומיה בשיקול וזה בהחלט חשוב ממש.

אז שני דברים, קודם כל, עד כמה אני ארגיש את ההבדל בין פאנל TN לאחרים בשימושים שלי? כי עד היום לא ראיתי את המסך שיש לי כ"לא נח", למרות שמצד שני, לא הכרתי שום דבר אחר וזה מה שאני רגיל אליו..

שנית, אני יכול למצוא מסך ארגונומי בפאנל TN? או שזו תכונה יחודית לVA ול-IPS?

(הסיבה היחידה שאני דבק לTN זה בגלל המחיר.. בהתחלה חיפשתי בסכום ה700, לאט לאט עליתי ל1000 מבלי לשים לב ועכשיו כבר מתחיל לחשוב על ה1200. הקפיצות קטנות, אך ההבדל הסופי עומד כבר על 500 ש"ח ואני תוהה אם לעשות את הקפיצה הזו).

פורסם

אני אתחיל מהסוף. לדעתי השקעה במסך איכותי היא בהחלט שווה (כמובן בתנאי שיש אפשרות כספית). בעבר, עד למסך ה-2209WA של Dell פחות או יותר, ההפרש בין מסכים "איכותיים" למסכים פחות "איכותיים" (פאנל TN) היה משמעותי ולפעמים הגיע להפרש של פי1.5-2. היום בהפרש לא גדול של 300-500 ש"ח ממסכי ה-TN הזולים ביותר (ולעומת דגמים מסוימים מחיר זהה או הפרש נמוך עוד יותר) אפשר לקנות מסך איכותי וארגונומי ולכן אני באופן אישי בכלל לא רואה סיבה להסתכל על מסכים בעלי פאנל TN, אלא אם כן התקציב באמת מוגבל ומחייב זאת.

אני רוצה להדגיש שוב, פאנל TN הוא לא גרוע. אפשר לעשות איתו כל עבודה, לא רואים בו פחות חד והוא לא גורם לבעיות עיניים או כל מיני שמועות לא מבוססות אחרות שרצות לגביו. הבעיה הבריאותית היחידה שאני יכול לחשוב שהוא גורם בעקיפין היא כתוצאה מחוסר בארגונומיה שמובילה לעיתים לתנוחת עבודה לא נכונה מול המסך, וזאת לא אשמה ישירה של הפאנל אלא של העובדה שהוא מותקן במסכים שהם ברובם חסרי ארגונומיה (כדי לחסוך בעלויות). עובדה שמאות אלפים אם לא מיליונים של אנשים ברחבי העולם משתמשים במסכים כאלה כל יום. מצד שני, תלוי מה אתה מחפש מהמסך שלך. אני מציע לך לקרוא את ההסבר המפורט בסטיקי על סוגי הפאנלים. הוא אולי יעזור לך לעמוד בצורה יותר טובה על ההבדלים ביניהם.

אתה אומר שאתה משתמש במסך לעריכות ווידיאו וצפייה בתוכן ווידיאו ואף אומר שחשובים לך הצבעים. על פניו עושה רושם שמסך TN הוא לא הבחירה הטובה ביותר עבורך. פאנלים איכותיים יותר מכילים מכלול צבע מלא יותר (או בפשטות יותר גוונים) וגם ניגודיות אמיתית טובה יותר. לדוגמה, תופעה אופינית לפאנל TN היא שבקטעים חשוכים בסרטים הפרטים נבלעים בתוך החשכה בגלל הניגודיות הנמוכה של הפאנל. כאשר מסתכלים על אותו קטע ווידיאו במסך איכותי יותר מבחינים בהרבה יותר פרטים. כך גם יש מבחנים שונים ברחבי הרשת שמציגים פסים בגוונים שונים ואם אתה מסתכל על האתר דרך פאנל TN אתה יכול לראות כמה אתה "מפסיד" בהשוואה למבט על אותו אתר דרך פאנל איכותי יותר. מצד שני, זה מסתכם בסופו של דבר בהעדפה אישית. לי באופן אישי ההבדלים מפריעים, לאחרים פחות או אפילו בכלל לא והם מרוצים לחלוטין מפאנל ה-TN גם לצפייה בסרטים ולכל שימוש אחר. לכן, בלתי אפשרי עבורי לקבוע עד כמה ההבדלים הללו מהותיים עבורך או עד כמה תרגיש בהם.

בקשר לארגונומיה, אני לא מכיר היום מסכי TN זולים שמגיעים עם ארגונומיה מלאה. זה לא קשור לסוג הפאנל כי עקרונית אין שום בעיה להתקין פאנל TN בתוך מבנה ארגונומי, זה פשוט חלק מהוזלת העלויות בעקבותיה המוצר הסופי זול כל כך (הפאנל הזול ביותר + מבנה ומעמד זול וקיבלת את המוצר הסופי הזול ביותר שאפשר לייצר). זה גם עניין של פלחי שוק. מי שמחפש מסך איכותי בדרך כלל יודע מה הוא מחפש ומוכן לשלם עליו (בגבול הסביר). יש כאלה שלא מעניין אותם ארגונומיה או פאנל ורוצים את המסך הזול ביותר ולשוק הזה פונים רוב מסכי ה-TN שמיוצרים היום (כי זה שוק גדול מאוד). פעם היה מספר דגמים די מצומצם של מסכי TN עם פאנל איכותי, אבל הם היו יקרים יותר מעמיתיהם חסרי הארגונומיה (ולכן כנראה גם לא היה להם ביקוש גדול במיוחד) ולכן גם אם תמצא היום מסך כזה לדעתי הוא יהיה יקר יותר מהמסכים עליהם הומלץ.

ההמלצה היחידה שאני יכול לתת היא לקרוא את המידע אליו קישרתי ובעקבותיו, ולאור התקציב ואיך שאתה מכיר את עצמך והדרישות שלך מהתצוגה, להחליט איזה סוג פאנל מתאים לך ועד כמה חשובה ארגונומיה והאם המסכים שקישרת עליהם עונים אל הצרכים בצורה מספקת או שהפרש המחיר דווקא כן מצדיק את עצמו.

פורסם
  • מחבר

טיעונים כובשים בהחלט.

חיפשתי קצת את המסכים שהמלצת עליהם - אך או שלא מצאתי כלל או שהם היו הרבה מעל התקציב.

במחיר בסביבות ה1200 ש"ח, תוכל להמליץ לי על מסך בעל ארגונומיה, 22 אינצ', fullHd ועם פאנל קצת יותר איכותי מהTN?

פורסם

כל המסכים, למעט ה-U2311H הם באזור התקציב שהקצת.

ה-U2311H נמכר גם במכירה קבוצתית בפורום, לא יודע מה קורה עם זה, אבל תחפש את הדיון בנושא פה בפורום (בטח בעמוד הראשון או השני של הפורום מסכי מחשב).

אני לא ממליץ על מסך 22" ברזולוציה של 1920x1080 אבל היחיד שעונה להגדרה הוא ה-U2211H.

אין כזה דבר פאנל קצת יותר איכותי מ-TN, יש שלושה סוגי פאנלים עיקריים כך שהבחירה צריכה להיות בין אחד מהשלושה. אין סוגי ביניים.

אם אתה לא מוצא את החדשים של Dell, אולי כי אזלו מהמלאי, ואם רזולוציה של 1920x1080 היא חיונית עבורך אז או שתלך על ה-F2380 או שתלך על מסך TN כלשהו ואז תוכל בתקציב לקנות גם מסך 24" כמו שכבר ראית.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה!

אני אכן לא מוצא את הU2211H בשום מקום ממש.. והוא היחיד שעונה על מה שאני מחפש (לא קצת מוזר שקיים רק מסך אחד בתחום שביקשתי?)..

לצערי זה יהיה בעייתי להתפשר על גודל המסך, כי כפי שציינתי, אני עובד עם שני מסכים במקביל וגודל המסך השני הוא 21.5, כך שאני לא רוצה שההפרשים בין גודל המסכים יהיו מורגשים ברמה שעלולה להפריע לעבודה רציפה.. הfullHD חשוב לי בעיקר בשביל העריכה וצפיית סרטים מסיבית, לכן גם עליו יהיה לי קשה לוותר.

אמורים להגיע מסכים חדשים בקרוב שיענו על הדרישות שלי? האם כדאי לי לחכות? או אולי לחכות רק עד שהמסך יחזור למלאי? (זה אמור לקרות מתישהו?)

פורסם

1. אני לא חושב שההבדל בגודל בין מסך 22" ל-23" הוא בכלל משמעותי מהבחינה הזאת, בטח שלא יפריע לך לעבודה שוטפת. לדעתי גם עבודה עם מסך 22" ו-24" לא אמורה להוות בעיה בכלל.

2. בכלל לא מוזר שקיים רק מסך בודד שעונה על כל הדרישות שלך. יש לכך מספר סיבות. העיקרית שבהן היא שהשוק נשלט על ידי מסכי TN זולים. רוב האנשים מחפשים מסך זול בלי להתעמק ולהבין בתחום יותר מדי. קודם כל קונים מסך לפי מחיר, רק אחר כך שואלים מה מקבלים (אם בכלל) ולכן שוק המסכים שאינם מבוססי פאנל TN תמיד יהיה קטן יותר. דווקא היום יש מבחר לא רע בכלל של מסכים כאלה, עד לא לפני הרבה זמן בכלל לא היו במחיר שווה לכל כיס.

3. אני לא מכיר מסכים נוספים שעונים על כל הדרישות שלך וצפויים להגיע בקרוב/פחות קרוב. בקשר לזמינות, אתה יכול לברר עם החנויות שמכרו אותם (אני יודע שפנדה מכרה את ה-U2211H) או ישירות מול היבואן ולברר מתי צפוי להגיע מלאי חדש.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אם כך אז באמת נראה שאין סיבה להתקבע על 22. במידה וכל שאר הדברים שביקשתי עדיין רלוונטים, מה עדיף? הU2211H ב1170 ש"ח (יגיע עוד חודש)? את הU2311H ב1400 ש"ח - הבדל של 230 ש"ח לעוד אינצ בעצם.. (במידה וזה עוד אקטואלי)? או הסמסונג F2380 ב1350 ש"ח? (ולמה כמובן:) או איזשהו מסך אחר שהתפספס אולי בטווח המחירים?

אולי חשוב לציין שאני מאוד מרוצה מגדל המסך שיש לי כרגע (21.5) ולא מרגיש לי שאני צריך יותר מזה... אבל אולי זה נובע סתם מתוך הרגל. עד כמה שמים לב לעוד אינצ? מישהו אולי יודע מה הבדל גודל המסכים עצמם בס"מ? (לא כולל מסגרות ושטויות).

פורסם

1. מבחינת גודל תמיד גודל האלכסון של שטח הצפיה עצמו הוא בערך חצי אינץ' פחות מהגודל הרשמי של המסך.

2. זה לא רק עוד אינץ' - פה אתה מקבל רזולוציה יותר גדולה בגודל נקודה סביר. זאת החשיבות של האינץ'.

3. בקשר לשאלה מה לקנות זה? זה בערך הנושא של כל הדיון, אני לא יודע מה עוד לענות בנושא. אם אתה בוחר ב-22" אז יש רק ברירה אחת. בין ה-U2311H וה-F2380 תלוי אם חשוב לך שעל המסך יהיו כניסת DisplayPort ו-USB HUB. אם לא, לך על ה-F2380 שקצת זול ותר. בכל מקרה, שניהם יהיו בחירה מצוינת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים