עבור לתוכן

מבצע lapping למעבד ורוצה לעשות OC רציני, איזה קירור?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, כמו שרשום בנושא אני מתכנן לעשות lapping למעבד שלי ו OC עד לקצה גבול היכולת ורציתי לדעת, איזה קירור כדאי לי לקנות?

לא קירור מים, הכוונה לאוויר.

המעבד שלי הוא q6600 (stepping) G0

לוח אם - asus p5kc

מארז thermaltake armor (למקרה שתרצו לדעת אם יהיה מקום לקירור)

יש כאלה אומרים מוגן 2 ויש שאומרים דברים אחרים, אז אני שואל אתכם חבר'ה, שיותר מומחים ממני :)

אה ועוד משהו, אם הספק שלי הוא 450w של seasonic זה אמור להשפיע משמעותית על ביצוע ה OC?

פורסם

Mugen 2 הוא קירור מצויין היישר מהקופסא, כל דבר אחר יהווה שיפור של מעלה אחת או שניים חוץ ממצב שבו תיקח Thermalright Ultra Extreme ותעשה גם לו Lapping.

כיום מתחרים על כתר הקירור אוויר הProlimatech Megahalem (אשר לא נמצא בארץ) והTRUE (קיצור לנ"ל) אחרי Lapping כמובן.

פורסם

כל דבר אחר יהווה שיפור של מעלה אחת או שניים חוץ ממצב שבו תיקח Thermalright Ultra Extreme ותעשה גם לו Lapping.

כיום מתחרים על כתר הקירור אוויר הProlimatech Megahalem (אשר לא נמצא בארץ) והTRUE (קיצור לנ"ל) אחרי Lapping כמובן.

הMUGEN 2 הוא מאוד משתלם יחסית למחיר וגם אני ממליץ עליו.

יש עוד כמה דברים שלא ממש בדקתי יותר מדי לעומק אבל על פניו יש סיכוי טוב שהם טובים קצת מהMUGEN ויש להם מחיר זהה פחות או יותר.

הTRUE כבר מזמן לא הכי טוב, הוא מעולם לא היה...

יש קירורים מעולים שנמכרים עם מאווררים שקטים כדי לשמור על יחס קירור/שקט טוב.

ויש קירורים בינוניים שנמכרים עם מאווררים חזקים ורועשים.

זה לא הופך את הקירורים לטובים יותר או פחות על פי התוצאות בדיקות.

צריך לקחת בחשבון את כל המשתנים.

מחר אני יוציא REVIEW על קירור חרטא עם מאוורר 5000RPM ויטען שהוא יותר טוב מהMUGEN על פי התוצאות.

והרבה אנשים יטעו לחשוב שזה טוב עד שיסבירו להם את האבסורד.

אני לא אומר שהTRUE הוא לא טוב, אבל הוא בטוח לא הכי טוב והוא בטח לא משתלם במחיר שלו.

הוא גם די ישן, ומאז יצאו הרבה דברים חדשים.

קירורי האוויר הטובים ביותר הם אלו עם צלעות הקירור הגדולים והכבדים ביותר עם הרבה PIPES ומקום להוספת מאווררים, הנדסה טובה, וגימור איכותי.

אבל כל זה לא משנה לפותח הדיון כי הוא לא הולך להוציא יותר מ200 שקל על קירור למעבד ישן.

פורסם
  • מחבר

אני מתכנן לעשות גם lapping לקירור, ולמען האמת חשבתי להוציא 200-220 שקל :)

העניין שאני הכי מתלבט בו בקשר למוגן זה שהוא מתאים רק ל 775

הרי יבוא יום ואני אחליף את הלוח אם והמעבד, אני לא רוצה לאבד בדרך גם את הקירור שעלה לי 220 שקל..

או שאני טועה, והמוגן מתאים רק לצ'יפסטים היותר חדשים של אינטל

פורסם
  • מחבר

שמח לדעת שטעיתי :)

תודה רבה לשניכם על הלינק ועל העזרה המהירה!

אם בכל זאת יש הצעות או משהו אני אשמח לקרוא[br]פורסם בתאריך: 28.06.2010 בשעה 05:37:56

שאלה אחרונה (סליחה על החפירה)

אתם ממליצים להשתמש במשחה התרמית שבאה עם המוגן או לקנות mx2?

פורסם

לדעתי מיותר לקנות משחה טרמית.

תשתמש במה שמגיע איתו.

פורסם

לMugen 2 לא צריך לעשות Lapping, תניח עליו שקל ותראה שזה יציב לגמרי.

Art Tatum, אשמח שתראה לי קירור אוויר יותר טוב מLapped True (כמובן דגש על Lapped) חוץ מהProlimatech Megahalem.

פורסם

LAPPING לדעתי לא משתלם..עניין של כמה מעלות בודדות אם בכלל..

וכיום הקירורים הטובים והחזקים מגיעים עם בסיס מלוטש כמו שצריך..איך צורך לעשות משהו נוסף ;D

פורסם

ביקשתי ספיציפית Lapped בגלל העובדה שהבסיס של TRUE הוא נוראי ללא Lapping, בכל מקרה עזוב אני לא רוצה להגיע להתנגחות על שטות שכזו...

פורסם
  • מחבר

ה lapping על המוגן באמת לא יעשה הבדל, אבל על המעבד כן, עשיתי את הבדיקה עם הסרגל והוא לא ישר בשיט, אם המוגן יהיה פלס אז אני אעשה למעבד כדי שלא יהיה אוויר מיותר ביניהם

פורסם

אל תצפה לשיפור מעבד לזניח אם בכלל, בשביל זה יש גם ככה משחה טרמית. לאפינג למעבד הוא דבר שמתחרטים עליו בסופו של דבר בעת הזמן למכור את המעבד.

פורסם
  • מחבר

אל תצפה לשיפור מעבד לזניח אם בכלל, בשביל זה יש גם ככה משחה טרמית. לאפינג למעבד הוא דבר שמתחרטים עליו בסופו של דבר בעת הזמן למכור את המעבד.

כשאתה עושה laping אתה גם מוריד את השכבה של הניקל מגוף הפיזור חום של המעבד, נחושת מוליכה חום הרבה יותר טוב מניקל, מה גם שברגע שאתה עושה lapping אתה צריך לשים שיכבה ממש דקה של משחה ואז לנגב כדי שהמשחה תיכנס לנקבים מיקרוסקופיים (מיותר לציין שהולכת החום של נחושת גם יותר טובה משל משחה תרמית) כמעט כל אחד שיצא לי לשוחח איתו על זה שעשה את זה למעבד שלו, דיווח אומנם על ירידה של 5 מעלות בזמן מנוחה, אבל בזמן מאמץ ירידה של 10 מעלות בחום המעבד (!), אז זניח? אני לא חושב :)

וברגע שיש לך מעבד שאתה יודע שאתה לא מתכוון למכור אותו ועד שתשדרג לחדש אף אחד גם ככה לא ייקנה אותו אני לא רואה סיבה להצטער

פורסם

גם ככה זה מעבד שעוד שנה הוא יוכל למכור רק באיזה 200 ש"ח אז מהבחינה הזו זה כבר חפיף

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים