עבור לתוכן

מסך רחב לעבודה משרדית

Featured Replies

פורסם

אשתי מתרגמת במקצועה, עובדת כיום עם מסך אחד (דל 1703FP ) שכנראה בדרכו למות כי יש לתמונה גוון וורוד ולא ניתן לכוון אותה למרות מה שלא עשיתי.

אני בשלב של קניית מסך אחר ושוקל לקחת מסך רחב כדי שהיא תוכל להציג שני מסמכים זה לצד זה על מסך אחד.

שאלותי:

1. האם יש משהו שאני חייב לקחת בחשבון כדי שלא אעשה אוברקיל עם המפרט כי בסופו של דבר היא עובדת עם טקסט בעיקר (אני מניח שלא כדאי לחרוג מ-22 אינץ')

2. על מה בכל זאת צריך לשים לב כדי שהתמונה תהיה חדה ובהירה - סוג הפאנל? ניגודיות? בהירות?

3. מסך עם רמקולים מובנים - כן או לא (כלומר, האם יש מסכים טובים שיש להם רמקולים מובנים או שמסכים מקצועיים באים בלי רמקולים)

4. המלצות ספציפיות?

תודה,

זאב

פורסם

ציין בבקשה תקציב.

1. קנה מסך 22"-24".

2. תמונה חדה ובהירה תקבל בכל המסכים. סוג הפאנל קובע בעיקר את מכלול הצבעים ואת זוויות הראיה. למישהו שעובד עם המחשב אני ממליץ על שני דברים. פאנל איכותי יותר מ-TN, לא בגלל חדות ראיה, בעיקר בגלל זוויות הצפיה ומסך בעל ארגונומיה מלאה להתאמה מיטבית לסביבת העבודה.

3. לא מכיר מסך עם רמקולים מובנים היום ולדעתי זה מאוד מיותר גם ככה.

4. המלצות:

מסכי 22"

1. Dell 2209WA

2. LG W2220P

שניהם ברזולוציה של 1680x1050

מסכי 23"

1. Samsung F2389

2. Dell U2311H

שניהם ברזולוציה של 1920x1080.

מסכי 24" כבר עולים בסביבות ה-2300-3000 ש"ח ולכן עדיף שתגיד מה התקציב קודם. בחלק מהמקרים, אם זקוקים לשטח עבודה גדול עדיף לקנות שני מסכי 22" במקום מסך 24" בודד (מבחינת מחיר יוצא סדר גודל זהה, ומקבלים גמישות ושטח עבודה גדולים יותר).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת.

תקציב לא ציינתי כי למרות שכסף תמיד חשוב, במקרה הזה מאחר וזה כלי לעבודה אני מוכן להוציא קצת יותר אם זה יתן תוצאה טובה יותר. בכל מקרה אני לא חושב לעלות ל-24 אינץ' אלא להשאר ב-20 עד 22 .

אני מבין שרזולוציה גבוהה מדי תתן איכות תמונה טובה אבל פונטים קטנים. ואם משתמשים בזום מפסידים את החדות, ויוצא שהבחירה ברזולוציה גבוהה של המסך היתה לחינם בעצם. זו קביעה נכונה?

אם כך כדאי ללכת על מסך 22, לא?

פורסם

רזולוציה גבוהה יותר נותנת יותר שטח על שולחן העבודה (אפשר להכניס יותר פרטים) אך כן, הטקסט קטן יותר. ככל שהמסך פיסית גדול יותר כך גודל הטקסט פחות מפריע. לדוגמה, לא הייתי ממליץ לקחת מסך 22" ברזולוציה של 1920x1080 לי אישית (ולרבים אחרים שאני מכיר) הטקסט פשוט קטן מדי ואז צריך להפעיל כל מיני מניפולציות (שינוי DPI) כדי למזער את הבעיה. יש אפילו כאלה שעובדים ברזולוציה לא טבעית (מרבית) מה שבכלל פוגע בחדות. הגדלת התצוגה (זום) בדפי רשת ובמסמכים (למעט מסמכים סרוקים באיכות ירודה) לא פוגעת בחדות הטקסט. הטקסט ה"קטן" מתייחס בעיקר לטקסט של ממשק מערכת ההפעלה, גודל סמלי מערכת ההפעלה וכו'.

כל אחד מהמסכים שציינתי לעיל בגודל 22" יהיה מצויין. אני חושב שיש מקום לשקול קניית מסך 23" מכיוון שהוא מגיע ברזולוציה גבוהה יותר הוא מקנה לך שטח גדול יותר על שולחן העבודה ובד בבד בגלל שהוא גם גדול יותר פיסית, עניין הטקסט הקטן פחות קריטי, ואם אשתך עובדת במעבד תמלילים כגון Word אז היא תוכל להגדיל את התצוגה (Zoom) לגדול שיאפשר לה להציב שני חלונות במקביל זה לצד זה מבלי לפגוע בחדות הטקסט. במסך 22" ברזולוציה של אלו שציינתי לעיל אני לא בטוח שאפשר תמיד להציב שני מסמכים זה לצד זה בהגדלה סבירה, יש מקרים שזה עלול להיות קצת גבולי אך זה תלוי מאוד באופי וצורת העבודה שלה (איזה מסמכים, באיזו הגדלה עובדת בדרך כלל).

בכל מקרה, כל אחד ממסכי ה-22" הנ"ל יהיה מעולה לצרכים שלה.

פורסם
  • מחבר

בין ה-23" אתה ממליץ על דל 2311H . יש גם 2310H שהוא יקר יותר ולא ממש הבנתי מה הוא נותן יותר יחסית ל-2311H.

ואיך הסמסונג או ה-LG משתווים בקטגוריה הזאת למסכים של דל?

תודה.

פורסם

זה לא ממש משנה מי החברה ש"מייצרת" את המסך. זה משנה בעיקר מבחינת תנאי אחריות וכו'.

בראש ובראשונה איכות ואופי התצוגה נקבעים על ידי סוג הפאנל (פרטים יש בסטיקי של הפורום ואני ממליץ לקרוא כדי להבין קצת יותר לעומק את נושא ההבדלים).

את הפאנלים לא מייצרת כל חברה לעצמה, אלא קונה אותם מיצרניות הפאנלים כך שאם יש מסך מבוסס פאנל PVA של Dell ושל Samsung הפאנל עצמו הגיע מאותו מקור ואין הבדל. ההבדלים הם אחרים (באלקטרוניקה, איכות בנייה וכו').

ההחלטה הראשונה צריכה להיות מהו סוג הפאנל עליו המסך יהיה מבוסס. אני ממליץ תמיד על מסך שאינו בעל פאנל TN (לא שפאנל TN רע, אפשר לעשות איתו כל דבר אבל החסרונות שלו ובעיקרן זווית צפיה צרות הופכות אותו לפחות מתאים למי שעובד עם המסך, ובמקרה זה טקסט שפרוש לכל רוחב המסך, בטח לאור המחירים של המסכים אותם הזכרתי במהלך הדיון) ובנוסף מסך שתהיה לו ארגונומיה מלאה שהיא פרט שנוטים להתעלם ממנו אבל לדעתי חיוני כדי להתאים את המסך בצורה המיטבית לסביבת העבודה של המשתמש (לא צריךלהתאים את עצמך לזווית בה המסך בנוי, מתאימים את המסך לזווית בה אתה יושב...עניין של בריאות).

אין טעם להשוות בין מסך של Dell, Samsung או כל חברה אחרת על בסיס שם החברה בלבד מכיוון שכל אחת מהחברות מייצרת סוגים שונים של מסכים המבוססים על פאנלים שונים ופונים לקהלים שונים. אם משווים צריך להשוות בין שני דגמים ספציפיים (גם של אותה חברה).

אם אתה שואל איך המסכים מבחינת איכות בנייה, אז שוב, צריך לדבר על דגם ספציפי אבל בגדול שלושת החברות מציעות מסכים באיכות בנייה טובה מאוד (עמידות).

ה-2310H של Dell הוא מסך בעל פאנל TN ולכן לא הייתי ממליץ עליו, במיוחד כשיש לך את ה-U2311H שמבוסס על פאנל IPS שאתה עוד אומר שזול ממנו.

גם ה-Samsung F2380 הוא מסך בעל פאנל מסוג cPVA שהוא מצוין ובהחלט מומלץ.

אם בוחרים מסך בגודל 23" הייתי ממליץ לך לבחור את אחד משניהם.

אם תחליטו שמסך 22" מספיק, אז ההמלצות שלי ניתנו לעיל (שם גם יש מסך של LG בעל פאנל מסוג IPS).

פורסם
  • מחבר

זהו שלא היה לי ברור ש 2310 הוא TN בעוד ש 2311 הוא IPS. אבל מאחר וכך, נראה לי שאכן ה U2311 הוא המומלץ עבורי כי את הארגונומיה של דל אני מכיר כבר, ומאד מרוצה ממנה - כרגע יש לנו מסך של דל.

תודה רבה על העזרה, עזרת לי מאד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים