עבור לתוכן

קירור חרישי

Featured Replies

פורסם

האם ישנם מחשבים חרישיים? (fanless syste)

אפשר לראות תמונות או מפרט?

פורסם

בעקרון יש רכיבי קירור פאסיבי (קירור למעבד, ספק כוח, כרטיס מסך), אבל השימוש בהם מאוד תלוי ברכיבים שיותקנו.

באופן אישי לא הייתי ממליץ על קירור פאסיבי לגמרי (אין מה שיפנה את החום מהמארז) אבל בתכנון נכון בהחלט אפשר להגיע למחשב שקט מאוד שגם מקורר בצורה טובה ואפילו למחשב חרישי שמקורר אולי בצורה קצת פחות טובה, אך עדיין תקינה.

פורסם
  • מחבר

אפשר לראות תמנות או מפרט של מחשב כזה?

אני לא מחפש מחשב עם ביצועים גבוהים, להיפך, אני שואל על מחשבים low-mid performance עם מעבד 35-60W ובלי כרטיס מסך.

פורסם

אתה מחפש קירור פאסיבי או מחשב חלש?

לאיזה מטרה אתה צריך מחשב כזה קטן חלש?

פורסם
  • מחבר

אני מתעניין בפרויקטים שנעשו fanless pc ו 0dBA.

חיפשתי בגוגל אבל רוב המע' ישנות pentium או core2 .

אני שואל על מחשבים לשימוש משרדי - אינטרנט ואופיס, אין צורך במעבד חזק ואפשר להסתפק בכרטיס מסך מובנה.

פורסם

ממתי CORE2 לא מספיק לשימושי אינטרנט?

פורסם

עדיף באמת קודם שתתן פה את המפרט הבסיסי. לדוגמה את רוב המעבדים כפולי הליבה החדשים אפשר לקרר פאסיבית כל עוד הם לא ב-OC (ואפילו אולי עם OC קטן). כרטיס מסך יהיה בצורה כזאת או אחרת, בין אם חיצוני ובין אם מובנה. תלוי בשימושים אבל לפעמים עדיף כרטיס חיצוני כי אותו אפשר לקרר פאסיבית בצורה טובה יותר (מובנה גם ככה מקורר פאסיבית ברוב הלוחות).

ואני שוב חוזר, לא ממליץ על מחשב מקורר פאסיבי לחלוטין כי לא יהיה מה שיפנה את האוויר מהמארז. אפשר בהחלט להתקין שני מאווררים חרישיים (אחד בקדמת ואחד בגב המארז) שיסתובבו סביב ה-800 סל"ד ואני בספק אם תשמע אותם וכנ"ל אפשר למצוא ספק כוח חרישי (אני לא בקיא מספיק בהיצע ספקי הכוח הפאסיביים שקיים בשוק/ישראל).

כקירור למעבד אפשר ללכת על Schyte mini Ninja/Ninja כאפשרות סבירה וקיים גם ה-Thermalright HR-01, רק שאני לא בטוח מה זמינותו בארץ.

לשניהם אפשר במידת הצורך להוסיף גם מאוורר.

פורסם
  • מחבר
ממתי CORE2 לא מספיק לשימושי אינטרנט?

CORE2 מספיק אבל אני מועניין לקבל מפרט State of the art.

עדיף באמת קודם שתתן פה את המפרט הבסיסי.

זו שאלה לצורך ההיתענינות ואין לי מפרט, איזה מפרט אתה היית בוחר אם היית בונה מחשב כזה?

...כל עוד הם לא ב-OC

חס וחלילה OC, אני מדבר על מפרט בסיסי ביותר.

לא יהיה מה שיפנה את האוויר מהמארז.

יש מצב ל open frame, ולעבור עם תרסיס אויר אחת לחודש?

אפשר בהחלט להתקין שני מאווררים חרישיים

עדיף בלי.

כקירור למעבד אפשר ללכת על Schyte mini Ninja/Ninja כאפשרות סבירה וקיים גם ה-Thermalright HR-01,

זה באמת הקירור שמומלץ בפרויקטים שמצאתי.

פורסם

הוא התכוון לאוויר החם שעולה מהצלעות קירור לא אבק חח..

בכל מקרה...

אני לא מבין מה המטרה של הדבר הזה האמת.

אתה פשוט מוזמן להביא מארז של ZALMAN

כמו זה

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_942&products_id=24061

יש עוד מספר מארזים כלאה זלמן הדבר הראשון שעלה לי לראש.

מפרט זה כל מפרט שאתה רוצה אתה מרכיב...

עם דואל קור מספיק לך למה צריך יותר הוא יהיה יותר חם פשוט...

פורסם

זו שאלה לצורך ההיתענינות ואין לי מפרט, איזה מפרט אתה היית בוחר אם היית בונה מחשב כזה?

הייתי מבסס את המפרט על Core i3 או על AMD Athlon II x 3/4

בשני המקרים אתה מקבל כרטיס מסך מובנה שאמור להספיק לכל שימוש שאינו משחקים, מערכות בעלות TDP סביר (בטח שה-Core i3) איתו קירור פאסיבי אמור להתמודד ללא בעיה מיוחדת.

בנוסף הייתי קונה זכרונות במתח עבודה של 1.35V, מעט קרירים יותר וחסכוניים יותר (אבל יקרים יותר).

מבחינת שאר הרכיבים (כמות כוננים קשיחים וכו') זאת החלטה שלך.

יש מצב ל open frame, ולעבור עם תרסיס אויר אחת לחודש?

אתה מתכוון סתם מארז פתוח (כלומר שתסיר את הפאנלים שלו) או מארז ייעודי?

אני לא לגמרי מתלהב מ-Open frames עבור מערכת פונקציונאלית שבאמת תשמש כמערכת עבודה. בכל מקרה, לדעתי, כמו שכבר אמרתי, קירור פאסיבי רק מפנה את החום מהרכיב ויש לדאוג תמיד גם לסירוקלציה כללית במארז שתפנה את החום שנפלט מסביבת הרכיבים. אני לא בטוח שסתם מארז עם דלת פתוחה עושה זאת בצורה אפילו סבירה (אבל לא ניסיתי).

פורסם
  • מחבר
מערכות בעלות TDP סביר... איתו קירור פאסיבי אמור להתמודד ללא בעיה מיוחדת.

על איזה קירור פסיבי היית ממליץ? Schyte mini Ninja/Ninja, Thermalright HR-01

בנוסף הייתי קונה זכרונות במתח עבודה של 1.35V, מעט קרירים יותר וחסכוניים יותר (אבל יקרים יותר).

איזה זכרונות יש כאלו?

מבחינת שאר הרכיבים (כמות כוננים קשיחים וכו') זאת החלטה שלך.

איזה Hard Disk 500GB שקט יש בשוק?

אתה מתכוון סתם מארז פתוח (כלומר שתסיר את הפאנלים שלו) או מארז ייעודי?

התכוונתי למארז פתוח. האם יש מארז מאוורר מספיק?

האם ישנם לוחות-אם בעליי קירור פסיבי מובנה לצ'יפסטים שיכולים לענות על הדרישות?

פורסם

על איזה קירור פסיבי היית ממליץ? Schyte mini Ninja/Ninja, Thermalright HR-01

תלוי מחיר וזמינות, שניהם טובים.

איזה זכרונות יש כאלו?

G.skill ECO אבל זה הרכיב הפחות קריטי, אין חובה ללכת דווקא על זיכרון כזה ואפשר בהחלט ללכת גם על זיכרון "רגיל" במתח עבודה של 1.5-1.65V

איזה Hard Disk 500GB שקט יש בשוק? התכוונתי למארז פתוח.

Samsung F3 500 GB (HD502HJ) אחד השקטים, קרירים, משתלמים ביותר שיש היום וגם מציג ביצועים לא רעים בכלל.

האם יש מארז מאוורר מספיק?

לא כל כך בקיא במארזים אז עדיף אולי לשאול בפורום מארזים, אבל עד כמה שאני יודע חוץ ממארזי Test Bed ומארזי קונספט אין ממש מארז פתוח אמיתי בשוק. כמובן שניתן תמיד לאלתר, לקחת מארז ולחתוך/לבנות אותו כרצונך.

האם ישנם לוחות-אם בעליי קירור פסיבי מובנה לצ'יפסטים שיכולים לענות על הדרישות?

הלוחות המשתלמים למעבדים הנ"ל מגיעים עם קירור פאסיבי לערכת השבבים. למעשה רוב, אם לא כל, הלוחות של ימינו מגיעים עם קירור פאסיבי. אבל שוב, בעקרון הקירור הפאסיבי הזה אמור להימצא בתוך מארז בו יש זרימת אוויר כלשהי, אם כי אני מניח שהוא יקרר בצורה מספקת גם בסביבה פאסיבית.

אגב, עוד הערה בקשר למעבדים. אפשר תמיד להוריד להם את המתח (Undervoltage), מה שתורם להפחתת פליטת החום בעוד מעלה, שתיים ועם קצת מזל אפילו בכמה מעלות. אני לא חושב שיהיה צורך בזה, אבל סתם עוד נקודה למחשבה.

פורסם

פותח התרד העקרון הגדול הוא שקירור פאסיבי מסתמך על משהו..וזה זרימת אוויר מינימלית או לחילופין צלעות קירור חיצוניות..

מה שאומר שאין בעיה להתקין קירור פאסיבי..אבל המארז יצרך לפזר את החום החוצה איך שהוא..

כמובן שיש מאוררים חרישים שלא נשמעים ועוד פתרונות פאסיבית..

אבל אם מדברים פרקטיקה..מפרט של פולט מדי חום+קירור פאסיבי לא יתמודדו לבד..הם צריכים מאווררים או סירקולציה של אוויר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים