עבור לתוכן

כיצד אתם ממליצים למרוח את המשחה התרמית על המעבד

Featured Replies

פורסם

כבר הבנתי שהמשחה העדיפה היא של: Arctic Cooling MX-2

(דרך אגב איך Arctic Alumina Thermal Compound במה היא שונה).

השאלה היא מהי הדרך העדיפה ביותר למרוח את המשחה - אם יש קישור לתמונות/סרטון זה יהיה נהדר

פורסם

מהו גוף הקירור שלך?

באופן כללי אני ממליץ לא למרוח אותה ידנית. שתי השיטות המועדפות עליי (ויש גם אחרות) הן לשים במרכז המעבד כמות בגודל של אפון (או קצת יותר) או ליצור קו אנכי לאורך המעבד (תלוי גם בדגם המעבד שלך) ואז ללחוץ את גוף הקירור על המעבד. הפעולה הזאת כבר תמרח את המשחה על פני המעבד. כדאי גם לסובב מעט את גוף הקירור לצדדים תוך שהוא לחוץ למעבד כדי להסיר בועות אוויר ואז לקבע אותו למקומו.

אם זאת פעם ראשונה שאתה מורח משחה ניתן לצורך הבדיקה (והלימוד) להרים את גוף הקירור מהמעבד כדי לראות את התוצאות ואז לקבע אותו למקומו.

פורסם
  • מחבר

core i 5 750 + mugen II

פורסם

עד כמה שאני יודע ה-Mugen II לא מגיע עם משחה תרמית מרוחה מראש (לכן שאלתי) אז תצורך למרוח בעצמך.

עבור ה-I5 750 הייתי ממליץ על שיטת הקו האנכי, אם כי גם שיטת האפון תתאים בגדול.

הנה

שמציג את שיטות המריחה השונות ואפילו ספצפית עם ה-MX-2 בה לפי מה שכתבת אתה עומד להשתמש (זה חשוב כי למשחות שונות יש מאפייני צמיגות ושטח שונים). שים לב שהמשטח השקוף בסרטון מדמה את תחתית גוף הקירור (הוא שקוף כדי לאפשר לך לראות מה קורה למשחה עם הפעלת הלחץ).
פורסם

השיטה הכי טובה היא:

צריך מאוד להיזהר עם משחות כמו MX-2 כי יש בהם חומר מוליך חשמל.

אתה לא רוצה שזה יגע בחלקים אחרים.

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התשובות והקישורים.

מה לגבי המשחה השנייה ? מישהו מכיר? היה לו ניסיון עימה?

פורסם

אאל"ט דווקא MX-2 לא מכילה חומרים מוליכים חשמלית:

Main Features

* High Thermal Conductivity

* Low Thermal Resistance

* Non-Electrical Conductive

* Non-Capacitive

* Non-Curing

* Non-Corrosive

* No Bleeding

* Odorless

ולגבי הArctic Alumina Thermal Compound , רשום שבאתר שלהם שהיא למעשה מבודדת:

Arctic Alumina Compound is a pure electrical insulator, neither electrically conductive nor capacitive.

פורסם

השיטה הכי טובה היא:

אתה לא רוצה שזה יגע בחלקים אחרים.

מניסיוני בשיטה הזאת נוצרות די הרבה בועות אוויר ולכן אני מעדיף שיטות אחרות, אך באופן כללי כל עניין המריחה מסתכם פחות או יותר בהעדפה אישית ונוחות.

וכמו שאמר Xtazy-Mike, ה-MX-2 לא מוליכה חשמל.

פורסם

אני לא יכולתי להתאפק מלשאול: יש איזשהוא מבחן שבדק את ההבדלים בטמפ' בין שיטות המריחה השונות? כי זה פשוט נראה לי הבדלים אפסיים אם בכלל. למעט כמובן מקרים של בועות אוויר רציניות או מגע עם הלוח.

פורסם

בהנחה שאתה מגיע לשכבה אופיטמאלית אז מן הסתם אין שום הבדל בין צורות המריחה השונות, הנקודה היא מהי השיטה שתאפשר לך להגיע בנוחות ובקלות המרבית לתוצאות מיטביות ובמקביל גם תאפשר לך לשחזר את אותן תוצאות (בקירוב) פעם אחר פעם. אפשר למרוח ידנית, לבזבז רבע שעה ולהגיע לשכבה מיטבית (למרות שעדיין יהיו קצת בועות אוויר לדעתי), ואפשר למרוח משחה באחת מהשיטות האחרות (על ידי הצמדת תחתית גוף הקירור) ולהגיע תוך 2-5 דקות לאותה תוצאה.

בנוסף יש לקחת בחשבון את סוג המעבד עליו מורחים (היכן ממוקמות הליבות) וגם תמיד עדיף למרוח קודם משחה על בסיס גוף הקירור, להשאיר אותה לפחות מספר שעות (אני מעדיף 24) ולאחר מכן לנגב אותה היטב בעזרת מטלית מיקרוסיבים (ללא אלכוהול או כל חומר כימי אחר). זה גם "אוטם"את החליים הקטנים בבסיס הקירור וגם תורם קצת להעברת חום טובה יותר.

פורסם

יש השוואה של משחות ומריחה בסטיקי..כמו כן יש מדריך באתר..אני מציע שתעיין ותריץ חיפוש..יש לא מעט מידע :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים