עבור לתוכן

כיצד לחבר את המאווררים של המארז

Featured Replies

פורסם

למארז שלי יש 3 מאווררים. אחורי קידמי ועליון.

לכולם יש קונקטור 3 פינים שיכול להתחבר ישר ללוח וגם אדפטר שמאפשר חיבור ישירות לספק.

על הלוח יש לי שני שקעים: SYS FAN, וNB FAN.

השאלה שלי היא איזה מאוורר לחבר לכל אחד משני אלה ואיזה לחבר ישירות לספק ?

פורסם

תחבר מה שבא לך לאיזה שבא לך. רק תדאג שהמאוורר של ההיטסינק יהיה מחובר לCPU_FAN, כל השאר באמת שזה לא ישנה לאן הם יתחברו.

פורסם
  • מחבר

תחבר מה שבא לך לאיזה שבא לך. רק תדאג שהמאוורר של ההיטסינק יהיה מחובר לCPU_FAN, כל השאר באמת שזה לא ישנה לאן הם יתחברו.

עוד שאלה בנוגע לחיבורי הלוח.

יש על הלוח FRONT PANEL HEADER הכולל שני פינים שנקראים MSG

ובנוסף יש שלושה פינים נפרדים הנקראים PWR LED.

במארז יש חוט דו גידי שנקרא PWR LED. לאן לחבר אותו?

פורסם

MSG = Message

זה LED של מצבי שינה, הוא בד"כ דולק קבוע כשהמערכת פועלת ומשתנה לפי מצב השינה. זה לא LED מעניין כ"כ, אתה יכול שלא לחבר אותו.

ה-PWR LED הם 3 פינים בלוח, אחד מהם חיובי והאחרים שליליים כך שאתה מחבר פלוס לפלוס ואת המינוס תחבר לאיזה שתרצה מהאחרים.

לגבי המאווררים- איזה לוח יש לך בדיוק?

מצידך אתה יכול לחבר את המאוורר של הקירור למעבד ישירות לספק, זה לא ביג דיל, זה תלוי במה שאתה רוצה לעשות. אם הגדרת Smart FAN או משהו כזה שהמאורר יהיה שקט יותר במנוחה אז יש צורך שהוא יתחבר ל-CPU_FAN, אבל זו הסיבה היחידה לכך שהוא יתחבר דווקא שם. אם הוא תמיד פועל על מהירות מקסימלית אז לא יהיה שום הבדל אם תחבר אותו ישירות לספק הכח.

כנ"ל לגבי המאווררים האחרים, תחבר אותם בצורה שהכי נוחה מבחינת מיקום החיבור בלוח ומיקום המאוורר במארז, ומלבד זאת אולי גם להם יש אפשרות ב-BIOS של הורדת המהירות לפי הטמפרטורה הכללית במערכת.

פורסם

הסיבה היחידה שאני תמיד ממליץ (ותמיד מחבר בעצמי) את המאוורר של ההיטסינק ללוח האם הוא רק בשביל הפעם במיליון הזאת, שאולי הוא פתאום יפסיק להסתובב. אני אישית אשמח שהלוח אם יודיע לי את זה. חוץ מזה, באמת שאין שום דבר מועיל.

פורסם

לא נורא, כל עוד שיש דברים כמו Thermal monitoring שיכבו את המעבד בדויק כשיפגע בנקודת ה-TJMax

אבל אתה צודק, זהו עוד יתרון לחבר את המאוורר של קירור המעבד ל-CPU_FAN. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לא נורא, כל עוד שיש דברים כמו Thermal monitoring שיכבו את המעבד בדויק כשיפגע בנקודת ה-TJMax

אבל אתה צודק, זהו עוד יתרון לחבר את המאוורר של קירור המעבד ל-CPU_FAN. :xyxthumbs:

אני מחבר את המאוורר של הCPU ללוח. חוץ ממנו יש לי עוד 3 מאווררים במארז ורק שניים מהם אפשר לחבר ללוח.

אז אני כבר אחבר בצורה כזאת שהחוטים לא יעשו לי בלאגן. הבנתי את הרעיון הכללי.

תודה.[br]פורסם בתאריך: 25.06.2010 בשעה 20:19:53

MSG = Message

זה LED של מצבי שינה, הוא בד"כ דולק קבוע כשהמערכת פועלת ומשתנה לפי מצב השינה. זה לא LED מעניין כ"כ, אתה יכול שלא לחבר אותו.

ה-PWR LED הם 3 פינים בלוח, אחד מהם חיובי והאחרים שליליים כך שאתה מחבר פלוס לפלוס ואת המינוס תחבר לאיזה שתרצה מהאחרים.

לגבי המאווררים- איזה לוח יש לך בדיוק?

מצידך אתה יכול לחבר את המאוורר של הקירור למעבד ישירות לספק, זה לא ביג דיל, זה תלוי במה שאתה רוצה לעשות. אם הגדרת Smart FAN או משהו כזה שהמאורר יהיה שקט יותר במנוחה אז יש צורך שהוא יתחבר ל-CPU_FAN, אבל זו הסיבה היחידה לכך שהוא יתחבר דווקא שם. אם הוא תמיד פועל על מהירות מקסימלית אז לא יהיה שום הבדל אם תחבר אותו ישירות לספק הכח.

כנ"ל לגבי המאווררים האחרים, תחבר אותם בצורה שהכי נוחה מבחינת מיקום החיבור בלוח ומיקום המאוורר במארז, ומלבד זאת אולי גם להם יש אפשרות ב-BIOS של הורדת המהירות לפי הטמפרטורה הכללית במערכת.

הלוח זה MA785GMT-UD2H

פורסם

בסוף ראיתי בדיון האחר על הלוח שהמליצו לך (ובצדק).. יש לי אותו במערכת אחרת, זה לוח טוב.

ב-NB_FAN אין אפשרות לנטר את מהירות המאוורר אבל זה לא צריך להפריע לך.

תתחדש :)

פורסם

זאת ממש לא בעיה לקנות גם מתאם מ-PWM ל-Molex אם זה יעזור לך לסידור הכבלים - עולה 10 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

זאת ממש לא בעיה לקנות גם מתאם מ-PWM ל-Molex אם זה יעזור לך לסידור הכבלים - עולה 10 ש"ח.

הכל מחובר והפעלתי פעם ראשונה לפני כמה דקות. כל המאווררים נראים פעילים.

הבעייה היחידה שהנורית של הHD לא מהבהבת בכלל למרות שנראה שהדיסק מזוהה על ידי הSETUP של WIN7.

מה יכולה להיות הסיבה לכך ?

פורסם

אולי לא חיברת כמו שצריך את ה-HDD LED.

פורסם

יש לי את המאוורר הזה

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811999144

עם חיבור של 3 פינים ללוח האם.

הוצאתי אותו מהמארז בגלל שהוא רועש, אם אני מחבר אותו ל-FAN_SYS אפשר להנמיך את מהירות המאוורר ובכך שיעשה פחות רעש?

תודה

פורסם
  • מחבר

אחרי התקנת WIN7 בזמן איתחול המחשב שיניתי מIDE לACHI ומאותו רגע וינדוס לא עולה יותר.

האם הייתי צריך לעשות את השינוי הזה לפני התקנת וינדוס ?

פורסם

היית צריך לעשות זאת לפני.

תחזיר למה שהיה קודם> תקרא בסטיקי של פורום אמצעי אחסון על AHCI> עקוב אחר ההוראות בקישור לפי מערכת ההפעלה> תקבע AHCI וזהו.

matan-d

כן, אתה יכול לשלוט בו. יש מדריך בסטיקי של פורום קירור (אם לא אז בפורום אוברקלוקינג) לשליטה על מאווררים עם SpeedFan.

פורסם
  • מחבר

היית צריך לעשות זאת לפני.

תחזיר למה שהיה קודם> תקרא בסטיקי של פורום אמצעי אחסון על AHCI> עקוב אחר ההוראות בקישור לפי מערכת ההפעלה> תקבע AHCI וזהו.

matan-d

כן, אתה יכול לשלוט בו. יש מדריך בסטיקי של פורום קירור (אם לא אז בפורום אוברקלוקינג) לשליטה על מאווררים עם SpeedFan.

סידרתי את הAHCI. שיניתי ברגיסטרי שיחזיר את הדרייבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים