עבור לתוכן

אינטרנט איטי, אולי בעיה ברואטר

Featured Replies

פורסם

אז ככה: יש לי אינטרנט 12MB, תשתית של הוט, ספק של בזק, הכול היה טוב ויפה עד שלפני כמה שבועות הרגשתי שהוא לא מקבל את מלוא המהירות, בדקתי, ומסתבר שיש לי באופן קבוע אינטרנט במהירות 5MB.

התקשרתי לבזק וזה מה שעשינו:

1. בדקנו עם הוט שאצלהם הכול תקין, ואכן המהירות היית תקינה.

2. חיברנו את המחשב ישירות למודם של הוט (מוטורולה) ולא דרך הראוטר (אדימקס) הקבוע, והמהירות גם כן היית תקינה.

המסקנה הנובעת שיש איפשהו בעיה עם הראוטר, והפתרון המיידי של התמיכה הטכנית זה להחליף ראוטר.

יש לי את הרואטר אולי שנתיים, אני לא מומחה בתחום אבל אני כמעט בטוח שאין שום סיבה שאני אזרוק את הראוטר ואקנה חדש.

השאלה שלי אלכם, יש דברים שאפשר לנסות לפני שאני אלך לקנות ראוטר חדש? אולי בהגדרות?

אני לא יודע אם זה קשור, אבל בערך באותו זמן שהאינטרנט נהיה איטי, התקשרו מבזק ואמרו לי לבצע כמה שינוים בהגדרות של הראוטר בL2TP Settings.

זה יכול להיות הגורם לבעיה?

אשמח לקבל כל עצה.

תודה.

פורסם

ולא עלה בדעתך לומר לנו את הדגם של הראוטר ?

פורסם
  • מחבר

צודק

Edimax BR-6204Wg

פורסם

תנחומי.

היה לי פעם אחד כזה.

זרקתי אותו אחרי יומיים וקניתי משהו טוב.

פורסם
  • מחבר

אוי בבקשה תגיד לי שאתה צוחק.... יש לי אותו כלה שנה שנתיים, הוא היה אחד הטובים (כך אמרו לי לפחות) וממש לא היה זול. אם הייתי יודע שזה תוחלת החיים שלהם הייתי קונה אחד פשוט.

האם בטוח ב100% שאי אפשר לסדר את זה?

אשמח לשמוע מה זה משהו טוב.

תודה

פורסם

לא יודע לגבי הבעיה שלך כרגע.

ולא יודע כמה הוא עלה פעם.

אני כן יודע שהוא היה הכי זול בחנות וחשבתי לעצמי שאחרי כל כך הרבה שנים שהתחום הזה פורח איזה סיבה יש לא לקחת הכי זול בשביל אינטרנט לטווח של כמה מטר.

אבל גיליתי מהר מאוד שהוא סובל מבעיות התקנה הגדרות ואיתחולים ותקיעות/לאגים.

וחיפוש באינטרנט העלה שגם אם אני יחליף זה כנראה לא יפתר.

אז מכרתי אותו במאה שקל למשרד כלשהוא וקניתי את הלינקסיס הכי יקר שהיה בחנות.

רק הזמן שביזבזתי על אדימקס עלה לי יותר מהראוטר החדש.

כל פעם שאני קונה בזול אני משלם ביוקר.

מה שכן אם לא מפריע לך לאגים, והכל כבר מוגדר, זה לא שהוא לא יעבוד.

לכן אז תרוץ עדיין לקנות חדש.

אולי אפשר לפתור את הבעיה שלך.

פורסם

אוי בבקשה תגיד לי שאתה צוחק.... יש לי אותו כלה שנה שנתיים, הוא היה אחד הטובים (כך אמרו לי לפחות) וממש לא היה זול. אם הייתי יודע שזה תוחלת החיים שלהם הייתי קונה אחד פשוט.

האם בטוח ב100% שאי אפשר לסדר את זה?

אשמח לשמוע מה זה משהו טוב.

תודה

תן לי להרגיע אותך -- הנתב שלך הוא בסדר גמור. מסתובבים עשרות אלפים ממנו בארץ ורובם ככולם מתפקדים בסדר גמור. כמה שאלות:

1. האם עדכנת את הקושחה על הנתב לאחרונה שיש באתר של EDIMAX?

2. איזה מודם יש לך?

3. החיבור שלך עם חייגן או בלי?

4. אתה מתחבר לנתב באופן קווי או אלחוטי?

פורסם

רק בשביל עוד יותר להרגיע אותך, אני קניתי את הנתב לפחות מלפני 3 שנים והוא מחזיק מצויין פועל לי חבל"ז מחזיק 10 מגה עם 2 מחשבים והכל זז מצויין.

פורסם
  • מחבר

לא ידעתי שיש דבר כזה עדכון לראוטר, עשיתי את העדכון ונראה לי שזה הסתדר. בבדיקות אני מגיע ל10-11 מגה ולא ממש 12, אבל נראה שזה לא קשור לאותה בעיה כי אז הוא לא זז מה5, אני אבדוק יותר מאוחר באופן יסודי כשאפעיל את המחשב מחדש.

תודה רבה לכולם על העזרה!

נכון, אני מרוצה שאני לא צריך ללכת לזרוק כמה מאות שקלים על ראוטר מיותר, אבל אני ממש כועס על השירות העלוב והבזוי של בזק. דיברתי על הבעיה שלי עם שני אנשים, עם שניהם דיברתי יותר משעה (!) ולא רק שהם לא השכילו להגיד לי דבר כל כך פשוט כמו לעדכן ראוטר, אחד מהם גם הגיע למסקנה המטופשת.

אני לא מומחה בנושא, אבל היו רגעים שאמרתי להם שהם מדברים שטויות שפשוט לא מסתדרות עם ההגיון הבריא, (כמו להחליף כבל רשת! כששנינו רואים שהוא עובד!) וגם בסיום השיחה כשהוא אמר לי להחליף ראוטר אמרתי לו שאני לא מסכים איתו ואני אנסה לפתור את הבעיה.

אני מכיר הרבה אנשים שהיו משתכנעים ובחוסר בררה הולכים לבזבז הרבה כסף סתם, וזה פשוט עצוב.

שוב תודה לכם.

פורסם

השירות של בזק טוב,כנראה הגעתה למוקד שפשוט האנשים לא מבינים :S

אולי עברו קורס ,כנראה שחכו :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים