עבור לתוכן

שאלה לגבי חיבור נתב סימנס לנתב לינקסיז

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי נתב סימנס SL2 141 שמחובר ללינקסיז WRT54GL עם קושחה של טומאטו.

אני אז רוצה להשתמש בסימנס כמודם בלבד, וביטלתי את פונקציית האלחוט. ראיתי שה QOS וNAT בסימנס גם מסומנים כברירת מחדל : האם לבטל גם אותם, כי הם פעילים בלינקסיז, או שזה לא משנה ?

חוץ מזה יש עוד משהו לעשות כדי להפוך את הסימנס למודם בלבד ?

תודה...

פורסם

אתה מתכוון כקווי בלבד? כי ראוטר הוא לא מודם.

ברגע שביטלת את פונקציית האלחוט בוודאי שהוא הופך לקווי בלבד כי הוא לא ישדר אותות.

QOS זאת פונקצייה להגבלת תעבורה ברשת, לא נראה לי אתה משתמש בה בכל מקרה.

NAT מעביר אייפי פנימי לחיצוני וההפך.

אני לא רואה צורך בביטול הNAT, מה גם שאם מי שמבצע תהחתברות לאינטרנט הוא הסימנס אז הוא צריך את הNAT.

אתה בסה"כ צריך לבטל את פונקציית האלחוט ולחבר בכבל את ראוטר הSIMENS (לא דרך חיבור הWAN) ללינקסיס גם לא דרך חיבור הLAN, לאחר מכן תבטל DHCP בראוטר הלינקסיס ולא אמורה להיות בעיות הוא אמור לקבל כתובות אייפי מהסימנס ...

פורסם

אתה צריך להשתמש ב-Siemens כ-Bridge, פשוט לשנות את הגדרות החיבור מ-PPPoE או מה שלא מוגדר שם עכשיו ל-Bridged.

את הגדרות החיבור (שם משתמש וסיסמה של ספק האינטרנט שלך, חיבור מסוג PPPoE) אתה צריך להגדיר ב-Linksys.

למה בכלל אתה עובד בתצורה הזאת? מכיוון שה-Siemens לא מספק אותך כנתב אלחוטי?

פורסם
  • מחבר

ה QOS כאמור מוגדר בלינקסיז.

הסימנס עכשיו פשוט מוגדר כ PPOE ללא כתובת, מחובר ללינקסיז (LAN1 של הסימנס לכניסה של הלינקסיז) כאשר הלינקסיז כמובן מחייג, והעסק עובד, רק ביטלתי את האלחוט של הסימנס.

ניסיתי גם להגדיר את הסימנס כברידג' בלבד, אבל נראה לי שהמהירות שבדקתי יותר נמוכה משום מה ?!...

אז אני משאיר את זה ככה, אם זה עובד, או עדיף עדיין להגדיר את הסימנס כברידג' ?

אגב, קבעתי בסימנס ערך 1492 MTU ובלינקסיז 1500. זה בסדר או צריך בשניהם את אותו ערך ?

התצורה כזאת משום שה ROTEL המחורבן התקלקל ואת הסימנס קיבלתי מזמן חינם מבזק, אני מניח שהוא יעשה את העבודה כמודם.

וכן יש לי את הקושחה המשופרת של טומאטו (של VICTECK) והלינקסיז עדיף כנתב על הסימנס.

פורסם

גישור ה-Siemens לא פוגע במהירות.

לבטל את האלחוט ב-Siemens בלבד לא הופך אותו רק למודם הוא עדיין מתפקד כנתב. אפשר לעבוד בתצורה של נתבים משורשרים רק שזה לא תורם כלום מצד אחד ומצד שני כל דבר שאתה רוצה לעשות (לדוגמה הפניית פורטים) צריך לעשות בשניהם.

אני מציע לעבוד איתו במצב Bridged.

פורסם
  • מחבר

טוב, הגדרתי את הסימנס כברידג' לפי המלצתך, וביטלתי בו את ה QOS., תודה.

מה שמוזר הוא שבבדיקות מהירות אני מקבל נתונים שונים מאתר הבדיקה של בזק לבין speedtest.net, שם אני מקבל 1.8 בממוצע לחבילה של 2.5.

באתר של בזק זה לפעמים 2.5, למרות שלעיתים קצת חלש גם.

השבוע ביצעו בשכונה שידרוג הרשת ל NGN ונדמה לי שעקב ככך דוקא מהירות ההורדה יותר חלשה (לפני כן בספידטסט היה קבוע 2.7).

מהירות ההעלאה אכן הוכפלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים