עבור לתוכן

שדרוג מחשב קיים עד 1K, ללא OC וללא ציוד היקפי.

Featured Replies

פורסם

שלום,

כיום יש לי מחשב פנטיום 4, 2GHZ, עם לוח אם שאין לי מושג מהו.

בגלל שיש לי אותו מעל 5 שנים ואף אולי 7, הבלאי שלו גורם לו להיות איטי מאוד ואפילו הוא מתקשה להריץ תוכנות בסיסיות ללא עיכובים...

לכן אני מעוניין לשדרג, השאלה היא אילו רכיבים אני צריך לשדרג,

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? - > אינטרנט, אופיס, סרטים (לא חובה HD).

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? - > אין צורך בצורב, הארדדיסק.

5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד - > אני חושב שצריך לשדרג רק את המעבד/לוח אם/זכרונות.

6. אין חשיבות לשקט.

7. ללא OC.

8. ללא OS - מתכוון להתקין עליו XP.

9. אין העדפה לחנות

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא.

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך? לא.

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? לא.

כמו שאמרתי בעיקרון אני חושב שצריך לשדרג רק את המעבד/לוח אם/זכרונות, יש לי ספק כוח גנרי של 480W, אבל שנקנה בשנה האחרונה. מארז גנרי גם כן.

השאלה האם יש רכיבים נוספים שצריך לשדרג? לדוגמא: מאווררים, או זיכרון גדול יותר... או כל רכיב אחר שצריך לדעתכם, כמובן שעדיף כרטיס מסך ONBOARD.

חשבתי על: E5400/G41 GIGABYTE/1GB 800MHZ...

תודה על העזרה

פורסם

אני מציע שלא להסתמך על ספק ג'נרי:

Gigabyte GA-MA78LM-S2 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1

₪326

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1541

Transcend 2GB DDR2 800Mhz , יחידות 1

₪220

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759

AMD Athlon 2 X2 240 2.8Ghz Dual Core AM3 Tray, יחידות 1

₪278

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1104

Arctic Cooling Alpine 7 CPU COOLER , יחידות 1

₪56

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=50

FSP 350W 60HCN, יחידות 1

₪137

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1069

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1020

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה. תוכל להגיד לי בבקשה מה הבעיה ברכיבים שאני בחרתי

E5400/G41 GIGABYTE/1 GB MUSHKIN?

ולמה יש לי צורך במאוורר חדש למעבד? יש לי כבר מאוורר על המעבד. ומה רע בספק כוח של GOLDEN TIGER 400W?

פורסם

400 או 480? בכל מקרה פה תוכל לקרוא על המגרעות של ספק כוח גנרי...

בפורום הזה ימליצו לך על ספקים איכותיים

ואל תיקח את התגובה של yz101 אישית, פשוט ביקשת המלצה, ויש לו נטייה לדבוק לחברות ספציפיות - לוח אם של ג'יגהבייט, זכרונות של Transcend, מעבד AMD.

פורסם

אם אתה מעוניין לשדרג בהחלט הגיע הזמן.

מצד שני, P4 מספיק מעל ומעבר לשימושים שציינת אלא אם מדובר בחלקים לא תקינים.

פירמוט והתקנה נקיה של XP SP3 בלי להעמיס עליו יותר מדי זבל אמור להספיק מעל ומעבר (לי יש שניים כאלב שעובדים מצויין ואפילו P3-500M שעושה אותן פעולות לא הכי מהיר בעולם אבל ללא כל קושי מיוחד).

מקסימום אפשר להוסיף זיכרון - 2G יספיק מעל ומעבר ואם יש לך DDR2 אז זה פשוט מאוד להשיג. DDR ניתן להשיג רק יד שניה (גש למדור ה-trade zone שלנו למשל).

אם בכל זאת אתה רוצה לשדרג, ב-1000 ש"ח הייתי לוקח מפרט AMD על בסיס לוח AM3/DDR3, אם אתה רוצה יכולת שדרוג טובה בהמשך.

אם לא, E5400 עם לוח G41 מפוצ'ר ו-2G של DDR2 יהיו זולים יותר וחזקים דיים.

מפרט AMD לדוגמה:

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X3 425 AM3 (2.7GHz) - BOX ₪378

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 ₪373

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪272

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2 ₪107

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪1130

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* הקירור למעבד לא חובה אבל מומלץ מאוד.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות... אני חושב שאני באמת אלך על הרכיבים שאני בחרתי, לא שאני לא מעריך את ההמלצות שלכם, אבל כמו שנאמר כאן הE5400 פשוט זול יותר, ואם P4 עשה את העבודה עד עכשיו, אין לי סיבה ללכת על משהו יותר מהמינימום... עם קצת מזל השידרוג הבא למחשב הנ"ל יהיה גם בעוד 7 שנים, זה סך הכול מחשב של ההורים, כדי לראות תמונות של הנכדים וספאמים למינהם....

קראתי את הת'רד על הספקי כוח, כבר מס' פעמים, אבל עדיין אני לא מבין למה למחשב שחי בשלווה במשך 6 שנים (הספק כוח הוחלף בשנה האחרונה, כי המאוורר הלך) עם ספק כוח גנרי 400W (טעיתי בהודעה הראשונה...), אני צריך להשקיע עכשיו עוד 150 לספק כוח? הרי זה לא מחשב עם כרטיס מסך רציני או מעבד רציני...

אני לא מנסה להתווכח, אני באמת רוצה להבין, כדי להחכים, מה הסיבה להשקיע כסף על משהו שלא ישנה הרבה, כמובן בהתאם לרמה שאני צריך, ולא בכלליות, בכלליות אני מבין את הסיבה! כי אם אני מבין נכון ברמה של הרכיבים הנ"ל ההבדל הוא בין בלאי של 5 שנים ל6 שנים? או משהו אחר? כי במקרה של שריפת הרכיבים גם ככה יש אחריות של 12 חודשים על הרכיבים...

פורסם

E5400 עם לוח G41 קצת יותר מבסיסי לא יהיה זול משמעותית ויהיה חלש יותר בהשוואה למשולש הליבות העדכני של AMD. חבל.

דווקא אם אתה רוצה משהו שיחזיק 6-7 שנים ללא שדרוג אין כל הגיון לקחת כבר היום רכיבים מתחתית הסולם שיוצאים מהמחזור.

מאותו שיקול בדיוק, אני תמיד ממליץ לא להתפשר על ספק במידת האפשר - הוא אולי הגורם הראשון או השני בחשיבותו מבחינת אורך החיים וה"בריאות" הכללית של המחשב, במיוחד אצל מי שלא מתמצא ולא מתחזק אותו ברמה יומיומית.

גם לי יש מחשב עם ספק גנרי שרץ כמעט 9 שנים בלי בעיה אבל ברוב המכריע של המקרים, מפרטים עם ספקים מאיכות נמוכה יותר נוטים לתקלות ולנזקים של ממש.

פורסם

תודה על העזרה. תוכל להגיד לי בבקשה מה הבעיה ברכיבים שאני בחרתי

E5400/G41 GIGABYTE/1 GB MUSHKIN?

ולמה יש לי צורך במאוורר חדש למעבד? יש לי כבר מאוורר על המעבד. ומה רע בספק כוח של GOLDEN TIGER 400W?

ספקי GOLDEN TIGER הם ספקים ג'נריים, ולא מומלצים. יצא לי לפגוש במודל ה400W, הוא פשוט בדיחה, ולא היה מסוגל להחזיק אפילו מערכות בסיסיות ביותר.

מה לא בסדר במה שאתה בחרת:

1. 1GB זיכרון זה אולי בסדר עם XP, אבל בשביל מערכות ההפעלה העדכניות זה ממש מעט.

2. כרטיס המסך המובנה בG41 חלש יותר.

3. המעבד יקר יותר.

4. בשלב זה, הסוקט S775 כבר לא ממש מקבל מודלים חדשים, בעוד לוחות AM2+ עדיין תומכים במעבדי AMD החדשים ביותר.

בקיצור מדובר בסט רכיבים משתלם יותר.

400 או 480? בכל מקרה פה תוכל לקרוא על המגרעות של ספק כוח גנרי...

בפורום הזה ימליצו לך על ספקים איכותיים

ואל תיקח את התגובה של yz101 אישית, פשוט ביקשת המלצה, ויש לו נטייה לדבוק לחברות ספציפיות - לוח אם של ג'יגהבייט, זכרונות של Transcend, מעבד AMD.

1. זיכרונות TRANSCED כי הם זולים ולא פחות טובים מאף אחד אחר.

2. זה לא משנה אם כתוב על ספק ג'נרי 10000W זו בערך הנקודה בספקים ג'נריים, אתה לא יודע מה הם נותנים בפועל.

3. לוחות GIGABYTE הם טובים ועם מחירים סבירים.

4. ההסבר לAMD כבר ניתן למעלה.

5. שלא יקח את זה אישית? התגובה שלך הייתה 100% סתמית, לא סיפקה שום מידע יעיל ו/או ייעוץ כלשהו. קיצר "מישהו שלא מצליח להיכנס " אין לך מה להגיד אל תגיב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים