עבור לתוכן

המפרט שלי, האם יותר משתלם לשדרג או לקנות חדש?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני נימצא בהתלבטות בין אם לשדרג את המפרט הנוכחי שלי או לקנות כבר חדש

המפרט הוא

מעבד : q6600

לוח אם : asus p5kc

זכרונות : 2gb corssair xms2

כרטיס מסך : xfx 8800gts

ספק כוח של אנרמקס אני חושב שהוא 450, לא בטוח.

רציתי לדעת האם פשוט כדאי לשדרג חלק 1 או 2 במחשב כדי שיעמוד במשחקים של היום ברמה טובה (הגדרות גבוהות - הכי גבוהות עם FPS נורמאלי)

או שכבר רצוי לקנות אחד חדש?

במידה ועדיף לשדרג, מה צריך לשדרג ולאיזה? במידה וכבר עדיף מחשב חדש, לאיזה מחשב עדיף? (בערך בתקציב של 4000-5000)

תודה רבה לעוזרים

פורסם

יש לך מעבד חזק למדי שעם OC לא גדול לא יהווה צוואר בקבוק בגיימינג, גם עם כרטיסים חזקים מאוד.

האמת שגם בלי OC הוא חזק דיו.

הייתי ממליץ לך להוסיף עוד 2G זיכרון (~240 ש"ח) ולקנות כרטיס חזק שיתאים למסך שברשותך - HD5850 ב~1500 ש"ח אם יש לך מסך FullHD אחרת גם HD5770 יספק בהחלט בחצי מחיר כמעט.

אולי כדאי להוסיף קירור חזק אם אין לך כזה ואתה מתכנן OC כאן (~200 ש"ח).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המהירה!

בשביל להוסיף זכרונות אני לא צריך שהם יהיו אותו דבר כמו מה שיש לי נכון?

אני יכול נגיד להביא עוד 2GB מחברה שונה עם תזמונים שונים, רק שהזכרונות יעבדו על ה mhz הנמוך מהשניים

והאם יש הבדל משמעותי בביצועים של 5770 ושל ה 5850?

אין לי מסך של fullhd יש לי סמסונג 21"

אפרופו רציתי לדעת משהו, אם יש לי מסך מחשב שתומך ב fullhd

האם זה אומר שגם את המשחקים ואת התכנים השונים אני אראה ב fullhd? אני יודע למשל שאני מוריד סרט בלוריי של 1080p המסך עדין מציג אותו ב HD

אז במה מסך fullhd תורם בעצם?

סליחה על הבורות ועל החפירה

פורסם

לגבי הזיכרונות, לא בהכרח, אין הבטחה שזיכרונות שונים יעבדו ביחד בשלום. מומלץ שיהיו באותם תיזמונים ושמתח העבודה יהיה זהה.

אם התכנים הם באיכות FHD, והמסך הוא ברזולוציה בהתאם, מן הסתם תראה התוכן ואבחנה הגבוהה ביותר.אחרת יש כל מני צורות של התאמות אי אילו ואחרות כך שמסך פשוט יותר יציג אותו, ואם מדובר בתוכן מקורי ומוגן, ייתכן ולא תוכל להציגו כלל.

פורסם
  • מחבר

אוקי מצוין, למזלי עדין מוכרים זכרונות כמו שלי :) אז אני אקנה עוד 2 סטיקים שכל אחד 1GB ראיתי ב 350

עכשיו לגבי הכרטיס מסך, האם שווה לי באמת לקנות את ה 5770 (ראיתי שמחירם נע בין 800-1100) או שכבר שווה לי להשקיע עוד 400 שקל ולקנות את ה5850? מה ההפרש בביצעים שלהם?

וגם, איזה קירור למעבד מומלץ להוסיף במידה ואני אעשה OC?

אם אפשר לינק זה יהיה נהדר!

וספק כוח מ 400 עד 450W יספיק לי לאחר כל השינויים האלה?

פורסם

1. עבור גיימינג בFHD הפרש הביצועים בין 5770 ל5850 הוא ניכר מאד.

2. 5850 וספק 400-450W זה לא הולך ביחד.

3. הקירור תלוי בכמה רחוק אתה רוצה להגיע בOC וכמה אתה מוכן להוציא על קירור, וגם בSTEPPING של המעבד שלך. יש מהFREEZER 7 בכ120 ש"ח ועד לMUGEN 2 בכ210 ש"ח שהוא שקט ואפקטיבי יותר. עם הלוח שלך אני מאמין ש3GHZ לא צריך להיות אתגר, ועם הMUGEN זה צריך להיות בטמפרטורות טובות.

פורסם
  • מחבר

אני מצטער אבל הקטע של ה HD פשוט מסתבך לי, מה הכוונה בגיימינג FHD? הכוונה לרזולוציה שאני מתכוון לשחק או למשהו אחר?

אני נגיד משחק ומשתמש במחשב ברזולוציה של 1680 אם אני לא טועה (אני פשוט בעבודה ולא בבית אז קשה לי להביא מספר מדויק)

ואם אין לי מסך שהוא FHD אז גם ככה אני לא יכול לשחק ב FHD?

מצטער על החפירה זה פשוט לא הכי מובן לי,

ולגבי קירור המעבד, אני לא מתכנן OC אבל אני כן מעוניין שלמעבד יהיה קירור קצת יותר טוב ממה שהוא בא איתו (הדיפולט של אינטל)

ככה נראית הקנייה אם ככה

זיכרון Corsair DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 XMS2

₪268

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C2G6400C5

כרטיס גרפי XFX ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe

₪942

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=XFXHD5770

קרור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 LP

₪81

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=197737

סה"כ מחיר לכל המוצרים:1291₪

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

יש איפה לשפר לייעץ?

והאם זה קריטי שהזכרון בא בסטיק אחד של 2GB כשבמחשב שלי התצורה היא 2 סטיקים של 1GB כל אחד?

פורסם

1. עבור גיימינג בFHD הפרש הביצועים בין 5770 ל5850 הוא ניכר מאד.

צודק בהחלט, אך אם הוא משחק ברזולוציות של 1680X1050 ומטה תוספת מחיר של כ~600 ש"ח לא מוצדקת בעליל.

2. 5850 וספק 400-450W זה לא הולך ביחד.

ה-HD5850 צורך עוד פחות מה-HD4870 וספק 450W איכותי יחזיק אותו בלי בעיה.

עם זאת, יחד עם OC משמעותי למעבד זה מתחיל להיות גבולי.

תן לנו את דגם הספק המדוייק ונענה לך סופית.

3. הקירור תלוי בכמה רחוק אתה רוצה להגיע בOC וכמה אתה מוכן להוציא על קירור, וגם בSTEPPING של המעבד שלך. יש מהFREEZER 7 בכ120 ש"ח ועד לMUGEN 2 בכ210 ש"ח שהוא שקט ואפקטיבי יותר. עם הלוח שלך אני מאמין ש3GHZ לא צריך להיות אתגר, ועם הMUGEN זה צריך להיות בטמפרטורות טובות.

ה-Q6600 חם למדי והייתי מליץ על קירור חזק ואפשטיבי אם תלך לעשות OC משמעותי (MUGEN2 למשל). אחרת FREEZER PRO יספיק בהחלט גם ל-OC מתון.

היום יש לך 2X1G DDR2, נכוןן?

מניסיוני האישי לרוב אין בעיה לעבוד עם זכרונות שונים, אבל עדיף שתיקח 2X1G.

זיכרון:

[..] KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz CL6 - זמין במלאי ₪145

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR HD5770 1GB GDDR5 - RETAIL ₪843

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME ₪159

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪1292

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

היום יש לך 2X1G DDR2, נכוןן?

מניסיוני האישי לרוב אין בעיה לעבוד עם זכרונות שונים, אבל עדיף שתיקח 2X1G.

זיכרון:

[..] KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz CL6 - זמין במלאי ₪145

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR HD5770 1GB GDDR5 - RETAIL ₪843

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME ₪159

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪1292

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

עריכה ---- אוקי אז פירקתי את הספק והספק שיש לי הוא EZCOOL 450W

הבנתי שהוא ספק חצי גנרי ולא מומלץ בעליל למרות שעד היום (כבר 3 שנים טפו טפו) הוא החזיק לי את המערכת יופי יופי..

אז האם הוא יחזיק את כל השינויים שאני רוצה לעשות? האם להחליף אותו? ואם כן אז לאיזה ספק?

וגם, אם אני לוקח זכרונות של KINGSTON למרות שיש לי של corsair זה לא אמור לעשות בעיות נכון?

ואני מעדיף את הכרטיס של XFX על איכות לא מתפשרים :)

ולגבי הקירור, הוא לא גדול מידי ? Oo, ראיתי עליו ביקורת ואני מפחד שהקירור ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME ממש ינוח על הכרטיס מסך

יש לי מארז thermaltake armor

פורסם

אין דבר כזה חצי ג'נרי, הספק שלך ג'נרי ויפה שהעובדה שהוא מחזיק עד עכשיו היא בעיקר עניין של מזל.

גם לא ציינת איזו גרסא של 8800GTS יש לך, יש גרסאות שונות עם צריכת חשמל שונה.

הבעיה היא לא בין קינגסטון לבין CORSAIR, אם אתה מוודא שמדובר בזיכרונות עם תיזמונים דומים, ומתח עבודה דומה, מומלץ גם תדר דומה, אז אתה תהיה בסדר גמור.

אחרת אתה עלול לפגוש בעיות אי תאימות.

אין סיבה שהFREEZER EXTREME יתקע במשהו אחר.

פורסם
  • מחבר

אין דבר כזה חצי ג'נרי, הספק שלך ג'נרי ויפה שהעובדה שהוא מחזיק עד עכשיו היא בעיקר עניין של מזל.

גם לא ציינת איזו גרסא של 8800GTS יש לך, יש גרסאות שונות עם צריכת חשמל שונה.

הבעיה היא לא בין קינגסטון לבין CORSAIR, אם אתה מוודא שמדובר בזיכרונות עם תיזמונים דומים, ומתח עבודה דומה, מומלץ גם תדר דומה, אז אתה תהיה בסדר גמור.

אחרת אתה עלול לפגוש בעיות אי תאימות.

אין סיבה שהFREEZER EXTREME יתקע במשהו אחר.

תודה רבה על הזמן שלך למרות השעה,

ה8800 שיש הוא 324מגה של XFX

ואיך אני יכול לוודא שעם בעלי תזמונים שונים ומתח עבודה דומה? אני רק יודע ששלי עובדים על 800mhz אבל לא יודע תזמונים ומתח

פורסם

גרסאת ה320MB היא מבוססת על ליבת הG80 שבאמת בעלת צריכת חשמל גבוהה.

אתה יכול לבחור את הזיכרונות הנוספים בהתאם לקיימים. בשביל לדעת מה יש לך כרגע, בדוק באמצעות תוכנה כמו CPUZ.

פורסם
  • מחבר

אוקי מעולה, אז אתה אומר לקנות ספק חדש או שהנוכחי יעשה את העבודה?

פורסם

עריכה ---- אוקי אז פירקתי את הספק והספק שיש לי הוא EZCOOL 450W

הבנתי שהוא ספק חצי גנרי ולא מומלץ בעליל למרות שעד היום (כבר 3 שנים טפו טפו) הוא החזיק לי את המערכת יופי יופי..

אז האם הוא יחזיק את כל השינויים שאני רוצה לעשות? האם להחליף אותו? ואם כן אז לאיזה ספק?

ספק בסיסי מאוד ולא מספק - קח SEASONIC 400W ET או HEC/FSP 450W כמינימום.

פורסם
  • מחבר

אוקי יבוצע אבל אני חושש ממשהו אחד

יש הרבה חיבורים של הספק ללוח אם שאני מפחד שאני לא אדע לחבר...

בסוף זה כאילו קניית מחשב חדש, רק המעבד והלוח אם נישארו :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים