עבור לתוכן

בעיות עם 8800GTS - טמפ' של 100 מעלות ונפילות במהירות

Featured Replies

פורסם

הכרטיס (רשום בפרטים שלי) אף פעם לא עבד במהירות סטנדרטית, תמיד נמוך יותר.

אבל עכשיו זה הגיע למצב של נפילות ב FPS מ60 ל10, מחזיק ככה כמה שניות ואז חוזר למהירות גבוהה. בדקתי את זה עם כמה משחקים, כמו -

CoD4, BattleForge, Mass Effect. Prototype

התחלתי לעשות בדיקות עמוקות יותר - Memtest (מיוחד לGPU שלא הרבה בעיה), בדיקה ב OCCT.

הטמפ' בלי מאמץ היא 84~ צלסיוס! במאמץ זה מגיע למספרים של 104 אפילו. האם זה בעייתי?

בימים האחרונים, זה קרה אולי 3-4 פעמים, היו הבזקים שכל המסך נהיה בהיר לשניה ואז חזר לרגיל.

אני חושש להפעיל משחקים עכשיו שאולי ישרף לי הכ. מסך.

אז ככה - האם נפילות המהירות בגלל ההתחממות או שצריך לפסול קודם דברים אחרים? (דרייברים הכי עדכניים)

האם הכרטיס הולך להתפגר?

ועוד משהו שחשבתי עליו, תאורתי לגמרי, אולי הספק כוח שלי לא עומד בצריכה? הבדיקה ב OCCT הראתה ש12V מקבל בין 1-2.5 וולט. (הערה קטנה - לא מבין בענייני הספקים אשמח להבהרה אם צריך)

בדיקות שהרצתי לספק כוח

תודה!

פורסם

אתמול היה אחד מהימים הכי חמים בשנה

וגם היום הולך להיות חם -לא ממליץ לך לעשות ניסיונות כאלו בימים הקרובים

פורסם

מה הקשר קרירין.

יש לי גם כרטיס כזה ואתמול הוא עבד במאמץ על 72 מעלות.

לפותח הדיון.

במידה והבדיקות נכונות, יש לך בעיית טמפרטורה ולא מתח.

תבדוק אם גוף הקירור יושב טוב וגם שהמאוורר בכלל עובד.

אולי הפדים התרמיים הנמצאים בין השבבים לגוף הקירור יבשים.

אגב, המארז שלך מספיק מאוורר?

פורסם

הוא לא ממליץ לעבוד בדיקות יציבות כמו OCCT בימים חמים שכאלה, ואני מסכים איתו...

פותח הדיון, נסה לנקות אבק מהכרטיס בעזרת לחץ אוויר, תבדוק בנוסף שהמאוורר מסתובב בצורה תקינה ותעדכן.

פורסם
מה הקשר קרירין.

יש לי גם כרטיס כזה ואתמול הוא עבד במאמץ על 72 מעלות.

=

הוא לא ממליץ לעבוד בדיקות יציבות כמו OCCT בימים חמים שכאלה, ואני מסכים איתו...

יש לי ניסיון עם דברים כאלו

הקיץ הישראלי יכול להתאכזר שמדובר בגימינג כבד

ואני לא אומר לא לשחק בכלל בקיץ -אבל לשחק בשעות הפחות חמות

עד 10 וחצי בבוקר ומי 4 אחרי הצהרים

מה שכן אפשרי בלי בעיה במחשבים חדישים זה לצפות בסרטים כולל HD ומשחקים קלילים שלא מכבידים על הכרטיס

דרך אגב זה תקף גם לקונסולות

מי שרוצה לשחק בשעות החמות בקיץ או שיפעיל מזגן או שידאג לקרור מפוצץ

פורסם

עם זה אני כבר לא מסכים...

OCCT ודומיו באמת לא כדאיות בימים / שעות החמות, אבל משחק לא מאמץ את הכרטיס או מגיע לטמפרטורות כמו הכלים האלה..

כמובן שצריך לפתוח עיניים ולהיות ערני, אבל אני חושב שלא לשחק בשעות החמות זאת הגזמה :xyxthumbs:

פורסם

משחק כבד מאמץ מאוד את הכרטיס הגרפי

אולי לא כמו כלים לבדיקת מאמץ -אבל עדין לוקח את הכרטיס לרמות גבוהות

אפשר ליתגבר על זה עם קירורים יותר מקצועים (מים וכו)

אבל במחשב משחקים סטנדרטי אין את זה

בחורף יש הרבה פחות בעיות

פורסם
  • מחבר

תודה לכל מי שניסה לעזור! עשיתי ניקוי יסודי, מסתבר שבאמת הייתה כמות עצומה של אבק (וגם ריח חשוד)

אחרי הניקיון הטמפ' ירדה ב-~10 מעלות ל: 75°C בלי מאמץ ובין 90-85°C עם משחק כבד.

לא להיט, אבל שיפור רציני. :xyxthumbs:

בכל זאת, אני חושב שהכרטיס הזה לא הולך למשוך עוד הרבה זמן. אולי 3-4 חודשים.

פורסם

AmorphisM

בחיי שאתה מצחיק.

זה דבר כל כך בסיסי שאני מתפלא עליך שלא בדקת. :nono:

אני אפילו לא טרחתי להזכיר את זה בהודעה שלי.

טוב, עכשיו אתה יודע. ולהבא זה הדבר הראשון שתבדוק ולא רק בכרטיס, אלא בכל רכיב במחשב שיש בו גוף קירור ו/או מאווררים.

דבר נוסף:

הריח החשוד שאתה מדבר עליו, נובע מהתחממות יתר של הפדים התרמיים (שאותם הזכרתי בהודעה הקודמת)

או ממאמץ יתר של מנוע המאוורר ויש מצב שהוא אכן עומד לסיים את חייו.

(אני בספק שהוא בא מקבלים נפוחים או רכיבים אחרים על הכרטיס, מאחר והוא עדיין עובד טוב.)

במידה וזה אכן המצב (במיוחד אם אתה ממשיך להרגיש ריח מסויים), אני הייתי ממליץ לבדוק אפשרות לקירור חליפי.

אלא אם כן אתה מתעתד לקנות כרטיס חדש.

אגב הטמפרטורות שאתה מציג עדיין גבוהות אם אני משווה אותן לכרטיס שלי.

במנוחה 58 במאמץ 72.

יום טוב

פורסם

נקיון יסודי + משחה טרמית חדשה תחזיר את הכרטיס לטמפרטורה המקורית, כמו שיצא מהקופסא...

אם יש לך את הידע אז כדאי.

פורסם

^^

אז זהו שיש קצת בעיה עם הכרטיסים האלו. ממש קשה לפרק אותם בגלל ברגים נסתרים וכהנה.

אני ניסיתי פעמיים אבל הפסקתי באמצע כי היה לי טיפה מורכב ולא רציתי לפגוע ברכיבים.

מומלץ באמת אך ורק אם יש לו ניסיון וידע. אם לא, לא לגעת.

פורסם

יש לי 8800GTS אבל G92, התהליך היה מאוד פשוט.

פורסם

תוכל לומר לי? אני חייב לדעת.

אגב בפדים נגעת?

פורסם

לא... השארתי כמו שהם, ניקיתי + מרחתי משחה חדשה לליבה...

פורסם
  • מחבר

בחיי שאתה מצחיק.

זה דבר כל כך בסיסי שאני מתפלא עליך שלא בדקת. :nono:

אני אפילו לא טרחתי להזכיר את זה בהודעה שלי.

טוב, עכשיו אתה יודע. ולהבא זה הדבר הראשון שתבדוק ולא רק בכרטיס, אלא בכל רכיב במחשב שיש בו גוף קירור ו/או מאווררים.

כן, צודק לגמרי, אני מרחף לפעמים.. אבל אחרי הסטירה הזו שחטפתי אני אלמד להבא.

דבר נוסף:

הריח החשוד שאתה מדבר עליו, נובע מהתחממות יתר של הפדים התרמיים (שאותם הזכרתי בהודעה הקודמת)

או ממאמץ יתר של מנוע המאוורר ויש מצב שהוא אכן עומד לסיים את חייו.

(אני בספק שהוא בא מקבלים נפוחים או רכיבים אחרים על הכרטיס, מאחר והוא עדיין עובד טוב.)

במידה וזה אכן המצב (במיוחד אם אתה ממשיך להרגיש ריח מסויים), אני הייתי ממליץ לבדוק אפשרות לקירור חליפי.

נקיון יסודי + משחה טרמית חדשה תחזיר את הכרטיס לטמפרטורה המקורית, כמו שיצא מהקופסא...

אם יש לך את הידע אז כדאי.

תשמעו, בקשר לפירוק ומריחת משחה תרמית - אף פעם לא עשיתי את זה, וגם לא שמעתי על המושג "פד תרמי" עד שכתבת עליו כאן, לצערי יש לי את ה-GPU מהסוג המורכב הזה ש- zam מדבר עליו, לא ברור לי למה בנו אותו באופן הזה כי הוא אכן נראה מורכב ללא צורך. בקיצור, לא נראה לי שכדאי שאתעסק עם זה יותר מדי.

"אפשרות לקירור חליפי" - אני אשמח לדעת אם יש קירור כזה שלא ידרוש ממני יותר מדי טירחה, כבר יצא לי להרכיב מארז שלם, להחליף ספקי כוח וכדומה, אז משהו ברמה הזו, ורצוי שלא יעלה יותר מ-100 שקל (כי אחרת אני פשוט אחכה כמה חודשים ואקנה חדש וזהו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים