עבור לתוכן

תוכנית בvhdl

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

עוד לא יצא לי ללמוד את השפה [לא לימדו אותה בתקופת ההנדסאי שלי] אבל שאלתי היא האם אתם יכולים לכתוב לי איזושהי תוכנית קטנה עם הערות בצד

תוכנית שמייצרת גל סינוסואדלי ע"י זיכרון של 1024 הדוגם כל פעם תא אחר תא [תדר נמוך] עד FFFF וחוזר חזרה ל FFFE וככה הלאה על מנת שיווצר איזשהו גל סינוס

וע"י הזנה של נתון למשל +5 הדגימה תקפוץ בין כל נניח 5 תאים [משמע תדר גבוה יותר]

האם ניתן לכתוב תוכנית מסוג זה?

פורסם

תן לי רק להבין אותך נכון; אתה רוצה יציאה מקבילית של 32 ביט עם רצף ביטים עולה ויורד...? (שאת זה תוכל להכניס לDA כלשהו וכו) כי VHDL לא תוציא לך גל סינוס, או כל סוג אחר של אות אנלוגי.

בנוסף, כדאי יותר לשנות את קצב הריצה כדי לשנות תדר, כך תמיד יתקבל אותו אות בלי עיוותים. הנתון שתתן פשוט יקבע את תדר הדגימה.

פורסם
  • מחבר

לא גל סינוס מושלם אלא גל סינוס שתאכלס מורכב מ"מדרגות" אם אתה מבין למה אני מתכוון

ולגבי האוגר עם הנתון כן..

אתה יודע לבנות דבר כזה? אני חושב שיש קומפוננטים של סינוס.. וצריך להוסיף גם GENERIC name כדי שאני יוכל להקליד משהו

שמע.. אין לי מושג .. אף פעם לא העמקתי ב VHDL או VERILOG

אני צריך תוכנית עד מחר... אחרת אבוד לי העניין...

אם תוכל לעזור אני אשמח

הקלט שלי יהיה משהו כמו למשל +8 או -2 או +5 וכאלה

אני אנסה לתאר שוב את התוכנית

תוכנה שתיצור גל סינוס [שבתאכלס הוא לא גל סינוס אלא מורכב ממדרגות אך נראה כמו גל סינוס במראה הכללי]

יש מונה בהתחלה שנכנס לזיכרון של 1024 כאשר האחרון בזיכרון הוא FFFF לצורך העניין

מהזיכרון יוצא DATA למשווה ל2 [נראה לי]

תנסה להיכנס לראש שלי ואולי תתפוס את הרעיון שלי שאני לא בדיוק יודע איך ליישם אבל שיהיה

הזיכרון שלי נראה נניח בצורה הזאת [למרות שמדובר על 1024 אבל רק לצורך העניין]

1

2

3

4

דוגם את 1 שזאת נניח עליה [רבע אורך גל]

2 חצי אורך גל

3 שלושת רבעי אורך גל [כשהוא בשלילי]

4 אורך גל מלא

אם אני יגרום למונה נניח לקפוץ.. הכוונה לדגום רק את 1 ואז ישר ל3 אני כיוויכול מגדיל את התדר ולהיפך

אם מישהו יודע ליישם את הדבר אני אשמח מאוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים