עבור לתוכן

טמפרטורה גבוהה של מעבד AMD...

Featured Replies

פורסם

שלום,

אז הסיפור מתחיל כך:

יש לי מעבד AMD כנראה במהירות 1000MHZ.

קיבלתי אותו ואת הלוח שמתאים לו מלפני כמה זמן.

רק רציתי לבדוק אותו אם אולי כדאי להשתמש בו...

חיברתי את החוטים וכל.... וראיתי שאחרי עשר דקות חום המעבד מגיע ל64מעלות...כשנגעתי ב-

HEATSINK (מקווה שאמרת נכון) זה היה חם למדיי.

בו זמנית חום הלוח היה בערך 32 מעלות שזה בסדר...

מה קרה למעבד...אני לא כל-כך מבין במעבדים האלה....יש לי על מה לדאוג...ואם כן, אז מה עושים???

נ.ב.:

1 הלוח הוא:A7A266 של אסוס

2 אני לא בטוח לגבי מהירות המעבד כי יש אפשרות בכיוון המהירות בביוס לשנות לשתי מהירויות "אוטומטיות" 1000MHZ או 1333MHZ

טוב....מקווה שתוכלו לעזור לי....תודה בכל אופן...!

עשיתי עריכה13-11-03 ...

ואני יודע שאני מקפיץ את ההודעה למורת רוחכם אחרי חודש כי עדיין לא מצאתי פתרון....תודה לעוזרים

פורסם

בקשר לטמפרטורה אין לי שמץ למה זה הגיע לכזה מצב גבוה..

יש לך מאוורר על המעבד?

עשית אובר קלוק?

ונראה לי שאתה מבולבל בביוס לא יכול להיות רשום לשנות את מהירות המעבד..כאילו אני לא יודע איך זה AMD כי לי יש פנטיום..

אבל כפי שאני יודע בביוס אפשר לשנות את הבאס, כגון אפשר : 100MHZ 133MHZ וכו'..אתה בטוח שרשום 1000MHZ ולא 100?

יכול להיות שאני טועה אני לא יודע איך זה אצלך אבל לא נשמע לי הגיוני שלעלות את מהירות המעבד..כי מהירות המעבד בנויה מ-

מכפלה*באס ואתה יכול לשנות את הבאס ואז בעצם המהירות הכללית של המעבד תיהיה יותר גבוה..

אבל אני שוב אומר יכול להיות מאוד שאני טועה וכל מה שאמרתי כאן לא נכון, אני לא יודע איך זה הולך ב AMD ..

אז אל תלך בוודאות על התשובה שלי.. ;)

פורסם

תן פרטים

האם יש לך מאורור על המעבד

האם יש משחה טרמית .

זה ממש ממש לא בסדר שהמעב יגיע לכזה חום , המקסימום שזה עוד בסדר אבל זה גם כן ממש לא טוב זה 70 , אצלי המעבד במאמץ זה 44

ורגיל הוא עובד על 36 37 גג

פורסם

תבדוק שההיטסינק יושב טוב על המעבד (זה כולל להוריד אותו, למרוח משחה (אם יש) ולשים אותו מחדש).

תבדוק שיש לך מאוורר על ההיטסינק כי אם לא אז זאת הסיבה.

לגבי 1000 או 1333 :

המעבד שלך הוא 1000, כלומר 10*100, בביוס יש אפשרות לשנות את הבאס (100) ל133 וכך המעבד הופך ל133*10 = 1333.

אל תעשה את זה, ואם זה כבר על 1333 אז תחזיר.

פורסם

מעבדי AMD מתחמים יותר מהרגיל, זה נכון..אבל לא בצורה כל כך גבוה!

אם הטמפרטורה כל כך גבוה יש בעיה כלשהיא בקירור או שיש לך אוברקלוק..אם קירור לא מספיק..

ומה שמיוחד גם בAMD זה שהם מסוגלים לעבוד בטמפרטורות גבוהות, אבל לא כדאי להמשיך להשתמש במחשב עם מעבד AMD ב78 מעלות..

זה שזה מעבד AMD לא נותן לך את האפשרות להשתמש בו ב78 מעלות למרות שהוא מסוגל לעבוד בטמפרטורות גבוהות עדיין הוא יכול להשרף כמו כל רכיב אלקטרוני אחר.. ::)

דרך אגב יכול להיות שהחיישן שלך דפוק? ::)

פורסם
  • מחבר

מעבדי AMD מתחמים יותר מהרגיל, זה נכון..אבל לא בצורה כל כך גבוה!

אם הטמפרטורה כל כך גבוה יש בעיה כלשהיא בקירור או שיש לך אוברקלוק..אם קירור לא מספיק..

ומה שמיוחד גם בAMD זה שהם מסוגלים לעבוד בטמפרטורות גבוהות, אבל לא כדאי להמשיך להשתמש במחשב עם מעבד AMD ב78 מעלות..

זה שזה מעבד AMD לא נותן לך את האפשרות להשתמש בו ב78 מעלות למרות שהוא מסוגל לעבוד בטמפרטורות גבוהות עדיין הוא יכול להשרף כמו כל רכיב אלקטרוני אחר.. ::)

דרך אגב יכול להיות שהחיישן שלך דפוק? ::)

אוקיי....

אין לי אוברקלוק!

אז בכל זאת לקנות HEATSTINK חדש עם מאורר??

זה יפתור את הבעיה? איזה אתם ממליצים והאם הוא מתאים לשלי?

ובקשר לחיישן שאמרת....נראה לי שהוא בסדר.....הוא אומר שטמפ' הלוח הוא 33-32 ...זה נראה לי בסדר(אפילו שזה אסוס שאומרים שכבר כמה מלוחותיהם קצת מייזפים)

טוב...בכל זאת מה עושים???

פורסם

יש לך שני חיישנים אחד על ההלוח ואחד על המעבד..יכול להיות שזה שעל המעבד דפוק..

אבל אם אתה אומר שנגעת בסינק והוא היה חם למדי אז אולי באמת הסינק והקירור שלך לא טובים...

אבל אני לא רוצה להטעות אותך שתקנה קירור חדש ואולי זה בכלל לא קשור לקירור והקירור לא ישנה בהרבה את הטמפרטורה..

ככה שבאמת כדאי שעוד אנשים שמבינים יכנסו לכאן ויביעו את דעותיהם..כי פה כבר אין לי הרבה מושג ואני לא רוצה להטעות אותך שסתם תבזבז כסף.. ::) :-\

פורסם
  • מחבר

בדקתי שוב בביוס וראיתי שהספק החשמל עומד על 1.85 אז הורדתי ל1.75 שזה האפשרות הכי נמוכה

בעקבות כך הטמפרטורה ירדה ל-64 מעלות(רק שהביוס עובד) זה תקין???

ואם לא אז....

מה עושים??

פורסם

64 זה סביר אבל עדיין כדאי שתבדוק את ההיטסינק - יכול להיות שהוא רק יושב לא נכון, אבל הסינק המקורי של AMD הוא לא משהו לכן יכול להיות שתצתרך להחליף...

לגבי המהירות

בחלק ממעבדי AMD יש מכפלה פתוחה (כאילו תלוי בלוחות) אז אל תשללו את האפשרות שיש שינוי מכפלה..

פורסם
  • מחבר

64 זה סביר אבל עדיין כדאי שתבדוק את ההיטסינק

אתה בטוח לגמרי שזה סביר??? ועוד רק שהביוס עובד...?!?

המאורר דק יחסית במהירות של 4500 RPM וההיטסטיק בגודל בינוני

בחלק ממעבדי AMD יש מכפלה פתוחה (כאילו תלוי בלוחות) אז אל תשללו את האפשרות שיש שינוי מכפלה..

מה זה מכפלה פתוחה?

ויש לי לוח A7A266 ASUS

פורסם

במעבד 1GHZ THUNDERBIRD המכפלה נעולה ברב המקרים כך שזה לא רלוונטי.

למיטב זכרוני ה-A7A266 מאפשר שינוי מכפלה רק בעזרת DIP SWITCHES על הלוח ומכיוון שהוא לא ציין שהוא התעסק איתם אין שום סיבה להניח שהמעבד ב-OC.

א. המעבד קצת חם לא נורא. כל עוד הוא עובד בלי בעיות ואין בעיות של חוסר יציבות הכל בסדר. בכל זאת זה מעבד שמיוצר ב-0.18 ולא ב-0.13 כמו החדשים יותר.

ב. תבדוק האם המאורר שעל גוף הקירור מסתובב חופשי. אם הוא מקרטע יכול להיות שצריך להחליף.

ג. משחה טרמית או פד טרמי בי המעבד לגוף הקירור?

פורסם
  • מחבר

במעבד 1GHZ THUNDERBIRD המכפלה נעולה ברב המקרים כך שזה לא רלוונטי.

למיטב זכרוני ה-A7A266 מאפשר שינוי מכפלה רק בעזרת DIP SWITCHES על הלוח ומכיוון שהוא לא ציין שהוא התעסק איתם אין שום סיבה להניח שהמעבד ב-OC.

בהחלט!! כפי שאמרתי אין אוברקלוק!!

א. המעבד קצת חם לא נורא. כל עוד הוא עובד בלי בעיות ואין בעיות של חוסר יציבות הכל בסדר. בכל זאת זה מעבד שמיוצר ב-0.18 ולא ב-0.13 כמו החדשים יותר.

אמרתי שמגיע ל-64 מע' רק שהביוס עובד ולא במצב שאיזה וינדואס רץ

ב. תבדוק האם המאורר שעל גוף הקירור מסתובב חופשי. אם הוא מקרטע יכול להיות שצריך להחליף.

ג. משחה טרמית או פד טרמי בי המעבד לגוף הקירור?

המאורר יציב...אולי ההיטסטינק טיפה זז אבל ממש טיפה ויש קצת משחה טרמית לא הרבה!!

אז הכל בסדר???? אפשר לתחיל להשתמש במחשב??? אין לי מה לדאוג???

פורסם

טוב, אז הלכתי ל-manual של לוח האם שלך... ושם רשום כי ה-VCORE שלך צריך להיות לדוגמא 1.6

העתקתי וערכתי לך את הקטעים הנבחרים...

ואני מצרפת לך קישור של לוח האם שלך... תקרא קצת...

http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=A7A266

פורסם
  • מחבר

טוב, אז הלכתי ל-manual של לוח האם שלך... ושם רשום כי ה-VCORE שלך צריך להיות לדוגמא 1.6

לא יודע מאיפה לקחת את התמונה...אבל הלוואי עליי שיכולתי להוריד את ה V CORE ל1.6 באמת... האפשרויות שיש לי בביוס זה בין 1.85 לבין 1.75 וגם במצב אוטומטי הוא עושה את זה במצב 1.75...

התמונה של הביוס שהבאת לא זהה לשלי(דומה... אבל בכל זאת לא זהה)

בדקתי עוד פעם את הדגם של הלוח וזה מאה אחוז A7A266!!!

אז יש דרך אחרת להוריד את ה VCORE ל-1.6 ...זה בטוח יפתור את הבעיה!???

מקווה שתוכלו לעזור לי...

פורסם

אתה רואה מה רשום לך בצד בתמונה הראשונה? שעל הלוח להיות במצב jumpfree ...

לא יותר פשוט אולי להוריד את ה-MANUAL מהלינק שצירפתי , ולבדוק ?

ג'ימפרת את הלוח כמו שצריך ?

יש הוראות מפורטות לג'ימפור באתר, וכן בהסברים על לוח האם...

בכל מקרה, כדי לדעת בוודאות מה הדגם של לוח האם שלך, אתה יכול להיעזר בתוכנת AIDA32 , מאחר ויש גם את הדגם שלך רק עם E בסוף...

דבר נוסף, אמרת שיש "קצת משחה טרמית".... מה זאת אומרת קצת ? יש שכבה דקה ואחידה, או שזה לא מרוח כראוי על המעבד ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים