עבור לתוכן

ראוטר בתוך ממ"ד - רעיונות לחיזוק הרשת בבית

Featured Replies

פורסם

אהלן,

מסיבות היסטוריות ממוקם המודם\ראוטר האלחוטי שלי דווקא בתוך הממ"ד (נקודת ה-ADSL נמצאת שם וגם הנקודה שמזינה את שאר הטלפונים בבית - טלפוניה קווית של אורנג').

טופולגיית רשת:

הראוטר\מודם שלי הוא ה-SmartBox (סימנס) של אורנג' (תקן N) שמחובר ב-NGN 10M. אל הראוטר מחוברים מחשב ומדפסת רשת בכבל ישיר, שני לפטופים ב-WIFI (מחדר השינה הקליטה היא בסדר אבל כשהולכים לסלון הקליטה חלשה במיוחד ולפעמים יש ניתוקים), Wii וסטרימר (שיושבים אחד ליד השני גם כן ב-WIFI).

עם קליטה חלשה ללפטופים אני מוכן להתמודד אבל הבעיה האמיתית מתחילה כשמנסים לראות סרטים דרך הרשת בסטרימר או בלפטופים: הסרטים מתחילים לגמגם ולהיתקע ובסוף אנחנו מתייאשים ומביאים את הסרט על DOK.

אני אשמח לשמוע רעיונות לפתרון הבעיה: שיפור הקליטה, repeater, AP, סלילת קו Cat5, חיבור דרך רשת החשמל או כל רעיון יצירתי אחר מתוך הבנה שאת הראוטר אי אפשר להוציא מהחדר כרגע.

תודה,

זהר

פורסם

הכי יעיל -- תעביר כבל מהנתב אל המקום בו יושב ה-STREAME וה-WII. שם תוכל לחבר SWITCH שאליו הם יתחברו. אם ממש תרצה, תוכל לחבר ל-SWITCH גם נקודת גישה אלחוטית ואז יהיה לך שידור אלחוטי מוץ לנתב שיקלט הרבה יותר מאשר זה המשודר מהנתב שבממ"ד.

פורסם
  • מחבר

איך אפשר להעביר כבל כזה? האם אפשר להשתמש בתעלות בתוך הקירות? יש מגבלה של אורך כבל?

--

ועכשיו כשאני חושב על זה, צריך להעביר כבל ורק אחר כך לחבר לו שקע, לא? איך עושים את זה?

פורסם

אהלן,

מסיבות היסטוריות ממוקם המודם\ראוטר האלחוטי שלי דווקא בתוך הממ"ד (נקודת ה-ADSL נמצאת שם וגם הנקודה שמזינה את שאר הטלפונים בבית - טלפוניה קווית של אורנג').

טופולגיית רשת:

הראוטר\מודם שלי הוא ה-SmartBox (סימנס) של אורנג' (תקן N) שמחובר ב-NGN 10M. אל הראוטר מחוברים מחשב ומדפסת רשת בכבל ישיר, שני לפטופים ב-WIFI (מחדר השינה הקליטה היא בסדר אבל כשהולכים לסלון הקליטה חלשה במיוחד ולפעמים יש ניתוקים), Wii וסטרימר (שיושבים אחד ליד השני גם כן ב-WIFI).

עם קליטה חלשה ללפטופים אני מוכן להתמודד אבל הבעיה האמיתית מתחילה כשמנסים לראות סרטים דרך הרשת בסטרימר או בלפטופים: הסרטים מתחילים לגמגם ולהיתקע ובסוף אנחנו מתייאשים ומביאים את הסרט על DOK.

אני אשמח לשמוע רעיונות לפתרון הבעיה: שיפור הקליטה, repeater, AP, סלילת קו Cat5, חיבור דרך רשת החשמל או כל רעיון יצירתי אחר מתוך הבנה שאת הראוטר אי אפשר להוציא מהחדר כרגע.

תודה,

זהר

יש לי בבית את אותה טופולוגיה בערך אם כי אני לא שיניתי אותה בינתיים כי אין לי שימוש רב בנייד בסלון אבל כבדיקה לקחתי ראוטר חזק יותר מהראוטר הפשוט שלי וזאת בעלות של קצת יותר מ 300 ש"ח הדגם היה edimax 6542n והקליטה הפכה למעולה אפילו במרפסת שנמצאת מחוץ לסלון (המרפסת רחוקה יותר מהראוטר מאשר הסלון) יש לי שם קצב הורדה של בערך 300kbit/sec שזה כמעט כל רוחב הפס מהספק (2.5 ).

מאחר שאופציה העברת כבל מתוך ממ"ד אל הסלון היא מאוד בעייתית אפשרות נוספת היא מתאם על רשת החשמל וזאת בתנאי שרשת החשמל היא חד פאזית .במקרה של רשת תלת פאזית צריך לוודא ששני השקעים החשמליים נמצאים על אותו מעגל.התקנתי מתאם כזה לשני לקוחות שלי (דגם atztek ) והם מאוד מרוצים.

איציק

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול להחליף את הראוטר כי הוא משמש גם כמודם של האינטרנט ומספק את הטלפוניה הקווית של אורנג' לכל הבית.

פורסם

HOME PLUG + ראוטר נוסף? לא רואה פתרון אחר.

פורסם
  • מחבר

דווקא להעביר כבל דרך התעלות נשמע כמו פתרון יותר זול ויותר יעיל. גם מבחינת מהירות רשת הפתרון ההוא יותר טוב.

חוצמזה, גם אם אני אשים ראוטר נוסף בבית, אני אצטרך לקנפג אותו שהוא ישתמש בראוטר הראשון כדי לספק אינטרנט, לא?

פורסם

אתה נותן לראוטר השני את אותו SSID כמו הראוטר הראשון ואז הלפטופ או כל WiFi נייד אחר פשוט יעברו מראוטר לראוטר בהתאם למיקום, זה מה שנקרא roaming

פורסם

האידיאלי זה אכן העברת כבל דרך צנרת בקיר.

במידה ויש לך צנרת טלפון, ניתן להעביר דרכה.

רק שים לב שלא מעבירים כבל תקשורת דרך צנרת חשמל!

בנוסף, למהירות 100Mbps דרושים רק 4 גידים ולמהירות 1Gbps דרושים 8 גידים.

מה שאומר, אם אין מקום לכבל נוסף בצנרת, ניתן להכניס כבל 8 גידים במקום הקיים , להשתמש ב4 לרשת ו4 נוספים יכולים לשמש עד 2 קווי טלפון.

פורסם

דווקא להעביר כבל דרך התעלות נשמע כמו פתרון יותר זול ויותר יעיל. גם מבחינת מהירות רשת הפתרון ההוא יותר טוב.

חוצמזה, גם אם אני אשים ראוטר נוסף בבית, אני אצטרך לקנפג אותו שהוא ישתמש בראוטר הראשון כדי לספק אינטרנט, לא?

אם יש לך אפשרות להעברת כבלים זה מעולה גם לדעתי.

פורסם
  • מחבר

אתה נותן לראוטר השני את אותו SSID כמו הראוטר הראשון ואז הלפטופ או כל WiFi נייד אחר פשוט יעברו מראוטר לראוטר בהתאם למיקום, זה מה שנקרא roaming

אבל איך הראוטרים עצמם מדברים בינהם? איך ראוטר B יודע שראוטר A הוא גם מודם DSL ודרכו אפשר לגשת לאינטרנט?

האידיאלי זה אכן העברת כבל דרך צנרת בקיר.

במידה ויש לך צנרת טלפון' date=' ניתן להעביר דרכה.

רק שים לב שלא מעבירים כבל תקשורת דרך צנרת חשמל!

בנוסף, למהירות 100Mbps דרושים רק 4 גידים ולמהירות 1Gbps דרושים 8 גידים.

מה שאומר, אם אין מקום לכבל נוסף בצנרת, ניתן להכניס כבל 8 גידים במקום הקיים , להשתמש ב4 לרשת ו4 נוספים יכולים לשמש עד 2 קווי טלפון.

[/quote']

הראוטר שלי לא תוך ב-1Gbps (או לפחות אני חושב ככה). לא בדקתי איזה תעלות יש שם אבל ה-Yes מחובר שם אז אני מניח שהתעלה מגיעה לפחות עד הארון תקשורת בתוך הדירה. משם ועד לתוך הממ"ד יש בטוח תעלה כי ככה השחילו את הגידים של הבזק. אני עדיין צריך להביא מאיפשהו את החוט פלסטיק הזה שמשחילים איתו בתוך התעלות ולקוות שלא רצים שם יותר מדי דברים ואני אוכל להעביר עוד כבל שם.

אני עדיין צריך את הנוקר הזה שמחברים איתו את הגידים עצמם לתוך השקע אלא אם כן יש איזה טריק אחר שאני לא מכיר?

פורסם

אבל איך הראוטרים עצמם מדברים בינהם? איך ראוטר B יודע שראוטר A הוא גם מודם DSL ודרכו אפשר לגשת לאינטרנט?

הראוטר שלי לא תוך ב-1Gbps (או לפחות אני חושב ככה). לא בדקתי איזה תעלות יש שם אבל ה-Yes מחובר שם אז אני מניח שהתעלה מגיעה לפחות עד הארון תקשורת בתוך הדירה. משם ועד לתוך הממ"ד יש בטוח תעלה כי ככה השחילו את הגידים של הבזק. אני עדיין צריך להביא מאיפשהו את החוט פלסטיק הזה שמשחילים איתו בתוך התעלות ולקוות שלא רצים שם יותר מדי דברים ואני אוכל להעביר עוד כבל שם.

אני עדיין צריך את הנוקר הזה שמחברים איתו את הגידים עצמם לתוך השקע אלא אם כן יש איזה טריק אחר שאני לא מכיר?

כל ההסברים לגבי הגדרת הראוטרים נמצאים כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם
  • מחבר

בנתיים ובצורה זמנית הזזתי את הראוטר קרוב יותר לדלת של הממ"ד וזה שיפר את הקליטה פלאים. מצד שני, הראוטר עכשיו תלוי באוויר אז צריך לראות איך ניתן למצוא לזה פתרון. זה פתר את הבעיה ללפטופים אבל הצפייה בסטרימר עדיין מגמגמת.

בנוסף, הסתכלתי אם אפשר יהיה להשחיל את הכבל רשת ובתעלה כבר יש כבל טלווזיה של יס. כשאישתי לא תסתכל, אני אפרק את השקע מהקיר ונראה כמה מקום נשאר שם. יש הגבלה על אורך כבל רשת שיעבור בתעלה? צריך לקנות כבל מיוחד (סיכוך או משהו אחר)?

פורסם

התקן מגביל את אורך הכבל ל100 מטר.

מכיוון שאתה לא יודע היכן הצנרת עוברת ויתכן שהיא תעבור קרוב לצנרת חשמל, אז בהחלט עדיף כבל עם סיכוך קל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים