עבור לתוכן

משט של 50 ספינות בדרך לישראל. מה כבר אפשר לעשות? צריך עשרות לוחמים לכל אחת

Featured Replies

פורסם

אישי555, הנבואה ניתנה לשוטים.

צודק רק חבל שהמדינה שלנו וכל שאר העולם הם "שוטים" (טבע האדם להיות טיפש טריטוריאלי ומחרחר מלחמות) ככה שנבואות חסרות הגיון כמו שלו נראות מציאותיות לרוב העולם ושמעת פעם על המושג נבואה המגשימה את עצמה?

אני לא בא לתמוך בנבואה אבל אני אומר זה שתגיד את המשפט נבואה ניתנה לשוטים לא עוזר בכלום צריך לבטל ולצנזר את הנבואה בכלל ששוטים לא יאמינו ויתמכו בה כי אז כל מה שיהיה זה הכנה למלחמה וצריך לדעת רק עוד דבר אחד מי שקונה רובה בסופו של דבר ישתמש בו ולכן צריך למנוע את השתרשרות המקרים מההתחלה לפני שיהיה מאוחר מידי

• תגובות 49
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אישי555, הנבואה ניתנה לשוטים.

אם היית מבין מה המשפט הזה אומר, היית מבין שבעצם כך שאתה אומר אותו אתה מצדיק את דבריו של אישי555.

פורסם

Joyce Kaufman. The 7 Reasons to Support Israel.

פורסם

אתה מתאר לעצמך חיים בלי חיי תרבות, פנאי, פינוקים...? במצב כזה מי שיכול יקום ויעזוב. בגלל זה צפון קוריאה ושאר המדינות הקומוניסטיות אוסרות יציאה של אזרחים כי ברור שהם לא יחזרו למדינתם המהוללת. וכידוע אחד התנאים לקיומה של מדינה הוא אוכלוסייה וזה ייפגע בוודאות במצב של "אני עם עצמי"

ממש לא נכון בצפון קוריאה אין יותר מידי אנשים שמסוגלים לממן יצא מהמדינה . יש מעמד נמוך ומעמד גבוה מצומצם שמשאיר את העם לגווע ברעב באופן הכי מוחשי שאתה מעלה על הדעת , אלו שבורחים מהמדינה הם רק אנשים מעמד הגבוה אך הם גם אנשים בעלי ידע משמעותית על צפון קוריאה ולכן שולחים אחריהם מתנקשים ככה שזה לא פשוט כמו שאתה אומר בנוסף על זה אל תשכח שחלק מהם יכולים לישפט על מעשיהם בצפון קוריאה ולאבד הרבה מעושרם. הזכרת חיים בלי חיי תרבות, פנאי, פינוקים יש לצפון קוריאנים במעמד הגבוה את הרוב חוץ מחיי תרבות מעניינים כי את הרוב הממשלה מצנזרת והתוכן פשוט חוזר על עצמו ככה שהוא נעשה משעמם מהר מאוד.

גם אני לא מבין מה ג'וני רוצה, אבל תדע שצומחות מעצמות חדשות. את רוסיה וסין כולם מכירים אבל שים לב לברזיל והודו. כמובן שאי אפשר להשוות את המצב החברתי ביניהם וזה כנראה עומד בעוכרם, אבל יריבים תמיד יהיו כל עוד יש אנשים. לפיכך מלחמה אינה רעיון הזוי אבל אין סיכוי שתפרוץ בעשור הקרוב. אני דווקא מאמין שיש סיכוי טוב למלחמה עולמית תוך 20 שנה :(

ברזיל היא לא מעצמה חדשה כבר שנים שהיא המעצמה של דרום אמריקה.

המעצמות הבאות הן סין (אך יש סיכוי גם למצב הפוך כי היא התפתחה מהר מידי ויש סיכוי טוב שתקרוס) , הודו , איראן , תורכיה (ארה"ב מחזקת אותה כדי שתהיי לה בת ברית חזק באיזור המזרח התיכון חוץ מי זה תורכיה היית מעצמה אזורית מספר פעמים בהיסטוריה וכמו שאומרים ההיסטוריה חוזרת על עצמה) ואלקעידה(דעתי בלבד) מפני שהיא נתפס למדינות נחשלות ופשוט משתלט אליהן מבפנים עד שבסוף היא תהיי בעלת מסה קריטית שיאפשר יהיה להתעלם ממנה גם ארה"ב לא מסוגלת כלכלית לעצור כל השתלטות כזאת. רוב העולם מעלים עין מהתופעה ולא נראה לי שזה הולך להשתנות בקרוב (חייבים משהו קודר לקינוח).

עוד 30 זה זמן סביר להתגבשות מעצמות חדשות וגם לשקיעתה של ישראל. הרוסים תמיד חימשו את הערבים וזה קורה גם עכשיו. הערבים לא פותחים במלחמה גלויה כי הם חושבים שלא ינצחו. ברגע שהם יחשבו אחרת תהיה בוודאות מלחמה. עוד 20-30 שנה ישראל לא תיראה כמו שהיא עכשיו: היהודים יהפכו למיעוט (והחילונים עוד יותר) והתמוטטות המדינה תהיה מוחשית וזה יכול לגרות את הערבים לפתוח במלחמה. סביר להניח שישראל לא תעלם לפני שתנחית מכה קשה על אויביה וזה יגרור מלחמה עולמית

התגבשות מעצמות חדשות זה דבר טבעי ושקיעת ישראל גם היא לא דבר בטוח בכלל. היהודים לא יהפכו למיעוט בישראל גם אם לא תהיי מדינה פלסטינית הדבר נבדק בכמה מחקרים זה לא יותר מסיסמא של פולטיקאים כדי להפחיד את הציבור הימיני, אך גם ללא הפחד מרוב ערבי הייתי מעדיף שתקום מדינה פלסטינית וכל הערבים בישראל אשר מרגישים קודם כל פלסטינים יעברו אליהם (כנראה רובם). הבעיה האמיתית לעתיד ישראל היא רוב חרדים אשר מרבה בילדים ולא יוצאים לעבוד רק לומד תורה מבוקר עד ערב דבר שיגרום לעומס בלתי אפשרי על מיעוט החילונים מבחינה כלכלית \צבאית וזאת הסכנה האמיתית לישראל .

לגבי המשט לדעתי צריך לעצור אותו אין לי מספיק מידע כדי להגיד איזו דרך הכי טובה, להכין מודעין איכותי בהרבה מי זה שהיה על המרמרה, להכין את הסברה מעכשיו לכל מצב שיכול לקרות ככה שיצאו בדקות הראשונות לכלי התקשורת בכל העולם בכול מצב שלא יבוא. להתיעץ עם מומחיים צבאים ומשפטנים בתחום החוק הבינלאומי על דרכים מניעה של מצבים עתידים דומים ודרכי פעולה אם יצליחו לבוא לפועל.לא לתת לשום מידע לצאת מספינה על ידי מיסוך האלקטרוני מלא ולשים לחיילים מצלמות על הקסדות לתיעוד השתלטות על הספינות אם תוחלט.

פורסם

התכוונתי למשפט הזה כמו שהוא נשמע. לא לשום ציטוט או משהו בסגנון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים