עבור לתוכן

שאלה בקשר ל LCD

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפי מה שהבנתי בטלויזיות LCD אם לא מחברים אותם לממיר HD אז יראו לא טוב...

עכשיו רציתי לגעת אם זה נכון או לא...

אם זה לא נכון אז אם אני אחבר את זה לכבל של כבלים (לא HOT ולא YES) יראו טוב יותר מבטלויזיה רגילה?

בברכה,

גל

פורסם

כן, אם תחבר את הLCD לממיר רגיל/תראה ערוצים רגילים ולא ערוצי HD, אז אתה תראה הרבה פחות טוב.

פורסם

זה לא ממש נכון, זה תלוי בגודל של הטלוויזיה ובמרחק ישיבה.

עקרונית יראו פחות טוב על טלוויזיה גדולה יותר במרחק זהה פשוט כי לוקחים תמונה באיכות נמוכה

ומותחים אותה, מה שבהכרח יגרום לתמונה להיראות פחות טובה ומפורטת.

זה לא משנה (חצי נכון, פלזמות למשל יותר טובות מ-LCD בשידורי SD) אם יש לך טלוויזית LCD,

פלזמה או CRT שכולן באותו גודל, יראו באותה מידה של פירוט (פלוס-מינוס, תלוי כמובן גם בטלוויזיה הספציפית)

שידור SD.

ואת המשפט הזה לא הבנתי בכלל:

"אם זה לא נכון אז אם אני אחבר את זה לכבל של כבלים (לא HOT ולא YES) יראו טוב יותר מבטלויזיה רגילה?"

לאן בדיוק אתה מתכוון לחבר אותה? לא הבנתי...

פורסם

זה מאוד תלוי ברזולוציה של המסך הספציפי שלך.

ככל שהרזולוציה עולה אתה תראה פחות טוב שידורי SD (לא HD).

פורסם
  • מחבר

ואת המשפט הזה לא הבנתי בכלל:

"אם זה לא נכון אז אם אני אחבר את זה לכבל של כבלים (לא HOT ולא YES) יראו טוב יותר מבטלויזיה רגילה?"

לאן בדיוק אתה מתכוון לחבר אותה? לא הבנתי...

אין לי בבית ממיר של הוט או של יס.

יש לי מן חיבור כזה בקיר שממנו אני לוקח כבל לטלויזיה.

יש לי מגוון ערוצים כגון 22 10 11 הוט 3 הוט movies הוט family ערוץ הילדים הופ

כמו כן אין לי ממיר הוט או שום דבר שקשור להוט אין לי VOD וכו...

לפי מה שכתבתם האיכות תלויה בגודל אז אם אני אקנה LCD 26 האיכות אמורה להיות סבירה כן?

פורסם

זה כן הוט, פשוט הוט אנלוגי ולא דיגיטלי, ולא רק זה, אתה אמור לשלם להוט על הערוצים האלה

ואם אתה לא משלם, ובכן, זה לא חוקי וזה לא אמור להיות ככה.

ולנושא עצמו,

זה גם תלוי במרחק ישיבה מהטלוויזיה. אם תשב במרחק 4 מטר עם טלוויזיה 26 אינץ', אתה

פשוט לא תראה שום דבר. 26 אינץ' זה סביר ל-2 מטר בערך, אם אני זוכר נכון.

פורסם
  • מחבר

בקשר לתשלום, יכול להיות שאני כן משלם לא בדקתי אני לא זה שמשלם חשבונות (זה אבא)...

בקשר ל26 אני יושב פחות מ2...בערך מטר וחצי...

פורסם

זה כן הוט, פשוט הוט אנלוגי ולא דיגיטלי, ולא רק זה, אתה אמור לשלם להוט על הערוצים האלה

ואם אתה לא משלם, ובכן, זה לא חוקי וזה לא אמור להיות ככה.

ולנושא עצמו,

זה גם תלוי במרחק ישיבה מהטלוויזיה. אם תשב במרחק 4 מטר עם טלוויזיה 26 אינץ', אתה

פשוט לא תראה שום דבר. 26 אינץ' זה סביר ל-2 מטר בערך, אם אני זוכר נכון.

דבר ראשון, הוא לא שאל אותך אם לשלם או לא. ואגב יש אזורים בארץ שאתה לא צריך ממיר בשביל לראות את הערוצים של הוט אבל אתה כן צריך לשלם.

דבר שני,

זה לא ממש נכון, זה תלוי בגודל של הטלוויזיה ובמרחק ישיבה.

לא תלוי בכלום, אנשים מדברים באותם גדלים+- זה לא שהוא יעבור מ1000 אינץ CRT ל20 אינץ' LCD... אז אם סתם בא לך לכתוב לא נכון לפחות תחשוב מבחינה הגיונית למה הוא התכוון.

אגב 26 למטר וחצי זה די קטן... 32 יהיה טוב (בהתחלה זה יראה לך קצת גדול, אבל מתרגלים לזה מהר מאוד, אני עם 37 אינץ' מ2 מטר)

פורסם

בין אם הוא שאל הוא לא, אני בחרתי לכתוב את זה. יש לך בעיה עם זה? אתה לא חייב להתייחס.

ובכל מקום (שיש הוט גם ככה) ניתן לקלוט שידורים אנלוגיים של הוט, למרות שהם מעוניינים להפסיק אותם (כי זה לוקח להם מלא רוחב פס ולא משתלם כלכלית).

ואני בדיוק עמדתי להמליץ לו על 1200 אינץ' חדשה. כנראה שזה יצטרך לחכות לשדרוג הבא...

ומה אם עד עכשיו היה לו איזה CRT בגודל 26 אינץ' והוא רצה לשדרג ל-LCD גדולה יותר?

הוא צריך לדעת שזה לא יראה טוב כמו ב-CRT, או שמא אתה מעדיף שנשקר לבחור כדי שיבזבז כסף לריק?

ו-26 אינץ' באמת יהיה קטן (נו, לפחות לא כל התגובה שלך מיותרת), בעיקר כי צריך לזכור שה-LCD יהיה מסך רחב (16:9)

ולכן ייראה קטן יותר מאשר CRT באותו גודל (שהוא ביחס של 4:3), ולכן 32 אינץ' באמת הגודל המתאים למרחק כזה.

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי בערך,

עכשיו יש לי עוד שאלה, אפשר לפצל את הוידאו מהכבל כך שיהיה אפשר להשתמש בשתי טלויזיות במקום באחד? אם כן איך?

פורסם

כן, זה אפשרי.

בהנחה שאתה מתכוון לחיבור הזה שיש לך בקיר, משהו שנראה בערך ככה:

http://homepage.ntlworld.com/altisuk/fm/wallplate.jpg

אז אתה פשוט צריך מפצל של כבל אנטנה, ניתן לקנות בחנויות חשמל וכד' באיזה 20 ש"ח לכל היותר.

פורסם
  • מחבר

וזה לא פוגע באיכות?

פורסם

לא. מקסימום ניתן להוסיף מגביר אות אם יש צורך בכך (עבור רק 2 טלוויזיות כנראה אין. אם כי זה תלוי גם באורך של החוטים).

מצד שני, מכיוון שזה שידור אנלוגי לא איכותי בכל מקרה, האיכות אינה טובה מאוד גם ככה.

אבל לא, אין ירידה באיכות.

פורסם
  • מחבר

אם אחרי הפיצול אני אחבר כבל אחד לכרטיס טלויזיה אז האיכות תרד?

פורסם

לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים