עבור לתוכן

שילוש מבוסס אינטל ב2.5K-3K

Featured Replies

פורסם

היי,

קצת רקע::

לאחר שלוח האם שלי DFI nF4 Ultra-D התקלקל והדרישות שמעמידים הפרוייקטים שאני מבצע עלו אני מחפש לי שילוש חדש ככל הנראה מבוסס Core i7.

השימושים שלי הם רבים לגבי מחשב זה,לכן במחשב זה יותקנו 3 כוננים קשיחים שכבר קיימים אצלי,כונן אחד ישמש לתוכנות של יצירת,והפקת מוזיקה (עם הרבה פלאג-אינים פילטרים ועיבודים) ויש מצב שאף יתבסס על OSX86 ,בתוכנות אלו אני לא משתמש באופן רציף ביום יום ולכן אין לי צורך לקנות מחשב נוסף לשימוש זה(ולא לדאוג יש לי עותק חוקי מהמק בוק של אחי),הכונן השני יהיה מבוסס Windows ויהיו עליו פוטושופ (עם הרבה פילטרים עקב עבודות עיצוב שונות) ותוכנות לתכנות אתרים כגון Dreamweaver וסירטוט בתלת מימד AutoCAD,והכונן השלישי יכיל תוכן משותף כגון,מוזיקה,סרטים,תמונות,גיבויים ואף משחקים (ככל הנראה זה לא יקרה מכיוון שיש לי פלייסטיישן למטרה זו אבל יכול להיות שלא אעמוד בפיתוי ;) ) ויהיה נגיש לשני המערכות,הכונן שיהיה בשימוש רוב הזמן הוא הכונן השני שעליו גם יותקנו תוכנות לHTPC בכדי ליצור מעיין HTPC ויאפשרו הקלטת תוכניות לדוגמא בזמן העבודה,יכילו את מאגר הסרטים והמוזיקה ויאפשרו צפייה של טלויזיה בעזרת DTT USB שיחובר למחשב כאשר המחשב יהיה מחובר לטלויזיה ויאפשר צפייה בשידור חיי מכוון שאין לי שירות כבלים או לווין.

דרישה::

אני מחפש שילוש שיענה על כל הדרישות,שכתבתי עליהן,חשובה כמות גבוהה של ראם עקב מולטי טאסקינג של תוכנות HTPC ומולטימדיה ביחד עם תוכנות כגון פוטושופ,דפי אינטרנט וכה על שיסתרעו על גבי שני מסכים.

הלוח צריך להיות בעל פיצ'רים רבים כגון USB 3 ו SATA 3,תמיכה FIREWIRE 400/800 עם אפס תקלות(חשוב מאוד מכוון שהמחשב יתחבר לכרטיס קול חיצוני בפיירווייר לשימוש הקלטה מיקסינג וטראקינג),חשובה האמינות והיציבות של הלוח מכוון שצערי עם הDFI חוויתי קריסות רבות וחוסר יציבות עקב אי התאמה עם הראם באופן מסויים ורגישותו לכרטיסי הPCI השונים שהיו לי (אין כבר כאלה).

חשוב שכניסות הUSB יהיה יציבות ולא יעשו בעיות אחרי HIBERNATE,חשוב שיהיה שקט עקב השימושים המוזיקליים הכוללים הקלטות ועריכת מוזיקה (מעיין אולפן ביתי).ההתלבטות היא בין שילוש מבוסס P55 לבין X58 השימושים יכללו גיימינג לעיתים נדירות ביותר,לא יעשה OC על המחשב.אני מחפש ביצועים OUT OF BOX.

מה עדיף? i7 9xx ? i7 8xx Xeon? מה הלוח הטוב ביותר עם התאימות הכי גדולה לזיכרונות כדי שלא יווצר מצב כמו בDFI (לא להציע לי DFI אני לא מתקרב ללוחות האלו אחרי ש 3 פעמים הלוח נשלח לתיקון וזו הפעם הרביעית אך האחריות כבר אינה בתוקף).תודה רבה.

פורסם

אני לא מבין איך אתה מתכוון לשלב מחשב לצורכי הפקה שאמור להיות שקט, עם מחשב גיימינג, שיתאים לOSX, וכל זה בתצורת HTPC.

אגב, ברגע שאתה מתקין את העותק החוקי מהמחשב של אח שלך למחשב אחר - העותק הופך ללא חוקי. כל עוד אין לך רישיונות לשני עותקים.

פורסם
  • מחבר

הכוונה הייתה שבמחשב יהיו מותקנות 2 מערכות הפעלה (אגב,לא בטוח שאני אשתמש בסוף בOSX אלה פשוט התקנה של Windows XP על הכונן קשיח בו אני משתמש להפקת מוזיקה.) כאשר הכונן בוא אני אשתמש רוב הזמן יכיל עליו את תוכנות העיצוב,תכנות האתרים והסרטוט ועליו יותקן גם XBMC לצרכי HTPC,אך אצטרך כוח עיבוד שיהיה מספיק בכדי לצפות בTV במסך אחד ושימוש בפוטושופ(התעסקות בRAW,פילטרים,עיבודים)/עריכת CSS במסך השני (משמע שישנה דרישה לכוח עיבוד שיחזיק את שתי התוכנות יחדיו ללא האטה ואף יכולות להתווסף עוד משימות שהמחשב יצטרך לבצע באותו הזמן משמע מולטי-טאסקינג במלוא מובן המלה).עריכת והפקת המוזיקה היינה תחביב בלבד ולכן בשלב זה אין לי כל כוונה לרכוש מחשב נוסף לצורך זה,נוסף על כך,אין לי מקום לאחסון עוד מחשב.לכן אעדיף להתקין מערכת הפעלה שתהיה ייעודית לעריכת המוזיקה בכדי לא ליצור מצב שהמערכת תקרוס באמצע פרוייקט עקב כל מיני בעיות תוכנה.מדובר על שימוש בקיובייס 5 עם הרבה אפקטים,VST's כגון EQs,REVERBs,Samplers ושמירה על תבנית של מידי ללא mixdown כל שניה בכדי להגיע לתוצאות יותר טובות ולראות כל דבר מול העיניים ולאפשר שינויי כיוון ללא כאב ראש של יצירה מחדש .

לכן הדרישות הינן יותר בכיוון של עבודה במולטי-טאסקינג עם תהליכים שדורשים כוח עיבוד,אני לא מחפש פה לוח,מעבד וזיכרון לOC מכוון שאני רוצה לעבוד באופן יציב,חשוב להבין שבתהליכים כאלה קריסה לא באה בחשבון מכוון שנניח ונעשה שינוי בפרוייקט שלא נשמר והמערכת התרסקה אני יכול לאבד תוצאות של יום או יומיים עבודה.בנוגע לגיימינג,אתה יכול לראות איזה כרטיס מסך יש לי בפרופיל,אני לא הולך לשנות אותו בזמן הקרוב,הכוונה בגיימינג זה מקסימום איזה משחק כמו CS לא יותר מזה... זה לא מחשב למשחקים אפשר להוריד את הגיימינג מהדרישות.חשובה מהירות העבודה ולכן אחד מההארד דיסקים היינו SSD SATA3 שרכשתי אתמול.

פורסם
  • מחבר

מישהו מוכן לתת לי תשובה בקשר לשימושים שלי? מה עדיף? מה לגבי 1090T?

פורסם

קודם כל, בתקציב הזה לא תהיה לך התלבטות בין P55 לבין X58 ובטח לא בין 9XX לXeon.

במקרה הטוב מדובר במחשב מבוסס מעבד Q8300 ומעלה עם 4GB זיכרון וכרטיס מסך 9600GT.

פורסם
  • מחבר

חברים נא לקרוא ולשים לב! ביקשתי שילוש ולא מפרט מלא! ניתן לשים P55 וX58 השאלה איזה לוח מומלץ איזה סוקט יהיה FUTURE PROOF.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה כנראה שזה הולכת להיות הבחירה שלי :) איזה קירור עדיף Stock,Schyte Mugen II או Cogage True Spirit? יש הצעות יותר טובות שלא הזכרתי? חשוב שהקירור יהיה שקט יחסית בזמן מאמץ מכוון שהמחשב ישמש להקלטות,כאשר שקט היינו מרכיב חשוב וקריטי.

תודה.

פורסם

אישית אין לי ניסיון עם Cogage True Spirit , אבל Mugen II מסוגל לעבוד במצב פסיבי (ללא מאוורר) בצורה הרבה יותר יעילה מהStock. בהנחה שיש לך זרימת אוויר טובה במארז.

פורסם

מה זה future proof מבחינתך? תוכל לשדרג למשושי/מרובעי הליבות הקיימים אבל ב-2011 תהיה תושבת חדשה של Sandy Bridge. תושבת AM3 עדיפה כי ב-2011 יצאו בעבורה מעבדים חדשים.

פורסם
  • מחבר

השאלה אם אכן אני אשדרג עוד שנתיים ככל הנראה תכונת הfuture proof לא רלוונטית כל כך בעת מחשבה לעומק,עם הטכנולוגיות של היום אי אפשר לדעת מה יעמוד לרשותנו ב2015 וכמו שלא שידרתי את הdfi שלי עם האטלון במשך 4.5 שנים ככל הנראה אני גם לא אשדרג את הi7 אני מעדיף לקבל עכשיו ביצועים גבוהים יותר מאשר לשלם עכשיו 3K ולהוסיף עוד שנתיים 1.5K ורק אז לקבל ביצועים גבוהים יותר.

לכן השאלה הנשאלת האם לא כדאי כבר לקחת 1090t ביחד עם לוח890fx? האם הביצועים שלו טובים יותר משל הi7 920 בשימושים שציינתי? (חשוב מאוד הביצועים בתוכנות הפקת המוזיקה) .תודה רבה.

פורסם

יש לחפש השוואות ביצועים. מה השימושים שלך בבקשה? רשמת קצת יותר מידי בשביל שימושים ואני כבר לא בטוח.

פורסם
  • מחבר

*Cubase alot of channels,EQ's,Plug-in's running with FireWire'd Yamaha n8

*AutoCAD

*Adobe Premiere (editing shooting and production of Video Clips.)

*XBMC with HD Movies,80GB Music Library including FLAC files,TV with DVB-T Stick,IP TV,Hulu,(working as a TV Box\HTPC as I don't have any cable service)

*30 tabs+ Internet browser running 99% of the time

*Photoshop with RAW and HDR'ing Photos and alot of Filters.

*Extracting 10GB+ RAR Files

*PC Running 24/7

*Alot of Data Transportation between 3 HDD's

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים