עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט בסכום 2.3K לשימושים כלליים וגיימינג דל-בינוני

Featured Replies

פורסם

נראה לי עצבנתי פה חצי פורום מהבקשה הקודמת שלי...אבל למשהו אני מרגישה חוסר בטחון במה שיש לי כרגע...

אשמח לתגובה ותשובות למספר שאלות שעלו לי :)

ASUS M4N68T-M nForce 630a Chipset AM3 941040 299 ש"ח

Kingston ValueRAM 2GB DDR3 1333 CL9 Model KVR1333D3N9/2G 299 ש"ח

Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS 230 ש"ח

PowerColor ATI Radeon 5750 512Gb GDDR5 PCI-E PO575512D5H 635 ש"ח

Compucase 6C60 Black Midi Tower True 400Watt PSU 330 ש"ח

AMD Athlon II X4 630 Quad Core AM3 2.8Ghz 540 ש"ח

עכשיו.....

1.האם קיים הבדל גדול בין 630 ל635 ? :)

2.האם קירור סטוק הוא יעיל או שיש עדיפות לשדרוג ואם כן למה?

3.האם קניית מארז+ספק היא החלטה שגוייה (במידה והספק שניתן יחד עם המארז עלוב? :)))

4. מה השוני העיקרי בין הלוח שמופיע למעלה ללוח GIGABYTE באותו טווח מחיר?

5. אחרון חביב, מקננת בליבי חוסר ודאות לגבי מעבד AMD בגלל חוסר הכרות, האם היא מיותרת ?

תודה מראש, ו- yz101 לא לכעוס עליי, אני בחורה מה אתה רוצה :))))

פורסם

1. לא, יש בינהם הבדל קל של מהירות שעון, לא מאד משמעותי.

2. קירור הסטוק הוא קירור מספיק עבור עבודה תקינה של המעבד בטמפרטורת ברירת המחדל שלו. הצרה היא שהם בדרך כלל תוך תקופה מסוימת מתחילים להרעיש, אם הם לא רועשים מלכתחילה, ובנוסף קירורים רציניים יותר (לגבי המעבד הספציפי מומלץ להסתכל על FREEZER 64 PRO של AC) הם גם אפקטיביים יותר, כלומר המעבד עובד בטמפרטורה נמוכה יותר.

3. קניית מארז + ספק היא לא הכרח החלטה שגויה, הדבר תלוי בטיב הספק, וכמו שאת הבאת את זה רשום, לא רשום דגם ספק. אמירות כמו TRUE 400W הן צ'קים שאתה מגלה שאין להם כיסוי בדרך כלל. כלומר מדובר כנראה בדיל שהחנות עצמו מספקת, ונוח להם להגיד שספק מסויים הוא איכותי אם כי סביר שלא. במקרה זה, ובהתאם להיעדר מודל הספק והימצאות המחיר הנקוב והנמוך למדי, זו כנראה לא החלטה טובה.

4. באותו טווח מחיר אני לא משוכנע שיש הבדל, אבל ככלל, הלוחות האלו לא תומכים בHT3 שהמעבד מיועד אליו, ויש בכך ירידה מסוימת בביצועים, אבל מעט מאד בדיקות נעשו לגבי זה ככה שאני לא יודע להגיד כמה זה מהותי אבל יש לוחות של GIGABYTE ב60 ש"ח יותר בערך שתומכים בHT3.

5. סביר שחוסר הודאות הזה נובע בעיקר מהרגל ללכת אוטומטית על מוצרי אינטל, תכלס אין מאחוריו שום רציונל מעבר לקיבעון מחשבתי שמבוסס על הלך רוח כללי ולא מוצדק של השוק.

עוד כדאי לציין:

א. הכונן הקשיח F3 500GB של סמסונג עולה אותו דבר וביצועיו טובים יותר.

ב. הזיכרון הנ"ל לא משתלם במחירו, ניתן להשיג זיכרון זהה של פירמה אחרת ב50 ש"ח פחות. וללכת אוטומטית על KINGSTON ולא על TRANSCEND לדוגמא זה עוד יותר לא מושכל מללכת על אינטל אוטומטית במקום לחשוב על AMD.

אני לא יודע איפה יצא שנראה שאני כועס עלייך.

פורסם
  • מחבר

Arctic Cooling Freezer 64 Pro 115 ש"ח

AMD Athlon II X4 630 Quad Core AM3 2.8Ghz 540 ש"ח

Samsung 500GB 16MB 7200RPM SATA II HD502HJ Spinpoint F3 265 ש"ח

Kingston ValueRAM 2GB DDR3 1333 CL9 Model KVR1333D3N9/2G 299 ש"ח

PowerColor ATI Radeon 5750 512Gb GDDR5 PCI-E PO575512D5H 635 ש"ח

Compucase 6C60 Black Midi Tower No PSU 180 ש"ח

1. תודה רבה על התשובה המפורטת והמהירה, הבהרת לי מעט מהערפל שהיה לי בנושא :)

2. לגבי הזכרונות זה הכי זול, ויש מס חברות במחיר הזה...הזכרון שציינת עולה מעט יותר, בדרום הכל פה מעוות :)

3. אשמח אם תוכל לציין את דגם לוח האם של GIGABYTE שתומך ב HT3 והכי נוח פה מבחינת מחיר (זול)

4. האם ספק Seasonic SS-350ET Active PFC 350W Oem כזה יספיק ? או שישך צורך ב400W אם כן, אשמח לדגם אבל לא של חברה זו כי יש רק 500W ומעלה.

5. ולמשהו לא מפורט באתר של החנות האם המעבד מגיע ב BOX או TRAY אז כנראה תהיה גלישה מעטה מהמחיר המקורי.

*ולגבי השורה האחרונה- חשבת שלא התייחסתי ברצינות להערות שלך מאיפה לא כדאי לקנות רכיבים, ואכן הבנתי את דברייך ואתה חשבת שיש לי איזו כוונה ללכת דווקא- לא העיניין לחלוטין :)

פורסם

1. הבעיה בדרום היא שאין מספיק תחרות, לכן כל חנות מרשה לעצמה לקחת מחיר של מונופול.

2. במחיר הנקוב כדאי שה630X4 יהיה ב BOX, אחרת זה מחיר גבוה למדי.

3. מאחר ואני לא יודע מאיפה את קונה את המערכת, אני לא יכול להסתכל על ההיצע ולהמליץ על דגם שאני יכול לדעת שהם משווקים. הבחירה הזולה בכל מקרה היא הGA-MA78LMT-S2 של GIGABYTE.

4. ה350W של SEASONIC יחזיק את המערכת, אבל בכל זאת כדאי לקחת משהו קצת חזק יותר, כמו 400W של FSP / HEC. שוב מאחר ואני לא מכיר את ההיצע של החנות שבה את מתכוונת לקנות קשה לי לתת המלצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים