עבור לתוכן

מעבד כפול ליבה E8400 ועבודה עם מוזיקה אלקטרונית (Cubase5)

Featured Replies

פורסם

אני יוצר מוזיקה אלקטרונית ומתעסק עם קיובייס 5, לרוב כלולים הרבה דגימות אודיו וסימפולים שלי, ולפעמים אני מגיע לכ- 10 פלאגים פתוחים, תלוי בפרוייקט

לא ייצא לי לעבוד על פרוייקטים שלמים (טראקים שלמים עדיין) ולכן אני לא יודע איך המעבד הזה יודע להתמודד עם הסיפור,

רציתי עקרונית לשאול אם יש למישהו נסיון איתו ועם התחום, ואם יש צורך בלשדרג למעבד חזק יותר, לדוגמא 4 ליבות (האמת שה- E8400 די חדש אצלי).

במערכת יש גם 4 ג'יגה זיכרון ו2 הארדיסקים שמסתכמים בכ-750 ג'יגה

תודה.

פורסם

בגדול,מבחינת קבצי WAV,הם פשוט תופסים שטח איחסון גדול,אז טוב שיש לך הרבה איחסון,יש לך 4 ג'יגה זיכרון RAM שזה מעולה מבחינת AUDIO MIXDOWN מהיר(הפיכת מידי לאודיו),חשוב שיהיה מעבד חזק שיוכל לעבוד עם פלאגים עוצמתיים כגון:OMNISPHERE,STYLUS,TRILLIAN שדורשים יכולת עיבוד רציני שמתבטא בדרך כלל בזמן הטעינה הראשונית שלו וגם בשביל לעבוד עם הרבה פלאגים תוך כדי ושהמחשב לא יקרוס מהעומס,אז חשוב מעבד עם כמה שיותר ליבות כי כל פלאג זה עוד תוכנה שפועלת במחשב ועוד לא דיברנו על כמות האפקטים שאתה מעמיס,בשביל להוריד מהלחץ יש כמה אופציות מעולות בקיובייס כמו:FREEZE

שבעצם יוצרת קובץ ווייב זמני ומקפיא את הפלאג או,שמתי שאתה בטוח שסיימת עם פלאג ברמת המידי תעשה אודיו מיקס דאון.

יהונתן.

פורסם
  • מחבר

בד"כ כשאני מרגיש שאני עובד עם הרבה ערוצים אני באמת פשוט מייצא מה שאפשר לאודיו

לא יהיה נעים שהמחשב יקרוס באמצע עבודה או חס וחלילה בלי שמירה קודמת

פורסם

אני לא מאמין שהמחשב יקרוס,אבל הוא יעבוד הרבה פחות חלק...בכל אופן,לפלאגים יש היום צריך מחשב חזק מכל הבחינות,אפילו אסור להזניח כרטיס מסך עם זיכרון גדול,שהעיבוד גרפי יעבוד נטו על הכרטיס.

איזה מוזיקה אתה עושה טראנס ??

פורסם

עם Core I5 750 (4 ליבות) אני עדיין צריך עוד כוח כדי להרים פרוייקטים גדולים.

זה לא מתבטא בקריסות אם אין לך בעיה בחומרה/תכונה אלא באיטיות ועבודה מאוד לא נעימה כתוצאה מכך.

זה יעבוד לך, אבל כנראה שברגע שתתחיל לעשות דברים רציניים יותר תצטרך לשדרג.

אני עובד עם cubase 5 ולא מעט אפקטים של גיטר ריג.

פורסם

האמת שחבר שלי עובד עם Q6600 וכבר אמר שלפעמים קצת כבד המחשב עם קיובייס, הבן אדם עושה פרוייקטים ורמיקסים כבדים לדיג'יים ומתעסק בסצנת הטראנס כולל תקלוט בארץ ובחו"ל, וחושב לשדרג כי לפעמים כבד לו.

היתי אומר שקצת OC יפתור לך את הבעיה לדעתי אבל אני לא אשלח אותך להתעסקויות אחרות כרגע :P

אני התעסקתי מעט בקיובייס 3 בזמנו על E4300 שעבר OC וכן ראיתי את מהירות התגובה, אז אפשר להגיד שזו תוכנה שמאוד מכבידה.

קריסות לא יהיו לך כמו שאמרו כאן, אלא לפעמים תקיעות....מה שנאמר אין חכם כבעל נסיון, אז עדיף שתנסה לסיים פרוייקט ולראות איך זה משתלב לך על המערכת, ככה תוכל לדעת אישית איך המחשב שלך מסתדר עם התוכנה הנ"ל.

ובהצלחה :)

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

או שפשוט תוריד LATENCY בכרטיס קול שאתה מתחיל להרגיש שהמצב מקרטע.

אני עובד על 256 SAMPLE.

וזה מספיק לי...

כל פעם שאתה שומע קליקים תעלה את הסמפל בלייטנסי,פשוט הזמן תגובה של המקלדת יעלה אבל זה לא רציני...

פורסם

אם פותח הדיון ירצה- שישלח לי הודעה פרטית ואפתח את הדיון.

אך מאחר והתגובה האחרונה בדיון היא מחודש יוני- הוא ננעל לבינתיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים