עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מריחואנה חוקי?

Featured Replies

פורסם

חלילה,איני מחפש הצדקה כי איני מעשן.

הנקודה שלי להראות שיש פה דבר שמנוגד לטבע ולתבונה,למה לא אוכפים חוק לסיגריות ולאלכוהול באותה המידה של הקאנביס.

מובן שאין דין קנביס כדין סמים ממכרים ומזיקים כמו הירואין, ואי אפשר להכחיש את זה.

והמלחמה בקנביס היא מלחמה במעמד חברתי נמוך.

במקור- זו היתה צורה של התעמרות במעמד החברתי של המקסיקנים שהיו מעשנים קנביס באמריקה של תחילת המאה העשרים.

הממסד הלבן העשיר פשוט השתדל לדכא אותם בכל צורה, וזו היתה צורה מסויימת- לקחת להם את צורת הבילוי שיוצרת התגודדות חברתית.

אח"כ הקנביס הגדיר מעמד חברתי של תנועת הנגד בשנות השישים, שהתנגדו למלחמה בויאטנם, ולכן הממסד השתלח בו, כמו בסמים קלים אחרים שהגדירו אותו כמו LSD שנחשב מאז ועד היום על ידי אינספור פסיכיאטרים כסם הפלא הפסיכיאטרי האולטימטיבי שמסוגל להוות פריצת דרך באינספור בעיות נפשיות.

ובארצנו הקטנטונת יש קבלה אוטומאטית של האג'נדה האמריקאית, אפילו שזה לא תמיד ממש משרת לא את האינטרסים שלנו ולא את של האמריקאים (כי ברור שאין פה שום מקסיקנים וגם ההיפים לא ממש מסתובבים פה ערומים ברחובות).

אתה לא צריך להתוודות על עישוניך או לא,אבל למה שיהיה אכפת לך אם אתה לא מעשן? :)

אל תחפש היגיון בחוקים. אלכוהול זה חוקי כי זה נהוג מראשית הימים וסמים נתפס כלא בריא תרבותית,בעיקר בגלל בורות בין השאר ובגלל שסמים רבים אכן גורמים לנזקים והתמכרויות. אלכוהול אכן עושה זאת גם,אבל פחות.

כל תרבות השימוש בסמים בסוויט סיקטיז נבעה מאווירת החופש ולא לעבר.

ולא נכון להשוות את ישראל להולנד. הישראלים יעשו דווקא וילכו לעשן,פה אין בלונדיניות ותעלות להירגע...פה מתפוצצים אנשים.

פורסם
  • מחבר

אתה לא צריך להתוודות על עישוניך או לא,אבל למה שיהיה אכפת לך אם אתה לא מעשן? :)

אל תחפש היגיון בחוקים. אלכוהול זה חוקי כי זה נהוג מראשית הימים וסמים נתפס כלא בריא תרבותית,בעיקר בגלל בורות בין השאר ובגלל שסמים רבים אכן גורמים לנזקים והתמכרויות. אלכוהול אכן עושה זאת גם,אבל פחות.

כל תרבות השימוש בסמים בסוויט סיקטיז נבעה מאווירת החופש ולא לעבר.

ולא נכון להשוות את ישראל להולנד. הישראלים יעשו דווקא וילכו לעשן,פה אין בלונדיניות ותעלות להירגע...פה מתפוצצים אנשים.

בוא אל תשנה את הדברים,לא מתייחסים לכל הסמים החוקיים בכתבה מצויין רק על הקנאביס.

שאלות לי אליך- ראית בכלל נזקים מהקנביס? ראית נזקים מטבק אצל מעשנים כבדים של סיגריות? אתה יודע שטבק מזיק יותר מקנביס ושהוא המקור העיקרי של נזק למעשני הקנביס שמערבבים אותו עם טבק?

נשמע לי שיש לך בורות בנושא ושאינך מבחין בין קנביס לשאר הסמים החוקיים ויותר הגרוע הלא חוקיים.

פורסם

נכון,מזיק פחות.אבל עדיין מזיק,כל דבר שאתה מעשן פוגע בריאות innit?

פורסם

בוא אל תשנה את הדברים,לא מתייחסים לכל הסמים החוקיים בכתבה מצויין רק על הקנאביס.

שאלות לי אליך- ראית בכלל נזקים מהקנביס? ראית נזקים מטבק אצל מעשנים כבדים של סיגריות? אתה יודע שטבק מזיק יותר מקנביס ושהוא המקור העיקרי של נזק למעשני הקנביס שמערבבים אותו עם טבק?

נשמע לי שיש לך בורות בנושא ושאינך מבחין בין קנביס לשאר הסמים החוקיים ויותר הגרוע הלא חוקיים.

אתה עושה הרבה רעש ומדבר הרבה שטויות. אתה קודם כל טוען ברוב הגיחוך שלא עישנת ואחר כך שואל אותי האם אני ראיתי נזקים של עישון קנביס? האם אתה ראית אדוני ה"נלחם בכל מאודו למען לגילזציה ולא עישן כך שתוקף אדם אחר בעובדות שכנראה הוא קרא מספר או שמע מחברים" (בהנחה ששוב,אני באמת מאמין לשטות שרשמת שלא עישנת מימיך) אני במקומך הייתי כבר קובר את עצמי מהגיחוך.

מכיוון שאני מנסה לשמור על תרבות דיון הגיונית נעבור לשלב המסקנות. (מקווה שתקרא אותם כי לקרוא את מה שאני אומר לא עשית עד עכשיו-ובו תמכתי בראש ובראשונה בלגליזציה) והנה בשבילך לינקים רנדומליים משיטוט בגוגל (עם תקציר כי אני לא סומך כל כך על העובדה שתיכנס ותקרא):

1)http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1063259.html- עישון קנאביס מעלה את הסיכון לסרטן האשכים.

2)http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3431894,00.html - עישון סיגרית קנאביס שווה לעישון 5 סיגריות רגילות.

3)http://celebs.nana10.co.il/Article/?ArticleID=703106& - עישון ג'וינט מכפיל את הסיכוי להתקפים פסיכוטיים.

ואחרי שתקרא (או סביר להניח שלא תקרא) את כל זה אני שוב אסביר את עמדתי. אין לי דבר וחצי דבר נגד עישון. אני כן מבדיל בין עישון גראס לבין קוקאין למשל, אבל אתה סובל מבעייתו של כל מעשן לטעמי,בדיוק בגלל שאני רואה אותה אצל חבריי שמעשנים קבוע. תבין שבריא זה לא. גם אלכוהול זה בטוח לא בריא, אבל גראס יותר ממכר מאלכוהול וגם לו יש סכנות ותופעות לוואי. לבוא ולטעון שזה "יצירה של אלוהים" "הכל טבעי" וכו' זה מגוחך. מי שרוצה לעשן שיעשה זאת בכיף,זה אחלה להנות כמה שעות, ומבחינתי אותו דבר כמו להשתכר,רק הרבה יותר נעים. הבעיה מתחילה כשקושרים לזה כתרים,מתחילים להפוך את זה לטבעי ובריא וכו'. מכאן לא תגיע הישועה,ברגע שהזמן יחלוף וזה יהפך לנורמטיבי (לפי דעתי בעשר עשרים שנה הקרובות) כנראה שזה יהפוך ללגאלי. הייתי אישית שמח אם זה היה לגאלי אבל שוב,אני בטוח שזה לא היה מוסיף לנו. בדיוק כמו שלא מוסיף לנו שילדים שותים אלכוהול ואחרים דוקרים אחד את השני בגללו מחוץ למועדונים. עם גראס בנוכחות פשוט כולם יהיו פה מסטולים,וזה בטוח לא טוב,במיוחד שבמדינה כמו שלנו צריך להיות הרבה פעמים עם רגליים על הקרקע.

עכשיו תנשום,תקרא את מה שכתבתי שוב,ואז תפלוט תשטויות שרצית להגיד,אבל תבטיח לי שתקרא בעיון ותתייחס אחרי שקראת והבנת.

פורסם
  • מחבר

אתה עושה הרבה רעש ומדבר הרבה שטויות. אתה קודם כל טוען ברוב הגיחוך שלא עישנת ואחר כך שואל אותי האם אני ראיתי נזקים של עישון קנביס? האם אתה ראית אדוני ה"נלחם בכל מאודו למען לגילזציה ולא עישן כך שתוקף אדם אחר בעובדות שכנראה הוא קרא מספר או שמע מחברים" (בהנחה ששוב,אני באמת מאמין לשטות שרשמת שלא עישנת מימיך) אני במקומך הייתי כבר קובר את עצמי מהגיחוך.

מכיוון שאני מנסה לשמור על תרבות דיון הגיונית נעבור לשלב המסקנות. (מקווה שתקרא אותם כי לקרוא את מה שאני אומר לא עשית עד עכשיו-ובו תמכתי בראש ובראשונה בלגליזציה) והנה בשבילך לינקים רנדומליים משיטוט בגוגל (עם תקציר כי אני לא סומך כל כך על העובדה שתיכנס ותקרא):

1)http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1063259.html- עישון קנאביס מעלה את הסיכון לסרטן האשכים.

2)http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3431894,00.html - עישון סיגרית קנאביס שווה לעישון 5 סיגריות רגילות.

3)http://celebs.nana10.co.il/Article/?ArticleID=703106& - עישון ג'וינט מכפיל את הסיכוי להתקפים פסיכוטיים.

ואחרי שתקרא (או סביר להניח שלא תקרא) את כל זה אני שוב אסביר את עמדתי. אין לי דבר וחצי דבר נגד עישון. אני כן מבדיל בין עישון גראס לבין קוקאין למשל, אבל אתה סובל מבעייתו של כל מעשן לטעמי,בדיוק בגלל שאני רואה אותה אצל חבריי שמעשנים קבוע. תבין שבריא זה לא. גם אלכוהול זה בטוח לא בריא, אבל גראס יותר ממכר מאלכוהול וגם לו יש סכנות ותופעות לוואי. לבוא ולטעון שזה "יצירה של אלוהים" "הכל טבעי" וכו' זה מגוחך. מי שרוצה לעשן שיעשה זאת בכיף,זה אחלה להנות כמה שעות, ומבחינתי אותו דבר כמו להשתכר,רק הרבה יותר נעים. הבעיה מתחילה כשקושרים לזה כתרים,מתחילים להפוך את זה לטבעי ובריא וכו'. מכאן לא תגיע הישועה,ברגע שהזמן יחלוף וזה יהפך לנורמטיבי (לפי דעתי בעשר עשרים שנה הקרובות) כנראה שזה יהפוך ללגאלי. הייתי אישית שמח אם זה היה לגאלי אבל שוב,אני בטוח שזה לא היה מוסיף לנו. בדיוק כמו שלא מוסיף לנו שילדים שותים אלכוהול ואחרים דוקרים אחד את השני בגללו מחוץ למועדונים. עם גראס בנוכחות פשוט כולם יהיו פה מסטולים,וזה בטוח לא טוב,במיוחד שבמדינה כמו שלנו צריך להיות הרבה פעמים עם רגליים על הקרקע.

עכשיו תנשום,תקרא את מה שכתבתי שוב,ואז תפלוט תשטויות שרצית להגיד,אבל תבטיח לי שתקרא בעיון ותתייחס אחרי שקראת והבנת.

הדיון לא יהפוך על"האם אני מעשן" אני לא צריך או חייב להוכיח את "חפותי" כי איני אשם בדבר.מספיק שאני יודע את האמת שלי ,באמת שלא חשוב לי מה אתה חושב.

חחחח זה דיי מצחיק שאתה מראה לי מחקרים שפורסמו בעיתון,אני יכול להביא לך באותה המידה מחקרים שמראים הפך גמור .אישית אני שאלתי אותך.

טענת שגראס ממכר אלכוהול.

זהו שלא, זה כשל לוגי מצידך

זאת ועוד- השאלה "כמה מהמשתמשים בקנביס עברו לדברים הקשים?" נענתה על ידי מחקרים שהפריכו את התזה שלך.

רוצה קישורים למחקרים או שאתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך?

אינדוקציה חסרת ביסוס. אתה מסיק מהפרט לכלל, כלומר מהמשתמשים בסמים קשים שאתה מכיר שגם השתמשו בקנביס, לכלל המשתמשים בקנביס.

וחוץ מזה כבר אמרתי לך- מחקרים מוכיחים שתיאוריית המדרגות הזו חסרת ביסוס. אם תבקש אביא קישורים למחקרים, שהם יותר אמינים מהפרטים יוצאי הדופן שאתה מכיר שאינם מעידים על הכלל.

ומעבר לכך- מספיק שהמחקרים מעידים שאין סיכון לכלל האוכלוסיה. באותה מידה היית יכול לדרוש שימצאו מחקרים שאף אחד ששותה קולה אינו מכור לסמים קשים. מגוחך!

המכורים ששמעת, שאולי אמינים בעיניך בשל רגשות אנושיים טבעיים שאתה חש כלפיהם, אינם נחשבים בעיני כמקור מהימן להסביר את התמכרותם. אפילו הייתי אומר שסביר שאם היו מבינים לעומק את התמכרותם לא היו מכורים! הם יכולים לטפול את האשמה על קנביס, על אמא שלהם, ועל קולה, אבל אלו יהיו רק תירוצים ואי לקיחת אחריות.

להיכנס לסיבות ללמה אנשים מתמכרים לסמים או למשהו בכלל זה פשוט לא אפשרי במסגרת שיחה זו, אולם די בכך אם אומר שסיבות להתמכרות לכל דבר שהוא הן בוודאי יותר עמוקות מצריכת חומר שבספרי הפסיכיאטריה הרשמיים כתוב שאינו ממכר משום בחינה גופנית!

ובכלל- תיאוריית השלבים, כאילו שצריכת סמים קלים מביאה לצריכת סמים קשים מופרכת לחלוטין כאשר עושים תרגיל מחשבה קטן ומשנים את סוג הסמים- נאמר- אלכוהול. אלכוהול נחשב כסם קשה יותר מקנאביס (מזיק יותר לבריאות, ממכר יותר) ועדיין צריכת אלכוהול לא מביאה בהכרח לצריכת סמים קשים.

זאת ועוד, לא רק שתיאוריית השלבים לא נכונה, אלא שבדיוק ההיפך הוא הנכון- יש שלבים מהופכים ממש! יש יסוד להניח שמוטב לאפשר צריכת סמים קלים כדי שלא תהיה צריכת סמים קשים- ישנה טענה שכיום, מבחינה סוציולוגית, צריכת קנביס מהווה תחליף לצריכת הירואין ואופיום, והיא מעין טרנד אופנתי של "קפה נטול קפאין" שכזה, כמו סיגריות לייט מופחתות ניקוטין. אנשים צורכים את המוצר הבריא יותר (או הפחות מזיק) מתוך מודעות לבריאותם.

ולכן- אם לאוכלוסיה הזו לא יהיה קנביס בהישג יד- או אז הם ישתמשו בהירואין, כשם שאם לא יהיה למעשני סיגריות סיגריות נטולות ניקוטין הם יעשנו סיגריות רגילות ומזיקות יותר, ואם לא יהיה לשותי הקפה נטול הקפאין את התחליף הפחות מזיק, הם ישתו את הקפה המלא בקפאין ותסכים איתי שאין גרוע מכך שאנשים יקחו הירואין בגלל שאין קנביס

אני מצטער אם לא הבנת את הכוונה בכל דבר טוב יש רע,ככה גם במריחואנה הכוונה היה בין היתר שיש בה יותר יתרונות מחסרונות (לדעתי לפחות).

מטרתי בפתיחת האשכול לראות מה אתם חושבים,אני לא מנסה להגן על אף אחד או להצדיק דבר.

פורסם

גם אם הקנביס מזיק לבריאות, אין שום סיבה שהוא יהיה לא חוקי. וכך ליצור שוק שחור, ארגוני פשע וכו'

פורסם

גם אם הקנביס מזיק לבריאות, אין שום סיבה שהוא יהיה לא חוקי. וכך ליצור שוק שחור, ארגוני פשע וכו'

בדיוק כמו שאמרתי ,אני מעדיף אותו תחת הפיקוח של הממשלה (אם כי עם ממשלה כמו שלנו זה לא ראלי ) ,וקנביס לא בריא ,הוא פשוט לא מזיק כמו כל החרא האחר (ודיי לנסות להוכיך אחרת ,כי זה פשוט לא בריא ) .

פורסם

הדיון לא יהפוך על"האם אני מעשן" אני לא צריך או חייב להוכיח את "חפותי" כי איני אשם בדבר.מספיק שאני יודע את האמת שלי ,באמת שלא חשוב לי מה אתה חושב.

חחחח זה דיי מצחיק שאתה מראה לי מחקרים שפורסמו בעיתון,אני יכול להביא לך באותה המידה מחקרים שמראים הפך גמור .אישית אני שאלתי אותך.

טענת שגראס ממכר אלכוהול.

זהו שלא, זה כשל לוגי מצידך

זאת ועוד- השאלה "כמה מהמשתמשים בקנביס עברו לדברים הקשים?" נענתה על ידי מחקרים שהפריכו את התזה שלך.

רוצה קישורים למחקרים או שאתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך?

אינדוקציה חסרת ביסוס. אתה מסיק מהפרט לכלל, כלומר מהמשתמשים בסמים קשים שאתה מכיר שגם השתמשו בקנביס, לכלל המשתמשים בקנביס.

וחוץ מזה כבר אמרתי לך- מחקרים מוכיחים שתיאוריית המדרגות הזו חסרת ביסוס. אם תבקש אביא קישורים למחקרים, שהם יותר אמינים מהפרטים יוצאי הדופן שאתה מכיר שאינם מעידים על הכלל.

ומעבר לכך- מספיק שהמחקרים מעידים שאין סיכון לכלל האוכלוסיה. באותה מידה היית יכול לדרוש שימצאו מחקרים שאף אחד ששותה קולה אינו מכור לסמים קשים. מגוחך!

המכורים ששמעת, שאולי אמינים בעיניך בשל רגשות אנושיים טבעיים שאתה חש כלפיהם, אינם נחשבים בעיני כמקור מהימן להסביר את התמכרותם. אפילו הייתי אומר שסביר שאם היו מבינים לעומק את התמכרותם לא היו מכורים! הם יכולים לטפול את האשמה על קנביס, על אמא שלהם, ועל קולה, אבל אלו יהיו רק תירוצים ואי לקיחת אחריות.

להיכנס לסיבות ללמה אנשים מתמכרים לסמים או למשהו בכלל זה פשוט לא אפשרי במסגרת שיחה זו, אולם די בכך אם אומר שסיבות להתמכרות לכל דבר שהוא הן בוודאי יותר עמוקות מצריכת חומר שבספרי הפסיכיאטריה הרשמיים כתוב שאינו ממכר משום בחינה גופנית!

ובכלל- תיאוריית השלבים, כאילו שצריכת סמים קלים מביאה לצריכת סמים קשים מופרכת לחלוטין כאשר עושים תרגיל מחשבה קטן ומשנים את סוג הסמים- נאמר- אלכוהול. אלכוהול נחשב כסם קשה יותר מקנאביס (מזיק יותר לבריאות, ממכר יותר) ועדיין צריכת אלכוהול לא מביאה בהכרח לצריכת סמים קשים.

זאת ועוד, לא רק שתיאוריית השלבים לא נכונה, אלא שבדיוק ההיפך הוא הנכון- יש שלבים מהופכים ממש! יש יסוד להניח שמוטב לאפשר צריכת סמים קלים כדי שלא תהיה צריכת סמים קשים- ישנה טענה שכיום, מבחינה סוציולוגית, צריכת קנביס מהווה תחליף לצריכת הירואין ואופיום, והיא מעין טרנד אופנתי של "קפה נטול קפאין" שכזה, כמו סיגריות לייט מופחתות ניקוטין. אנשים צורכים את המוצר הבריא יותר (או הפחות מזיק) מתוך מודעות לבריאותם.

ולכן- אם לאוכלוסיה הזו לא יהיה קנביס בהישג יד- או אז הם ישתמשו בהירואין, כשם שאם לא יהיה למעשני סיגריות סיגריות נטולות ניקוטין הם יעשנו סיגריות רגילות ומזיקות יותר, ואם לא יהיה לשותי הקפה נטול הקפאין את התחליף הפחות מזיק, הם ישתו את הקפה המלא בקפאין ותסכים איתי שאין גרוע מכך שאנשים יקחו הירואין בגלל שאין קנביס

אני מצטער אם לא הבנת את הכוונה בכל דבר טוב יש רע,ככה גם במריחואנה הכוונה היה בין היתר שיש בה יותר יתרונות מחסרונות (לדעתי לפחות).

מטרתי בפתיחת האשכול לראות מה אתם חושבים,אני לא מנסה להגן על אף אחד או להצדיק דבר.

גם לי לא חשוב מה אתה חושב. אבל כשאדם בא ומכריז קבל עם ועדה שהוא לא עשה משהו ואחרי זה קובע מסמרות שהדבר בריא ותקין אחרי שטענת שלא ראית ולא שמעת? אם לא היית טוען זאת לא הייתי מזכיר זאת,אבל אתה זה ששמת את עצמך לקלס עם האמירה הזאת.

אתה יכול להראות לי עשרות מחקרים. לא ראיתי שום מחקר שמוכיח שגראס בריא. ראיתי רק מחקרים שמנסים לסתור את המחקרים שפרסמתי,ועדיין נותרו נושאים רבים עם קצוות פתוחים שנותרו ללא מענה. ואני אומר חד וחלק,כשיש עשן כנראה שיש גם אש. וכשאתה מדליק סיגריה אחרי סיגריה וטוען שזה בריא זה התעלמות מוחלטת מהמציאות. גראס ממכר מאלכוהול? האמת היא שלא יודע אם בדקו זאת אבל זה לא כל כך רלוונטי. זה לא שתמצא ג'אנקיס זרוקים ברחוב,אבל אנשים שאני מכיר (סטנדרטיים לחלוטין ד"א-כלומר סטודנטים שמעשנים) אומרים לי חד וחלק שקשה להם להירדם בעקבות המחסור בחומר כרגע,שיש להם כמיהה,שזה מסיח את הדעת,וזה אנשים שמעשנים בתדירות נמוכה. מה קורה עם אנשים שמעשנים כל יום? זה מוביל אותי בחזרה לנקודה מס' 1,אם אתה חושב שדבר טוב בא בלי שום נזקים ותופעות לוואי וחף מהתמכרויות אתה טועה. חוץ מזה למה אנשים מסויימים (ואני מדגיש מסויימים) מתחילים בגראס ועוברים לדברים קשים יותר? כי צריך כמויות חזקות יותר להגיע להיי,ואז מי שרוצה את זה מתחיל בקוק,או עובר להזיות והאידיוטים מבינהם גם להזרקות. נכון,זה מיעוט שבמיעוט,אבל עדיין קיים.

אם אתה חושב שאנשים מתחילים להזריק הירואין ישר אחרי סיגריות נראה לי שאתה חי בארץ עוץ.

אני אישית לא מכיר באופן קרוב אדם שעבר מסמים קלים לקשים. וטוב שכך. אבל כל סיפור של נרקומן ששמעתי התחיל בחשיש והמשיך הלאה. לא צריך לפתח שום תיאוריות ואתה גם מפספס פה את הנקודה. אני לא טוען שזה יגרום לתושבי ישראל להידרדר להרואין,אני טוען שבמציאות קשה כמו בישראל אי אפשר לצפות שיאפשרו עישון וכל הארץ תשקוט 40 שנה. זה מנטליות הולנדית אינפנטלית. ברגע שיאשרו שימוש חוקי כל הארץ תנצל זאת כדי להירגע מהמציאות הנוקשה.

כדי להדגים לך שים לב כמה מעשנים יש פה בשכבות הגילאים 16-35 כיום. זה מטורף,אין לזה שום תקדים בארץ אחרת. ברגע שזה חוקי המספר ישולש או ירובע,הדבר היחיד שמאזן את זה הוא ההגבלה כרגע.

יש יתרונות בעישון,חוץ מזה שזה מרגיש חולים ומאפשר פתיחות,מה שטוב לאומנות בין השאר וזה גם תחושה כיפית. מפה ועד להגיד שזה בריא צריך להתעלם מכל כלל היגיון שנחקק במדעי הבריאות במאה האחרונה. האם אתה זקוק למחקרים שיגידו לך אם דיבור ממושך בפלאפון פוגע בבריאות? אני יודע שמרבית האוכלוסיה מבינה את זה גם ככה,השלך מכך על מריחואנה. זה לא יהרוג אותנו,אבל זה לא יוסיף (ולפי המחקרים אפילו להפך) לחיי.

MEIROPOLIS,אתה באמת חושב כשזה יהיה חוקי ויגלגל מליארדים לא יהיו מעורבים בזה ארגונים מפוקפקים? אתה חי בסרט. ומה עם הגניבות שיהיו,שודים של מרכזי הפצה וכו'. בחודשים הראושנים זה יהיה תוהו ובבוהו.

פורסם

לא קראתי את כל החפירה אבל הרשו לי להפריך כמה מיתוסים:

קנאביס שורף תמח - שטויות - ליתר דיוק, קנאביס ממריץ תנועת מסרים עיצביים במח (כל סטלן מכיר את תופעת האטת הזמן) וכך בעצם הוא מונע את ניוון המח (לדוג' אלצהיימר ופרקינסון הן מחלות הנובעות מניוון מערכת העצבים המרכזית והמח) וזה הוכח במחקרים מודרניים ובלתי תלויים - המקור של המיתוס שאנחנו מדברים עליו הוא בניסוי שבוצע בתחילת שנות ה 60 ע"י צבא ארה"ב ובו לתוך כלי קיבול פומפמה כמות עשן המקבילה לכ50 עד 60 ג'ויינטים ואז כל העשן הזה נדחף דרך מסכת נשימה לקוף מקק. חברים, הקנאביס לא שרף לו את המח, הוא מת מחנק. כאשר אתה נחנק חסר חמצן במח שלך ויש נזק מוחי, זה די פשוט.

קנאביס ממכר - שטויות - האנשים שמפתחים תלות בקנאביס, מפתחים בו תלות נפשית, לא גופנית (להיפך מהרואין לדוגמא), אותם אנשים אשר מפתחים תלות בקנאביס היו מפתחים תלות במשהו אחר אם לא היה להם קנאביס, נניח שוקולד או קולה או בבן/בת הזוג שלהם. אתם רוצים להגיד לי שאתם רוצים להפוך כל דבר שמשחרר דופמין במח ללא חוקי?

פורסם

קיצר היה פה את הדיון הזה כבר איזה מאתיים פעם..

בכל מקרה, אנקדוטה חביבה -

ידעתם שהשם "קנאביס" הוא תנ"כי?

מסתבר שהקנאביס מוזכר בתנ"ך מספר פעמים בתור צמח שנקרא "קנה בושם".

בעברית המודרנית יש לבטא את המונח Cannabis כ"קנבוס", וניתן לראות את ההתפתחות של השם:

קנה בושם -> קנה-בוס -> קנאביס

משעשע לא? ::)

פורסם

אתה מודע לכך שבתקופה התנכית לא היה כהן דת אחד (לא משנה איזה דת... ) סחי/פיקח?

פורסם

בפורטוגל עשו את השימוש בכל סוגי הסמים חוקי:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.