עבור לתוכן

טמפרטורת מעבד גבוהה מידי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מצטער מראש אם הנושא אמור להיות בפורום מעבדים אבל חשבתי שבנושא הזה הפורום הזה מתאים יותר.

אני מתכנן לעשות OC בקרוב אבל כבר כמה ימים שהמעבד שלי מתנהג קצת מוזר

הבעיה הראשונה היא עומס המעבד.

אחרי שהווינדוס עולה (ואני מחכה קצת שהכל יסיים לטעון) ניצול המעבד עומד על המינימום (0-1) אבל מספיק שרק אזיז את העבר כדי שיעלה ל 19-25 אחוז.

זה לא נראה לי נורמלי.

בעיה שניה, טמפרטורה.

אחרי שראיתי שבמצב מנוחה חום המעבד שלי הוא 51-53 ניקיתי את כל המארז, המאווררים וגופי הקירור (עושה את זה אחת לכמה חודשים).

הטמפרטורה ירדה לכ 48-51 שלדעתי זה עדיין לא מספיק למחשב ללא OC.

מכיוון שאת המשחה התרמית מרחו לי ממש ממש מזמן החלטתי למשחה חדשה ולמרוח משהו "טרי" יותר.

ניקיתי ע"פ המדריך באתר, מרחתי את ה ARCTIC COOLING MX-2 כמו שהוסבר.

לאחר שסיימתי רציתי לבדוק עם כמה שפחות מאמץ ובדקתי דרך הביוס (השארתי שם דלוק כחצי שעה בערך).

להפתעתי הטובה הטמפ ירדה לכ 30+- מעלות אך לאחר שהעברתי את המחשב לחדרי, חיברתי הכל ובדקתי שוב הטמפ' עלתה בחזרה לאיזור ה 43 מעלות

גם עכשיו הטמפ' בזמן מנוחה היא כ 43-45 ע"פ הביוס, core temp ו OCCT ובזמן בדיקת מאמז של כשעה יש peak לאיזור ה 65+

זה נראה לי די גבוה בשביל מחשב לל OC. בעיקר הקפיצה החדה מ 30 ל 43

אגב, החדר שלי ממוזג וקריר יותר מהסלון בו עשיתי כל התהליך ככה שטמ"פ לא השפיעה לרעה, אפילו הייתה אמורה לעזור.

מה אתם אומרים?

פרטים על המערכת אפשר לראות בצד.

פירוט על האוורור של המארז בנוסף למה שרשום:

מארז P180

4 מאווררים NOCTUA NF-S12B-FLX 120mm

2 דופים החוצה (1 עילי 1 אחורי "מול" המעבד)

1 דוחף פנימה מקדימה ועוד אחד בחלק התחתון של המארז שאני לא זוכר לאיזה כיוון הוא עובד. נראה לי פנימה. הגיוני.

בנוסף למאוור של הביג טייפון שיש על ה TRUE הוספתי עוד 120מ"מ לצורך הבדיקה מהצד השני (שניהם לאותו כיוון <---cpu<--- )

כל המאוורים במארז עובדים על 900/1200 RPM אך גם כשהעלתי את כולם למקס שזה 1200 לכולם ו 1800 לביג טייפון לא היה שיפור משמעותי.

אני לא מבין בתחום אז אני מקווה שכל ברבורי השכל האלה הגיונייים. אם צריך עוד פרטים אשמח לספק.

תודה רבה מראש! :xyxthumbs:

פורסם

כמה דברים:

ביוס זה מאמץ קל..ולכן הטמפ' שם תהיה גבוה ביחס למנוחה במערכת ההפעלה..מה שכן ובגלל מדידית הטמפ' הבעייתית..

מרבית הביוסים מקשים להציג טמפ' נכונה...בכל הנוגע למעבדי C2D והאלה (החברות תיקנו את זה בביוסים חדשים)..

ולכן בצע בדיקת טמפ' עם REAL TEMP בלבד..

לגבי המאוורר שמותקן על ההיטסינק (TRUE) איזה מאוורר נוסף ניסת להתקין ? שכן קיים הסיכוי ששיוני מאוורר יתרום יותר..

הטמפ' שלך לא חריגות..שכן חם מאוד בימים האלו..החדר של ממוזג ? מה הטמפ' בחדר ?

ניסת לרענן מחשה טרמית ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים