עבור לתוכן

ח"כ גפני: לא נכבד פסקי דין שנוגדים דעת תורה

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3906149,00.html

קשה לי מאוד כשאדם מתבטא כך, ובמיוחד כשהוא חבר כנסת!

מה אתם חושבים על העניין?

עריכה: כמובן שהטיעונים של ח"כ הדתיים/חרדים שקראו לא לציית לפסיקת בג"ץ טיפשיות לחלוטין, טענה כמו "במדינות אחרות בזמנים אחרים היו מכניסים יהודים חרדים עם פאות וזקן לכלא" לא רלוונטית, כי עצם כליאתם לא קשור לעדתם ולאמונתם (למרות שבעקיפין, יוצא שכך הדבר, אבל רק בגלל דעות גזעניות של החרדים). זה שקול לאמירה "בעבר, בתקופות אפלות, הלבנים היו הבוסים של השחורים". זה אומר שלבן לא יכול להיות בוס בחברה בה עובדים אנשים כהי עור? ברור שלא...

אני אישית בעד להכניס ח"כ שקורא לאי-ציות לחוק לכלא, לתקופה של לפחות שנה. אסור שדבר כזה יקרה, במיוחד במדינה לא יציבה פוליטית כמו ישראל.

פורסם

הח"כ הלא נכבד שכח שהרבנים החרדים הפחדנים ברחו בזמן השואה והשאירו את חסידיהם למות, בדיוק כמו עכשיו כאשר גפני אינו מקריב את עצמו ומתפטר או שובת רעב אלא עושה פרובוקציות ונותן להורים של הילדים האומללים להישלח לכלא.

פורסם

האמת שבכך באמת מתבטאת צביעות חסרת הרסן של הימין בנושא הזה.

מצד אחד, חנין זועבי(שאני מתנגד לפעולותיה ולדעתי יש להעמידה לדין בעוון בגידה בעת מלחמה) הותקפה במליאת הכנסת כמעט בכח פיזי ע"י חברי כנסת מהימין וימין-מרכז.

אבל כשבאים חברי כנסת מיהדות התורה ואומרים דברים דומים לזועבי וחבריה, רק מהצד השני של המתרס(הצד היהודי) אף אחד אינו פוצה פה.

לדעתי האישית, החרדים במדינה חותרים תחת שילטונה הדמוקרטי והקיומי לא פחות מחברי הכנסת הערבים.

לכן, יש להתייחס אליהם לכאלו על כל המשתמע מכך.

פורסם

האמת שבכך באמת מתבטאת צביעות חסרת הרסן של הימין בנושא הזה.

מצד אחד, חנין זועבי(שאני מתנגד לפעולותיה ולדעתי יש להעמידה לדין בעוון בגידה בעת מלחמה) הותקפה במליאת הכנסת כמעט בכח פיזי ע"י חברי כנסת מהימין וימין-מרכז.

אבל כשבאים חברי כנסת מיהדות התורה ואומרים דברים דומים לזועבי וחבריה, רק מהצד השני של המתרס(הצד היהודי) אף אחד אינו פוצה פה.

לדעתי האישית, החרדים במדינה חותרים תחת שילטונה הדמוקרטי והקיומי לא פחות מחברי הכנסת הערבים.

לכן, יש להתייחס אליהם לכאלו על כל המשתמע מכך.

איזה צביעות בדיוק? אל תשייך את זה לימין-שמאל. שייך את זה לויכוח בין יהודים משיחיים מסוכנים לבין היהודים השפויים והנורמלים. אני ימני ומוחה על העוולה,כנ"ל גם כל חבריי הימניים,ואנחנו לא לבד במערכה.

פורסם
  • מחבר

לדעתי מדיניות היד הכבולה של המשטרה, כשמדובר בהפגנות של חרדים, בעייתית מאוד ואני מקווה שלא רחוק היום שיפעילו נגדם נשק ממשי לפיזור הפגנות, כדורי גומי וכו'...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3906265,00.html

אני עוד שנייה מת פה מרוב צחוק, תראו את הסוף של הסרטון. "צריך להביא לפה כוחות של האיחוד האירופי, שישמרו על הסדר..."

אז מילא שחרדי, שיוצר את המהומה והבלגן, אומר את זה. אבל בחיאת, אין גבול לטמטום האנושי?

פורסם

שייכנס לכלא גם הוא. בג"ץ צריך לפסוק שחבר כנסת שמסרב לחוק בג"ץ, ייכנס לכלא עם עונש מוגבר על מנת יראו וייראו.

נו באמת, אלה האנשים שמייצגים את האזרחים במדינה הזו! הם צריכים להיות דוגמא למופת!

פורסם

איזה צביעות בדיוק? אל תשייך את זה לימין-שמאל. שייך את זה לויכוח בין יהודים משיחיים מסוכנים לבין היהודים השפויים והנורמלים. אני ימני ומוחה על העוולה,כנ"ל גם כל חבריי הימניים,ואנחנו לא לבד במערכה.

בלי לשייך את זה לימין ושמאל, מפלגות כמו "האיחוד הלאומי" ו"ישראל ביתנו",

לא מתנגדות לחתירה תחת המשטר הדמוקרטי בישראל, כאשר מדובר ביהודים.

אך כאשר מדובר בערבים, All hell breaks loose.

לדעתי, הצדדים צריכים לקבל יחס שווה בפני החוק וחברי הכנסת.

פורסם

^^

+1

פורסם
  • מחבר

חבל שלבני התעקשה להיות ראש ממשלה או להישאר בחוץ. אם היא לא הייתה מתעקשת על שטויות, אפשר היה להקים ממשלה בלי הדתיים/החרדים או ממשלה שבה יש להם הרבה פחות כוח.

פורסם

בלי לשייך את זה לימין ושמאל, מפלגות כמו "האיחוד הלאומי" ו"ישראל ביתנו",

לא מתנגדות לחתירה תחת המשטר הדמוקרטי בישראל, כאשר מדובר ביהודים.

אך כאשר מדובר בערבים, All hell breaks loose.

לדעתי, הצדדים צריכים לקבל יחס שווה בפני החוק וחברי הכנסת.

ומדוע אתה חושב שיש לי בעיה עם אזרחי ישראל הערבים? יש לי בעיה איתם כשהם מסרבים לשרת בצבא או לחלופין לעשות שירות לאומי,לעודד טרור ולשמש סוכנים זרים ולהלל את מחרבי ישראל.

אם הם היו מתנהגים כמו אזרחים הגונים,שומרי חוק ומוסר,לא בונים בנייה לא חוקית ולא מתחמקים מתשלום מיסים ולא עושים את כל הרעות חולות דלעיל לא היה לי שום בעיה איתם.

TAZER,לבני היא פיסת טינופת. היא סירבה כי היא פחדה מהאחריות,ולמרות שהוצע לה היא העדיפה להיות צדקנית שמבקרת את הממשלה מהאופזיציה,כי זה הכי קל לבקר במקום לעשות. חוץ מזה לבני חורגת הרבה יותר שמאלה מהמרכז המתון,שלא תשלה אותך.

פורסם

שייכנס לכלא גם הוא. בג"ץ צריך לפסוק שחבר כנסת שמסרב לחוק בג"ץ, ייכנס לכלא עם עונש מוגבר על מנת יראו וייראו.

נו באמת, אלה האנשים שמייצגים את האזרחים במדינה הזו! הם צריכים להיות דוגמא למופת!

צריך לדעת לשים את הגבול בין מערכת משפט חזקה לבין שליטה של בתי המשפט.

בג"ץ אינו יכול לחוקק חוקים (טוב, חקיקה משפטית - אבל הכנסת יכולה לחוקק חוק משלה ובכך לבטל את זה) ובית המשפט אינו יכול להעמיד לדין אדם על דעת עצמו - בשביל זה צריכה פרקליטות המדינה להגיש כתב אישום (ולבית המשפט גם אין סמכות להוסיף/להחמיר סעיפים קיימים אלא רק להפך), ומעבר לזה, זה בכלל תחום של בית המשפט ולא בג"ץ.

את ח"כ גפני ושאר החכי"ם שקוראים להתעלמות מהצו המשטרה צריכה לחקור ובמידה והיא תמצא שיש מקום להעמידם לדין - להסיר את חסינותם ולעשות זאת.

פורסם

המדינה, ואנחנו כאזרחיה, הולכים בקרוב מאוד לאכול את הדייסה אותה בישלנו.

בעזרת חקיקה ותקינה אוהדות וחסרות היגיון מוסרי, כלכלי וביטחוני נתנו למנהיגי החרדים הקיצונים לא רק אצבע אלא את כל היד.

וכך הם התחזקו עד כי עכשיו, על מנת למנוע גסיסה, אנו חייבים לא רק להפסיק להושיט את היד, אלא לכרות את הזרוע.

שלא יבלבלו לכם בשכל - המצב עם החרדים היה טוב בהרבה בשנות ה70 החביבות - חרדים מסוגלים לשרת בצבא וחרדים מסוגלים לעבוד ולא להוות נטל על אלפי משפחות עובדות. וחרדים מסוגלים גם לקבל גזר דין במדינה שבזכותה הם בחיים. אבל במשך עשרות השנים האחרונות לא עשינו כלום ולהפך, רק עודדנו את ההתנהגות הרעה.

אפשר להתפלא כאשר בריון שרק היה "משאיל" קצת כסף מחלשים - מקבל עידוד למעשיו אלו - הופך למרדן עד עדי חירוף הנפש אפילו כלפי אותם אלו שחננו ועודדו אותו?

אין לי בעיה עם אורח חייהם. אין לי בעיה שהם רוצים לחיות בינם לבין עצמם ומכריחים עצמם לגטאות שלהם. יש לי בעיה כאשר הם עושים זאת על חשבוני.

על האמיש בארה"ב אפילו החרדים היו אומרים שהם פרימטיבים - אך לפחות אין הם דורשים דבר מהמדינה מלבד הגנה בסיסית.

אי אפשר עוד כלכלית, לשאת אותם על גבנו.

אף פעם לא היה מוצדק מוסרית, לשאת אותם על גבנו.

ואת התוצאה אנו רואים עכשיו - בתאבון.

פורסם

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, הדגיש ש"אנחנו, הציבור החרדי, לא נכבד פסקי דין לא של ערכאה נמוכה ולא של עליון שתהיה נוגדת את דעת התורה.

אינני משפטן, אך לי זה נשמע כמו הסתה. בושה שח"כים מתבטאים בצורה כזו, ובושה עוד יותר גדולה, שאינם עומדים על כך לדין.

פורסם

ומדוע אתה חושב שיש לי בעיה עם אזרחי ישראל הערבים? יש לי בעיה איתם כשהם מסרבים לשרת בצבא או לחלופין לעשות שירות לאומי,לעודד טרור ולשמש סוכנים זרים ולהלל את מחרבי ישראל.

אם הם היו מתנהגים כמו אזרחים הגונים,שומרי חוק ומוסר,לא בונים בנייה לא חוקית ולא מתחמקים מתשלום מיסים ולא עושים את כל הרעות חולות דלעיל לא היה לי שום בעיה איתם.

לא מעניין אותי אם יש לך בעיה עם ערבים או לא, לא מעניין אותי מה דעתך על אזרחים ערבים או חרדים.

מה שאני מבקש בסה"כ שהחרדים ייהדפו ע"י כוחות הבטחון בצורה אגרסיבית ביותר בעת ההתפרעויות שלהם

ולא יקבלו הנחות בגלל שהם "מתפללים בשביל כולנו".

כשחרדי קורא לשוטר מג"ב נאצי, שייקבל נבוט בראש ורימון עשן לבטן בדיוק כמו שמפגין בבליעין ונעלין מקבל.

עכשיו עוד דבר שאתה ממשיך לפספס זה שאני מסכים עם התגובה של כוחות הבטחון להפגנות בבליעין,

אני פשוט לא מבין למה כאשר מדובר במתנחלים או דוסים, התגובה מתונה בהרבה.

הרי מדובר בבדיוק אותם פורעי החוק, חתרנים תחת המשטר הציוני-דמוקרטי בישראל, למה הם לא מקבלים את אותו היחס?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים