עבור לתוכן

הבדלים בין חיבור עם ובלי חייגן

Featured Replies

פורסם

הבנתי שיש 2 הבדלים גדולים בין החיבורים:

1) ללא חייגן, האינטרנט מתחבר מחדש לאחר ניתוקים למיניהם מה שגורם להורדות להימשך במקום להתקע.

2) IP קבוע (לפחות לתקופה של מס' שבועות)

השאלה היא, האם אלה ייתרונות משמעותיים?

1) אין איזה תוכנה / סקריפט / חייגן שהוא לא הדיפולטי של windows שמזהה שנפל החיבור ומנסה להתחבר שוב?

2) האם מהירויות ההורדה עם כתובת IP קבועה גבוהות יותר בצורה משמעותית?

תודה על התשובות

פורסם

משועמם, סתם שאלה... איזה תשתית וספק אינטרנט יש לך?

פורסם
  • מחבר

כרגע אין לי כי עברתי דירה. לכן אני מתייעץ אתכם כדי להחליט מה עדיף.

בעבר, הייתי בנטוויזן עם תשתית של בזק. עם חייגן מן הסתם.

ד"א, למה שאלת?

פורסם

פשוט יש לי תשתית של הוט וספק 013 נטוויז'ן, הזכרת את העניין של הורדות נתקעות ואני בדיוק חווה בעיות כאלו. אני מנסה לפתור את העניין כבר שבועות ולא מצליח. אבל כנראה שזאת רק בעיה עם הראוטר מכיוון שאם אני מחבר את המתאם שיחות שלי ישירות למחשב הכל עובד. התקשרתי לתמיכה של NETGEAR (הראוטר שלי) ואמרו לי שיש לראוטרים של NETGEAR בעיות עם חיבור עם חייגן, ומכיוון שאני מחובר עם חייגן בקשתי להחליף לחיבור בלי חייגן אבל זה לא עזר...

חשבתי אולי גם אנשים אחרים חווים בעיות כאלו...

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכוון להתחבר דרך ראוטר, אבל השאלה היא אם אין תוכנת צד שלישי שיכולה לגלות שחיבור האינטרנט נפל ולהפעיל את החייגן. אם יש כזו, לחיבור ללא חייגן אין יתרונות (חוץ מ IP קבוע, שעדיין לא הבנתי מדוע הוא טוב יותר).

פורסם

פשוט יש לי תשתית של הוט וספק 013 נטוויז'ן, הזכרת את העניין של הורדות נתקעות ואני בדיוק חווה בעיות כאלו. אני מנסה לפתור את העניין כבר שבועות ולא מצליח. אבל כנראה שזאת רק בעיה עם הראוטר מכיוון שאם אני מחבר את המתאם שיחות שלי ישירות למחשב הכל עובד. התקשרתי לתמיכה של NETGEAR (הראוטר שלי) ואמרו לי שיש לראוטרים של NETGEAR בעיות עם חיבור עם חייגן, ומכיוון שאני מחובר עם חייגן בקשתי להחליף לחיבור בלי חייגן אבל זה לא עזר...

חשבתי אולי גם אנשים אחרים חווים בעיות כאלו...

1.תשדרג לגירסת הקושחה החדשה ביותר.אתה יכול לפנות עם הבעיה ל-Netgear העולמית.

לי יש את אותו חיבור כמו שלך בדיוק(הוט+013),עם ראוטר של Edimax,ורק אחרי קבלת קושחה חדשה,(אחת שאפילו לא הייתה באתר של Edimax העולמית,ומקבלים אותה רק במייל),ורק זו פתרה לי את בעיית הניתוקים.

2.תוודא ב-013 שהראוטר שלך "שקוף",כלומר נמצא בתוך ה-DMZ של מתאם השיחות,כך שהראוטר אינו מושפע מה-Firewall של מתאם השיחות.

בהצלחה,

יוחאי.

פורסם

ל-IP קבוע אין יתרונות. אם כבר, זה רק חיסרון.

אם רוצים להתחבר למחשב בעל IP דינמי מרחוק, למשל להתחבר למחשב בבית ממקום אחר,

אפשר להשתמש בשירותים כמו dyndns או no-ip

פורסם

^^

למה סתם להגיד.

במקרה וראוטר לא תומך בחיבור מסויים (pptp/l2tp/ppoe) חיבור ללא חייגן יאפשר לך להתחבר במקום להחליף ציוד.

ואם להיות קטנוני, שיפור בזמן תגובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים