עבור לתוכן

Microlab Solo 7c - חוות דעת וכמה שאלות

Featured Replies

פורסם

אם אפשר לשאול כיצד ביצעת את ה-Burn In?

פשוט יש לי את אותו זוג והתעניינתי לדעת

טכניקה מקובלת - תהפוך את הפולריות של אחד הרמקולים, תעמיד אותם זה מול זה (לא זוכר בדיוק מה המרחק המומלץ) ותפעיל אותם בווליום בינוני-גבוהה למשך 2-3 ימים...

טכניקה אחרת - פשוט תשתמש בהם וה-burn-in יעשה מעצמו בתוך כחודש של האזנה בתדירות סבירה.

פורסם
  • מחבר

טוב, עדכון...

Break in; מיתוס או לא מיתוס,

אבל אחרי כבר בערך איזה 30 שעות של Break-in (או יותר) אני כבר יכול להגיד שאני פשוט מוקסם מהרמקולים בצורה שעד היום לא הייתי מוקסם משום כלי אודיו למינו עד היום.

אני עדיין מתקשה להאמין שרמקולי מולטימדיה שעוד כוללים מגבר פנימי וכל השאר שהם כוללים פשוט נשמעים ככה.

לא מזמן שמעתי מערכת סטריאו יקרה (כזו שכוללת 2 רמקולים פאסיביים ומגבר) ואני חייב לומר שזה פשוט משתווה אם לא יותר.

הסאונד, שקודם נשמע לי בהיר, חסר באס, מת, לא מפורט בכלל ובעיקר חנוק נשמע לי עכשיו כמו סאונד עלית שהייתי משלם בעתיד אלפים בשבילו.

שוב, מיתוס או לא מיתוס, ההבדלים מאוד משמעותיים לאוזן, כמו הפירוט שפשוט לא היה פה קודם.

הסאונד והבמה של Don't Stop Me Now של קווין, שנשמעו מזוייפים וחנוקים כל כך קודם, נשמעים כל כך אמיתיים עכשיו כאילו אני נמצא באולפן ברגע שבו השיר הזה הוקלט. יש כמה שירים שאני שומע שפשוט עמוסים בפרטים שכל דבר ששמעתי דרכו פשוט לא ידע איך לזרוק ולהתמודד עם כמות הפרטים- הרמקולים פשוט מעבירים את הכל בלי בעיה כך שניתן להאזין לכל הפרטים בלי לפספס דבר או לגרום לסאונד להשמע צעקני מדי.

אני חייב לציין, רמקולים אודיופיליים לגמרי. סאונד רפרנס אמיתי.

ואני גם חייב להעיר נקודה חשובה- הרמקולים עדיין לא ממוקמים בצורה הנכונה, עדיין לא מחוברים עם כבל ארוך ואיכותי יותר (למרות שהחלפתי אתמול כבל RCA לאחד איכותי יותר).

ואגב, הרמקולים מחוברים ישירות ל ASUS Xonar Essence STX שלי- למבינים יותר בעניין, האם ה-STX עושים עבודה טובה ומנצלים באופן מלא את הרמקולים? (הכרטיס קול הזה ידוע בעיקר כעילוי כשמדובר באוזניות והגברת אוזניות, על רמקולים לא כל כך שמעתי עד כה)

אנטולי, הייתי רוצה לדעת כמה זמן break-in נתת להם בביקורת? ה-30 שעות יספיקו או שיש עוד למה לצפות בסאונד?

פורסם

אחלה רשמים, הייתי שמח לשמוע אותם בהשוואה לA5 שלי כי מהSOLO 6 לא הייתי מרוצה בעליל, מאוד דומה למה שרשמת לפני הBreak-in.

הכרטיס שלך מצויין, ויותר מכך עם רמקולים ברמה הזו, ואין סיבה שהוא יהיה טוב עם אוזניות ולא עם רמקולים. מעגל ההמרה ושלב היציאה הם אותו הדבר, ההבדל הוא שבדרך לאוזניות האות עובד דרך מעגל הגברה נוסף (שהוא דיגטלי אאל"ט).

אגב, אם אתה עושה השוואה ל"מערכת סטריאו יקרה" כדאי שתציין על מה מדובר כך שאפשר לקבל מושג כלשהוא על גודל ההישג.

פורסם
  • מחבר

^ אין לי מושג מה דגם המערכת.

בכל אופן, עדכון.

קניתי כבל יותר ארוך מהום סנטר (6.5 מטר) ומיקמתי את הרמקולים בצורה חדשה, שאני לא כל כך בטוח אם היא מומלצת- כל רמקול ממוקם במרחק מטר אחד מהאוזן שלי, ישירות אל האוזן (כמו אוזניות). ואני לא יודע, זה מרגיש שמשהו חסר פתאום. אני תוהה אם זו האקטוסטיקה או שהכבל שקניתי פשוט פחות איכותי מזה שהשתמשתי בו.

בנוגע לאקוסטיקה, העלתי תמונה שמדגימה את הסידור שעשיתי עם הרמקולים אם זה לא היה ברור מהטקסט.

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא טוב, צריך למקם אותם מקדימה בזוית אלייך. בצורה ששמת אותם יש המון החזרות מהקירות שמפריעות לסאונד ויש גם קושי עצום לייצר במה.

פורסם
  • מחבר

עדכון- הצלחתי לסדר פחות או יותר את הרמקולים בצורה המקובלת.

העניין הוא שהסאונד עדיין נשמע פחות טוב וזה מרגיש מאוד שהפירוט נפגע- יש סיכוי שהעניין נובע מהכבל החדש שאולי הרבה פחות איכותי?

פורסם

קשה לי להאמין שהכבל עושה הבדל כזה גדול, אלא אם מדובר על כבל לא תקין או באיכות נוראה בצורה קיצונית.

פורסם

מרחק של 6.5 מטרים עשוי להיות גבולי אם הכבל דקיק במיוחד. לאורך כזה מומלץ קוטר של לפחות 16G (שווה ערך ל-1.3 מ"מ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים