עבור לתוכן

Microlab Solo 7c - חוות דעת וכמה שאלות

Featured Replies

פורסם

עריכה- לכל המגיעים מגוגל\ממקום אחר שקוראים את הת'רד הנ"ל, נא לעקוב אחר העדכונים שלי בהמשך הת'רד בנוסף, שמסכמים באופן ברור יותר את האיכות של הרמקולים. (ספויילר קטן- הקטע עם המאוכזב לא לגמרי תקף אחרי שנה שיש לי אותם)

אחרי הרבה קריאת ביקורות (מסע שהתחיל מהביקורת המצויינת שמפורסמת פה) וחקירה על הדגם החלטתי שזה דגם הסטריאו בשבילי, ואתמול קניתי אותו סוף-סוף.

בחרתי בסולו 7 לעומת 6 כי אני מעוניין בתוספת באס וברמקולים שאמורים ליהיות רחוקים אחד מהשני (מה שאגב הכבל שכלול עם זה לא מאפשר כל כך. וזה מבאס כי צריך לקנות מאריך נורמלי) ובאפשרות למלא חדר גדול יותר.

אז ככה... חיברתי את הרמקולים ל Xonar Essence STX שלי, לאחר הקשבה של כשעה בערך...

אני גם מודהם וגם מאוכזב בחפיפה אחת.

הסאונד- נתחיל מהעובדה שהוא סאונד מאוזן, נעים ונקי להפליא. פשוט תענוג להקשיב לשירים.

סאונד שלגמרי לא ציפיתי לשמוע מרמקולים ובטח לא ברמת המחיר הזו. מה שגם לא שמעתי צליל מאוזן כזה משום רמקול או אוזניה, חוץ מה-K701 שלי, שרק לצורך ההדגשה, נחשבות אוזניות ברמה מאוד גבוהה.

שמתי לב שהתחום שבו הם הכי יוצאים איתו החוצה זה ז'אנרים קלאסיים ורכים יחסית כמו רוק קלאסי או מוסיקה קלאסית, פופ וג'אז, ולמרבה ההפתעה דווקא מרעידים את כל החדר כשמדובר ברוק, גם רוק כבד. כל העובדות האלו שמחו אותי.

המערכת נשמעת כמו מערכת סטריאו אמיתית, ששוב, קשה להאמין שאפשר להשיג במחיר של 900 ש"ח.

עכשיו לעובדות בסאונד שאני מאוכזב מהן. נתחיל מהבולטות הלא הן הפירוט והשקיפות של הרמקולים האלו.

אולי היו לי ציפיות גבוהות מדי, אבל הרמקולים לא מפורטים כל כך כמו שהם מצטיירים בביקורות, שם מבקרים אפילו ייעדו אותם להקלטה וקראו להם מוניטורים.

שמעתי פירוט הרבה יותר טוב ב-K701 שלי שאפילו לא מוגברות כמעט. ממש אי אפשר לשים לב לפרטים קטנים והם מחסירים הרבה מהם כמו שהכרתי אותם בשירים שלי.

בנוסף, זה מרגיש שפעמים רבות הבאס פשוט בולע את הפרטים.

דבר מאכזב נוסף זה שבסאונד שאכזבו אותי זה שבתדרי הביניים הסאונד מרגיש ממש חנוק ובמיוחד עמום ולא ברור בצורה באסית שאופיינית לרמקולים זולים, במיוחד בטרבל.

עכשיו, בניגוד למה שנאמר בביקורות- הבאס דווקא מספק ויורד מספיק נמוך לדעתי. כמובן שאפשר יותר, אבל אני לא חלמתי לקבל שומדבר כזה במחיר של 900 ש"ח. :)

לסיכום- אני מניח שבעית החנק והעמימות תפתר אחרי כמה שעות של Burn-in,

אבל קשה להאמין שזה יעשה משהו לפירוט, נקודה שנשארת מאכזבת מבחינתי.

אגב, משחק עם הבאס והטרבל לא עשה הרבה פלאים (האמנם גם לא גרע) והחזרתי הכל לברירת מחדל.

בנוגע ל-Burn in השאלה שלי היא כמה שעות מומלץ להריץ את הרמקולים האלו, ועם איזה סוג של מוסיקה הייתם ממליצים ועל איזה ווליום?

אגב, בנוגע למיקום, הרמקולים ממוקמים בערך 1.5 מטר אחד מהשני (שוב, הכבל לא מאפשר יותר), בצורה ששניהם מכוונים במלוכסן אלי.

יש לכם הצעות מיקום אחרות?

תודה למגיבים.

פורסם

לדעתי הבעיות שלך נובעות ממיקום לא נכון

נסה למקם אותם שוב אולי יותר קרובים אחד לשני ויותר קרובים אליך או יותר רחוקים

בדוק שהטיוטר הוא בגובה האוזן שלך שאתה מאזין ושהם מופנים אליך בצורת משולש

monitorplacement-01.jpg

פורסם
  • מחבר

התצורה הזו מאוד בעייתית בהתחשב באיך שהמחשב שלי ממוקם והכבל הקצר.

אני חושב שזה יתאפשר ברגע שיהיה לי כבל ארוך יותר.

תודה. :)

פורסם

לגבי זה ש-burn-in יעזור לרמקולים שלך - רק שתדע שיש דיווחים מבוססי נתונים ש-burn-in הוא מיתוס גם ברמקולים. אין דיווחים מבוססים נגדיים - רק התרשמויות סוביקטיביות...

חלק מבעיות "המחנק" עשויות להפתר על ידי מיקום אופטימלי יותר של הרמקולים, הרחקה מהקיר במידת הצורך, הגבהה במידת הצורך.

לא הוגן גם להשוות את הסולו ל-K701 בסעיף הפירוט. אוזניות טובות יתנו פירוט עדיף בהרבה על רמקולים במחיר מקביל (ואפילו רמקלים יקרים בהרבה). זאת ועוד - עם אוזניות יש נטייה לשמוע בוליום גבוה יותר, מה שמשפיע מאוד על ההתרשמות מהמוזיקה.

פורסם

תתחיל בלקנות כבל איכותי הוא יכול להשפיע מאוד כי יכול להיות שחלק מהאות נבלע בתוך הכבל המקורי (הבנתי שהוא לא מאוד איכותי)

תסדר אותם בצורה אופטימלית מבחינת גובה ומרחק מהקיר ואחד מהשני בצורת משולש כמו שנאמר מקודם

ואז תקבל התרשמות סופית ממה הם

באיזה מרחק אתה יושב מהם?

אשמח לשמוע תגובה לאחר התרשמות סופית כי אלו רמקולים שמעניינים אותי מאוד

פורסם
  • מחבר

עדכון- טוב, אחרי burn-in של בערך 5 שעות או מה שזה לא יהיה אני חייב לומר שאני מורשם בטירוף מהרמקולים.

fungiman, אשמח לראות קשור בנוגע לטענה- הרבה אנשים השוו מערכות\אוזניות חדשות לאותו הדגם אחרי burn-in ודיווחו על שינוי.

ללא מיקום אחר אני יכול להרגיש שיפור מדהים בסאונד שעכשיו מדוייק ומאוזן להפליא.

כל צליל נשמע כל כך אמיתי, ההפרדת צלילים גבוהה ואני חייב לומר שהפירוט, שמשום מה קודם לא היה פה, פשוט פורח עכשיו.

אני שומע הרבה מאוד פרטים שאפילו עם ה-K701 בינתיים לא זכיתי לשמוע. (לא ניתן להעיד לרעת K701 האמנם, אלו לא מוגברות כל כך טוב)

אבל אני חושב שעדיין כדאי לנסות את שאר האפשרויות, כמו כבל יותר איכותי כמו שאתה אמרת למעלה ודרכי מיקום.

אגב, זה נורמלי שבאזור חצי הסקאלה של הווליום זה יתחיל ליהיות כבר די מלא הפרעות?

פורסם

מאמר של אדם שהתקין רמקולים באולמות קולנוע והשוואה נתונים שלהם כשהם היו חדשים ולאחר תקופה - ההבדלים היו זניחים עד לא קיימים. אני אחפש את הקישורית ואפרסם פה. יש מספר מאמרים נוספים שמבקרים את העניין הזה. נושא ה-burn-in מאוד בעייתי כאשר למעשה אין שום הוכחה לקיום התופעה וכל הדיווחים על "שיפור" הם סובייקטיביים לחלוטין (אתה מתרגל לרמקול או לחילופין משכנע את עצמך שיש שיפור מבחינת אפקט פלצבו). אני חייב לציין שאישית לא הרגשתי שום שיפור עם ה-L7 שלי גם לאחר האזנה ממושכת וכך גם עם האוזניות שלי (SR80) והרמקולים למחשב (T20).

בכל מקרה - אם אתה מרגיש שיפור ונהנה מהרמקולים (מבלי שבזבזת עוד כסף) - זה מה שחשוב.

פורסם
  • מחבר

ומה עם הבדיקות והתוצאות הסותרות?

דעתי היא שיש דגמים מסויימים שדורשים burn-in וכאלו שלא...

וכן, זה משמח. :)

פורסם

כידוע, תחום האודיופיליה שופע בבולשיט מכאן ועד בנגקוק.

יש הרבה תחומים שגומרים עליהם את ההלל מבלי שיש ולו עדות אחת אוביקטיבית לתועלת שבהם (אם יש לך, אני אשמח לראות מאמר אוביקטיבי שתומך בזה).

לפחות burn-in לא עולה לך כסף כצרכן, אם כי יש כאלו שטוענים שמדובר בתירוץ שיווקי שנועד לגרום לך לחשוב שמוצר שנשמע בינוני כחדש עומד להשתפר...

פורסם

כפי שרשמתי בביקורת, יש להם יתרונות ויש להם חסרונות. לדעתי אם יושבים פחות ממטר וחצי או שניים מכל אחד מהרמקולים הם לא באמת מנוצלים. למעשה, במרחקים הללו ה-Solo6 עדיפים ברוב הדברים, מלבד אולי כמות הבאס.

בנוגע לבאס, הוא בהחלט טוב ביחס למחיר, בעיקר עם כרטיסי קול בסיסיים יחסית שיש להם תמיד באס שמן ולא מפורט.

ואגב, השוואה ל-K701 לדעתי מיותרת, מדובר על 2 מוצרים עם הבדלים עצומים בינהם. קשה להשוות אוזניות שעולות פי 2 מהרמקולים לפחות, באספקט כמו פירוט שבו לאוזניות יש ייתרון גם על רמקולים יקרים יותר פי 2.

פורסם
  • מחבר

למען האמת, עכשיו הרמקולים משתווים בפירוט שלהם ל-K701 שלי פחות או יותר (לפעמים פחות, ולפעמים אפילו יותר- וזה קורה הרבה).

וזה מעולה מבחינתי כי כל מה שצריך ליהיות בשיר נמצא שם באופן מדהים. עכשיו זו רמת הפירוט שציפיתי לה מרמקולים במחיר ומרמקולים ברמה גבוהה בכלל. (בפירוט אין מה להשוות, לכל אוזניה ברמה גבוהה ועם הsetup הנכון יש יתרון ענק פה על כל רמקול, במיוחד ה-K701 שאני בטוח שברגע שיהיה לי את הכסף למגבר עלית בשבילן אני אקבל את פירוט חלומותיי)

כמו שאמרתי ה-K701 שלי לא מוגברות היטב. בכל אופן, גם מבחינת סאונד, כשהרמקולים על הטרבל\באס הברירת מחדל, הוא מאוד דומה לסאונד של ה-K701 שלי- אבל אני בוחר לשים את הבאס על 3. (הטרבל מושלם מבחינתי, לא נוגע)

בנוגע לשאלת המיקום, עד שיהיה לי כבל מספיק ארוך לצערי לא אוכל למקם את הסולו 7 בצורה שמגיעה להם- כרגע אני יושב בערך ברבע מטר מכל אחד מהם...

אגב, נקודה נוספת ששכחתי להזכיר- הטבעיות של הרמקולים האלו פנומנאלית: הרבה מאוד פעמים אני מסובב את הראש לצד מתוך רפלקס כשאני שומע אפקט אמיתי כלשהו שבוקע מתוך הרמקולים. וכל כלי נגינה פשוט נשמע בדיוק כמו שהוא אמור להשמע במציאות, בעיקר מצילתיים.

פורסם

אהלן OReeh

אם אפשר לשאול כיצד ביצעת את ה-Burn In?

פשוט יש לי את אותו זוג והתעניינתי לדעת

פורסם
  • מחבר

לא משהו מיוחד, סתם כמה זמן של הפעלה עם שירים

פורסם

עם כל הכבוד ל-Solo. אם יש לך ב-K701 פירוט זהה, אז יש לך ממש בעיה של הגברה לאוזניות הללו. לא נתקלתי בשום אוזניות במחיר שלהן שלא מפורטות יותר מה-Solo.

כמובן שיכול להיות שאתה פשוט לא שומע עם תוכן שמצריך פירוט גבוה יותר.

פורסם
  • מחבר

אני מודע לבעית ההגברה- אם אתה זוכר את הת'רד האחרון שפתחתי...

בשבוע הבא אני כנראה אקפוץ לאבי יפה בירושלים לנסות את ה-K701 עם מגבר (בשביל לבדוק את התקינות שלהן בין היתר).

בכל אופן, הפירוט של הסולו ברמה ממש גבוהה, אז לא כל כך קשה לי להאמין.

אתה בעצמך ציינת בביקורת עד כמה רמת הפירוט שלהם טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים