עבור לתוכן

מכללה מול אוניברסיטה- האם זה עדיין רלוונטי כיום?

Featured Replies

פורסם

הלימודים קשים כי זה לימוד עצמי בעיקר, אבל רמת החומר נמוכה בהרבה מאונב', ואפילו מרוב המכללות.

מצד אחד המעסיקים רואים שאתה יכול ללמוד לבד ולהשקיע ללא מסגרת שכופה עליך את זה, אבל מצד שני רמת החומר שאתה לומד היא מאוד נמוכה יחסית.

*ממש לא מסכים איתך, אני לומד בפתוחה, ובמקרה יצא לי ללמוד מספר פעמים עם חברים ממכללת אריאל והבין תחומי, וכן גם מאונב' בר אילן ות"א, החומר שלומדים באריאל והבין תחומי קל יותר מהפתוחה (הדרישות מהסטודנטים נמוכות מהדרישות בפתוחה), החומר שלומדים באונב' בר אילן ות"א זהה לפתוחה.

הצעה שלי, לפני שאתה זורק דברים לאויר... אם אתה מכיר מישהו שלומד בפתוחה תשווה איתו את הרמה בעצמך.

*הניסיון שלי הוא ברמת הקורסים שנדרשים לתואר B.Sc.

• תגובות 72
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הבעיה היא שרוב מי שמתחיל ללמוד לתואר באוניברסיטה הפתוחה, לא מסיים.

פורסם

^^נכון, ככה עובדת השיטה של "הברירה הטבעית" הרבה סטודנטים כאלו אח"כ הולכים למכללה או אוניברסיטה סגורה, וכן מצליחים לסיים.

פורסם

וזה בידיוק הסיבה שמסתכלים עליך שונה אח"כ שאתה מחפש עבודה, מעריכים את הקושי שבללמוד לבד

אגב אני לא באמת חושב שאני יסיים תואר בפתוחה אבל אני לומד שם כי אני חייל ואני לא יכול ללמוד בשום צורה אחרת, הכוונה הכללית גם שלי היא להמשיך לטכניון ברגע שאני ישתחרר

פורסם

בפתוחה זה יותר עניין של ללמוד עצמאית ללא מסגרת מאשר ללמוד לבד. העברת החומר באוניברסיטאות בארץ היא כה גרועה, שרבים לומדים לבד בצורה זו או אחרת.

למי שאמר שהרמה בפתוחה נמוכה משל המכללות - שטויות במיץ גזר. ממה שראיתי היא אולי נמוכה קצת משל האוניברסיטאות, אך לא בהבדל משמעותי (לא מתקרב לפער שקיים בין אוניברסיטה למכללה).

אם להיות בוטה, רוב המעסיקים לא יסתכלו בכלל על יוצאי מכללות. על יוצאי הפתוחה יסתכלו, גם אם קצת אחרי בוגרי הטכניון, תל אביב, וכו'. כפי שנאמר, זה לא עניין של חיים או מוות. זה חשוב בעיקר להתחלה כאשר עדיין אין ניסיון ממשי.

פורסם

עצה לכל קוראי הת'רד הקצרים בזמן - תקשיבו ל-GGuyZ , הוא יודע על מה הוא מדבר

ברשותו אחדד רק עניין אחד:

אם להיות בוטה, רוב המעסיקים לא יסתכלו בכלל על יוצאי מכללות. על יוצאי הפתוחה יסתכלו, גם אם קצת אחרי בוגרי הטכניון, תל אביב, וכו'. כפי שנאמר, זה לא עניין של חיים או מוות. זה חשוב בעיקר להתחלה כאשר עדיין אין ניסיון ממשי.

יתכו וזהו המצב השכיח, אך יש גורמים נוספים

* יהיו מעסיקים שתמיד יסתכלו קודם כל על השכלה, ואז על נסיון

* יהיו מעסיקים שיעריכו תואר בפתוחה יותר מבאוניברסיטה רגילה (בגלל כל הסיפור של "ללמוד לבד" או לפחות בלי מסגרת כפי שציינת)

* יהיו מעסיקים שהם עצמם בוגרי מכללות (אם בכלל) ותואר משחק אצלם תפקיד קטן, פשוט כי הם לא יודעים להעריך את זה

לגבי הרמה, בתור בוגר תואר ראשון במתמטיקה עיונית באו"פ וסטודנט לתואר שני בת"א באותו מקצוע, אני יכול להגיד לכם שהרמה בפתוחה יפה מאד וכפי שנאמר כאן ספרי הפתוחה מומלצים פעמים רבות ע"י מרצים ומתרגלים בת"א. יתכן והרמה באוניברסיטאות מהשורה הראשונה כמו תל-אביב והעברית גבוהה משהו מהפתוחה בקורסים מסוימים (וזו לא בושה, שתי האחרונות ברמה בינלאומית גבוהה מאד) אבל אני מבטיח לכם שהפתוחה רחוקה מלהיות אחרונה ברשימת האוניברסיטאות בארץ, וודאי שלא באותה סקאלה של המכללות.[br]פורסם בתאריך: 18.06.2010 בשעה 03:38:13

רק בשביל הדיוק של הדברים

אנשים, הטכניון הוא ליגה משל עצמו בארץ ובעולם... התעודה שלהם הרבה יותר "אפקטיבית", תחשבו על זה בתור MIT של ישראל (וכן, זה המקבילה של הטכניון)

באותה מידה אני יכול להגיד שתל-אביב היא הארוורד של ישראל, או שהעברית היא ייל של ישראל. מישהו אמר ש MIT יותר טובה מייל ?

מה גם שהטכניון ידוע בעיקר בזכות הפקולטה להנדסה שבו. באשר למדעים מדויקים (מתמטיקה, פיזיקה, מדעי המחשב) העברית ות"א לא נופלות ממנו.

פורסם

מי שיכול להתקבל לאוניברסיטה שילך ללמוד באוניברסיטה. מי שלא יכול להתקבל לאוניברסיטה שילך ללמוד במכללה איכותית, יוציא את הציונים הכי גבוהים שיכול ויקווה לטוב. החיים לא שחור ולבן.

פורסם

לגבי הרמה, בתור בוגר תואר ראשון במתמטיקה עיונית באו"פ וסטודנט לתואר שני בת"א באותו מקצוע, אני יכול להגיד לכם שהרמה בפתוחה יפה מאד וכפי שנאמר כאן ספרי הפתוחה מומלצים פעמים רבות ע"י מרצים ומתרגלים בת"א.

אני מוריד את הכובע בפניך אם הצלחת לסיים תואר ראשון במתמטיקה באו"פ.בלי ציניות.

יש משהו ממש מעצבן לפעמים בקורסים למתמטיקה של הפתוחה.לפעמים הם מתעקשים ללמד הפוך מכולם.

זה מאד בולט באינפי א' וב' שלהם:הם מתחילים מפונקציות,ורק אח"כ,(באינפי ב'),מתחילים ללמד סדרות.

כמעט בכל אוניברסיטה ששמעתי עליה מלמדים את זה הפוך,שזה הרבה יותר פשוט ואינטואיטיבי.

אגב, משום-מה,דווקא הקורס באינפי ג' של הפתוחה,לעומת זאת,הוא מצויין.(לא מכיר אותו אבל חברים מתמטיקאים אמרו לי).

כנ"ל אלגברה לשנה ראשונה:גם הפוך.מכניסים חומר באלגברה א' ששייך בכלל לאלגברה ב':למשל דטרמיננטות.

בכל מקום אחר לומדים את זה רק באלגברה ב',עם הגדרה מסודרת ובניה של פונקצית הדטרמיננטה.

בפתוחה מתעקשים ללמד דטרמיננטות כבר באלגברה א',בלי להסביר מי זה,למה זה ומה זה.תוקעים לך

את ההגדרה בפרצוף,ללא פיתוח של הפונקציה,ואח"כ מוכיחים לך כל מיני משפטים שימושיים.מאד לא אינטואיטיבי

והרבה יותר מבלבל וקשה לזכור.

ויש עוד דברים,כמו ערכים עצמיים,או המרחב האוקלידי ה n ממדי,ששייכים לאלגברה ב' ומכניסים את זה לא'.

אני בטוח שזה בגלל שפעם,מזמן,לא היה קורס אלגברה ליניארית ב' באו"פ,ולכן הם השתדלו להכניס כמה שיותר

לאלגברה א'.אבל לא בא להם להתאמץ קצת ולשנות את הקורס הראשון.

אני מת לעשות תואר במתמטיקה,(לצערי עשיתי מזמן מזמן בכלכלה),ורק בגלל הקורסים האלו אני כנראה לא אלמד

בפתוחה,למרות שזה יכול להתאים לי יותר מבחינת צורת הלימודים.

לגבי לימודים באוניברסיטה לעומת מכללה,הרי שיש פנים לכאן ולכאן,אבל בגדול,ממה ששמעתי,המרצים במכללות

טובים בהרבה מאלו שבאוניברסיטאות.(גם אם אלו אותם מרצים,הם מלמדים טוב יותר במכללות)...

גם אחד הקריטריונים לקבלת משרה כמרצה במכללה הוא יכולת ההוראה שלך.

באוניברסיטאות הרבה פעמים המרצים עושים לך טובה שהם מלמדים.מישהו הזכיר כאן בחור עם

פסיכומטרי 750,(ומשהו),שלא שרד את לימודי המחשב באונ' תל-אביב.נו מה חדש?

מדמ"ח באוניברסיטת תל-אביב הם לימודים שידועים ממש לשימצה,עם מרצים גרועים

שבמקרה הטוב אתה רק לא מעניין אותם.

בכלל,מדמ"ח כדאי ללמוד בטכניון לדעתי.רמה גבוהה,קשה מאד,לא עושים לך הנחות,

אבל בד"כ לא מנסים לדפוק אותך בכוונה.

פורסם

אוניברסיטאות יוצרות מוניטין של קושי ויוקרה בשתי שיטות עיקריות: א. מרצים שלא יודעים ולא רוצים ללמד. ב. מבחנים לא הוגנים.

פורסם

^יכול להיות שאייזק ניוטון היה מרצה גרוע, וחיבר מבחנים שלא כל הסטודנטים שלו הבינו. אך סטודנט מצטיין לפיסיקה לא היה מתנגד ללמוד ממנו.

פורסם

אוניברסיטאות יוצרות מוניטין של קושי ויוקרה בשתי שיטות עיקריות: א. מרצים שלא יודעים ולא רוצים ללמד. ב. מבחנים לא הוגנים.

ובכל-זאת יש אנשים שמסיימים אותן בהצטיינות,וזה מעיד עליהם משהו.

פורסם

כאשר מרצה לוקח פיסה בחומר לא קשורה לכלום שהופיע בעמוד 5 במצגת 3 מתוך 15 (איזשהו מנגנון בכימיה אורגנית) ומבסס עליה שאלה במשקל 12% בלי אפשרות בחירה זה לא נקרא לאתגר או לפתח חשיבה. זה נקרא לז**ן את הסטודנטים. מכללות לא מתעסקות בחרא כזה. מלמדים חומר, נותנים לסטודנטים ארגז כלים וכותבים מבחנים שבודקים הבנה והתמודדות עם שאלות המבוססות על אותם כלים.

פורסם

ואז מקבלים סטודנטים שאמנם יודעים טוב את הCORE של החומר, אבל תן להם משהו טיפה הצידה והם לא יודעים מה לעשות עם זה.

פורסם

כאשר מרצה לוקח פיסה בחומר לא קשורה לכלום שהופיע בעמוד 5 במצגת 3 מתוך 15 (איזשהו מנגנון בכימיה אורגנית) ומבסס עליה שאלה במשקל 12% בלי אפשרות בחירה זה לא נקרא לאתגר או לפתח חשיבה. זה נקרא לז**ן את הסטודנטים. מכללות לא מתעסקות בחרא כזה. מלמדים חומר, נותנים לסטודנטים ארגז כלים וכותבים מבחנים שבודקים הבנה והתמודדות עם שאלות המבוססות על אותם כלים.

וסטודנטים אשר יודעים בכל זאת לענות על השאלה הזו, ידעו כנראה לענות גם על שאלה המבוססת על חומר שהופיע במצגת 13 עמוד 27. על אחת כמה וכמה ידעו לענות על השאלות במבחן של המכללה.

הגיוני שמעסיקים יעדיפו את הבוגר עם הידע הרב יותר, ויכולת הלימוד הטובה יותר.

דבר נוסף, במכללות מופעל לא אחת "לחץ" על המרצים מצד ראש החוג, שלא יווצר מצב בו יותר מדי אנשים יכשלו בקורס ולא יוכלו לקחת קורסי המשך (שמעתי זאת ישירות מסטודנט במכללה, ששמע זאת ישירות ממרצה).

פורסם

בתור בוגר של אונ' תל אביב, מגיסטר של הטכניון ודוקטורנט של מכון וייצמן, אני לא מרשה לכם לתת קרדיט לטכניון. היחס של הטכניון לסטודנטים פשוט מחפיר. הבניינים והציוד כבר מיושנים. הבית ספר למוסמכים מתייחס למאסטרנטים ודוקטורנטים כמו זבל. המילגות נעות בין 3200-4200 שקל והם עוד מעזים לקצץ מזה, קחו בחשבון שמדובר באנשים עם משפחות שמקבלים פחות מאברך ממוצע. אבא שלי, סטודנט טכניון בעבר (30 שנה אחורה), מעביר כעת קורס שם בתור מרצה בכיר, מילא שהוא מקבל3000 שקל לחודש (הוא עושה אזה בשביל הכיף), חזר לשם אחרי 30 שנה ולהלן ציטוט שלו - "הבניין נראה זהה, הכיתות נראות זהות, ויש שם אנשים שעוד היו שם בזמני". המשבר הכלכלי והקיצוץ בתקציבים נותנים אותותיהם במקום וזה רק עניין של זמן עד שמעמדו של הטכניון ירד. הטכניון חי על הישגי העבר, הישגים נוכחיים אין לו יותר מדי.

סופ"ש נעים :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים