עבור לתוכן

אתגר למומחים: מפרט ל- PC-based server על בסיס Virtualization (ללא מגבלת תקציב)

Featured Replies

פורסם

שלום למומחי הפורום, ברצוני לבנות מפרט של חומרת PC שייעודו העיקרי הוא שילוב של תחנת עבודה לשימושים טריוויאלים (אינטרנט, office וכד') ושרת 24/7 על בסיס virtualization של כ-Virtual Machines 3-4. התכנון הוא להריץ VMWare ESXi שעל גבו יותקנו VM-ים : SPLAT (Check Point SecurePlatform), כמה Linux distibutions, ומערכת וירטואלית Windows 7 אחת.

נכון לעכשיו אני לא מגביל את התקציב על המערכת, כשהשאיפה היא כמובן למפרט עם רכיבים high-end איכותיים, עם יחס עלות-תועלת מקסימלי. הדגש למערכת הוא יציבות, בלי להתפשר על ביצועים ושקט. מיותר לציין שלמערכת לא יהיה שימוש ל-OC או יישומים דורשי גרפיקה "כבדה".

לאחר סקירת שוק ראשונית, קיבלתי המלצה לרכיבים הבאים:

1. לוחות triple-channel מבוססי צ'יפסט x58A - עושה רושם ששתי היצרניות היותר נפוצות היום בשוק המיינסטים בארץ הן Gigabyte ו-Asus כשהלוחות שהומלצו הם: GA-EX58A-UD3R / UD5 / UD7 של GB.

2. המעבד שהומלץ הוא Intel Core i7 930, כשהקפיצה הבאה ל-950 מביאה קפיצה משמעותית במחיר עם תוספת יחסית זניחה לביצועים.

3. זכרונות DDR3 - לא היתה דעה רווחת ליצרנית ספציפית - הומלצו OCZ, Corsair, G-Skill, A-Data, Patriot בקלוקינג 7-7-7-20 / 9-9-9-27 ו-9-9-9-28 בקצבים שונים, החל מ-1333Mhz ועד 2000Mhz (ללא OC). למיטב ידיעתי, מעבדי ה-i7 לא תומכים רשמית מעבר ל-DDR3-800/1066 כך שאני לא רואה טעם בהרכבת זכרונות בקצבים גבוהים יותר, מה שאף עשוי להוות בעיה. מאחר ומערכות VM דורשות המון זיכרון הכיוון הכללי הוא 12/24G בסטיקים של 2/4G בהתאמה.

4. כרטיס מסך - הדרישה כאמור לא עבור גיימינג, אבל כן הייתי רוצה לפחות יציאת DisplayPort אחת לשימושים עתידיים. ההמלצה שקיבלתי היא לכרטיס של Sapphire מבוסס Radeon HD5670 או HD5770 עם GDDR5 512MB או 1G בהתאמה.

5. אמצעי אחסון - הדרישה הבסיסית היא מערך RAID 5/0+1/1+0. ההמלצה הרווחת היא לדיסקים של Samsung, ספציפיצת לסדרת SpinPoint F3 ב-7200 סל"ד. השאלה היא האם כדאי להתפשר על capacity לטובת ביצועים עם דיסקים ב-10K RPM או לחילופין ללכת לכיוון של SAS 15K עם בקר תואם כמובן.

בנוסף, חשבתי על כיוון של SSD קטן יחסית לטובת המערכות הפעלה (80/160GB), כשההמלצה היא ל-Intel x25 מבוסס שבבי MLC. השאלה היא האם מוקדם מידי לקנות SSD במחירים הנוכחיים, כשאני לא מכניס בכלל למשוואה כוננים מבוססי SLC, ובכמה הפיתרון עשוי לשפר את הביצועים.

6. מארז - מאחר ושוב, המערכת אמורה לעבוד 24/7 לרוב בעומס יחסית גבוה, הדרישה היא למארז מאוורר מאוד ויחד עם זאת שקט עד כמה שאפשר. רצוי מארז "סולידי" ללא צעצועים מיותרים, עם פרקטיות מקסימלית ואיכות חומרים טובה.

המבחר הוא עצום, כך שאשמח להמלצה ספציפית על מארז שעונה לדרישה. ההמלצות שקיבלתי היו על LANCool PC-K56WB/60WBO, וכמה מארזי SilverStone, CoolerMaster ו-Antec.

7. ספק - גם כאן המבחר דיי גדול, כשההמלצה היא לספק 600-700W, עם דגש על שקט.

8. קירור אקטיבי למעבד - CoolerMaster Hyper 212.

אשמח לקבל המלצות, הארות והערות למפרט.

פורסם

אם אין הגבלת תקציב, לדעתי הפתרון הטוב ביותר היא ללכת על מערכת מבוססת מעבדי xeon/opteron מאחת החברות שמתמחות בכך בנוסף לזה גם תקבל שירות תמיכה ואחזקה

פורסם

IBM z10 מומלץ בחום. ואם זה קצת overkill או שהתקציב מתחיל להיות מוגבל, אז אפשר בהחלט להסתפק באיזה Cray CX1 שהוא הHTPC של שרתים.

פורסם
  • מחבר

המערכת היום רצה ע"ג industrial server ממשפחת IBM System x מבוססת מעבדי Xeon, כשללא ספק הפיתרון הוא אידיאלי. המטרה שלי היא "לביית" את המערכת לתצורה של PC ביתי (בצורה מנוונת כמובן), בשילוב עם תחנת העבודה לשימושים היום-יומיים שלי, אני לא מחפש פתרון לשוק ה-Enterprise.

אני מעריך שחומרה ביתית מבוססת Xeon-ים (על ATX) תעלה בקירוב כמו שרת פיצה 1U ממוצע של IBM/HP, ולכן הכיוון הוא שוב x58 ו-i7. מה גם שאין לי כוונה לאחסן Rack בבית.

פורסם

אם כבר ללכת על Xeon אז רק אם בונים מערכת עם יותר ממעבד אחד. אבל אם מדובר במעבד אחד אז i7 זה פתרון מושלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים