עבור לתוכן

כונן הפלופי לא מזוהה

Featured Replies

פורסם

כשאני מדליק את המחשב יש את שלב הDETECTING IDE

ואח"כ הוא רושם לי FLOPPY DISK FAILED (40) ונעצר עד שאלחץ F1 לאישור והמשך.

אחרי שאני ממשיך הלאה המנורה בכונן הדיסקטים לא נכבית בכלל והוא גם לא קורא לי את הכונן- כשאני מכניס דיסקטים הוא חושב ואז אומר להכניס דיסקט לכונן A.

פרקתי כונן אחר ממחשב אחר וחיברתי אותו, אבל הבעיה נשארת זהה.

מה זה ומה עושים?

הדפנות של המחשב כבר פתוחות אז אם יש משהו פיסי לעשות/לחבר/לנתק אולי אוכל לנסות.

תודה רבה מראש.

פורסם

חיברת את הכבל של הספק לפלופי הפוך ...

תנתק ותרכיב מחדש (טוב!)

פורסם
  • מחבר

מה?! איך אפשר???

אני מסביר שיש חשמל- המנורה דולקת תמידית

ואת הכבל האפור הרחב (שדומה לIDE רק יותר צר) גם יש רק דרך אחת לחבר.

וחוץ מזה, עכשיו, בכלל ניתקתי את הכונן- גם מחשמל וגם מהסלוט- ועדין בהדלקת המחשב הבעיה היא אותו דבר. ומה זה הסוגריים עם 40 בתוכם - (40)???

פורסם

לא דיברתי על ה"כבל האפור"

דיברתי על הכבל חשמל (שחוטים בצבע אדום צהוב ושחור יוצאים ממנו) - תאמין לי שאפשר לחבר אותו הפוך

פורסם

את הכבל של החשמל קשה להפוך, ואני מאמין שהכונן היה נשרף אם היית מצליח.

הבעיה היא בכבל הנתונים, הוא הפוך בכונן או בלוח.

40 זה רק מספר תקלה, היא תמשיך להופיע עד שהביוס יזהה את הכונן, או שבביוס תבטל לחלוטין את הכונן כדי שלא יחפש אותו - Floppy drive A = NONE

פורסם

תדאג שהפס האדום בכבל האפור יהיה לצד הפס האדום שבכבל כוח.

פורסם
  • מחבר

תראו, תודה על ההצעות, אבל יש כמה דברים שאי אפשר לטעות בהם כמו חיבור הכבל האפור- בכוונה עשו לו צד אחד עם בליטה באמצע הפלסטיק, כדי שלא יתכן שיברו אותו אחרת; או כבל המתח- אם רוצים בכוח, אולי באמת אפשר הפוך, אבל גם שם יש בליטה ש"מאלצת" אותך לחבר בצורה מסויימת (וכבר ציינתי שחשמל מגיע כי המנורה הירוקה דולקת).

אז הקיצר, יש משהו נוסף שאני יכול לעשות או לשלוח אותו למעבדה וזהו???

פורסם

לא יעזור לך בית דין, כבל הנתונים הפוך.

פורסם

תהפוך אותו על הלוח

הפס האדום אמור להיות לכיון שמואל

פורסם

תראו, תודה על ההצעות, אבל יש כמה דברים שאי אפשר לטעות בהם כמו חיבור הכבל האפור- בכוונה עשו לו צד אחד עם בליטה באמצע הפלסטיק, כדי שלא יתכן שיברו אותו אחרת; או כבל המתח- אם רוצים בכוח, אולי באמת אפשר הפוך, אבל גם שם יש בליטה ש"מאלצת" אותך לחבר בצורה מסויימת (וכבר ציינתי שחשמל מגיע כי המנורה הירוקה דולקת).

אז הקיצר, יש משהו נוסף שאני יכול לעשות או לשלוח אותו למעבדה וזהו???

גם לי זה קרה הבעיה עם אותה שגיאה.

ואתמול הצלחתי לסדר את זה...בהתחלה חשבתי שהכונן דפוק אז לקחתי כונן מהמחשב האחר וחיברתי....וקרתה אותה שגיאה...ומה שמצחיק אח"כ, שאני לוחץ F1 אני רואה את הכונן A "במחשב שלי"....

הבעיה אצלי הייתה שלא חיזקתי מספיק את חיבור החשמל..אוקי אז איך לסדר?:גם כשהוא נראה לך מחובר טוב_(חוט החשמל).....תלחץ עליו הכי חזק עד שיצא לך המיץ!!!

פורסם

שמע, מה שאמרו לך פה נכון, כבל הדאטה הפוך

הפס האדום שלו צריך לפנות ימינה

זו בעיה דיי מוכרת

אפילו לי זה קרה בטעות

טעויוות קורות

פורסם

גם לי יש אותה בעיה בדיוק ואני אפילו עשיתי DISABLED לפלופי בביוס וזה ממשיך...

אני חושב שזו בעיה בלוח אם שלי ונראה לי שזה אותו דבר אצלך

פורסם

עצה קטנה

תנתק את הפלופי תוציא אותו מהמחשב

ושבור\זרוק אותו

למה צריך את הגרוטאה הזאת שנותנת מקסימום 1.4 מגה עושה הרבה בעיות וממש לא אמין

תשתמש בדיסקים הרבה יותר טוב

בביוס יש לך אפשרות גם לעשות שלא יתן הודעת שגיאה על הפלופי(אם הוא חסר)

פורסם
  • מחבר

אז זהו, כשאני עושה DISABLE הוא אכן מתעלם ממנו ועובר הלאה, אבל זה לא הפיתרון. אני צריך אותו ולו בשביל לפרמט את הכונן או משהו דומה (עם דיסקט האיתחול), שלא נדבר על לקיחת מסמכים ללימודים וכד'.

ואכן שמעתי לאחרים- ניסיתי להפוך את הכבל האפור ואת כבל החשמל- הלכה המנורת ביקורת (אבל שומעים ומרגישים שהוא כן עובד) והוא עדיין לא מזוהה.

תודה לעוזרים עד כה.

פורסם

אני דיברתי רק על הכבל האפור, את החשמל הרבה יותר קשה לבלבל וגם הזהרתי שיש להניח שזה ישרוף את הכונן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים