עבור לתוכן

שאלה לגבי גוף קירור (מבוסס Peltier) למיני מקרר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מיני מקרר (סיני כזה, של 5 ליטר) העניין הוא שהוא לא מקרר לי משהו.

עכשיו מצד אחד אפשר להגיד לי לזרוק אותו, מצד שני הוא משתמש אותי יופי במשרד (כי הוא קטן).

ה"עוצמה" שלו היא (אני מקריא מהמקרר) 4A/48W.

הוא מחובר ל coated aluminium liner בכדי שכאילו אני יוכל בלחיצת כפתור לחמם את המקרר (אין לי צורך).

בכל אופן, אני מעוניין להחליף את ה Peltier (בהנחה שהוא לא מקרר מספיק והבעייה היא לא ב coated aluminium liner הזה).

אבל אם אני מחליף את הפלטייר (ואת המאוורר) אני צריך שהחשמל הקיים היום (הרי זה מיני מקרר ויש לו כבר מעין בורד שאליו מחובר החשמל).

מה אתם אומרים?

פורסם

הבעיה יכולהלהיות בחומר תרמי בין הפלטייר והסינקם מ 2 הצדדים. תשים שם חומר קירור כמו של מחשב ותבדוק אם זה משנה משהוא

אם אתה ען רוצה להחליף פלטייר תשים פלטייר חדש וספק גנרי של מחשב (אפשר ספק גנרי שנזרק ממעבדת מחשבים אם הוא עדיין נדלק כשאתה מחבר שחור וירוק) במקום הספק המקורי של המקרר

פורסם
  • מחבר

אז בעצם אני צריך לזרוק כל הבורד הזה שקיים שם ולדחוף ספק של מחשב (לא בטוח שיש מקום, האם יש ספק של מחשב קטן? ללא איוורור?)

האם יכול להיות שכאן יהיה לי צוואר בקבוק? coated aluminium liner

ואז מגיע החלק הקשה: חיבור המאוורר, הפלטייר וה coated aluminium liner לספק, איך לחבר אותם??

אגב, מה זה חומר קירור? משחה טרמית? יש משהו מומלץ וזול?

פורסם

אם אתה רק מחליף חומר קירור אין בעיה תישאר אם מה שיש שם

אם אתה שם פלטייר חדש שלוקח יותר חשמל תצתרך לחבר ספק של מחשב

בספק של המחשב תחבר ירוק אם שחור כדיי להדליק אותו ואז תיקח במקביל כמה צהובים (+12V) וכמה שחורים (-) לפלטייר החדש

פורסם
  • מחבר

נתחיל רק עם המשחה הטרמית ונראה לאן זה יוביל אותנו.

אגב פלטייר/coated aluminium liner יכול להתקלקל ולא להעביר את הקור בצורה טובה?

יש משחה טרמית זולה? (איפה קונים בכלל משחה טרמית?)

פורסם

הפלטייר יכול להידפק

מוכרים חומר תרמי במעבדות מחשבים אבל תבדוק אם ניתן לקנות באינטרנט. אני ממליץ אל זה שהכי זול (ההבדל בביצועים בינו לאלה אם השמות כזה קטן שלא משנה - גם כשמשתמשים איתו למחשב)

הדרך הנכונה להשתמש בחומר תרמי במדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/as_apllying

פורסם
  • מחבר

תודה.

איך יודעים עם פלטייר לא מקרר טוב? (נדפק)

פורסם

שהוא לא מקרר ?

פורסם
  • מחבר

מובן :)

אבל יכול להיות שהוא לא מקרר טוב? ז"א שהטמפ' שלו "כבר לא כמו פעם"?

האם במשחה הטרמית יכולה להיות הבעייה (שהיא ישנה וכ"ו).

פורסם

יכול להיות 'שהוא לא עובד כמו פעם' אבל אתה לא יודע איך הוא היה אמור להיות אז אתה לא יכול לבדוק את זה

הפלטיר עובד אל ידיי העברת חום מצד אחד לשני. הצד הקר מחובר לגוף קירור בתוך המקרר והצד החם לגוף קירור מחוץ למקרר ומאוורר שמקרר אותו

הצורה שבה זה אמור לעבוד - החום מהמקרר מגיע לצד הקר של הפלטייר. הפלטייר מעביר את החום לצד החם וגם מתחמם בעצמו מהזרם. החום מהצד החם יוצא לגוף קירור אם מאוורר שמעיף את הום החוצה

הצורה שבה זה יעבוד אם החומר קירור לא טוב - החום בתוך המקרר לא מגיע כולו לפלטיר כי החומר התרמי ביניהם לא טוב. החום מהצד פלטייר לא יוצא לגוף קירור. הפלטייר מתחמם והחום הזה לא יכול לצאת לאף אחד מהצדדים - בסוף 2 הצדדים (גם הקר) יהיו חמים וכן הלאה

פורסם
  • מחבר

טוב, קודם כל תודה רבה על הסבלנות שלך.

אני באמת אקנה משחה חדשה ואמרח שוב.

שאלה אחרת,

מה שרשום על הספק היום הוא: 220V-24V/50HZ 1.2A

מה הפלטייר הכי חזק שאני יכול לשים שם?

ושאלה אחרת, היות ואין לי מקום שם לספק של מחשב, האם ספק של מנורת שולחן (כזה של מנורה של עד 60W) או ספק כמו של המחשב הנייד שלי, יכולים להיות תחליף ולתמוך בפלטייר חזק יותר + מאוורר? (לא שיש לי מושג איך אני מחבר פלטייר +מאוורר לספקים - אבל נראה לי אחלה מוד)

אגב, משהו בסגנון הזה יש לי:

http://www.evercool.com.hk/gen.php?product=Thermoelectric_Cooler_and_Warmer&cat=1&per_page=1&page=5&photo=l

פורסם

מה שמשנה זה המתח / זרם של היציאה (הצד של ה DC) בספק והמתח / זרם של הפלטייר

ההתאמות שצריך הם :

מתח - אמור להיות זהה. אם תיתן מתח גבוה מדיי לפלטייר הוא יכול להישרף ואם תיתן מתח נמוך הוא יקרר פחות אבל לא יהיה נזק. למאוורר תיתן את המתח המלא שכתוב אליו כדיי שיקרר בעוצמה מקסימלית ולא יתן לפלטייר להתחמם

זרם - אמור להיות זהה או זרם גדול יותר בספק. ניתן לשים ספק אם זרם גדול יותר מהפלטייר כמה שרוצים. ספק אם זרם קטן יותר ישרף או ההגנות שלו יקפצו

אם לא כתוב זרם אז תחשב אותו כ הספק הפלטייר (W) חלקיי המתח (V)

יצתיבות מתח - קראתי איפה שהוא ש ripple (רעש של זרם לא יציב) הורסים את הפלטייר בטווח הארוך. (קצת לא נראה לי שלפלטייר באמת אכפת מזה אבל עדיף שתהיה מהצד הבטוח). לכן אם אתה מחבר ספק גנרי של מחשב אל תעמיס את הספק יותר מ 1/3 מהזרם שכתוב אל הספק בקו ה 12 V כדיי שלא יהיה רעש גבוה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים