עבור לתוכן

בקשה למפרט HTPC, עד 3000שח' (ללא אביזרים משלימים)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לבנות מע' קולנוע ביתית וחשבתי לבסס אותה דווקא על HTPC.

תחילה חשבתי על רסיבר אך לא מצאתי פיטרון לניגון מדיה מהרשת. וגם אם יתאפשר הדבר הרי שברגע שיצאו פורמטים חדשים אני אהיה בבעיה. streamerים

למיניהם גם יורדים מהפרט מאותה הסיבה.

קוסמת לי בHTPC הגמישות שלו. יצאה פורמט חדש - אין בעיה, מתקינית קודקים וסיימנו. וכמובן פשטות הגישה שלו לרשת - מאגר הסרטים/ מוזיקה.

דרישות:

1. יכולת גישה לרשת (יחובר קווית לנתב), כניסה וניגון מדיה מתיקיות משותפות. לא סגור עדיין על הOS, אבל יתכן מאד שירוץ או XP או win7.

2. מרכזיה לכל המדיה שניתן לחבר לטלויזיה - ממיר, קונסולות משחק וכו'. חשוב שההאב יהיה פנימי וניתן יהיה לשלוט עליו ע"י שלט. לא אכפת לי שיהיה שלט הוסף לכך. היציאה צריכה להיות HDMI, תחובר ישירות לLCD.

חשוב שיהיו מס' כניסות וכן מכמה סוגים שונים: HDMIx3, RCA, component, vga לפחות.

3. הקול ינותב למע' רמקולים 5.1, בהספק ואיכות של מגבר בינוני, סדר גודל של 100RMS. כלל אפשרויות סראונד וכו'. הרמקולים יהיו רמקולי מדף בריאים. חשוב לי אפקט סואנד איכותי בסרטים. פחות לשמיעת מוזיקה אבל גם.

4. שליטה בתכונות העיקריות - מעבר בין מקורות המדיה, מעבר בין תיקיות רשת וניגון מדיה, שליטה על אפקטי הסאונד, תעשה ע"י שלט.

5. מארז שקט ואסטטי.

6. נפח איחסון מינימלי - מע' הפעלה, אנטי וירוס, נגני מדיה, דפדפנים.

כמה שאלות על הדרך:

1. האם איכות הסאונד/ תמונה תהיה שוות ערך לרסיבר + streamer באותו המחיר ?

2. אני מניח שעיבוד התמונה נופל בעיקר על הכרטיס מסך, אבל גם על המאבד. האם יתכן שיצאו פורמטים בעוד כמה שנים, אותם הHTPC לא יוכל לנגן בצורה חלקה וידרוש שידרוג חומרה ? האם גם עם רסיבר אני יכול להתקל באותה הבעיה (ואז אני אדרש לקניית רסיבר חדש, את עלות הstreamer אני מוכן לספוג אחת לכמה שנים) ?

3. האם ניתן יהיה לעשות upscaling לאיכות התמונה/ סאונד בצורה ממשית ומורגשת ללא חריגה מהתקציב ?

בתודה מראש,

לכולם

פורסם

אנא השלם את הפרטים החסרים, בעיקר מבחינת שקט ותוכניות שדרוג עתידיות אם יש.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

חלק מהשאלות כאן צריכות להופיע בפורום "קולנוע ביתי".

אם אתה אודיופיל מושבע, איכות הסאונד הטובה ביותר תתקבל ממגבר המוזן באות דיגיטלי מהמחשב (SPDIF) שדוחף רמקולים איכותיים.

אני מניח שזה לא המצב כיוון שלאודיופיל מושבע יש לרוב תקציב גדול פי 10 (בהנחה שהתכוונת ל-3000 ש"ח ולא 3000K ש"ח ככתוב בכותרת) ואני מניח שאין לך ציוד אודיו שמסוגל להביא את ההבדל בין המערכות שנכנסות בתקציב בסדר גודל הזה לידי ביטוי.

לשימוש בסרטים/סראונד איכות האודיו הרבה הרבה פחות קריטית בהשוואה למוזיקה לאודיופילים ואפשר לקבל איכות מצויינת בתקציב שציינת עם סט רמקולים ראוי.

לגבי התמיכה בפורמטים שונים, HTPC לעולם יהיה גמיש וורסטילי יותר מכל סטרימר/מגבר וקל/זול בהרבה לשדרוג.

משהו מאוד מאוד ראשוני עם הרבה מקום לשינויים:

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X3 440 AM3 (3.0GHz) - BOX - זמין במלאי ₪418

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-880GMA-UD2H ₪581

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪282

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD5450 512MB (UP TO 1GB) DDR3 - RETAIL ₪313

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪127

מארז:

[..] ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATTS PSU ₪520

וידאו וטלוויזיה:

[..] HAUPPAUGE PVR-150 MCE KIT ₪444

קרור למעבד:

[..] SCYTHE BIG SHURIKEN ₪153

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪216

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪3054

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* מעבד חזק מאוד ומשתלם + קירור חזק וחרישי במיוחד. יחזיק בקלות כל תוכן HD ללא עזרה מכרטיס המסך.

* מארז HTPC משתלם, איכותי ושקט + ספק שקט ואיכותי.

* לוח אם מתקדם מאוד עם ליבה גרפית עדכנית ומצויינת + תמיכה בהאצת תכני HD בחומרה + כל חיבור אפשרי כמעט:

ESATA 6G, USB3, SPDIF, DVI, HDMI, VGA ועוד. RCA/COMPONENT כבר קשה למצוא - רק בכרטיסים ישנים ולא משתלמים.

* כרטיס גרפי עדכני שמאפשר תמיכה ב-3 מסכים המקביל עם יציאת DISPLAY PORT ותמיכה בכל הפורמטים העדכניים.

יקר ביחס לביצועי הגיימינג שלו אבל זה לא חשוב לך. לא פריט חובה - תוכל להוסיף אותו רק אם המובנה לא יספק.

ניתן לקחת במחיר דומה HD4650 פאסיבי או אפילו 4670 בחריגה קטנה אם אתה רוצה יכולת גרפית של ממש.

גם GT220/210 באים בחשבון כי יש מקודדים/נגנים שיודעים לעשות שימוש ב-CUDA שיש רק לכרטיסי NVIDIA

* כרטיס לכידה עם מוניטין מעולה + שלט רחוק המותאם במיוחד למדיה סנטר של WIN. לא תחום המומחיות שלי אז כדאי להתייעץ.

* דיסק הקטן ביותר שעדיין משתלם לקניה. מהיר וחרישי.

* כרגע עם 2G זיכרון. אמור להספיק לחלוטין וקל מאוד לשדרוג במידת הצורך.

* אם רוצים "ביטוח" מבחינת ביצועים אפשר לקחת מעבדים חזקים יותר (945/955/965) אבל לדעתי זו שטות ומיותר.

מקסימום תשדרג מעבד בהמשך - הפלטפורמה הנוכחית צפויה להאריך חיים ולאפשר כזה שדרוג בהמשך בקלות.

* אם אתה רוצה מערכת קרירה ושקטה במיוחד, אפשר לבסס מפרט דומה על מעבד I3 או אפילו I5 אבל הוא יצא יקר ולא חזק יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

לגבי עיניין השקט - ציינתי באחת הדרישות(5) שבהחלט יהיה שקט, ושמידת השקט הינה פקטור משמעותי.

אולי, כפי שהצעתה, עדיף לבסס את המע' על i3, אם אכן המחירים אינם שונים משמעותית אך מתקבלת מע' יותר שקיטה.

שידרוג עתידי לא הייתי רוצה לעשות. כאמור בסעיף 2 ב"שאלות על הדרך", לא ברור לי האם בכלל סביר להניח כי שידרוג שכזה ידרש ?!

וכאשר אנו מדברים על העתיד הייתי אומר כ6 שנים מרגע קניית הHTPC.

ישנן כמה שאלות שעדיין פתוחות:

1. האם ניתן יהיה לעשות שימוש של "מרכזייה" במפרט הנ"ל ? לא ראיתי כניסות HDMI כלל, רק יציאות. האם קונסולות המשחקים (PS3, XBOX, WII ) משתמשות ביציאות HDMI ? כמו כן צריך יהיה שהHTPC ידע לבצע את ההפרדה בין התמונה לסאונד שמתקבל מאות הכניסה ויזרים את אות התמונה למסך אך את הסאונד לרמקולים המחוברים למחשב עצמו.

2. האם המפרט הנ"ל יוכל לעמוד בupscaling, on the fly ?

3. האם כניסות האודיו של הלוח אם תואמות כניסות של רמקולי מדף ? לפי מה שראיתי הן שונות מהכניסות של רסיברים.

4. לא ברור לי מה תפקידו של כרטיס הטלויזיה ?! אני רוצה לחבר את הממיר (יציאת) HDMI ישירות לHTPC.

5. מצד אחד אני לא הולך להריץ משחקים על הHTPC, מצד שני אני כן רוצה לחבר קונסולת משחקים. האם לאור כך אני כן צריך כרטיס מסך ? שהרי כל העיבוד יעשה בקונסולה והHTPC, כמו בשידור HDMI מהמיר, רק יעביר את התמונה/ סאונד.

6. לא ברור לי כיצד במפרט הנ"ל אוכל לשלוט על מקור אות הכניסה לHTPC, כיצד אוכל לעשות זאת עם שלט יעודי, והאם קיים שלט שיוכל לאחד את השליטה במקור האות יחד עם מעפיינים בסיסיים בHTPC כמו גישה לתיקיות ובחירת סרט לניגון ?

כמו כן, אני ממש לא מכיר מערכות רמקולים טובות. למרות שאני לא אודיופיל, אני אוהב צליל חד ועמוק. אשמח לקבל הצעות גם בתחום הנ"ל. התקציב למע' הרמקולים ינוע בין 2000 ל4000 שח'.

וגם אשמח לקבל הפניות לפורומים יותר רלוונטיים, אם קיימים כאלה.

בתודה מראש,

לכולם

פורסם

1. לכרטיסז המסך יש רק יציאת HDMI - זאות אומרת שהוא זה שמשדר את האות, אין לא כניסת HDMI לכן לא תוכל לחבר אליו את הממיר או הקונסולה אלה ישירות למסך בהנחה שלמסך יש כניסה מתאימה

2. הכוונה לתוכון DVD לרזולוצית HD?

3. כן

4. ראה סעיף 1

כרטיס הטלויזיה מאפשר לך לחבר התקנים שמשדרים אות אל המחשב

ה - PVR-150 כולל רק כניסות אנלוגיות (svideo/composite) שנחותות באופן משמעותי מאשר כניסות HDMI/component שמדובר בממיר yes HD או קונסולה (שלא כל כך ברור לי למה אתה רוצה לחבר אותו אל המחשב, למה לא לחבר אותו ישירות אל הטלויזיה?)

לא מכיר כרטיסי טלויזיה אשר תומכים ב - HDMI HDCP (כדי שתוכל לראות וגם/או להקליט תוכן מוגן) או component 1080P

5. סעיף 4 וסעיף 1

6. לא הבנתי :)

פורסם

הרעיון של להפוך את המחשב גם למרכזיה הוא סבוך וסביר שיהיה גם יקר ולא מאד נוח לשימוש.

ההמלצה היא לחבר אל הטלויזיה עצמה את המכשירים השונים, או לרסיבר, תלוי של מה חשוב לך הסאונד (יש גם טלויזיות שיש להן יציאת סאונד לרסיבר).

אני מחבר אצלי בטלויזה פשוטה ומצ'וקמקת למדי:

HDMI: HTPC

SCART: HOT SET BOX

SCART2 (WITH SPLITTERS): xbox,ps2,gamecube, N64,ps1,Snes

לבחר את הPS3 לדוגמא לHTPC כדי ליצור ממשק נוח יותר ייצר פה דווקא את התוצאה ההפוכה בדיוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים