עבור לתוכן

על הרצות MEMTEST שתוקעות את המחשב

Featured Replies

פורסם

לאחרונה היו לי תקלות במחשב שקשה לי לזהות את מקורן. החלפתי כמעט הכל חוץ מלוח אם וכרטיסי זכרון.

הלוח הוא ASROCK 4COREDUAL_VSTA

והזכרונות הם מחברה לא מפורסמת . במשך כשנתיים המחשב עבד ללא בעיות מיוחדות.

ועכשיו לשאלה.

במסגרת הבדיקות שערכתי הרצתי MEMTEST גירסה 2.01 מתקליטור HIREN

וכן MEMTEST גירסא 4.10 מתלליטור BOOT שיצרתי מקובץ באתר MEMTEST.ORG (או שם דומה).

מה שקורה בכל ההרצות הוא שאין הודעות שגיאה על ידי התוכנה אלא במקום הודעת שגיאה

המחשב פשוט ניתקע וצריך לעשות לו RESTART

ברוטלי (על ידי מתג RESTART או על ידי לחיצה ארוכה על מתג POWER ).

האם זו התנהגות תקינה של התוכנה ?

פורסם

קרה לי בדיוק אותו הדבר כשהפעלתי את התוכנה הארורה הזאת.

מאז המחשב לא מסוגל לעמוד בעומס, הוא פשוט נתקע אחרי דקה בערך וצריך ללחוץ על כפתור ה- RESTART.

ניסיתי להוציא ולהכניס את הזכרונות, להחליף את המקומות שלהם בלוח אם, ושום דבר לא עוזר.

בבדיקת SMALL DATA ב- OCCT(שלא נוגעת ב- RAM) הכל תקין לשעות.

בבדיקות מדיום ולארג' אחרי דקה המחשב נתקע.

האחריות שלי מ- KSP וזה הולך להיות סיוט. :'(

תעשו לעצמכם טובה ואל תשתמשו בתוכנה המקוללת הזאת.

הורדתי מפה:

http://hcidesign.com/memtest/download.html

עריכה:

טוב נו אחרי שהחזרתי את המתחים של הזכרונות בביוס ל- NORMAL במקום AUTO הכל שב להיות כשורה ;D

אם רק היה לי שקל על כל התעללות שהמחשב שלי עובר, הייתי יכול לפתוח מפעל פיס משל עצמי.

פורסם

זו לא התנהגות תקינה. עם זיכרונות הדבר הראשון שיש לעשות הוא לוודא שהם עובדים לפי הגדרות היצרן (מתח, תדר ותזמונים).

אם למשל המתח נמוך או גבוה מידי, זה בקלות יכול לגרום לקפיאות/BSOD..

פורסם

נכון. פשוט חשבתי שאפשר לסמוך על הביוס שיידע איך להגדיר, דבר שהתברר כטעות.

סתם בזבזתי הרבה זמן עם השכבה של המחשב ופירוק של הזכרונות.

בכל אופן, בשבילי רק OCCT לבדיקות מאמץ.

פורסם

ה-BIOS עושה את מה שהוא אמור לעשות על פי תקני EPP/XMP/JEDEC.

אבל נכון, אי אפשר תמיד לסמוך על הגדרה בצורה אוטומטית, יש לבדוק ב-BIOS ולהגדיר במידת הצורך.

OCCT זו תוכנה טובה לבדיקת מעבד/זיכרון/כ.מסך אבל בשביל תקינות זיכרון אני תמיד ממליץ על Memtest bootable.

אם Memtest לא מצאה בעיות ועדיין נראה שיש בעיות, יש עוד תוכנות שניתן לבדוק.

פורסם

כן, אני מניח שקיבלתי רושם ראשוני מוטעה על Memtest.

העיקר שאני יודע שהגירסה שהורדתי(לא bootable) לא גרמה איזשהו נזק פיזי לזכרונות, אלא שהזכרונות לא היו יציבים בגלל הגדרה לא נכונה ב-BIOS.

amni

תבדוק את המתח של הזכרונות!

פורסם
  • מחבר

זו לא התנהגות תקינה. עם זיכרונות הדבר הראשון שיש לעשות הוא לוודא שהם עובדים לפי הגדרות היצרן (מתח, תדר ותזמונים).

אם למשל המתח נמוך או גבוה מידי, זה בקלות יכול לגרום לקפיאות/BSOD..

בדיקה חלקית תקינה כרגע:

שיניתי את ה- BIOS למצבו המחדלי והורדתי את מהירות הכרטיס ל- HZ 533 (במקום 667HZ)

הבדיקה עד כה היא בצ'נל בודד (כרטיס של חצי גיגה). עד כה MEMTEST עבדה עם אפס שגיאות משך שבע וחצי שעות

(פעמיים 3 שעות ועוד שעה וחצי היום).

אי אפשר לשנות ביוס לפי התיזמונים של הכרטיס כי אין לי מיפרט של הכרטיסים (חברה לא ידועה) וכן הביוס של לוח ASROCK

לא מובן לי (למעט מספרי CAS ). האופציה המובנת היחידה שהיתה לי --- היתה לכוון את ה- BIOS למצבו המחדלי ולקוות לטוב.

מחר אנסה לבדוק את הכרטיס חצי גיגה השני ואם הוא יעבור את הטסט אמשיך הלאה בבדיקות זכרון (למשל בדיקת

עבודה בצ'נל דואלי של שני הכרטיסים).

עם כל זאת:

התקלות בפעולת המחשב הרגילה נימשכות. אבדוק אותן שוב לאחר שאסיים את בדיקת הזכרונות.

יתכן שיש בעיית התחממות קלה.

פורסם

שלב שלב, קודם תראה שהזיכרונות תקינים ואז תמשיך הלאה.

לגבי הגדרות של זיכרון לא ידוע: פיתרון אחד הוא לספק כאן תמונות פיזיות ותמונות של CPU-Z ולתת לנו את האפשרות לעזור לך בניתוחן. פיתרון אחר הוא ניסוי וטעייה, פשוט להתחיל מברירת מחדל וכל עוד שיש שגיאות לשחרר תזמונים עוד ועוד, חוץ מזה שעם מידע בסיסי של תזמונים ותדר ניתן לשער את המתח (רלוונטי גם הפוך)- משום שאלו מתבססים על תקנים ואפילו שיש שינויים לפעמים הם לא קיצוניים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים