עבור לתוכן

Dell 2209WA Vs. LG 2286L LED

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט איזה מסך לקנות

Dell 2209WA או LG 2286L LED

מה אתם אומרים ?

תודה

אמיר

פורסם
  • מחבר

מישהו ??????

פורסם

מה הצרכים שלך? ומה התקציב?

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט איזה מסך לקנות

Dell 2209WA או LG 2286L LED

מה אתם אומרים ?

תודה

אמיר

בדיוק אבל בדיוק השאלה שלי !!

יצא לי לחקור פה קצת בפורום ולהבין שטכנולוגיית ה LED לא משמעותית כל כך.. אלא סוג פאנל המסך...

ראיתי שפאנל IPS עושה את ההבדל ובטווח מחירים כזה מומלץ מאוד המסך:

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=720939 DELL 2209WA

מצד שני יש את הLED החדש של LG (הכולל גם כניסת HDMI):

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=741792 LG W2286L LED

יש שני נתונים שמפריעים לי: ניגודיות וזמן תגובה.

אצל מסך ה DELL יש את הפאנל המתקדם IPS ונותן ביצועים מדהימים (חוץ מהרעשים שהוא עושה), אך LG לעומתו מהיר תגובה ובעל ניגודיות גדולה בהרבה!!

מישהו יכול להסביר לי את העניין הזה? איך זה שפאנל מתקדם הוא בעל נתונים נמוכים בהרבה משל השני?? מה המשמעות בכלל של הנתונים האלה לעומת הטכנולוגיות ומה בתכל'ס ישפיע על איכות הצפייה ??

איזה מבין השניים עדיף ?

פורסם

זה לא עניין של מתקדם ופחות מתקדם. הפאנלים שונים במהותם זה לא שקודם היה רק TN ואחר כך נוצרו פאנלים מתקדמים יותר.

הפאנלים שונים מבחינה טכנית אחד מהשני וקיימת התפתחות מקבילה בכל אחד מהסוגים הכלליים הללו.

LED מתייחס רק לסוג התאורה האחורית ולא משנה את אופי התצוגה של הפאנל.

כמו כן אין פה שאלה של מה עדיף או פחות עדיף, כל אחד עם הצרכים, התקציב והדרישות שלו.

הנתונים של פאנל ה-TN הם מנופחים לחלוטין (גם מהירות תגובה וגם ניגודיות שבדרך כלל נקראת דינאמית), הערכים המקורבים הללו מושגים בעזרת מניפולציה של התמונה ברמת התוכנה ולא הפאנל עצמו הוא זה שמציע אותם. ככלל אצבע, אין להתייחס לנתונים האלה ברצינות. מה עוד שזמן תגובה, ניגודיות או כל נתון עצמאי אחר לא חשובים במיוחד, צריך להסתכל על המסך כמכלול, כולל תכונותיו הארגונומיות.

כדי להחליט מה עדיף תקראו בסטיקי (מי שעדיין לא קרא) על ההבדלים בין הפאנלים, תקחו בחשבון שיקולים של ארגונומיה ואז לאור התקציב שעומד לרשותכם תוכלו להגיע להחלטה הטובה ביותר עבורכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים