עבור לתוכן

השמאל הישראלי ממשיך להכות במדינתו ולהחלישה בעולם.

Featured Replies

פורסם

ההבדל המרכזי הוא שפעם היינו עושים משהו תקיף בקשר לפיגועים ,עכשיו אנחנו רק במשחק חתול ועכבר בנסיון למנוע ,אבל לא מכים בחזרה .

• תגובות 36
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ההבדל המרכזי הוא שפעם היינו עושים משהו תקיף בקשר לפיגועים ,עכשיו אנחנו רק במשחק חתול ועכבר בנסיון למנוע ,אבל לא מכים בחזרה .

לא נכון צה"ל כן תוקף ברצועה על כמעט כל הפרה של ריבונות ישראל.

פורסם

כל מדינה דמוקרטית צריכה להגדיר לעצמה את המושג דמוקרטיה מתגוננת .

אני מציע לך בחום לחזור לכיתה י', לשיעורי אזרחות. עושה רושם שאתה שוכח כמה עקרונות חשובים, למשל שהמדינה היא גוף שקיים למען האזרחים (ולא להיפך, כפי שניסה לטעון איטלקי חביב בשם מוסוליני לפני אי אילו עשרות שנים) ושחופש הביטוי הוא אחד מעמודי התווך של הדמוקרטיה.

כן, על דמוקרטיה לדעת להגן על עצמה כשהיא נדרשת לכך - למשל, אני סבור שאורי בלאו צריך לשבת בכלא בגין מה שהוא עשה, ואיתו גם טלי פחימה, מרדכי וענונו, עזמי בשארה והרשימה עוד ארוכה. עם זאת, הם ייאלצו לחלוק תא עם ברוך מרזל, איתמר בן-גביר וחבריהם. ישנם גורמים, בשני הצדדים, שמהווים איום ממשי על מדינת ישראל, ויש לטפל בהם.

עם זאת, הקבוצה שהוצגה בכתבה אינה מהווה איום שכזה; מדובר באנשים שרוצים עתיד טוב יותר לכולנו, תקראו להם נאיביים, מנותקים, הזויים (ואני אסכים), אבל אין להם כוונת זדון והם לא מהווים איום על המדינה ועל אף אחד מאזרחיה. הם אינם נוקטים באלימות (בניגוד למרזל/בן-גביר וגורמים קיצוניים בקרב המתנחלים והחרדים, שכבר הוזכרו פה), הם אינם בוגדים, פעולותיהם אינן פוגעות בבטחון המדינה, או בעצם קיומה.

עם כל הצער שבדבר, זכותם של האנשים הללו להתבטא כך, בדיוק כפי שזו זכותם של אנשים אחרים לקרוא לטרנספר לערביי השטחים, ולשלילת זכויות האדם שלהם.

סתימת פיותיהם של האנשים שאתם לא מסכימים עמם היא חרב פיפיות, והיא מהווה איום חמור יותר על המדינה והדמוקרטיה מאשר אותם אנשים, בכמה סדרי גודל. קיימות אינספור דוגמאות למדינות בהן מתנגדי המשטר הושתקו והואשמו ב"פגיעה בבטחון המדינה" או "בגידה במולדת". צפון קוריאה, ברית המועצות, סין, קובה, איטליה, גרמניה והיד עוד נטויה - אנחנו לא רוצים להפוך לאף אחת מהמדינות הללו, ושלילת חופש הביטוי ממי שאינכם מסכימים איתו היא הצעד הראשון בכיוון זה. זהו מדרון חלקלק ביותר, ולמזלנו קיימים בישראל מנגנונים שנועדו לוודא שישראל תשאר דמוקרטית (כגון בג"ץ, אותו אתם כל כך אוהבים לשנוא).

אני ממליץ לכולם לקרוא את הספר 1984 של ג'ורג' אורוול, הוא מתאר במדויק את המציאות בה נחיה אם נפעל לפי ההצעות של חלק מהאנשים שלקחו חלק ב"דיון" הזה.

לעניינינו, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם אנשים כאלו, שקוראים לחרם על מדינת ישראל ומשווים אותה למשטר האפרטהייד, היא הוקעה והחרמה שלהם עצמם.

יש לטפל באנשים האלו בדרך המקובלת בחברה דמוקרטית ופלורליסטית - אם אינכם מסכימים עמם, הביעו זאת - תראו לעולם שמדובר במיעוט קיצוני ומוקצה.

ישנו ציטוט מאוד מפורסם של אדמונד בורק:

"All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing"

בדמוקרטיה, לרוב יש תמיד יותר כח מאשר למיעוט - לפעמים צריך לנצל את הכח הזה, אבל צריך לעשות זאת בצורה מושכלת. לשבור את כללי המשחק זה לא הפתרון.

פורסם

טוב בהתחלה שראיתי את הסרטון רתחתי מזעם, רציתי לזרוק אותם מהמדינה אפילו עלתה בי מחשבה מפגרת להחזיר אותם לגטאות ולהגיד להם שזה מה שיקרה

אבל עכשיו כשאני חושב על זה, זה טוב שיש אנשים שמבקרים את השילטון ואת מוסדות המדינה וזה חלק מהדמוקרטיה... ובעצם הם תורמים לעתיד המדינה

אבל הם פאקינג צריכים להכיר במציאות "החזיבאלה זה לא ארגון טרור - רק מעטים ממנו משתמשים בטרור" זה לא דיבור הגיוני

או שאין שלום בגלל גבולות 67 גם לא הגיוני כי עוד בימי הישוב היהודי הערבים רצו שליטה מלאה בארץ ישראל ולא מוכנים לחלוק אותה

וזה גם חלק מהאידיאולוגיה של האיסלם הרדיקלי, שאירופה עוד הולכת לשלם על ההכנסה המאסיבית של המוסלמים.

פורסם

מינימייזר, אתה טוען שקיצוניים משני הצדדים הם בעיה, ושהחבר'ה בכתבה נאיביים ללא כוונת זדון. אני מסכים לחלוטין, ועדיין טוען שזו בכלל לא הנקודה.

האם בן גביר קיצוני? כמובן. האם הוא נגד דמוקרטיה, אם היא כוללת ערבים למשל? אני מאמין שכן. במה אם כן הוא שונה מהקיצוניים מהצד השמאלי של המפה, שמסוכנים מבחינתי למדינה ולדמוקרטיה? בזה שהוא קיצוני לצד שלנו, ולא לצד של מי שחפץ במותי. זה אולי לא הבדל מהותי לדידו של צופה נייטרלי, שעבורו קיצוני הוא קיצוני, אבל כאזרח המדינה ותושבה אני לא יכול, אמור או מתכוון להיות נייטרלי. האם מבחינתך קיצוני אלים שרוצה להרוג אותך גרוע רק באותה המידה כמו קיצוני אלים שרוצה להרוג אותו?

ובקשר לאותם "פעילי שמאל" - אנו חיים בעולם שבו כוונה זה נחמד, אך מסתכלים גם על תוצאות מעשיך. קיימים עונשים הקבועים בחוק על רשלנות, למשל, גם אם לא התכוונת לגרום לתאונה קטלנית כשלא קשרת את המטען למשאית כמו שצריך. קיים עונש קבוע בחוק אם שלפת אקדח שאתה מחזיק ברשיון וירית על שודד נמלט, אם במקום לפגוע בו הרגת ילדה.

אותם פעילי שמאל רק רוצים לעזור, או לא חושבים על השלכות אפשריות של מעשיהם, אבל הם פוגעים. בהבדל מהפגיעות התאורטיות בהן מאשימים במדינות טוטאליטאריות, כאן הפגיעה היא ממשית מאוד, גם אם לא מדידה. אם לא שמת לב, המלחמה העיקרית שמתנהלת כרגע היא לא כנגד הטילים של החיזבאללה אלא על דעת הקהל, על הכלכלה הישראלית, על מעמד האקדמיה שלנו... ובכל אלה אותם פעילי שמאל שקוראים לחרם ולהעמדת ישראלים לדין מחבלים במזיד וכוונה תחילה. חלקם (הקטן) גם מצדיק אלימות פיזית וטרור, כל עוד הם מופנים כלפי המתנחלים. תמימים? אולי. אני קורא לדרוש מהם לשאת באחריות לא לכוונת דבריהם אלא לתוצאות דבריהם.

פורסם

שהמדינה היא גוף שקיים למען האזרחים , אתה צריך להגדיר מהיא מדינה ? האם היא השילטון ? האם היא העם ? האם היא תשתיות המדינה ? ( כגון מוסדות ציבור , כבישים ועד משאבי טבע נניח כמו שמורות טבע )

כן, על דמוקרטיה לדעת להגן על עצמה כשהיא נדרשת לכך - למשל, אני סבור שאורי בלאו צריך לשבת בכלא בגין מה שהוא עשה, ואיתו גם טלי פחימה, מרדכי וענונו, עזמי בשארה והרשימה עוד ארוכה. עם זאת, הם ייאלצו לחלוק תא עם ברוך מרזל, איתמר בן-גביר וחבריהם. ישנם גורמים, בשני הצדדים, שמהווים איום ממשי על מדינת ישראל, ויש לטפל בהם. אתה כבר שופט את מרזל ודומיו , אני להבדיל חושב שמוטב להמתין לפני המשפט ולהגדיר מהיא עברה ועל איזה מישור היא מתבצעת ורק אחר כך לשפוט ולפעול כנגד מי שצריך לפעול .

עם זאת, הקבוצה שהוצגה בכתבה אינה מהווה איום שכזה; מדובר באנשים שרוצים עתיד טוב יותר לכולנו, תקראו להם נאיביים, מנותקים, הזויים (ואני אסכים), אבל אין להם כוונת זדון והם לא מהווים איום על המדינה ועל אף אחד מאזרחיה. הם אינם נוקטים באלימות (בניגוד למרזל/בן-גביר וגורמים קיצוניים בקרב המתנחלים והחרדים, שכבר הוזכרו פה), הם אינם בוגדים, פעולותיהם אינן פוגעות בבטחון המדינה, או בעצם קיומה. כאן היא המחלוקת , אני אישית טוען שהם אולי לא באים לפגוע בשילטון אלא באים לפגוע בעם עצמו וכמובן שאני לא שופט אותם על דעתם , אלא על מעשיהם לעניות דעתי הסתה היא פגיעה למשל .

עם כל הצער שבדבר, זכותם של האנשים הללו להתבטא כך, בדיוק כפי שזו זכותם של אנשים אחרים לקרוא לטרנספר לערביי השטחים, ולשלילת זכויות האדם שלהם. גם כאן יש מחלוקת והיא באה לידי ביטוי בחוק לשון הרע למשל , אומנם יש לבן אדם זכות להגיד מה שהוא רוצה , אבל זכות זו איננה כדי לפגוע באדם אחר ודעה פוליטית איננה תרוץ לשקר ולסלף !

סתימת פיותיהם של האנשים שאתם לא מסכימים עמם היא חרב פיפיות, והיא מהווה איום חמור יותר על המדינה והדמוקרטיה מאשר אותם אנשים, בכמה סדרי גודל. קיימות אינספור דוגמאות למדינות בהן מתנגדי המשטר הושתקו והואשמו ב"פגיעה בבטחון המדינה" או "בגידה במולדת". צפון קוריאה, ברית המועצות, סין, קובה, איטליה, גרמניה והיד עוד נטויה - אנחנו לא רוצים להפוך לאף אחת מהמדינות הללו, ושלילת חופש הביטוי ממי שאינכם מסכימים איתו היא הצעד הראשון בכיוון זה. זהו מדרון חלקלק ביותר, ולמזלנו קיימים בישראל מנגנונים שנועדו לוודא שישראל תשאר דמוקרטית (כגון בג"ץ, אותו אתם כל כך אוהבים לשנוא).

אני ממליץ לכולם לקרוא את הספר 1984 של ג'ורג' אורוול, הוא מתאר במדויק את המציאות בה נחיה אם נפעל לפי ההצעות של חלק מהאנשים שלקחו חלק ב"דיון" הזה. אכן דברים מפחידים ובהחלט מוסכמים ולכן אני מציע לקבוע את ההגדרות החוקיות לכך ( ההנחיה היחידה שלי היא שנגד השילטון מותר ונגד העם והמדינה אסור )

לעניינינו, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם אנשים כאלו, שקוראים לחרם על מדינת ישראל ומשווים אותה למשטר האפרטהייד, היא הוקעה והחרמה שלהם עצמם.

יש לטפל באנשים האלו בדרך המקובלת בחברה דמוקרטית ופלורליסטית - אם אינכם מסכימים עמם, הביעו זאת - תראו לעולם שמדובר במיעוט קיצוני ומוקצה.

ישנו ציטוט מאוד מפורסם של אדמונד בורק:

"All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing"

בדמוקרטיה, לרוב יש תמיד יותר כח מאשר למיעוט - לפעמים צריך לנצל את הכח הזה, אבל צריך לעשות זאת בצורה מושכלת. לשבור את כללי המשחק זה לא הפתרון. אני לא מציע לשבור את חוקי המשחק , אני מציע לעדכן אותם

השיטה שלך להחרים ? אני לא יודע מה היא תעזור למי שמרגיש כך קרי מוחרם כל חייו , אתה יכול להיות בטוח שהאנשים האלו מרגישים מוקצים ולכן הם מחזיקים בדעות שלהם כמו כן הם תמיד יכולים לעבור ולפעול כנגד המדינה ממקום אחר , עיין ערך טלי פחימה , החרם לא בדיוק עזר .

פורסם

טוב בהתחלה שראיתי את הסרטון רתחתי מזעם, רציתי לזרוק אותם מהמדינה אפילו עלתה בי מחשבה מפגרת להחזיר אותם לגטאות ולהגיד להם שזה מה שיקרה

אבל עכשיו כשאני חושב על זה, זה טוב שיש אנשים שמבקרים את השילטון ואת מוסדות המדינה וזה חלק מהדמוקרטיה... ובעצם הם תורמים לעתיד המדינה

אבל הם פאקינג צריכים להכיר במציאות "החזיבאלה זה לא ארגון טרור - רק מעטים ממנו משתמשים בטרור" זה לא דיבור הגיוני

או שאין שלום בגלל גבולות 67 גם לא הגיוני כי עוד בימי הישוב היהודי הערבים רצו שליטה מלאה בארץ ישראל ולא מוכנים לחלוק אותה

וזה גם חלק מהאידיאולוגיה של האיסלם הרדיקלי, שאירופה עוד הולכת לשלם על ההכנסה המאסיבית של המוסלמים.

יש סיבה למה הלבנונים אוהבים או מקבלים את החיזבאללה, רוב הפעילות שלו היא לא במישור הצבאי אלא במישור החברתי.

חיזבאללה(ולא משנה במימון של מי) בנה יותר תשתיות בלבנון מאשר המדינה, כספי החיזבאללה הם אלה ששחזרו את התשתיות האזרחיות של לבנון אחרי לבנון2.

חיזבאללה ממנן מלגות לאונב בחו"ל(ולפי סקר קל רוב המשתמשים בהם הם דווקא לא שיעים אלא נוצרים ודרוזים), תרופות לעניים, מפעיל מעונות(ולא מעניין אותי מה הם עושים שמה בפועל), בונה בתי חולים ובתי ספר באזורים נידחים. אז יש סיבה למה הלבנונים מקבלים את החיזבאללה במיוחד היום בידים פתוחות יחסית.

החיזבאללה זה הטעות שלנו, במיוחד נאסראללה שעלה לשלטון אחרי חיסול מאוד מלוכלך של ישראל, ניסינו לחסל אותו שוב ושוב אבל חוץ מכמה בני משפחה לא הצלחנו. אם משהו אחד הוכיח הקונפליקט האחרון היא שהדרך הטובה ביותר למתן גוף עויין היא לא בהרכח כוח, הפת"ח עד כמה שהוא עדיין ארגון טרור בפנים מסויימים הבין שכדאי שהרשות תשרוד הוא צריך לפתח את התשתיות ולגום לפריחה כלכלית ומה שיש היום בגדה היא פריחה כלכלית אם תקראו כמה כתבות על הפסטיבלים שהולכים שמה על העיר החדשה שהם בונים, על זה שהאבטלה בגדה נמוכה יותר מהפריפריה וכמו כן ההכנסה הממוצעת תראו שהם עושים שמה משהו לא רע בכלל. מהצד השני אנחנו לא שומעים יותר מידי דברים יוצאים מהגדה, ולפני שתצעקו שזה השקט לפני הסערה אז תחשבו שכרגע בשונה מעזה לרשות ולאזרחים בגדה יש הרבה יותר מה להפסיד מאשר גבולות 67. הגוף השולט אוהב את הכוח ואת המוניטין שלו בעולם, והאזרחים אוהבים את הבית שלהם ואת המכונית החדשה(בין אם היא נעלמה מגוש דן ובין אם היא לא), כשיש להם עבודה, כסף ועתיד הרבה יותר קשה להכנס לנעליים של שהאיד. ומי שחושב שאנשים מתפוצצים רק בגלל שזה מה שכתוב באיזה ספר אז הם טועים, הם מתפוצצים כי החיים שלהם בזבל והרבה יותר קל להשפיע עליהם ולשטוף להם את המוח.

כן אז הם כנראה עדיין דיי שונאים אותנו, אבל לפחות יש להם משהו עכשיו שהוא קונטרה לזה, לא יותר מעבר ממחנה פליטים אחד לשני ומחורבה אחת לשניה, אלא מחיים שסוף סוף מתחילים להתפתח אצלהם לאבדון מוחלט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים