עבור לתוכן

השמאל הישראלי ממשיך להכות במדינתו ולהחלישה בעולם.

Featured Replies

פורסם

ואיפה היית כש"פעילי שמאל" מסויימים תמכו במדיניות הפיגועים כל עוד הם מוגבלים להתנחלויות? איפה היית כשהם קראו להחרים את ישראל אקדמית - ממתי האקדמיה היא שלוחה של הממשלה ומטרה לגיטימית לביקורת מהסוג הזה? איפה היית כשהם קראו להחרים את ישראל כלכלית, כשרוב הנפגעים יהיו עסקים שאינם ממשלתיים?

האם אתה טוען בעצם, שכשמדובר במדינה דמוקרטית זה בסדר (או לפחות "חוקי") להפעיל לחץ על תושביה כדי ש"ישנו את דעתם" בבחירות הבאות? הרי זה מה שהשמאל רוצה, לא? לטובת המדינה מבחינתו או לטובתו האישית, הוא פועל לביטול הבחירה של העם בדרכים לא דמוקרטיות בעליל...

אתה עשוי לשים לב שיש כאן דמיון לסגר על עזה: הרי מלבד מניעת נשק מהחמאס, מטרת הסגר היא גם הפעלת לחץ על התושבים להסיר את תמיכתם בו. ההבדל הוא שבמקרה ההוא, זה מה שעושים לאוייב כשרוצים להפיל שלטון עויין אך גם להמנע ממוות מיותר. ובמקרה של השמאל? האם אנחנו אוייבים שלו, שהוא פועל בשיטות הללו?

לא חייבים להיות בשלטון כדי לגרום לנזק. ההיפך, למעשה - כשאתה בשלטון, אתה נושא באחריות לדבריך ומעשיך. כשאתה באופוזיציה אתה יכול להרוס (בעיקר מהבחינה התעמולתית\מדינית\דיפלומטית) כאוות נפשך, ועוד להאשים אח"כ את השלטון. ואם כבר, גם אם מבחינתך השמאל שלט רק 4 שנים, להזכיר לך מתי היו רוב הפיגועים הקטלניים ובעקבות אילו הסכמים ושל מי?

• תגובות 36
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הבעיה היא שאתה לוקח דעה ומעשים של כמה עשרות או מאות פעילי שמאל קיצונים וטוען שמדובר במדיניות רגילה של אנשי שמאל אך מתעלם מאלפי או עשרות אלפי חרדים ומתנחלים שכופים את דעותיהם עלינו באלימות פיזית. מעולם לא ראיתי דרישה של ממשלת שמאל או ארגון שמאל גדול לביטול הבחירה של העם ואיני יודע מהיכן הגעת למסקנה כזאת בדבריייך...

בנוסף לכך, צר לי לבשר לך שכבר בועידת קמפ דיוויד, מנחם בגין אישר חזרה של חלק קטן מהפליטים הפלשתינאים לשטחי הגדה ועזה כך שהסכמי אוסלו לא היו הראשונים מבחינת פעולות אלו. שלא נדבר על כך שהסכמי אוסלו בוצעו חלקית בתקופתו של ביבי נתניהו שגם הפר אחוז לא קטן מהם. האם מישהו בימין התייחס לכך? מעולם לא, עדיף להאשים את השמאל כאשר יש אפשרות כזאת מאשר לעשות חשבון נפש רציני.

רמיזתך שרוב הפיגועים הקטלניים היו בתקופת ממשלת שמאל שגויה מיסודה וזאת מכיוון שבתקופת אריאל שרון הגיע גל הפיגועים לשיאו, מבלי שישראל תוכל להפסיקם. הפיגועים נפסקו בסופו של דבר בזכות בניית גדר ההפרדה (שאושרה בממשלת רבין, אף אחת מממשלות הימין לא טרחה לחשוב על כך בעצמה) ושיפור המודיעין של השב"כ בשטחי הרשות הפלשתינאית.

דבר נוסף - אהוד יערי ועיתונאים נוספים טוענים שממשלת ישראל עודדה באופן חשאי את הקמת ארגון הטרור החמאס, כולל העברת כספים, וזאת כדי שיהווה משקל נגד לארגוני הטרור בשטחי הרשות. אמנם בתחילת דרכו החמאס הציג את עצמו כארגון הומניטרי אך ברור לחלוטין שמתחת לפני השטח הדברים היו שונים. ביבי שחרר את אחמד יאסין ופתח את מנהרת הכותל וזאת בניגוד להמלצות דרגי הבטחון וכמעט שלא נמתחה עליו ביקורת, למרות שמעשים אלו הביאו להסלמה בפיגועי הטרור (הביקורת מימין כמובן הייתה שהסכמי אוסלו מאז ומתמיד היו הגורם העיקרי לפיגועי הטרור).

פורסם

תן לי לראות אם הבנתי אותך נכון: פתיחה של מנהרת הכותל הובילה להסלמה בטרור? אכן תסמונת האשה המוכה לתפארת, כמו שכבר למדתי לצפות מהשמאלני (ולא בהכרח הקיצוני) הממוצע.

להזכירך גם שהמפלגה היחידה שהוצאה מחוץ לחוק בישראל היא מפלדת ימין (קיצוני), בעוד שגברת חנין זוועה-בי ומפלגתה עדיין בכנסת? מסתבר שאמירות נגד ערבים זה אסור, אבל מעשים כנגד יהודים זה מותר.

להזכיר לך את הצעת החוק הטריה, בנסיון לסגור את "ישראל היום" בתואנה של "בעלות זרה" (ואני מתבייש בכך שגם חברי כנסת מהימין תמכו בהצעה, כביכול כי אכן מדובר על החדרת דעות זרות במסווה של עיתון ישראלי)?

להזכיר לך את כמות החוקים בעלי הנטיה הימנית שחוקקה הכנסת שנבחרה ע"י העם, שבג"ץ שבוודאי לא נבחר ע"י העם פסל או ריכך?

דבר אחרון - נחמד שאתה מאשים -בצדק, לפעמים- ממשלות ימין דווקא כשהן ניהלו מדיניות שמאל מובהקת (בערך כל מה שאמרת בהודעה האחרונה), ומצדיק ממשלות שמאל כשהן נהלו מדיניות שכיום השמאל מוחה נגדה (גדר ההפרדה). מה זה אומר בעצם? אולי אתה הוא זה שצריך לחשוב על חשבון נפש?

פורסם

הבנת הנקרא - פתיחת מנהרת הכותל היא אחד מהגורמים שהובילו בזמנו להסלמה בפיגועים, בדיוק כמו שאתה טוען שהסכמי אוסלו הובילו לפיגועים. שני הטיעונים מבחינתי לא הגיוניים אם מסתכלים עליהם כאירוע בודד כפי שאתה עושה.

חברי כנסת מהימין מנסים להוציא מחוק את חנין זועבי ומפלגתה ולהזכירך המשט התרחש לפני זמן קצר מאוד, הם כנראה יסיימו את המלאכה שלהם תוך מספר שבועות לפי הדיווחים בעיתונות וסתימת הפיות בישראל תיכנס להילוך גבוה, בדיוק כפי שאתה אוהב.

הצעת החוק לסגור את ישראל היום אינה קשורה לשיקולים פוליטיים אלא כלכליים בלבד - לנוני מוזס מידיעות אחרונות מאוד קשה להתחרות בעיתון שמחולק חינם אז הוא גייס ח"כים ולוביסטים מימין, מרכז ושמאל כדי שיגישו הצעת חוק נגד ישראל היום ויתמכו בה. הרצון שלך להסוות זאת כמתקפה נגד הימין הוא מה שאני כותב עליו לאורך כל הדיון, בעיקר התחושה שמנסים לדפוק אותך בגלל שאתה ימני למרות שאין דברים בגו בחלק גדול מהמקרים.

אני גם יכול למצוא מספר חוקים שחוקקו ע"י ח"כים שמאלנים ובוטלו ע"י בג"צ. ברוב המקרים לדעתי בג"צ צודק כמו למשל ביטול חוק בית הכלא הפרטי לדוגמא.

השמאל תמיד הצדיק את קיום גדר ההפרדה ואתה מתעלם לחלוטין מהעובדה שההפגנות בבילעין וניעלין הן נגד תוואי הגדר, שמספח אדמות פלשתינאיות לישראל ללא סיבה הגיוניות או בטחונית ובעיקר לצרכי נוחות המתנחלים או הטבות כלכליות של מקורבים להחלטות הנ"ל.

פורסם

כל מדינה דמוקרטית צריכה להגדיר לעצמה את המושג דמוקרטיה מתגוננת .

האם העם אחראי להחלטות הדמוקרטיות שהעם לקח על עצמו ? קרי , האם על העם לשלם את המחיר באופן הישיר על ההחלטות של נבחריו ? זו השאלה !

פורסם

הבעיה היא שאתה לוקח דעה ומעשים של כמה עשרות או מאות פעילי שמאל קיצונים וטוען שמדובר במדיניות רגילה של אנשי שמאל אך מתעלם מאלפי או עשרות אלפי חרדים ומתנחלים שכופים את דעותיהם עלינו באלימות פיזית. מעולם לא ראיתי דרישה של ממשלת שמאל או ארגון שמאל גדול לביטול הבחירה של העם ואיני יודע מהיכן הגעת למסקנה כזאת בדבריייך...

בנוסף לכך, צר לי לבשר לך שכבר בועידת קמפ דיוויד, מנחם בגין אישר חזרה של חלק קטן מהפליטים הפלשתינאים לשטחי הגדה ועזה כך שהסכמי אוסלו לא היו הראשונים מבחינת פעולות אלו. שלא נדבר על כך שהסכמי אוסלו בוצעו חלקית בתקופתו של ביבי נתניהו שגם הפר אחוז לא קטן מהם. האם מישהו בימין התייחס לכך? מעולם לא, עדיף להאשים את השמאל כאשר יש אפשרות כזאת מאשר לעשות חשבון נפש רציני.

רמיזתך שרוב הפיגועים הקטלניים היו בתקופת ממשלת שמאל שגויה מיסודה וזאת מכיוון שבתקופת אריאל שרון הגיע גל הפיגועים לשיאו, מבלי שישראל תוכל להפסיקם. הפיגועים נפסקו בסופו של דבר בזכות בניית גדר ההפרדה (שאושרה בממשלת רבין, אף אחת מממשלות הימין לא טרחה לחשוב על כך בעצמה) ושיפור המודיעין של השב"כ בשטחי הרשות הפלשתינאית.

דבר נוסף - אהוד יערי ועיתונאים נוספים טוענים שממשלת ישראל עודדה באופן חשאי את הקמת ארגון הטרור החמאס, כולל העברת כספים, וזאת כדי שיהווה משקל נגד לארגוני הטרור בשטחי הרשות. אמנם בתחילת דרכו החמאס הציג את עצמו כארגון הומניטרי אך ברור לחלוטין שמתחת לפני השטח הדברים היו שונים. ביבי שחרר את אחמד יאסין ופתח את מנהרת הכותל וזאת בניגוד להמלצות דרגי הבטחון וכמעט שלא נמתחה עליו ביקורת, למרות שמעשים אלו הביאו להסלמה בפיגועי הטרור (הביקורת מימין כמובן הייתה שהסכמי אוסלו מאז ומתמיד היו הגורם העיקרי לפיגועי הטרור).

תמיד כמישהו מעלה את העובדה שיש פעילי שמאל קיצוניים,בא שמאלן תלוש ומזכיר שיש פי אלף ימנים קיצוניים. האומנם? אז איך זה שאת כל הכותרות לאחרונה תופסים אנשי שמאל קיצוני הבוגדים במדינה? לא זכור לי שאנשים מהימין הקיצוני עשו לאחרונה יותר מהפגנה מגוכחת בשייח ג'ראח,שגם היא אושרה על ידי המשטרה. כנראה יש לך טעות מוכוונת בפרספקטיבה,הטעות שמאפיינת כל שמאלן והיא לעשות צחוק מנתונים כתובים.

לא זכור לי שאלפי חרדים כופים עליי או עלייך לצום ביום כיפור או לא לנסוע בשבת,מצד שני שמאלנים קיצוניים כן כופים עליי בידוד בינלאומי (ע"ע חרם האומנים דלעיל). לא זכור לי גם שממשלת ימין כלשהי רצתה לבטל את יכולת הבחירה של הפעם או להגביל אותו. אז מה אתה מלהג?

אתה מצדיק את הסכמי אוסלו על סמך הסכמי קמפ דיוויד? הסכמי קמפ דיוויד למרות היותם גרועים יחסית חתמו על שלום והכרה בין מדינות. זה שהשלום הזה הוא קורקטי בלבד זה משהו אחר. הסכמי אוסלו היו בין מדינה לאירגון טרור. האירגון טרור הזה לא מוכן להכיר עד היום במדינה שלך. מה שמצרים כן עושה,למרות כל הנביחות בתקשורת. הסכמי אוסלו אכן יושמו בחלקם בזמן ביבי,אבל מי יזם אותם? מי הציע לפלסטינאים 99% מהקו הירוק? ביבי? צא ולמד חביבי,מה שהנציח את האיוולת הוא רבין האספמיסט ז"ל וברק ופרס,שתרמו בעיקר לזה שהבאנו אירגון טרור לשבת ולשלוט במדינה. במדינה אחרת אנשים כאלו היו גומרים את הקריירה הפוליטית (ולא,לא בדרך שבה רבין קיפד את חייו למקרה שתקפוץ). אוסלו נכשל,כל הציבור חושב שהוא נכשל. יש כמה אנשים בשמאל הקרוע (שכנראה אתה נמנה איתם) שעדיין מאמינים שאפשר לגשר פה על משהו. אז אתה טועה. לא צריך עוד אינתיפאדה ועוד פיגועים ועוד מרמרה כדי להבין שאין שום פרטנר,צריך להפנים ולזרוק אותם לחיות עם עצמם,ירצו או לא ירצו. לא להאשים את השמאל? אז את מי נאשים? את ביל קלינטון?

הפיגועים שאתה מדבר עליהם הם רק תולדה של איוולת השמאל,שנתנה לשוטרים פלסטינים רובים,שנתנה לארכי טרוריסט ערפאת שטיח אדום וכו'. אם זה לא היה קורה במשמרת של שרון,קבל מבזק חדשות,זה היה קורה במשמרת הבאה. ברגע שצה"ל ריסק את הפלסטינים הכל נגמר. היום (כמו בעבר) צה"ל יודע על רובן המוחלט של ההתארגנויות,וזה קורה רק בגלל שאנחנו לא סומכים על סמי צבא פלסטינאי חמוש. זה שיש שוטרים עם נשק כרגע ברשות זה ייצוגי לחלוטין. ברגע שלקחת בעלות (ויפה שאתה מסכים עם זה) הכל נפתר.

לגבי תיאורית הקונספירציה המגוכחת של החמאס,קראת יותר מדיי ספרי ריגול. ביבי שחרר את יאסין בגלל פרשת משעל ולא בגלל שהאיש היה צדיק. מנהרת הכותל והאירועים שהיו בעקבותיהם זה רק תסמין מוקדם לאינתיפאדה השלישית וכך שביבי בקדנציה הראשונה היה חדל אישים שלא יכל לנהוג ביד קשה כמו שצריך ולחדול את מחול העועים של השמאל וחלוקת השטחים. אנחנו ממשיכים לאכול את פירות הבוסר האלו גם היום.

פורסם

בוא נדבר בעובדות:

* החרדים כופים עליי דברים שאני לא רוצה בהם בגלל שח"כ גפני הוא יושב ראש ועדת הכספים, הועדה הכי חזקה בכנסת מבחינת השפעה (יותר מועדת חוץ וביטחון). אם יעבור חוק שיאפשר הפלות בצורה חופשית (ולא כמו היום שאישה צריכה לעבור ועדת הפלות מגוכחת), גפני יחליט שלא להעביר כסף ליישום החוק והחוק יקרוס. אנחנו יכולים להתעצבן עד מחר אבל הוא שולט בברז ולפיכך הוא כופה עליי ועלייך את דעתו.

* מדינת ישראל קיימה ומקיימת במשך עשרות שנים מגעים מול ארגוני טרור כך שהסכמי אוסלו אינם מיוחדים כפי שאתה מציג אותם. אפילו ממשלת נתניהו מכירה בפת"ח, שהוא ארגון טרור לכל דבר, כסמכות הפלשתינאית שמולה ינוהל משא ומתן להסדר קבע.

* אתה בעצמך אומר שהסכמי אוסלו ייושמו בתקופת ביבי. בפעם האחרונה שבדקתי, ראש הממשלה הוא הסמכות העליונה והוא יכול לבטל את ההסכם או לצפצץ עליו כמו שעשה ערפאת. אם ביבי מעביר רובים לפלשתינאים, שהוא ותומכיו לא יאשימו את השמאל ויטענו שהם רק מילאו אחר הסכמים או פקודות.

* אתה טוען שהפיגועים התרחשו בגלל שהפלשתינאים קיבלו רובים אך מתעלם לחלוטין מהעובדה שרוב מוחלט של פיגועי הטרור בוצעו ע"י מטעני נפץ ורק כמה עשרות בודדות של ישראלים נהרגו מירי של רובים שניתנו להם ע"י ממשלת ישראל (ואת זה אני לא מכחיש לרגע). איך זה בדיוק מסתדר לך? האם לרגע חשבת שהמדיניות השגויה של ממשלות הימין בישראל לפני או אחרי הסכמי אוסלו תרמה להקצנה בפיגועי הטרור? אם לא, אנא הוכח זאת בבקשה.

* ביבי שחרר את יאסין נקודה. אינך יכול להוכיח שזה לא סייע לפיגועי הטרור ואיני יכול להוכיח שזה כן סייע לפיגועי הטרור. ההבדל הוא שאני מודע לכך שהגידול בפיגועי הטרור נגרם מכמה גורמים בו זמנית, חלקם לא ידועים או לא ברורים ואיני נוטה להאשים את הצד השני (הצד הימני במפה) אלא רק בתור התגוננות. לעומת זאת, נוכחתי לדעת שכמות גדולה של אנשי ימין בטוחים לחלוטין שרק הסכמי אוסלו גרמו לגידול בכמות ההרוגים בצד הישראלי ומסרבים בתוקף לעשות חשבון נפש.

* ואולי זאת הנקודה החשובה - הצד השמאלי במפה הפוליטית נוטה לעשות חשבון נפש יותר מהצד הימני, לפחות מהיכרותי עם הסביבה הקרובה שלי והעיתונות. אני אישית חושב שהשמאל כרגע עושה הרבה טעויות אך ההבדל העיקרי ביני לבינך הוא כנראה שאני מודה בטעויות של הצד שלי, אתה מתכחש להן.

פורסם

השמאל אכן נוטה יותר לעשות חשבון נפש - ואני מכיר הרבה שמאלנים לשעבר שנהיו ימנים אחרי חשבון הנפש הזה.

פורסם

כרגע אתה אכן צודק וזאת בגלל הסכסוך. אם יהיה שלום או הסכם הפסקת אש, אתה תראה חשבון נפש של הצד הימני ומעבר של אנשים רבים מהצד הימני לצד השמאלי של המפה הפוליטית.

פורסם

לי יש יותר בעיה עם הימין,לפחות השמאל,או חלק מהשמאל מאמין שהוא עושה דברים טובים..הבעיה היותר גדולה שלי זה עם הימין שהופך את עורו.

א. כי זה מרגיז לקרוא ולשמוע דיבורים גבוהה גבוהה,והתבטאויות על השמירה על ההתישבות והמלחמה בטרור ובסוף ליפול עם אנשים שמיישמים מדיניות הפוכה לכל מה שהם אמורים להאמין בו-שיניתם את דעתכם-אתם אדם אחר לפתע?תתפטרו ותרוצו שוב פעם הבאה,או שלחילופין תגדירו מדיניות ויתורים מדויקת לפני הבחירות.נראה כמה יצביעו לכם.

ב. כי לכאורה אין לויתורי הימין ה"לא אידואולוגים" "כי אין ברירה" סוף. תמיד יהיה את הערבים והאיחוד האירופי ולחץ מאמריקה,אז מה? לנצח נצטרך לוותר על שלנו? יגמרו עם יוש יתחילו ללחוץ על הגולן או ירושלים הגליל הנגב,לא חסר מקומות שיש בהם ערבים מדוכאים וילדות קטנות וככל שנמשיך לוותר התיאבון של הערבים יגדל.אז מה מתי זה יפסיק? מתי נוכל להגיד סוף סוף "לא". ואם אנחנו לא יכולים כי אנחנו באמת מדינה נכה שתלויה בחסדים של מדינות אחרות אז מישהו יושב וחושב איך לפתור את זה?יש דרך למדינה להתקיים בלי תלות כלכלית באומות העולם? כלכלה שמחזיקה את עצמה?על הצד שאפשר להגיע למצב בראש ימני יוכל להרים את הטלפון בניחותא ולומר "לא",אז כדאי להתחיל לזוז לשם כמה שיותר מהר.

לגבי השמאל מעצבנת אותי היכולת שלו לעשות הסברה ורציונליזציה לכל מהלך ויתורי שלא יהיה-אם אנחנו מוותרים כנראה זה טוב.לא ראיתי מישהו בתקשורת מטיל ספק בחיוניות של כל צעד של חולשה של מדינת ישראל.היו כמה שמאלנים שהתנגדו להתנגדות אבל נדמה שהשמאל מעודד ויתור,נכווה,זה לא הולך-הערבים ממשיכים להרוג אותנו כרגיל ואז צריך להמציא משהו חדש-תאוריה חדשה ל"למה לוותר זה הדבר הנכון"."צורות חדשות לוותר".והויתור הבא גם מתפוצץ בפרצוף.

אלה רק קוים ורשמים כלליים שלי,ניסיתי לנסח את מה שאני מרגיש.יאללה חזרה ללימודים משפט מנהלי בעעעע :silly:

פורסם

או במילים אחרות, במדינת ישראל השמאל נוטה ימינה והימין נוטה שמאלה וכמעט כולנו בעצם נמצאים במרכז - ימין או קצת ימין מבחינה פוליטית ושמאל מבחינה חברתית ו/או כלכלית.

פורסם

לא הייתי קורא לאלה שבכתבה שמלאנים..

הם פשוט שונאי ישראל

פורסם

לא הייתי קורא לאלה שבכתבה שמלאנים..

הם פשוט שונאי ישראל

+1

פורסם

בוא נדבר בעובדות:

* החרדים כופים עליי דברים שאני לא רוצה בהם בגלל שח"כ גפני הוא יושב ראש ועדת הכספים, הועדה הכי חזקה בכנסת מבחינת השפעה (יותר מועדת חוץ וביטחון). אם יעבור חוק שיאפשר הפלות בצורה חופשית (ולא כמו היום שאישה צריכה לעבור ועדת הפלות מגוכחת), גפני יחליט שלא להעביר כסף ליישום החוק והחוק יקרוס. אנחנו יכולים להתעצבן עד מחר אבל הוא שולט בברז ולפיכך הוא כופה עליי ועלייך את דעתו.

* מדינת ישראל קיימה ומקיימת במשך עשרות שנים מגעים מול ארגוני טרור כך שהסכמי אוסלו אינם מיוחדים כפי שאתה מציג אותם. אפילו ממשלת נתניהו מכירה בפת"ח, שהוא ארגון טרור לכל דבר, כסמכות הפלשתינאית שמולה ינוהל משא ומתן להסדר קבע.

* אתה בעצמך אומר שהסכמי אוסלו ייושמו בתקופת ביבי. בפעם האחרונה שבדקתי, ראש הממשלה הוא הסמכות העליונה והוא יכול לבטל את ההסכם או לצפצץ עליו כמו שעשה ערפאת. אם ביבי מעביר רובים לפלשתינאים, שהוא ותומכיו לא יאשימו את השמאל ויטענו שהם רק מילאו אחר הסכמים או פקודות.

* אתה טוען שהפיגועים התרחשו בגלל שהפלשתינאים קיבלו רובים אך מתעלם לחלוטין מהעובדה שרוב מוחלט של פיגועי הטרור בוצעו ע"י מטעני נפץ ורק כמה עשרות בודדות של ישראלים נהרגו מירי של רובים שניתנו להם ע"י ממשלת ישראל (ואת זה אני לא מכחיש לרגע). איך זה בדיוק מסתדר לך? האם לרגע חשבת שהמדיניות השגויה של ממשלות הימין בישראל לפני או אחרי הסכמי אוסלו תרמה להקצנה בפיגועי הטרור? אם לא, אנא הוכח זאת בבקשה.

* ביבי שחרר את יאסין נקודה. אינך יכול להוכיח שזה לא סייע לפיגועי הטרור ואיני יכול להוכיח שזה כן סייע לפיגועי הטרור. ההבדל הוא שאני מודע לכך שהגידול בפיגועי הטרור נגרם מכמה גורמים בו זמנית, חלקם לא ידועים או לא ברורים ואיני נוטה להאשים את הצד השני (הצד הימני במפה) אלא רק בתור התגוננות. לעומת זאת, נוכחתי לדעת שכמות גדולה של אנשי ימין בטוחים לחלוטין שרק הסכמי אוסלו גרמו לגידול בכמות ההרוגים בצד הישראלי ומסרבים בתוקף לעשות חשבון נפש.

* ואולי זאת הנקודה החשובה - הצד השמאלי במפה הפוליטית נוטה לעשות חשבון נפש יותר מהצד הימני, לפחות מהיכרותי עם הסביבה הקרובה שלי והעיתונות. אני אישית חושב שהשמאל כרגע עושה הרבה טעויות אך ההבדל העיקרי ביני לבינך הוא כנראה שאני מודה בטעויות של הצד שלי, אתה מתכחש להן.

אתה לא מבין דבר וחצי דבר בחוקה אם אתה חושב שחוק יקום או יפול בגלל רצון של ח"כ יחיד. גפני לא יכול להכריז ש"לא בא לו" להעביר כספים לחוק. חוק הוא מחייב,לא באמת שואלים אותו. תיקצוב זה דבר אחר. חוץ מזה אני לא מבין מה רע בדוגמא הזאת. טוב שיש ועדת הפלות,ככה לא כל בחורה תפיל את תינוקה.

מדינת ישראל קיימה לאורך השנים מגע עם ארגוני טרור? סליחה? באיזה פלנטה? לשיחרור חטופים? השמאל החזיר את הפת"ח בהליך דיפלומטי מלא. לא בעסקת שבויים,בהליך מדיני ובהכרה מלאה בזכותם למדינה. לפני זה לא היה אש"פ בשטחים,אחרי זה כן. האם אתה יודע בכלל מה קרה פה?

הסכמי אוסלו יושמו בתקופת ביבי כי הם היו עובדה קיימת. זה לא שביבי היה יכול לזרוק את הכל מהחלון. אז כבר הפלסטינים התבססו,הקימו רשות וכו'. מי בקהילה הבינלאומית היה נותן לו לעשות זאת? אתה הוזה אם אתה חושב שהוא היה יכול לסתור את הכל. זאת לא שכונה פה,אם יש התחייבות מדינית סביר מאוד להניח שראש הממשלה יהיה חייב לקבל אותה. בגלל זה חוסני מובארק או עבדאללה לא שולחים חיילים לירות על ישראלים,כי יש הסכם שלום. למקרה שלא הבנת.

קודם כל לגבי הטענה שלך עם הרובים זה פשוט בגלל מדיניות המחסומים. רובה קשה להבריח ונותן יחס נמוך של הרוגים. פיגוע התאבדות נותן יותר הרוגים פר מחבל. ד"א כחצי מההרוגים של כוחות הביטחון מהאינתיפאדה השנייה הלאה (והרבה יותר לפני) הם כתוצאה מאותם רובים.

מה אתה רוצה להביע בנקודה האחרונה שלך? ביבי שחרר את יאסין מחוסר ברירה. אחרת היו לנו 2 סוכני מוסד עצורים בירדן,זה כל הסיפור. הכל נובע מהסתבכות של המוסד. שחרור יאסין הוא בכיה לדורות,הוא אירגן פיגועים וגרם להרג של עשרות ישראלים עד שאותו אפאצ'י שלח אותו למנוחתו בשאול תחתיות.

אין מה לעשות,אתה יכול לטעון מה שתרצה. לפני אוסלו = אין ישות פלסטינית והנהגה טרוריסטית = אין פיגועים. אחרי = הנהגה טרוריסטית פלסטינית = פיגועים.

אני יודע לעשות חשבון נפש טוב מאוד,אני לא דוגמטי ולא פנאט. צריך להיות סומא לגמרי כדי לא לראות את הנתונים. זה שהחברים הימנים שלך לא עושים חשבון נפש זה רק אומר שכנראה יש להם סיבה לעשות זאת,לא סתם הציבור נוטה ימינה.

פורסם

* לישראל אין חוקה ולכן איני מבין בה. גפני או האוצר לא העבירו כספים לקיום חוק כבר מספר פעמים כך שאיני מבין את פליאתך. הנה ציטוט עבורך:

הוועדה דנה בתקציב המדינה ובחוק ההסדרים ומכינה אותם לקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת, וביכולתה להשפיע אפוא השפעה מרחיקת לכת על הרכב התקציב, ובכלל זה על העברת תמיכות כספיות לסקטורים וגופים שונים.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%AA_%D7%94%D7%9B%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%9D

* מגעים לשחרור חטופים הם מגעים, לרגע לא טענתי שמדובר במגעים מדיניים.

* החזית העממית, שפעלה בשטחים לפני הסכמי אוסלו, הורכבה מיוצאי אש"ף ואף היוותה פלג באשף לפני פרישתה. אתה צודק בכך שאש"ף לא היה בשטחי הרשות לפני הסכמי אוסלו אך אין יותר מדי הבדל בין ארגוני הטרור השונים, במיוחד לא בין הפת"ח לאש"ף.

* כרגע ישראל נמצאת בבידוד מדיני בגלל שביבי עושה כרגע מה שבא לו ומצפצף כמעט על כל העולם (רב עם אובמה, סרקוזי, גורדון בראון וכו'). אם הוא עושה זאת עכשיו, הוא היה יכול לעשות זאת אז.

* רוב הנרצחים בפיגועי טרור היו אזרחים ולכן טענתי שרובים לא היו הכלי העיקרי לפגיעה בישראלים. לא הבאת נתונים לגבי מספר אנשי כוחות הביטחון שנהרגו מירי במהלך הסכמי אוסלו אך להערכתי מדובר בכמה עשרות ולא יותר (ולרגע איני ממעיט בערכם).

אין מה לעשות,אתה יכול לטעון מה שתרצה. לפני אוסלו = אין ישות פלסטינית והנהגה טרוריסטית = אין פיגועים. אחרי = הנהגה טרוריסטית פלסטינית = פיגועים

ישראל סבלה מאז הקמתה מפיגועי טרור, לטעון שלא היו פיגועי טרור לפני הסכמי אוסלו היא בורות לשמה. קו 300 ואסון מעלות הם חלק מהפיגועים שבוצעו הרבה לפני הסכמי אוסלו והרבה לפני הקמת יישות פלשתינאית. גם לא הוכחת בדברייך שהסכמי אוסלו היו הסיבה העיקרית להסלמה בכמות ההרוגים הישראלים ואתה גם שוכח שהישראלים ביצעו פיגועים משל עצמם שללא ספק ליבו את השטח (עמי פופר וברוך גולדשטיין לדוגמא).

הציבור אמנם נוטה ימינה אך מתעב את ממשלתו (לפי סקר דעת קהל שקראתי במוסף לשבת של ידיעות אחרונות לפני זמן קצר). מבחינתי זה מצב רע ואולי לך נוח לחיות בבועה שלך מסביב לכל העולם ששונא אותך ואת מדינתך אך לי ממש לא נוח ואני מעדיף שהממשלה תחתור ליישום מדינה פלשתינאית בחמש השנים הקרובות והעברת הפלשתינאים תושבי מזרח ירושלים לידי אוטונומיה פלשתינאית לפני שיהוו חלק מכריע בעתידה של מדינת ישראל (שהרי הם בעלי תעודות זהות כחולות ואנשי הימין לא מוכנים לוותר עליהם בשום מחיר ובטוחים שמזרח ירושלים כולה היא חלק מישראל התנ"כית).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים